Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Back 0:0 przed meczem i zamknięcie koło 5 minuty.

Promowane odpowiedzi

Chcę jakoś zacząć małymi stawkami by zdobywać doświadczenie i pomyślałem by zacząć tak. Na porażkę mogę przeznaczyć 10€ i tyle tu wyniesie. Gramy tuż przed meczem back 0:0 za 10€. Dzisiaj patrzyłem takie mecze:

mecz overowy:

Go Ahead Fagles - Sparta Rotterdam

przed meczem kursy : BACK 22 LAY 23

Pod koniec pierwszej minuty meczu LAY był już 20 i można było zrobić Green Booka o wartości 1€!!!!!

w 5 minucie meczu (początkowo, zanim jakieś mecze patrzyłem, ta minuta miała być momentem zamknięcia rynku) LAY miał kurs 17,5 i można było zrobić GB (green book) o wartości 2,6€!!!!

Akurat bramka padła w 6 minucie ;).

Ryzykujemy 10€, czyli stawkę na back 0:0, bo jak padnie bramka, nie mamy jak dać LAY.

drugi mecz był bardziej underowy:

Monaco - Lens

przed meczem BACK @9 - LAY @ 9,2

Lay @ 8,8 w 2 minucie meczu (pierwszy możliwy GB) i możliwy GB o wartości 0,25€

8,6 w 4 minucie - GB na 0,5€

8,4 w 5 min - GB na 0,7€

8,2 w 7 minucie - GB na 1€

7,6 w 10 min - GB na 1,9€

Dalej nie patrzyłem poszedłem się uczyć.

Podsumowując ryzykujemy zawsze 10€. W meczu overowym możemy się wycofać w 1-2 minucie meczu z zyskiem 1€!!! Wystarczy, że na 12 meczy w 11 nie padnie bramka w 1 lub 2 minucie meczu i jesteśmy na ++++. W meczach bardziej underowych, póki mam taki budżet może bym ryzykował do dojścia na GB 1€, czyli w tym przypadku do 7 minuty, ale gdy zwiększyłby się mój kapitał, też bym wychodził w pierwszych możliwych GB, czyli także w 2 minucie!!!!

Czyli strategia, dla całkowicie początkującego dobra?? Doradźcie jakieś ulepszenia, lub całkiem odrzućcie tą metodę.

Co do wyboru meczów nie mam właśnie pomysłu poza Barcelona i Hiszpanią - ich mecze są chyba przewidywane na dość overowe, a lubią grać piłką, mozolnie budować akcję pozycyjną, więc z kolei bramki w pierwszych minutach meczu mają małe szanse, ale to trochę mało i musiałbym grać też mecze losowe.

Zdaję sobie sprawę, że "metoda" bardzo prymitywna nie trudna do wymyślenia, więc gdyby była super, każdy by nią grał (więc przedstawcie wady, bo raczej na 12 meczy w 11 nie padnie bramka w 1 lub 2 minucie :P, których ja nie widzę), ale dla tak początkującego jak ja, na obeznanie się i zdobycie doświadczenia, a przy tym nie wiele ryzykowna, chyba dobra?

Edytowane przez tomciopogromcio
Odnośnik do posta

Uważam, że wejście w rynek to czysty hazard. Zamykanie rynku to już owoc wiedzy czyli procentujące doświadczenie.

"Nie padnie gol przez pierwsze 5 minut"? Starczy "tylko gol" po prostym błędzie obrony, po gwizdku... I co? Koniec handlu, brak pola do manewru. Stety i niestety mecz meczowi nie równy. :(

Odnośnik do posta

Przedmówcy chyba już wykazali że to nie ma nic wspólnego z tradingiem, dodam od siebie że podobne "metody" przerabiałem jakiś czas temu i dobrze na tym nie wyszedłem :-/, choć dzięki temu zrozumiałem że wejścia podczas meczu zysków na dłuższą metę mi nie przysporzą :-)

Odnośnik do posta

money - oczywiście wystarczy "tylko gol" zaraz po gwizdku, ale jak masz dane w ilu meczach (procentowo) pada gol w minutach 1-3 to możesz podać :).

