Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Forum wertuje juz od pewnego czasu w poszukiwaniu podstaw. Wczoraj postanowilem, ze dosc juz przyswajania podstawowej wiedzy i pora zaczac malymi stawkami nabierac doswiadczenia praktycznego douczajac sie caly czas teoretycznie.

Moje cele to gra wylacznie pre-play, chociaz przegladajac wasze blogi chyba kazdy mial problem na poczatku z zaakceptowaniem reda. Podejrzewam ze u mnie bedzie nie inaczej:)

Mam zamiar skupic sie na rynkach cs, uo, mo przed pierwszymi gwizdkami. Zamierzam tez bacznie obserwowac rynki w przerwie meczow.

Moj aktualny budzet to 40euro. W pierwsze tranzakcje mam zamiar wchodzic kwota 2euro. Jak bede juz pewien ze moge wchodzic wiekszym kapitalem to zamierzam dostosowac do tego odpowiednie stawki na jakie pozwala moj budzet.

Cel to zwiekszenie budzetu o 25% czyli 50eurasow.

Juz dzisiaj obserwujac mecz Newcastle przed meczem postanowilem postawic back newcastle za 1,75 i sprzedac go za 1,74. Zys jaki uzyskalem to 0,01euro;pp

Odnośnik do posta

Wczoraj takze back na Newcastle przy 1,75, i jeden tick nizej sprzedany. Symboliczny zysk 0,01euro.

Od dzisiaj juz zamierzam grac za polowe swojego budzetu, czyli 20euro.

Zamierzam tez wklejac screeny zeby pozniej latwiej moc to wszystko analizowac.

Stan konta:40,02e

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzien to duzy minus 0,50e i wiele wnioskow. Pozytywne aspekty straty to wyjscie z rynku na godzine przed meczem jak kurs polecial w gore i juz nie widzialem szansy na wynk chociazby 0. Wieczorem wyciagnalem wnioski i zmniejszenie strat bo +0,10e Wczorajszy dzien pokazal mi jak wiele musze sie jeszcze nauczyc, i utwierdzil mnie w przekonaniu ze chce to robic.

Odnośnik do posta

widze, ze jestes z bialegostoku ;) tu na forum jest kilka osob stamtad, mozecie sie skrzyknac na popijawe. moge powiedziec, ze taki jeden desperado na pewno bedzie za :-D

Odnośnik do posta

Jak najbardziej jestem za!

Odnosnie dizsiejszego dnia skupilem sie na rynku Leicester - Nottm Forest. Rano zauwazylem ten rynek gdy kursy u innych bukmacherow zaczely mocno spadac, a na betfair byly wyzej o kilka ladnych tickow. Gdy kurs na Nottm Forest zaczal mocno leciec w dol ja ustawilem sie po back ale o 1 tick wyzej jak byl aktualnie. I tak kurs spadal sobie az do poziomu 5,0, a ja nadal pozostawalem bez back'a bo caly czas czekalem ustawiony o 1 tick wyzej. Kolejnym razem gdy polecial w dol zlapalem juz back po 5,0 i osprzedalem po 4,8. Zanotowalem najwyzszego jak do tej pory greena bo az 0,8e:D. Na rynek wchodzilem wiele razy, jednak za kazdym razem wychodzilem na zero. Gdybym czekal troche dluzej i sie nie bal to pewnie zamiast 0,8e bylo by 3 albo 4. Ale nie profit tu sie liczy ale doswiadczenie jakie zebralem po dzisiejszym dniu: ))

Stan konta: 40,4e

Odnośnik do posta

widze, ze jestes z bialegostoku ;) tu na forum jest kilka osob stamtad, mozecie sie skrzyknac na popijawe. moge powiedziec, ze taki jeden desperado na pewno bedzie za :-D

z Yavorem bym nie pił,, On najpierw obraca wino z żoną ( 80%on) następnie obraca żonę, kolejno otwiera 3 piwa i dopiero wtedy zasiada do giełdy..

Odnośnik do posta

Wczorajszy mecz jaki wybralem to tradeowania to totalna porazka ale i wiele wnioskow. Wybralem mecz 2 ligi francuskiej gdzie na rynku mo bylo zaledwie 3000e->10000e. Wydawalo mi sie ze z moja stawka 20euro jest to dla mnie rynek wystarczajacy. Niestety bolesnie sie o tym przekonalem. Wykres zmienial sie jak choragiewka na wietrze. Udalo sie wyjsc z tego rynku z 1 tickiem straty. Czekalem caly dzien i az kusilo mnie zeby wejsc in-play.

