Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

klimasTRN od zera do tradera :)

Promowane odpowiedzi

Jednak z racji małego doświadczenia wolałem nie czekać i nie kusić losu, bo co by się stąło jakby przez meczem wrócił under do 2,02.

nic by się nie stało, zaakceptowałbyś taki kurs jaki jest, w momencie rozpoczęcia meczu nie ma Cię już na rynku

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

12.01.2012

Zachęcony wczorajszym wynikiem dziś od samego rana przystąpiłem do handlu. Mecze były na tyle fajnie ułożone, że wsumie przez cały dzień można było handlować na najlepszych ligach. Niestety w dniu dzisiejszym byłem za mało skupiony na rynkach i niepotrzebnie ustawiałem się w koszykach przed ruchem kursów na fav., bądź CS. Jedyne 2 rynki które zagrałem tak jak trzeba wyczekując zmian to Aston Villa- Man City, oraz mecz Villareal. Dodatkowo nie potrzebnie wszedłem w przerwie na rynek 2:1 dla Realu. Na tym rynku ustawiłem się wyżej na 6,4. Nie sądziłem że przyjmię mi ten kurs, bo wydawało mi się że kurs ruchy mocno w dół. Czekałem więc na realizację na zysku, po czym kurs poszedł na 6,8 a ja zgłupiałem bo widzialem coraz mniej kasy w koszykach lay. Sprzedalem po 6,6. Pomimo zlego wyniku dzisiejszego dnia, i tak zaliczam go na plus, poniewaz tam gdzie trzymalem sie regul pokazalem sobie ze potrafie zrobic zysk.

http://img526.imageshack.us/img526/3050/zrzutekranu20120213godz.jpg

Edytowane przez klimasTRN
Odnośnik do posta

13.01.2012

Dzisiejsza oferta jak na poniedziałek była dość bogata, niestety prawie wszystkie mecze odbywały się o jednej porze (do 15 minut różnicy). Jako że dopiero zaczynam grę na rynkach CS i U/O, MO jestem głodny gry i czekam tylko na możliwość handlu. Moim 1wszym rynkiem dziś był rynek Fortuna- Eintracht Frankfurt. Gdy zobaczyłem że Under 2,5 spadł dość szybko na 45 minut przed meczem z 1,96 do 1,91 powstanowiłem zakupić od razu kurs 12,5 na rynku 0-0 (może było to błedem i trzeba było ustawić się na 13 i poczekać aż rynek skupi kurs, ale bałem się że kurs może szybko spaść w dół). Niestety rynek nie reagował na zmianę Under 2,5, jednak cierpliwie czekałem na możliwy ruch kursu 0-0 w dół. Na około 10 minut przed meczem kurs na under spadł na 1,88, po czym byłem już przekonany że kurs na 0-0 spadnie a ja zgreenuje rynek. Jednak kurs nawet się nie ruszył i na szczęście na 30 sekund przed meczem udało mi się oddać 0-0 po 12,5 i wyszedłem na 0.

Później po małym spadku under 2,5 na meczu Napoli, spróbowałem sił kupując lay over 1,5 i licząc na złapanie tick-a, jednak tu kurs również się nie ruszył i over 1,5 oddałem ze stratą 1 tick-a.

Także dzisiajszy dzień jest kolejną ciężką przeprawą, ale ważne że minus niewielki, a doświadczenie złapane.

Odnośnik do posta

klimasTRN nie wiem jakie w tym meczu były kursy na mo (czy był zdecydowany faworyt), ale normalnie w takim przypadku (spadku overa 2,5) kursy na 0-0 spokojnie powinny polecieć, tylko jest co namniej dwa "ale". Pierwsze to takie, że kurs mógł być zaniżony, a drugie, że jest to liga NIemiecka, gdzie wyniki 0-0 lubią być "zawyżone" w stosunku do innych lig. Ciekawi mnie jeszcze jakie były obroty na tym cs-ie, bo to poniekąd też mogło mieć jakiś wpływ. W każdym razie według mnie raczej dobrze się zachowałeś, ale niestety rynek nie reagował "jak powinien". Powodzenia na przyszłość! :)

Odnośnik do posta

Dzięki mazitbg obrót był bardzo duży około 240 000 e na CS, a na 0-0 około 13 000 e. Kursy w meczu fortuna 2,50- eintracht 2,30. Tak mniej wiecej to wygladalo. I jedno pytanie, nie pomyliles sie w poscie wyzej"w przypadku spadku overa 2,5- spadek 0-0"

Odnośnik do posta

Zgadza się, moja pomyłka. Oczywiście chodziło o wzrost overa/spadek undera. Z tego co piszesz, to obrót na 0-0 delikatnie mówiąc "bez szału", co mogło mieć jakiś tam wpływ, bo kursy natomiast dość wyrównane.

