Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Jak usunąć dane karty płatniczej z BF

Promowane odpowiedzi

Jakiś czas temu wpłacałem kasę do BF kartą master (wypukła kredytówka). Przed świętami zgubiłem portfel, który szczęśliwie znalazł mąż mojej koleżanki z pracy (ale fart w 100tys. mieście). Niestety w międzyczasie zdążyłem zablokować karty więc są teraz bezużyteczne. W zawiązku z powyższym chcę usunąć dane karty z BF ale nie mogę z niewiadomych przyczyn....co radzicie???

Odnośnik do posta

Wystarczy napisac do supportu. Ja kiedys mialem taki problem, a po wysłanym mailu oni zrobili to za mnie. Karta chyba tez wtedy juz byla niewazna, jezeli mnie pamiec nie myli.

Tak, support także może usunąć.

Odnośnik do posta

ta, napisałem do suportu i co się okazało muszę potwierdzić swoje dane czyli wysyłka skanu dowodu, wyciągu z konta jednego, drugiego itd...koorva to chore. jak człowiek wpłaca pieniążki to nie ma problemu ale jak już coś chce od nich to trzeba stawać na głowie. abstrahując to w ogóle wpłacałem tą kartą kilka razy. karta jest na mnie od paru ładnych lat i już samo to powinno poświadczyć o mnie bo skoro bank mnie zweryfikował to logiczne, że nie jestem nie wiadomo kim. ja się pytam, po co taka szczegółowa weryfikacja?

Odnośnik do posta

Jezeli nie przechodziles weryfikacji z dowodem do tej pory to w sumie normalna procedura, a jezeli przechodziles wczesniej to fakt, troche dziwne. Ja generalnie przy roznych weryfikacjach wysyłalem tylko skan dowodu i to zawsze stykalo,ale tez od dosyc dawna juz zadnych kont nigdzie nie otwieram wiec moze ogolnie sa jakies wieksze obostrzenia. A w tej konkretnej sytuacji, czyli usuniecia karty, bf nie robiło mi zadnych problemów,ale juz byłem pewnie i po weryfikacji u nich i z kontem australijskim, takze wszedzie gdzie sie dało.

Edytowane przez maverick
Odnośnik do posta

ręce opadają, odmówili przyjęcia potwierdzeń ponieważ są to wydruki elektroniczne z kont. jak ja mam im zeskanować wyciągi jak ich nie otrzymuję w formie papierowej tylko w elektronicznej? Przecież

dokument elektroniczny sporządzony na podstawie art. 7 Ustawy Prawo Bankowe

(Dz.U. Nr 140 z 1997 roku, poz. 939 z późniejszymi zmianami).

nie wymaga pieczątki ani podpisu i jest wszedzie uznawany ....tylko nie przez BF....parodia

Odnośnik do posta

LukaszV6 ja tez miałem podobny problem z usunięciem karty która już była nieaktywna. Udało się to dopiero po przejściu procesu weryfikacji tożsamości KYC. Dokładne wyjaśnienie co i jak masz tutaj http://kyc.betfair.com/pl/all_other_countries.html Też miałem problem z podpunktem 2. Potwierdzenie miejsca zamieszkania (jedno z podanych) gdyż wyciągu elektronicznego nie uznają. Zamiast tego wysłałem im kopie faktury za internet i było wszystko ok.

Edytowane przez leno
Odnośnik do posta

Wymiękli !!!

Oto moja korespondencja z suportem-tak nawiasem to bardzo szybko odpisują ;)

Dzień Dobry,

Drodzy Państwo, dwa tygodnie temu zagubiłem swoją kartę MasterCard, która jest zarejestrowana w serwisie Betfair. Po zagubieniu karta została zablokowana i jest bezużyteczna dlatego zwracam się z prośbą o wyrejestrowanie jej. Proszę o wiadomość jakich formalności dodatkowo muszę dopełnić w związku z powyższym.

Mój nick Betfair to *********.

Z poważaniem

Odpowiedź BF:

Drogi Panie *********,

Dziękujemy za nadesłany email.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Uprzejmie informujemy, iż w wyniku zaostrzenia przepisów związanych z usuwaniem kart będziemy mogli usunać kartę dopiero po przejściu przez Pana weryfikacji KYC.

W celu weryfikacji swojego konta (procedura "Know Your Customer") prosimy przesłać po jednym dokumencie z każdej kategorii:

1.Potwierdzający dane osobowe:

- Paszport

- Prawo Jazdy

- Dowód Osobisty

2. Potwierdzający adres zamieszkania (tylko wydruk papierowy i nie starszy niż 3 miesiące):

- Rachunek za media np. za wodę, energię elektryczną, telefon komórkowy itd.

