Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Internet Mobilny

yavor

Promowane odpowiedzi

nosze sie z zamiarem zakupu modemu do lapka, aby byc "mobilkiem" ;) przyda sie alternatywne zrodlo dostepu do sieci, jak rowniez zwiekszy sie swoboda w dostepie (brak ograniczen dlugosci kabla).

teraz pytanie: czy ktos z Was uzywa takiego dostepu do tradowania i moglby cos polecic? oferta na rynku dosyc spora i przydalaby sie jakas rekomendacja :)

jaka siec wybrac, jaka predkosc, ile danych do wykorzystania i za jaka cene.

Odnośnik do posta

Nie wiem jak w Polsce z limitami ,ale moze Cie drogo kosztowac ,GT zzera transfer jak glodny lew antylope .

Dzisiaj handel na koniach ponad 0.5 GB .

Nie wiem ja ceny w PL , ja w UK za 15GB place 16gbp .

Odnośnik do posta

Osobiście korzystam z oferty pre-paid orange(sporo jest tego na allegro) i na chwile obecną karta z limitem 18GB w zupełności mi wystarcza na jakieś 40 dni.Cena takiej karty waha się od 94zł do ok 100zł łącznie z kosztem wysyłki w zależności od sprzedawcy i jak dla mnie to dość dobra alternatywa dla internetu na abonament ponieważ wiem za co płace i niewykorzystane gigabajty transferu nie przepadają tak jak jest to w ofertach na abonament.Co do samego betfair to na razie nie narzekam,ale gram dopiero od dwóch tygodni,mam jednak doświadczenie na forexie i mogę powiedzieć że gdy na zewnątrz panują złe warunki pogodowe to lepiej zbyt dużo nie inwestować lub tylko długoterminowo bo ryzyko utraty zasięgu lub zerwania połączenia jest dość duże a gdy trzeba podejmować szybko decyzje może to troche kosztować,poza tym nie narzekam ponieważ wiadomo każda oferta ma jakieś plusy i minusy

Odnośnik do posta

Co do internetu mobilnego to lepiej nie nastawiać się, że będzie to nasze główne źródło połączenia z giełdą. U mnie net z Play'a 5GB pełni opcję rezerwową i wykorzystywany jest tylko, gdy akurat nie mam dostępu do stanowiska stacjonarnego.

Yavor, obecnie na rynku najlepszą ofertę na właśnie Play, dodatkowo jeśli jesteś studentem zaproponują ci roczną umowę, więc same korzyści. Zasięg tracę bardzo rzadko, a rzeczone 5 GB starczają u mnie na dość długo.

Odnośnik do posta

Mam tak samo jak Ty Homik i mogę również śmiało polecić jako opcje rezerwową, bo, jako jedyne źródło do tradowania 5gb to zdecydowanie za mało patrząc pod kaem ilości pobieranych danych przez GT.

Odnośnik do posta

Rozumiem, że Homik i Mazitbg macie tego neta na abonament? Nie orientuję się w temacie, jest internet na kartę, ale z tego co czytam to działa tak jak z telefonem, tzn. doładowujesz i masz jakiś tam okres na wykorzystanie neta, w zależności za ile doładowałeś.

A czy istnieje jakaś opcja mobilnego neta nie na abonament i bez żadnych okresów na wykorzystanie transmisji? Tak żebym sobie go kupił i korzystał wyłącznie na w czasie awarii (brak normalnego neta/prądu) nie martwiąc się o okres ważności i nie musząc co jakiś czas go doładowywać?

Odnośnik do posta

też mam play ale wziąłem na firmę, umowa 18msc, 12GB za 48zł/msc. dość ładnie chodzi-do 2MB/s ale w rzeczywistości koło 1MB/s dopiero koło 22:00 przyspiesza do około 2MB/s (jest to spowodowane ilością podłączonych użytkowników do jednego nadajnika). Mam HPSA ale ping jest spory-jak to w mobilnym. Dodam, że w smartfonie też mam HSPA ale bez ograniczenia jesli hopdzi o limit prędkości i potrafi łapać 5MB/s....szkoda, że tylko 2GB danych przez GSM (w plusie)

Odnośnik do posta

cikawi mnie jak teraz bedzie wyglądała sprawa tego internetu LTE ?? korzysta ktoś już z tego ?? a pozatym słyszałem ,że firma która udostepnia tą technologie w Polsce zobowiazala sie do 2013 roku jakąś tam część udostepniac za darmo wystarczy kupic karte pre paid ale nie zagłebialem sie w ten temat moze ktos cos wie wiecej ??

Odnośnik do posta

z tego co pytałem znajomego który jest kierownikiem oddziału Cyfrowego P. to strasznie małe pokrycie mapy tym LTE. Ścisłe okolice nadajników. Poza tym jeśli chodzi o prędkość to tak jak w mobilnym HSPA czyli zależnie od ilości podłączonych do nadajnika...no ale tu lepiej bo łapało mu średnio 20MB/s, a w nocy koło 40MB/s....co nie zmienia faktu że te 100MB to chwyt marketingowy

Odnośnik do posta

dlaczego uwazasz, ze nie mozna na tej formie dostepu polegac? jakies duze minusy na to wplywaja? zerwanie polaczenia, brak zasiegu? chcialbym potradowac w ten sposob z pewnych wzgledow, majac jako alternatywe stale lacze pod reka. edit: to do homika.

nie zauwazylem, ze w miedzy czasie pojawilo sie wiecej wypowiedzi :) czekam na kolejne wpisy, bo dyskusja rozwija sie ciekawie. tez myslalem o tym lte, ktos korzysta? na jakich to zasadach dziala? caly czas pod katem tradingu czyli geeks toy, troche streama, livescory, forum i takie sprawy branzowe ;)

Odnośnik do posta

dlaczego uwazasz, ze nie mozna na tej formie dostepu polegac? jakies duze minusy na to wplywaja? zerwanie polaczenia, brak zasiegu? chcialbym potradowac w ten sposob z pewnych wzgledow, majac jako alternatywe stale lacze pod reka. edit: to do homika.

nie zauwazylem, ze w miedzy czasie pojawilo sie wiecej wypowiedzi :) czekam na kolejne wpisy, bo dyskusja rozwija sie ciekawie. tez myslalem o tym lte, ktos korzysta? na jakich to zasadach dziala? caly czas pod katem tradingu czyli geeks toy, troche streama, livescory, forum i takie sprawy branzowe ;)

Dlatego, że jak już napisano wyżej wiąże się to z niewspółmiernie wyższymi kosztami niż łącze stacjonarne. Jeśli dodatkowo chcesz grać na odpalonym GT, to już w ogóle po kilku dniach wykorzystasz transfer. Dam ci taki przykład: rok temu testowałem pakiet 2GB i grałem tenis z odpalonym streamem i GT - wystarczył na 4 dni blink.png

Połączeń mi nie zrywa. Może 2-3 razy się zdarzyło w ciągu roku.

Odnośnik do posta
  • 2 months later...

Mam pytanie : czy internet mobilny z szybkością 512kb/s wystarczy na to aby w sytuacji awaryjnej włączyć GT i sobie dokończyć handel ? chodzi mi o sytuacje , kiedy mi przerwie neta stacjonarnego .

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.