samuel10veb- to jest jedyna wada, którą i ja zauważyłem, jednak jak w meczach overowych mogę kończyć w 2 minucie z Green Bookiem 1€, to jak pisałem, wystarczy na 12 meczy, że w 11 nie padnie bramka w minutach 1-3, to chyba według prawdopodobieństwa większa szansa jest na wyjście na plus. ale nie mam danych jak często pada bramka w takich minutach.

lotto - Wchodzimy przed meczem, nie np. w 30 minucie i wychodzimy w 35. Tylko wchodzimy przed meczem, wychodzimy w 3-4 minucie.

cashis - Napisali to co wiedziałem, a według mnie z tym co wiedziałem, szanse na wygrane są większe niż na przegrane :/.

Edytowane przez tomciopogromcio
Odnośnik do posta

W dwunastu meczach teoretyczna szansa że padnie bramka w pierwszych minutach jest nie wielka, ale sport jest nie przewidywalny i w praktyce ma to się inaczej całkowicie. Ja bym się w to nie bawił, za małe zyski w porównaniu do ryzyka straty.

Odnośnik do posta

Na początku, w listopadzie gdy jeszcze nie umiałem, nie czułem gry 0-0 pre-play też tak grałem lub ratowałem się w ten sposób żeby nie redować. Udawało mi się za każdym razem(około 8-10prób ), jednak ryzykowanie kapitału dla tak małego zysku bylo głupie i stresujące dla mnie. Raz trafiłem mecz, w którym pojawiła się ściana, którą skupili dopiero po 7minutach - jak jesteś daleko to zonk. Dobrze, że posłuchałem Samuela, teraz już gram bez wchodzenia InPlay, bo rozumiem i umiem grać na CSpre - więc ani myśle wchodzić IN. Po co skoro dobrze zarabiam PRE? Myśle, że grając tak do dziś, w końcu trafiłbym jakiś mecz z bramką na początku i straty, a tak mam komfort psychiczny :) Moja rada: nie idź na łatwiznę i myśl jak trader, a nie jak zwykli "obstawiacze".

Edytowane przez Pepe
Odnośnik do posta

No to co mam grać, w każdym "systemie" który przeczytałem w końcu coś się komuś nie podobało i dochodzili do wniosku, że jednak jest beznadziejny, a jak będę grał całkiem "na pałę" to jeszcze gorzej. Muszę w sobie wyćwiczyć zasady wejścia, wyjścia i sprawdzić czy ZAWSZE się do nich zastosuję itp.

Odnośnik do posta

No to co mam grać, w każdym "systemie" który przeczytałem w końcu coś się komuś nie podobało i dochodzili do wniosku, że jednak jest beznadziejny, a jak będę grał całkiem "na pałę" to jeszcze gorzej. Muszę w sobie wyćwiczyć zasady wejścia, wyjścia i sprawdzić czy ZAWSZE się do nich zastosuję itp.

Zasady wejścia/wyjścia możesz poćwiczyć grając po prostu za minimalne stawki. Moim zdaniem niewiele się nauczysz grając tym twoim sposobem, bo to nie traiding tylko czysta bukmacherka. Ja również dopiero zaczynam przygodę z traidingiem i moje stawki bardzo rzadko przekraczają 5E (a można grać i za 2), co sprawia że nawet jak kurs spadnie o 2-3 ticki to moja strata jest nieodczuwalna. Wiadomo, że zysków z tego nie ma, ale nam chodzi głównie o naukę01%20Smile.png

Odnośnik do posta

No tak za minimalną stawkę, ale JAK, na JAKICH RYNKACH, na KOGO, BACK czy LAY, KIEDY wejść i wyjść itd. Nie wiem jak zacząć mimo, że przeczytałem już tutaj bardzo wiele, a póki nie zacznę czuję, że nie ruszę już z miejsca.

