Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Domeny

zicoo

Promowane odpowiedzi

Ostatnio dość produktywnie rozmawiałem z gofrem na temat domen internetowych. Sam zakupilem smarkets.pl i uważam, że będzie to znakomita inwestycja. Czas pokaże...

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z domenami?

Odnośnik do posta

ja swego czasu dość poważnie zastanawiałem się nad tym biznesem, miałem już nawet uzbieraną niezłą sumkę na stworzenia jakiegoś pierwszego portfolio ale sytuacja zmusiła mnie wtedy do porzucenia tego. Jeśli dopiero zaczynasz to polecam Ci forum di.pl na którym znajdziesz masę przydatnych informacji no i będziesz mógł podejrzeć jak ludzie trzepią na tym niezła kasę, szczególnie jeden koleś wymiata.

Ps można wiedzieć ile dałeś za tą domenę?

Odnośnik do posta
  • 2 months later...

Kiedyś interesowałem się tematyką domen internetowych. W swoim portfolio posiadałem swojego czasu ponad 100 różnych domen, niektóe lepsze, niektóre gorsze. Oprócz tego sporo testów, parkingów itp... Oczywiście udzielałem się wtedy na di.pl (mekka domeniarzy). Jeśli ktoś chciałby na dzień dzisiejszy zostać domeinerem, raczej bardzo małe szanse, że z palca uda mu się jeszcze ustrzelić jakąś perełkę. Tak samo spady... każda lepsza domena ma już raczej założoną opcję, a któe nie mają są wyłapywane przez giełdy, jak dropped.pl Tak więc, szału nie ma, pieniędzy się na tym już nie zarobi tak łatwo, jak można było zarobić wchodząc w ten biznes 10 lat temu.

Inną kwestią jest inwestowanie w domeny. Jeśli ktoś posiada ładną sumkę, np. kilkudziesięciu tys. PLN i zastanawia się, jak je ulokować, kupienie kilku(nastu) ciekawych domen jest moim zdaniem bardzo dobrym i pewnym biznesem. Jeśli jednak ktoś się nie zna, które domeny są dobre, które nie - nie polecam. Często ludzie zajmujący się domenami znacznie przeceniają swoje domeny i można się nieźle naciąć kupując za duże pieniądze domenę, nie wartą złamanego grosza ;)

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.