Spokojnie próbuj dalej, zapisuj kurs, analizuj i na efekty przyjdzie czas ;)

Odnośnik do posta

14.02.2012

Dziś grałem tylko jeden mecz Bayer Leverkusen- Barcelona. Około godziny 12 widząc iż kurs na Barcelone wynosi 1,41, a na over 2,5 1,74 postanowiłem kupic back 1-3 po kursie 13. Wydawało mi się że over 2,5 jeszcze poleci w dół, jak i kurs na Barcelonę, co powinno odbić się na spadku tegoż rynku. Śledziłem cały czas rynek i wszystko wydawało by się idzie w dobrą stronę. kurs over 2,5 spada i czekałem jeszcze na spadek Barcelony. Na szczęście około 17:40 wbiłem na forum i jedno zdanie Samuela wystarczyło mi by wyjść z tego rynku na zero i wejść na 0:0 za 18,5. Efektem jest piekny green na 5 euro przy niewielkiej stawce :) Dziekuje dobranoc ;p

Odnośnik do posta

14.02.2012

Dziś grałem tylko jeden mecz Bayer Leverkusen- Barcelona. Około godziny 12 widząc iż kurs na Barcelone wynosi 1,41, a na over 2,5 1,74 postanowiłem kupic back 1-3 po kursie 13. Wydawało mi się że over 2,5 jeszcze poleci w dół, jak i kurs na Barcelonę, co powinno odbić się na spadku tegoż rynku. Śledziłem cały czas rynek i wszystko wydawało by się idzie w dobrą stronę. kurs over 2,5 spada i czekałem jeszcze na spadek Barcelony. Na szczęście około 17:40 wbiłem na forum i jedno zdanie Samuela wystarczyło mi by wyjść z tego rynku na zero i wejść na 0:0 za 18,5. Efektem jest piekny green na 5 euro przy niewielkiej stawce :) Dziekuje dobranoc ;p

http://img708.imageshack.us/img708/5503/betn.png

Odnośnik do posta

15.02.2012

Na dziś koniec handlu, chociaż pewnie jeszcze przysiądę w nocy pograć NBA na niskich layach na moim ulubionym New York Knicks (wczoraj złapałem lay na Toronto za 1,13 i podskoczyło do 2, co oczywiście szybko spieniężyłem, niestety człowiek zachłanym jest i chciałem zwiększyć greena, szybkie pkt Toronto i oddałem część zarobku).

Dziś przysiadłem do grania na rynkach LM.

Pierwszy rynek bardzo udany, kupiłem 0-0 po kursie 8,8 po małych spadku under 2,5 i oddałem po 8,4. Potem rynek krążył w górę i w dół co też skrzętnie wykorzystałem. Można było zrobić większego greena, ale zabrakło doświadczenia i zimnej głowy.

Do drugiego meczu przysiadłem po małej drzemce średnio wybudzony ustawiłem się na 11 na 0-0. Widząc że tam nic nie ugram, kupiłem AU za 15,5. Można było sprzedać kurs za 15, ale ja ustawiłem się na 14,5. W jednym momencie kurs na over wybił do góry i niestety momentalnie zareagował na to rynek też wzrostem. Zagraniem na tym rynku troche ryzykowałem, bo kurs był zaniżony, ale widziałem tam i tak swoją szanse. Sprzedałem po kursie 17.

Pomimo dość dużego reda na drugim rynku i tak jestem zadowolony z dzisiejszej gry. Coraz lepiej odnajduję się na rynkach CS. Dodatkowo cieszy mnie zmiana mojego podejścia i akceptacja reda. Wcześniej gdybym miał takiego reda zapewne na siłę próbowałbym go odrobić i powiększyłbym stratę. Na szczęście to już za mną.

Pierwszy rynek Zenit- Benfica + 7,80 E

Milan- Arsenal - 9E

Odnośnik do posta

Ostatnio dość długo nie robiłem żadnego wpisu, więc trzeba podsumować okres około 2 tygodni od kiedy zabrałem się za gre na rynkach CS. Przez 2 tygodnie udało mi się przy bankrollu 100 e zrobić 20 E. Dodatkowo na NBA na grze w przerwach wyrobiłem 33 E. Przy rynkach CS zastanawiam się czy nasi forumowi fachowcy ustawiają się dużo wcześniej na rynku wiedząc gdzie można on pójść czy czekają na ruch U/O2,5 i dopiero wchodzą. Moje pytanie wynika z faktu iż czasami dość ciężko przy meczach gdzie zostało dużo przehandlowane dopchać się do rynku np. 0-0 po zmianie U/O 2,5.

Jeżeli chodzi o rynki NBA, naprawdę fajne skoki można na nich załapać, niestety tak jak wszędzie trzeba uważać, bo czasami pojawi się grubas który wypycha rynek w przeciwną stronę niż ta w którą rynek powinien iść i zostaje z otwartym zakładem w grze. Taka sytuacja jest bardzo niekorzystna, ponieważ gdy zaczyna się gra nie mamy za bardzo komu oddać zakładu po rozsądnym kursie a każdy punkt dla przeciwnika bardzo mocno odbija się na naszym budżecie. Drugim minusem są godziny, w których odbywają się mecze. Do tej pory miałem sporo czasu, bo byłem na chorobowym i mogłem odespać zarwaną nockę, ale po powrocie do pracy nie wyobrażam sobie siedzieć do 4 rano a potem wstać na 7 do pracy.

Ogólnie rzecz biorąc na razie zawieszam prowadzenie swojego bloga. Dość krótko był on przeze mnie prowadzony, ale niestety czas mocno przysiąść do pisania pracy mgr. Teraz czas wolny poświęcam na tworzenie bazy danych rynków CS, oraz handel na nich. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.