Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

5x Back CS

Promowane odpowiedzi

Zaczynam testować strategię i będę tutaj wpisywał wyniki, przynajmniej do czasu kiedy okaże się czy strategia jest dobra czy nie.

Na razie skupię się na Ligue 1, ponieważ innych lig jeszcze nie analizowałem.

Strategia polega na tym, że robimy 5 Backów CS: 0:0, 1:0, 1:1, 2:0, 2:1, na drużyny underowe, które mają mniejszy kurs niż przeciwnik i grają u siebie.

W Ligue 1 wybrałem takie drużyny:

Lorient

Saint Etienne

Bordeaux

Nice

Toulouse

Stade Rennes

Brest

Marseille

Trochę teorii:

Powyższe drużyny powyżej 55% meczów u siebie kończą underem 2,5, Lorient prawie 80%.

Przeanalizowałem mecze tych drużyn od początku sezonu. Do strategi nadawało się 75 meczów, z czego nie weszłoby 14. Wejdzie 81% meczów.

Przeanalizowałem kilkanaście kursów CS kwalifikujących się spotkań. Aby strategia przynosiła zyski potrzeba skuteczności na poziomie 60-65% w zależności od kursów CS.

Przy wspomnianej skuteczności 81%, nasz yield wyniesie 30%

Przed następną kolejką postaram się przeanalizować inne ligi, tak aby w następny weekend zagrać więcej niż 3 nadające się mecze w Ligue 1.

Zapraszam do komentowania i czekamy na następną kolejkę :)

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

Czyli grasz na under 2.5 + zabezpieczenie 2:1.

prawie na to wychodzi, nie ma tylko 0:1.

Grecka Superliga:

Asteras Tripolis

Panaitolikos

Levadiakos

OFI Kreta <--- odpada ponieważ przegrali połowę meczów nadających się do strategii

Doxa Dramas <--- odpada ponieważ są za słabi :)

Artomitos Ateny

AEK

Aris

Giannina

Odrzucając te 2 zespoły wejdzie 45/57 meczów, czyli skuteczność 78%. Liga jest bardziej underowa niż Ligue 1, kursy na małe CS niższe, wymagana powinna wynosić 65-67%.

O czyms podobnym pisalem i zamiescilem linki do forum na ktorym cos takiego dyskutowali i grali .Temat gdzies sie powinien petac w tym dziale .

A to sory... Szukałem strategii dla siebie przeglądając to forum ale nie znalazłem nic podobnego.

Mógłbyś powiedzieć gdzie jest temat do tej podobnej strategii? Nie mogę znaleźć.

Edytowane przez endrju
Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

Kupujesz CS przed meczem ,a sprzedajesz w którym momencie?

Nie sprzedajesz, zysk rozłożony po równo i czekamy do końca meczu. Gdy utrzymuje się 1:0 często w okolicach 60 minuty jest green, ale założenie jest takie że czekamy.

Edytowane przez endrju
Odnośnik do posta

Chciałem właśnie pisać że mało ma to wspólnego z tradingiem, jednak po pierwsze większe kursy, po drugie łatwość dobierania stawek. Nie wyobrażam sobie grać tak u buka.

Odnośnik do posta

w league1 spośród wszystkich meczów tego sezonu aż 5 zakończyło się wynikiem 0:2, pewnie w większości gdy gość był faworytem, więc jaki jest sens?

Odnośnik do posta

Chyba nie była testowana, na tej angielskiej stronce była tylko na lidze angielskiej, więc sprawdzę jak jest w innych.

Turcja 1 liga:

Konyaspor

Goztepe

Akhisar

Karsiyaka

Boluspor

Skuteczność: 74%

Serie B:

Sampdoria

Grosetto

Torino

Skuteczność: 72%

Championship:

Middlesbrough

Crystal Palace

Doncester

Skuteczność: 77%

Portugalia Liga De Honra:

Belenses

Estoril

Covilha

Moreirense

Atletico

Naval

Skuteczność: 78%

Wymagana skuteczność:

W każdej z powyższych lig aby wygrać 50j trzeba zainwestować 65-90j. Wymagana skuteczność wynosi zatem ok 60-65%. Zdarzyło się nawet że aby wygrać 50j na meczu Crystal Palace trzeba było poświęcić 55j, a ten zespół ma 100% skuteczność tej metody !!

