Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witajcie! Parę dni zamieniło się w dośc spory okres czasu, naszczęście zawsze miałem chwilke czasu by poobserowawać rynki , co więcej stworzyłem sobie małą baze danych w exelu z kursami na godzine przed meczem i w momencie rozpoczęcia, opieram się teraz właśnie na tych notatkach i tak jak na poczatku założyłem będę grał dalej tylko pre play na CS. Mam nadzieję, że wracam dużo bardziej ogarnięty i nie tak bardzo napalony na zysk. Budżetem nie dysponuje sporym bo praktycznie takim z jakim kończyłem, a dokładnie 27,59 Euro. Mój cel jest taki by doskonalić swoją taktykę, także wygrane kwoty nie mają na razie dużego znaczenia.

Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do wytykania mi błedów :P

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 48
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kolejne kilka dni grania, w tym jeden dzień bez pracy, który był bardzo soczysty. Trochę gorzej poszedł tenis, muszę uczyć się na swoich błędach i ciąć redy dużo szybciej. Czasem się to udaje jak w pr

Miałem pisać co 2-3 dni ale kolejny post po prostu muszę napisać gdyż stało się coś co wyczekiwałem od bardzo dawna. Pierwszy raz w karierze zakończyłem dzień grając kilka rynków bez żadnego reda. Pro

Każdy na własnej skórze musi się przekonać, że wchodzenie In-Play to nie jest łatwa kasa. Chciałeś iść na skróty, zachłysnąłeś się początkowym sukcesem i bez jakiegokolwiek przygotowania wpakowałeś si

Uff ciężki tydzień minął i można było usiąść spokojnie wieczorem do tradingu. Obserwowałem kilka spotkań lecz jedynym ciekawym na którym coś zarobiłem było spotkanie ligi portugalskiej. Reszta rynków była jakaś nijaka wchodziłem i wychodziłem na 0, może zbyt zachowawczo jednak na pewno nie były to złe kroki. Ogólnie dziś rynki były strasznie zamulone. Gdy usiadłem koło 18 do rynku Benfici kasy w koszykach było bardzo mało na U/O i MO, jednak z czasem było jej coraz więcej, over ciągnął w dół jak głupi i wybijał bardzo mocno CS 0:0 ktory w pewnym momencie można było brać po 32. No i to właśnie uczyniłem widząc, że niżej już over nie chce spaść, zakupiłem backa CS 0:0 po 32. Ustawiłem się z kontrą od razu tick niżej. Czekałem kilka chwil patrząc jak U/O skacze gdyż nie było w koszykach dużo kasy i robiły się strasznie duże luki. Po około 5 minutach sprzedało się wszystko i wyszedłem z ładnym zyskiem.

ojuo.jpg

Odnośnik do posta

Kolejny mój wpis w połowie tygodnia, bardzo ciekawie zleciało mi te 3 dni. W poniedziałek nie tradowałem bo nie miałem czasu, jednak po nauce postanowiłem się odprężyć i wejść na pokerek z 1 dolarkiem 07%20Cool.png Ku mojej uciesze udało mi się z niego zrobić 8 43%20rerere.png No ale nie o tym przecież jest ten blog.

Tak więc we wtorek interesowałem się tylko dwoma rynkami,a mianowicie Barcelona - Granada i Benfica - Porto. Niestety ku mojemu zawodowi rynek w Hiszpanii był potwornie zamulony, wlazłem tam na CS 0:0 jednak oddałem po kilkunastu minutach na 0 i tyle było mojego trejdowania tam. Jednak w Portugalii działo się dużo więcej, może dlatego że rynek był mniejszy? Nie wiem ale udało mi się ślicznie wyhaczyć spadek undera, który pociągnął CS 0:0 i zarobić na tym rynku prawie 2 Euro.