- Wydruk bankowy z widocznym imieniem, nazwiskiem i adresem zamieszkania

Nie akceptujemy dokumentów wygenerowanych internetowo.

3. Źrodlo finansowania konta(tylko w przypadku wpłat kartą lub przelewem bankowym):

- Stronę główna karty zarejestrowanej na koncie Betfair - powinny być widoczne 4 ostatnie cyfry numeru karty (reszte cyfr można zakryć), imię i nazwisko właściciela, data wydania i ważności karty

- Wyciąg z konta - musi być widoczna transakcja wpłaty/wypłaty środków do Betfair (nie starszy niż 3 miesiące)

- Wyciag z karty - musi być widoczna transakcja wpłaty/wypłaty środkow do Betfair (nie starszy niż 3 miesiące)

Skanując dokumenty prosimy upewnić się, że są one w formacie JPEG lub GIF i zajmują nie więcej niż 10MB.

Dokument można wysłać poprzez e-mail, na adres kyc@betfair.com. Bądź korzystając z naszego bezpiecznego systemu przesyłania dokumentó. Znajduje się on na naszej stronie, po zalogowaniu, w module 'Moje konto' > 'Mój profil' > następnie należy kliknąć w link - '

Po przesłaniu wszystkich wymaganych dokumentów Dział Weryfikacji Klienta Betfair zakończy proces KYC w ciągu 48 godzin i każdy użytkownik otrzyma mail z potwierdzeniem.

Dopiero po przejściu weryfikacji KYC będziemy mogli usunąć kartę.

Aby uzyskać więcej szczególowych informacji prosimy o kontakt na poniżej podany email/adres.

Z poważaniem

Biuro Obsługi Klienta Betfair

Na to ja wysłałem AD1, podpunkt 2 - skan prawa jazdy (co jak co ale nr dowodu im nie chciałem podać a także i nr PESEL

ale niestety był na prawku więc siłą rzeczy....)

AD2, podpunkt 2 - ostatni wyciąg elektroniczny z karty kredytowej, którą zgubiłem (był tam dokładny mój adres)

AD3, podpunkt 2 - potwierdzenie ostatniego przelewu z konta iPKO na konto BF (wpłata 20E)

Oczywiście dołączyłem wyjaśnienia, że nie otrzymuję papierowych wyciągów tylko elektroniczne.

Odpowiedź BF:

Drogi ************,

Dziękujemy za dokumenty niedawno przesłane do Betfair w sprawie weryfikacji konta. Chcielibyśmy poinformować, że niestety dokumenty nie zostały przez nas zaakceptowane.

Dokumenty nie spełniły przynajmniej jednego z poniższych wymagań:

Nie akceptujemy zdjęć ekranów (tzw. screenshoot) jako dowód źródła dochodów/adresu

Nie dostarczono nam wszystkich wymaganych dokumentów.

Z wyżej przedstawionego powodu/powodów, nadal wymagamy przesłania do nas po jednym dokumencie z każdej sekcji poniżej:

Weryfikacja źródła dochodów – kopia jednego z poniższych dokumentów:

• Karta kredytowa/debetowa zarejestrowana na koncie Betfair (strona przednia)

• Wyciąg bankowy karty kredytowej/debetowej zarejestrowanej na koncie Betfair (nie starszy niż 3 miesiące)

• Wyciąg bankowy z widoczna transakcją do Betfair (nie starszy niż 3 miesiące)

Przypominamy, że autentyczność przesłanych dokumentów musi zostać potwierdzona notarialnie. Klienci mieszkający w Wielkiej Brytanii mogą także potwierdzić dokumenty przez osobę służb publicznych np. lekarza, nauczyciela lub farmaceutę.

UWAGA:

• Nie należy przesyłać oryginalnych dokumentów, a jedynie ich kopie.

• Dokumenty muszą być czytelne i wyraźne. Nie należy podawać w mailach swojego hasła konta Betfair.

• Ze względów na bezpieczeństwo kart kredytowych, należy wykreślić na kopii karty jej numer, z wyjątkiem 4 ostatnich liczb numeru karty, które powinny być widoczne. Nie należy wykreślać daty ważności i wydania karty, oraz swojego nazwiska.