Byłem w podobnej sytuacji, nie wiedziałem co grać i jak grać. Dlatego czytałem blogi, (dużo blogów, na tym forum i nie tylko) i w końcu zdecydowałem się na granie CS-ów pre. Nie wiem co z tego wyjdzie bo jak już pisałem też dopiero zaczynam.

Odnośnik do posta

A jak jednak chciałbym tym zagrać i zadowolę się jednym tickiem, to mogę ustawić sobie już przed meczem np. Back po kursie 30 i Lay po kursie 29 (dzisiejszy Heerenven - Roda) i mimo, że tam jest napisane zobowiązanie 140€ coś (stawka na Back 5€ i dopasowana na LAY), to przyjęte będzie od razu BACK i nawet jak bramka padnie w pierwszej sekundzie, nie ma szans by ktoś przyjął wtedy mój LAY i tracę ostatecznie tylko 5€ nie? A jak nie padnie bramka to zyskuję te 0,3€ (bo przyjmą LAY), nie ma możliwości bym musiał płacić 140€ tak naprawdę?? :P Wolę się upewnić po prostu xD.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

A jak jednak chciałbym tym zagrać i zadowolę się jednym tickiem, to mogę ustawić sobie już przed meczem np. Back po kursie 30 i Lay po kursie 29 (dzisiejszy Heerenven - Roda) i mimo, że tam jest napisane zobowiązanie 140€ coś (stawka na Back 5€ i dopasowana na LAY), to przyjęte będzie od razu BACK i nawet jak bramka padnie w pierwszej sekundzie, nie ma szans by ktoś przyjął wtedy mój LAY i tracę ostatecznie tylko 5€ nie? A jak nie padnie bramka to zyskuję te 0,3€ (bo przyjmą LAY), nie ma możliwości bym musiał płacić 140€ tak naprawdę?? :P Wolę się upewnić po prostu xD.

Lay im mniejszy tym lepiej dlatego Kasa z Laya 2.0 zostanie od razu wchłonięta gdy kurs pójdzie w górę.

Gram coś podobnego, dokładniej progresją CS 0:0, 1:0, 0:1 drużyny underowe. Kurs na te 3 wyniki spada do 60 minuty, jeśli nie ma gola wychodzę w 15-20 minucie z zyskiem na każdym rynku. Jeśli np w 10 minucie pada gol na 1:0, kupuję kolejne wyniki, czyli 2:0 i 1:1 za wyższą kwotę, mija 20 minut i pokryta jest cała strata z wyników które mi przepadły. Najgorzej gdy w 1 połowie padną więcej niż 2 gole.

Odnośnik do posta

Ja dodam taką ciekawostkę, jakiś miesiąc temu badałem rynki piłki nożnej i wysnułem jeden bardzo fajny wniosek.

Zamiast grać back 0:0 FT, lepiej grać back 0:0 HT, ponieważ kurs na 0:0 HT w około 86%(badane na 126 meczach, w których było 0:0 do połowy) jest wyższy o średnio 3,2%. Dlatego zamiast grać back 0:0 FT i sprzedawać go w połowie lepiej zagrać back 0:0 HT.

Tutaj od razu dla wyjaśnienia, nie da się grać surków back 0:0 HT, na lay 0:0 FT(ze sprzedażą w połowie), ponieważ prowizja 5% od zysku zżera zysk, a nawet trochę więcej, niestety. Gdyby tylko prowizja była liczona od spotkania, a nie od rynku :-/

Odnośnik do posta

Chodzi mi kurs, który tworzy się gdy sprzedajemy zakład po pierwszej połowie.

Np. Mecz "Bastia-Le Havre"

Kursy przed meczem:

0:0 FT=10 / 0:0 HT=2,86

W meczu do połowy był wynik 0:0

Kurs na 0:0 FT spadł do 4,1

Z tego wynika, że z zakładu 0:0 FT tworzy się kurs 2,43(po sprzedaży i zrobieniu greenbooka)

To tylko jeden z przykładów, ale za to jeden z większą różnicą kursu, bo chciałem wam pokazać jak to wygląda, a tu to dobrze widać.

Edytowane przez Esio
Odnośnik do posta