ojuo.jpg

W środę dość późno wróciłem do domu i nie miałem czasu zająć się meczami ligi hiszpańskiej o godzinie 20:00, odpuściłem sobie prawie wszystkie spotkania i skupiłem się na zbieraniu informacji robieniu notatek i trejdingu na dwoch najlepszych rynkach, czyli City - Chelsea i Villareal - Real. Na tym pierwszym również dziś wiało nudą, wlazłem najpierw na CS 0:0 przy spadkach undera jednak kurs posunął się tylko o tick w dół, nie chcąc blokować kasy, po za tym zbierało się coraz więcej pieniędzy w koszykach 14,5-14 co zapowiadało odbicie więc sprzedalem kurs 15 i wyszedłem na 0 z zyskiem doświadczenia i notatkami. Real obserwowałem 2,5 godz przed meczem, już wtedy było widać że CS 0:0 jest za wysoko tak więc kupiłem go po kursie 21. Poczekałem kilka chwil i zaczął się przewidywany przezemnie spadek undera, kurs oscylował w granicach 19,5 gdzie właśnie ja wystawiłem laya, który przyjąl się momentalnie, później jeszcze kupiłem po kursie 19 licząc na kolejne spadki lecz musialem oddać na 0 nie widząc żadnych ruchów.

rdxh.jpg

Początek tygodnia uważam za bardzo udany, rynki mi sprzyjają choć nie zawsze mogę je w pełni wykorzystać, zbieram coraz więcej notatek, a przede wszystkim mam tak cenny czas, który pozwala mi zbierać doświadczenie. Mój budżet dośc pokaźnie urósł od ostatniego wpisu jednak jest to zasługa głównie przypadkowej gry w pokera choć zyski z tradingu również są dość pokaźne. Dorzucam jeszcze podsumowanie z 2 dni wszystkich rynków.

slxm.jpg

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Długo nie pisałem, ale i też nie było o czym, trochę zmieniłem swoja taktykę, bo próbuje dołączyć do moich CSów jeszcze tenis - przerwy, na razie calkiem przyzwoicie to wychodzi, spróbowałem również zagrać niskiego laya, ale jak widać zaredowalem na 1,40 Euro. Wypłaciłem sobie całe pieniądze i obecnie posiadam 24 Euro, więc suma dość mała i z tą właśnie sumą chce dobić do 100 euro na Mistrzostwa Europy.

hkpq.jpg

zsxs.jpg

Budżet > 24 Euro

Plan > 100 Euro

Koko hoko euro spoko! Hymn euro to żenada xD

Odnośnik do posta

400% w miesiąc na tradingu... no to bardzo agresywnie będzie :)

Co do hymnu to faktycznie pocieszna piosenka ale czy reprezentatywna... chociaż podobnie można powiedzieć o naszych kopaczach :D

Odnośnik do posta

24 - 100 do miszczostf czyli mniej wiecej w miesiac. da sie zrobic :) kiedys mialem na koncie 60 w okolicach 10 dnia miesiaca. chcialem dociupac do konca miesiaca do 100, aby w kolejnym, pelnym miesiacu sprawdzic ile z tej setki da sie naskubac. nigdy nie sprawdzilem, bo od 10 do ostatniego zamiast 100 zrobilo sie 300 :D

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

Dzięki za wiare yavor, dzisiaj omało nie straciłem dośc sporej części bankrollu gdyz wlazłem w niskiego laya na Del Potro z nadzieją że poleci jeden tick do góry niestety czekałem i czekałem i nic się nie działo, dopiero w ostatniej chwili udało mi się wyjśc na 0. Na szczęście był to jeden rynek dzisiaj gdyż byłem na koncercie i za bardzo nie ma co opisywać :P

Edytowane przez cashis
Odnośnik do posta

Bardzo dużo to stracić raczej nie mogłeś bo jeśli sprzedawałeś przed meczem 1.04 to jednak maksymalnie 3ticki... 04%20Wink.png to mi się właśnie podoba w niskich layach. Z tym, że z tego co obserwuje to jednak w dużo bardziej chimerycznym WTA to się lepiej sprawdza.... ale, że dla mnie gra lajf to całkowita loteria więc się tego nie mam zamiaru dotykać... chociaż między setami i w przerwach... czemu nie 04%20Wink.png