• Przesłane dokumenty powinny uwzględniać adres na pobyt stały. Niestety, dokumenty z numerem skrzynki pocztowej (P.O. Box) nie są akceptowane.

• Skanując dokumenty, prosimy upewnić się, że są one w formacie JPEG lub GIF i zajmują nie więcej niż 10MB.

• Należy podać nazwę użytkownika swojego konta Betfair w każdym mailu.

Jeśli chcesz sprawdzić autentyczność powyższej wiadomości, prosimy skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta Betfair.

Dokumenty mogą zostać przesłane do Betfair za pomocą jednej z poniższych metod:

Za pomocą nowej strony do przesyłania dokumentów, możesz wysłać do nas dokumenty weryfikacji tożsamości KYC. Przejdź do sekcji ‘Moje Konto’, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami. Nowa strona ułatwi i znacznie przyspieszy proces Twojej weryfikacji. Proces weryfikacji tożsamości przeprowadzany jest zgodnie z wymogami prawnymi oraz ze względów bezpieczeństwa.

Na to ja:

Drodzy Państwo,

Nie otrzymuję od banków wyciągów papierowych tylko elektroniczne więc w jaki sposób mam zeskanować dokumenty, których nie posiadam????

OK, rozumiem skan dowodu osobistego-mogę wykonać ale pozostałe dokumenty??? Przecież wysłałem wyciąg elektroniczny, na którym widnieje przelew na konto Betfair. Przelew wykonany był z mojego konta i sporzadzony na podstawie art. 7 Ustawy Prawo Bankowe

(Dz.U. Nr 140 z 1997 roku, poz. 939 z pózniejszymi zmianami).

zatem nie wymaga pieczatki ani podpisu.

Jeśli Państwu nie odpowiada taki dokument to proszę o rozsądne propozycje. Mam wziąć od swojego pracodawcy potwierdzenie moich dochodów i zeskanować dla Państwa? Proszę o szczegółowe wyjaśnienia dotyczące punktu ''weryfikacja żródła dochodu''. O ile wiem nie jesteście urzędem skarbowym i moje źródła dochodów nie powinny was interesować tak w ogóle.

Jeszcze raz załączam elektroniczne wyciągi-jeden potwierdzający przelew na Państwa konto, drugi potwierdzający moje dane z karty kredytowej, która jest u Państwa zarejestrowana, a którą chcę wyrejestrować ponieważ została zagubiona i zablokowana.

Prosze o szybką odpowiedź!

Na to oni:

Drogi Panie *********,

Dziękujemy za nadesłany email.

W takim razie, w drodze wyjątku, usuneliśmy z konta kartę Mastercard.

Dzięki czemu mogliśmy zweryfikować Pańskie konto na podstawie przesłanego potwierdzenia adresu i dowodu tożsamości.

Może Pan już teraz wypłacać środki z konta Betfair.

Aby uzyskać więcej szczególowych informacji prosimy o kontakt na poniżej podany email/adres.

Z poważaniem

Biuro Obsługi Klienta Betfair

Edytowane przez LukaszV6
Odnośnik do posta

Tak sie złożyło, ze wczoraj napisałem maila z prosba o usunięcie karty i dzisiaj dostałem maila z odpowiedzią, że juz usuneli. Także jeżeli ktoś jest po wszystkich weryfikacjach to bf nie robi żadnych problemów.

Odnośnik do posta

Tak sie złożyło, ze wczoraj napisałem maila z prosba o usunięcie karty i dzisiaj dostałem maila z odpowiedzią, że juz usuneli. Także jeżeli ktoś jest po wszystkich weryfikacjach to bf nie robi żadnych problemów.

w to nie wątpię ale ja akurat nie byłem po weryfikacji choć dość długo mam konto na BF (tylko od ponad roku nie używałem;)

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Mam podobny problem, wpłaciłem na konto (nie te co chciałem, zapomniałem, że wcześniej tworzyłem już jakieś) przez Visa Electron, przy której informowali, że będę musiał weryfikować sam wiek, a nie też adres zamieszkania. Nic na tym koncie nie zagrałem, tylko chciałem od razu wypłacić i też chcą wyciąg, jak mam tylko elektroniczne :/. Napisałem co ty:

dokument elektroniczny sporządzony na podstawie art. 7 Ustawy Prawo Bankowe

(Dz.U. Nr 140 z 1997 roku, poz. 939 z późniejszymi zmianami).

nie wymaga pieczątki ani podpisu i jest wszedzie uznawany

I zobaczymy.

Odnośnik do posta