Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

back 15-40 Tennis

Promowane odpowiedzi

Witajcie. Dawno nic nie pisałem a to dlatego że trochę się uczę nowych technik grania. Dzisiaj do gustu przypadła mi jedna, ale za to bardzo ciekawa.

Mowa o strategii do grania w tennisa o nazwie Back 15-40. Chodzi głównie o to żeby grać na back przyjmującego gdy ten osiągnie wynik 0-40 lub 15-40 i ma do wykorzystania 2 lub tez 3 brejki.

Gdy dochodzi do przełamania osiągamy bardzo miły dla oka zysk. Jeśli zaś dochodzi do wyrównania do hedgujemy reda.

Oczywiście ta strategia ma zastosowanie tylko i wyłacznie w określonych warunkach, czyli:

1. Jesli chodzi o ATP nie można jej stosować na szybkich kortach (trawa, hard - AO odpada), najlepiej do tego nadaje się clay (french open)
  2. Trzeba uważać na mecze gdzie grają zawodnicy z dobrym serwisem, którzy w sytuacji 15-40 mogą bez problemu zaserować 3-4 asy pod rząd. W takich meczach lepiej nie stosować tej strategii. (Roddick, Isner, Karlovic, Federer itd)
  3. Najlepiej grać tą strategią tennis kobiecy. Australian Open będzie do tego wspaniałą okazją. Tutaj nie trzeba uważać na mocny serwis przeciwnika, czy też nawierzchnie na której zawodniczki grają.
  4. Takich sytuacji gdzie zdarzy się 15-40 bądź też 0-40 jest kilka w meczu, u kobiet zdarza się że kilkanaście więc można całkiem niezła sumkę nazbierać.
  5. Najważniejsze w tej strategii to nie bać się małego reda i robićhedga przy 40-40. Przy kolejnej okazji reda można szybko zlikwidować.

Moje prywatne spostrzeżenia:

1. Grając stawka 100 funtów i przy brejku 15-40 osiągałem zysk około 10 funtów, w zależności od momentu w którym mecz się znajduje (1, 2 set)
  2. Przy hedgowaniu przy stanie 40-40 również grając stawka 100 funtów (wszedłem w mecz przy stanie 15-40) jesteśmy na redzie jakieś 15-18 funtów. Tutaj również ma wpływ to w którym secie był dany gem.

Podsumowując

Strategia jest bardzo ciekawa i polecam ja dla osób które uczą się grać tennisa. Macie podany dokładny moment wejścia w mecz, również dokładnie podany moment wyjścia jeśli coś idzie nie tak.

Generalnie jeśli chodzi o mecze kobiece, bo póki co tą strategią grałem tylko żeński tennis to potwierdzam że można na tym zarobić. Na 8 meczy jakie grałem do tej pory zysk odniosłem na 7, na jednym uciekłem z niewielkim redem. Generalnie na samym żeńskim tenisie przez ostatni tydzień jestem na lekko ponad 30 funtów do przodu.

Proponuje testować tą strategię gry za małe stawki. Jeśli stwierdzicie że to daje rezultaty, wtedy próbować za stawki większe. Aha, najważniejsze jest to żeby grać na rynkach które są wypełnione po brzegi kasa. Nie może być żadnych dziur na ladderze. Chodzi o to żeby w przypadku 40-40 bez problemu uciec z możliwie jak najmniejszym redem.

Jeśli macie jakieś doświadczenia to proszę piszcie, jeśli macie jakieś pytania to śmiało - rozkręćmy ten dział trochę przez wielkim szlemem.

Odnośnik do posta

polecam do tego grac również back podającego w przypadku kiedy gem idzie "gładko" tzn 30:0 40:0 40:15 dla serwujacego- sporo pracy podczas jednego meczu ale na koniec zazwyczaj łądny green wychodzi:)

Odnośnik do posta
  • 3 months later...

Czy ktoś gra tym systemem? Jakieś spostrzeżenia ? Ja powiem szczerze że pogrywałem dzisiaj turniej w Madrycie ale za mała płynność na rynkach i co miałem wychodzić przy 40-40 to kurs uciekał.

Pzdr.

Odnośnik do posta