Odnośnik do posta

Bardzo dużo to stracić raczej nie mogłeś bo jeśli sprzedawałeś przed meczem 1.04 to jednak maksymalnie 3ticki... 04%20Wink.png to mi się właśnie podoba w niskich layach. Z tym, że z tego co obserwuje to jednak w dużo bardziej chimerycznym WTA to się lepiej sprawdza.... ale, że dla mnie gra lajf to całkowita loteria więc się tego nie mam zamiaru dotykać... chociaż między setami i w przerwach... czemu nie 04%20Wink.png

co prawda, to prawda... :)

Odnośnik do posta

Wcisnąlem backspace i usunąłem całego posta w którym opisałem cały dzień, w skrócie:

- 4 dni obserwowania tenisa

- dziś pierwszy raz gralem na fairbot

- dobry rynek almagro - giraldo

- szybkie wejścia i wyjścia z pozostałych

- back faworyt po przegraniu seta

A to wszystko tu:

zrqz.jpg

Budżet > 29

Plan > 100

Odnośnik do posta

Dziś kolejny dzień zmagań z tradingiem, siedziałem od 11 do 21, trochę czasu zleciało no ale cóż, doświadczenie się samo nie nabije, widziałem dzisiaj dość sporo rynków, uważałem na to by nie przesadzić ze stawką, a co najważniejsze ćwiczyłem przerwy, a także pre play tenis, który poszedł całkiem całkiem. Myślę też, że całkiem niezłe value wychwyciłem kupując Wozniacką po 1,01 przy 6-2 w tb. Po za tym udało mi się złapać u niej brejka przy 15-40 dla wozniackiej. Coraz płynniej mi to idzie, wszystkie rynki na plus czego więcej chcieć? Chyba tylko lepszych streamów :P

lpaj.jpg

Budżet - 37

Plan - 100

Odnośnik do posta

9 maja, nie był dniem udanym. Zaczęło się od reda na Radwańskiej, dość głupio zrobionego i zbyt długo trzymanego, a po chwili nie było czego zbierać więc uciąłem na 5. Następnym rynkiem był rynek Nadala w którego wlazłem layem i udało mi się cudem skubnać dwa ticki, a że stawka była wysoko to zysk bardzo duży. Kolejny red przyszedł na Isnerze gdzie to złamał jego podanie cilic i również nie było nic do zbierania, byłem w tamtym momencie na 0. Postanowiłem otrzeźwić umysł i wrócić na Ferdka, no i tam pomimo poczatkowych nie powodzen udało się wyjść na plus. Dzień taki sobie bez większych zachwytów ale na plus i to się liczy.

tlvi.jpg

Budżet > 39

Plan > 100

Odnośnik do posta
  • 1 year later...

Pora chyba odnowić bloga, mam czas (całe wakacje). Od ostatniego mojego wpisu minęły lata świetlne... Moja psychika gówniarza tradera, mam nadzieje przerodziła się w zwykłego średniaka chociaż czasem dalej popełniam szkolne błędy. Ale co najważniejsze teraz głównie opieram się na rynkach InPlay w tenisie. Od czasu do czasu zagram coś innego. Przez cały czas gdy nie pisałem szkoliłem się gdy tylko był czas. Ogólnie grałem drobnymi bez większych wygranych, aż w końcu uciułałem jakiś tam większy bank, którym obecnie gram. Nie posiadam obecnie żadnego systemu na tenis, oglądam mecz i gram to co mi podpowiadają oczy.

Mam nadzieje, że raz na 2-3 dni wrzucę jakieś krótkie podsumowanie. 

Tutaj ostatni tydzień mojej gry, głównie tenis ale zdarzyła się też piłka, darty i siatka z różnymi skutkami. 

wrfe.jpg

Odnośnik do posta

Tak jak pisałem w poprzednim poście, będę wrzucał podsumowanie co 2-3 dni, więc dziś mogę coś wrzucić, niestety wczorajszy dzień nie był dobry i miałem dość sporego reda na radwańskiej, która nie tylko mnie zrobiła w ciula, do tego głupie granie na Malisse zamiast sprzedać niskiego laya trzymałem za długo i wyszło jak wyszło. Cały czas się uczę ciąć redy jednak nie przychodzi mi to łatwo. A no i jeszcze sytuacja z BF, na którym grałem DNB w meczu arg-equ, nie dość że zgreenowałem tam, to w dodatku wyszedłem z rynku, a oni rozliczyli mi to na -, sprawa ciągle w toku, gdyż betfair nie odpisuje dlaczego odjęli mi kase i to w dodatku prawie dzień po zakończeniu rynku. 