Postanowilem tez sprobowac handlu in-play w meczu Real-Barca. Jako ze 2 gol padl juz w 2 polowie, zaraz po wyrownaniu ustawilem sie na rynku cs 1-1 i zanotowalem ladny spadek.

Stan konta: 41,83e

Odnośnik do posta

Dzisiejsza oferta pilki noznej uboga w ilosc meczy. Wczoraj w nocy zainteresowalem sie meczem Inter - Genoa. Wystawilem back 1,50 za 20euro - do 9 nikt nie kupil. Po 1,49 znalazlem nabywce i czekam na dalszy rozwoj wydarzen.

Odnośnik do posta

Inter sprzedany po 1,46. Szkoda ze nie poczekalem, bo widzialem ze przed meczem mozna bylo sprzedac za 1,40 - 1,41. Ale lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu. Wazne ze prawidlowo odczytalem wykres.

Stan konta: 42,22e

Odnośnik do posta

I stalo sie to z czym wszyscy poczatkujacy pre-playerze mieli problem. O czym kazdy przestrzega, czyli wejscie in-play. Wczoraj mialem bardzo ladny dzien bo prawie 1,5euro na plusie, nie liczac meczu bayernu gdzie wszedlem nie wiedziec czemu. Wykres rano byl dla mnie niejasny, kurs na gosci mocno zanizony. Mimo to zagralem za 4,7, chwile pozniej kurs poszybowal do 1,81 i ustabilizowal sie na poziomie 1,76. Zamiast sprzedac z neiduza strata poczekalem z nadzieja, ze odsprzedam na poczatku meczu. Po pierwszym gwizdku kurs poszybowal 10tickow do gory. Pozniej 1 gol, 2gol. 20euro spisalem na straty. I tu popelnilem kolejny jeszcze wiekszy blad!!!! Postanowilem troche pogamblowac na dyscyplinie na ktorej dosc dobrze sie znam czyli NBA. Zagralem handi -3,5 na niedzwiadki grizzli, ktore jak sie okazalo wygraly. Wszystko dobrze sie skonczylo - jak to mowia, glupi ma zawsze szczescie.

Myslalem ze tego unikne, bylem w bledzie. Pierwsze wejscie in-play mam za soba. Pierwsza chec odkucia sie takze mama za soba.

NIGDY WIECEJ! ! ! ! !

Stan konta: 41,66e

Odnośnik do posta

No to ja daje plusa, za to że wie gdzie popełnił błąd. Nikt nie lubi czerwa, po co jeszcze na forum dawać :)

Matias Creative wiedział że popełnił błąd zanim wszedł in play w tą koszykówkę :) co lepsze skoro odrobił 20e to znaczy że wszedł tam za cały budżet, tak więc dawaj plusy za taki trading :)

Edytowane przez radekjedrowski
Odnośnik do posta

Panowie, kazdy chyba uczy sie na wlasnych bledach. Jak nie dostanie po dupie to popelni blad pozniej jeszcze kilka razy. Teraz przynajmniej wiem jak sie zachowac w takiej sytuacji jaka mialem. Wyjscie pre-play, wylaczenie komputera, i wyjscie z domu.

Co do weekendowego tradeowania to mialem czas tylko w sobote rano i udalo sie w 2 zdarzeniach calkiem ladna sume.

Pierwszy mecz to Freiburt - Ausburg gdize zlapalem ticka w spadku kursu na remis z 3,45 na 3,4. Tutaj 0,59 zysku.

Pozniej w meczu Volves - Aston VIlla, spadek kursu na druzyne gosci z 2,98 na 2,96 i zysk 0,27. Tutaj moglem zarobic znacznie wiecej, bo kurs spadl az do 2,92 chwile po moim sprzedaniu. Ale jak to mowia lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu.

Stan konta: 42,48

Odnośnik do posta

Dzisiaj kilka razy tradowalem na zdarzeniu Tours - Montpellier. Kupowalem back na gospodarzy w momencie kiedy byl 3,6 i sprzedawalem jak spadal do 3,5 i czy 3,55. Przed meczem widzialem ze spadl az do 3,2.

Stan konta: 44,12e

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.