Dziś bardzo dobrze mi się grało, wszytskie rynki na plus w dodatku bardzo ładnie trafiałem z przełamaniami w meczu Filipkens dlatego taki pokaźny green. 

wgmq.jpg

Odnośnik do posta

najbardziej podoba mi sie twoje strwierdzenie ze grasz co podpowiadaja ci oczy. i to dobra metoda. w wiekszosci sie sprawdza ale czasem tez liczyc na szczescie mozna....wydaje sie ze te redy nie sa takie zle poniewaz nie sa 2-20 razy wieksze niz greeny. to bardzo doby stosunek R/G

czekam na wiecje i tylko podpytam jak teraz po tak dlugiej przerwie grasz - punkty wejscia / wyjscia .

tenis stal sie popularny na tym forum praktycznoe sb jest zdominowany:)

wiec nowi na pewno beda zadowoleni z teog co napiszesz o swojej metodzie gry. zachecam i pozdrawiam

Odnośnik do posta

Trzymaj tak dalej, ja też mam problem z przyjmowaniem redów, większe niż ty, (mam np 8 rynków na + a później jeden red który pochłania wszystkie wcześniejsze greeny), ale widzę światełko w tunelu. Podpinam się pod prośbę spaced-a, napisz jeszcze jaką stawką grasz. Powodzenia.

Odnośnik do posta

spaced, nie mogę się z tobą zgodzić że granie oparte na dyspozycji danego zawodnika to dobre rozwiązanie, tennis to tylko sport i np. gram tak i tak bo wydaje mi się że... to nie trading tylko taka bukmacherka z możliwością kątry, ale każdy gra jak umie, także cashis powodzenia i zieloności życzę na tych trudnych rynkach

Odnośnik do posta

No więc, trudno będzie mi to tak po krótce przedstawić, w swoim życiu oglądnąłem setki jak nie tysiące meczów tenisowych, jeszcze gdy grałem za zwykłych zakładach, lubiłem sobie włączyć mecz i na małym streamie oglądnąć jak Ferdek ciśnie się z Nadalem, więc m/w wiem jak zachowują się zawodnicy/zawodniczki. Ważna jest ich psychika i nastawienie w meczu, co można wywnioskować po kilku pierwszych gemach. Dziś podczas meczu Filipkens byłem przekonany po pierwszym secie, który przegrała, że to jednak ona wygra mecz, a dlaczego? Bo jej przeciwniczka wezwała trenera, co wydawało mi się dziwne szczególnie, że wygrywała i to dość wyraźnie [co zasugerowało mi że ma słabą psyche i się spali]. Później wyczekiwałem dogodne momenty na wejście i layowałem serwis Tomljanovic, wychodziłem gdy Filipkens zdobywała pierwsze 1-2 punkty, a ciąłem gdy serwująca zdobyła punkt jak pierwsza, mecz układał się idealnie stąd taki plus. 

W większości meczów gram na czuja 1-2 wejścia na mecz które dają mi 5-10 euro greena i ja czuje się w tym momencie zarobiony i szukam innego rynku. Gdy siedzę dłużej na jednym rynku dopadają mnie głupie pomysły jak powiększyć greena i kończy się jak na radwańskiej. dodam że gram za 10% kapitalu.

Ogólnie rzecz biorąc, granie na czuje i tzw "wróżenie" idzie mi dużo lepiej niż yavorowi [pozdro] xD

Edit : pytanie o kapitał - 150 euro, wszystko ponad to raz na dwa tygodnie wypłacam

Edytowane przez cashis
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.