Czarne serie:

To co najgorsze i co obniży yield. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć czarnych serii które nastąpią, dlatego wymyśliłem takie kryteria eliminacji drużyn:

1. 4 nietrafione mecze w ostatnich 5 eliminują drużynę

2. 2 ostatnie nietrafione powoduję że w następnej kolejce nie gramy tej drużyny, a kolejny nietrafiony eliminuje drużynę

Z wszystkich drużyn które wg mnie nadawały się do strategii w ten sposób wyrzuciłem może 4-5. Ich skuteczność była na poziomie 40-50% a więc nie spowoduje to przesunięcia skuteczności ligi poniżej wymaganej skuteczności. W większości przypadków zespoły albo od samego początku sezonu nadawały i nadają się do strategii, albo od początku pojawiała się seria dzięki której szybko odrzucilibyśmy zespół.

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

14.02

Middlesbrough - Nottingham Forest

zobowiązanie: 57,1j

do wygrania: 50j

0:0 w ostatnim meczu Middlesbrough, nie będzie drugi raz 0:0 z dlatego daję tu tylko zabezpieczenie.

Edytowane przez endrju
Odnośnik do posta

0:0 w ostatnim meczu Middlesbrough, nie będzie drugi raz 0:0 z dlatego daję tu tylko zabezpieczenie.

Oh co za poważny argument, zbieram kasę i robię beta za all in na LAY 0:0 !!!

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)
14.02

Middlesbrough - Nottingham Forest 2:1

zobowiązanie: 57,1j

do wygrania: 50j

18.02

Crystal Palace - Watford

Marseille- Valenciennes

AEK- OFI Kreta (?) nie ma kursów

Estoril- Freamunde (?)

Naval- Aves (?)

19.02

Bordeaux- Lyon

Saint Etienne- Rennes

Giannina- Aromitos (?)

Panaitolikos- Levadiakos (?)

Belenenses- Portimonense (?)

Goztepe- Giresunspor (?)

Edytowane przez endrju
Odnośnik do posta

Zaczynam testować strategię i będę tutaj wpisywał wyniki, przynajmniej do czasu kiedy okaże się czy strategia jest dobra czy nie.

Na razie skupię się na Ligue 1, ponieważ innych lig jeszcze nie analizowałem.

Strategia polega na tym, że robimy 5 Backów CS: 0:0, 1:0, 1:1, 2:0, 2:1, na drużyny underowe, które mają mniejszy kurs niż przeciwnik i grają u siebie.

W Ligue 1 wybrałem takie drużyny:

Lorient

Saint Etienne

Bordeaux

Nice

Toulouse

Stade Rennes

Brest

Marseille

Trochę teorii:

Powyższe drużyny powyżej 55% meczów u siebie kończą underem 2,5, Lorient prawie 80%.

Przeanalizowałem mecze tych drużyn od początku sezonu. Do strategi nadawało się 75 meczów, z czego nie weszłoby 14. Wejdzie 81% meczów.

Przeanalizowałem kilkanaście kursów CS kwalifikujących się spotkań. Aby strategia przynosiła zyski potrzeba skuteczności na poziomie 60-65% w zależności od kursów CS.

Przy wspomnianej skuteczności 81%, nasz yield wyniesie 30%

Przed następną kolejką postaram się przeanalizować inne ligi, tak aby w następny weekend zagrać więcej niż 3 nadające się mecze w Ligue 1.

Zapraszam do komentowania i czekamy na następną kolejkę :)

Uzasadnienie tej strategii to tak trochę z Misia , czyli mieszanie dwóch systemów walutowych

Statystyki to przeszłość, a gra będzie odbywać się w przyszłości

tego nie można mieszać. Statystyki do tego nie służą!!!!

Jezeli w ostanim meczu jakiejś drużyny padł wynik 0;0

to nic nie znaczy , a już na pewno nie można z tego wnioskować , że następnym razem będzie inaczej.

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

Drużyna w swoich wszystkich 6-8 meczach łapie się do strategii to rzeczywiście nic nie znaczy.

Gdybym był w 100% pewien że nie padnie 0:0 nie dałbym nawet zabezpieczenia a jak widziałeś dałem, ile razy widziałeś 2x z rzędu 0:0 u siebie w domu? Gdy dla danej ligi częstotliwość występowania 0:0 wynosi 10% ile wynosi prawdopodobieństwo dwóch 0:0 pod rząd? 1%? Dla zespołu underowego może 2-3%, wystarczająco aby wnioskować że nie zdarzy się.

Jeśli drużyna ma serię 10 meczów under 2,5 to oznacza 50/50 szans w jedenastym meczu, prawda?

Nie wiem czy wiesz ale w prognozowaniu wykorzystuje się dane statystyczne z PRZESZŁOŚCI

Edytowane przez endrju
Odnośnik do posta

Drużyna w swoich wszystkich 6-8 meczach łapie się do strategii to rzeczywiście nic nie znaczy.

Gdybym był w 100% pewien że nie padnie 0:0 nie dałbym nawet zabezpieczenia a jak widziałeś dałem, ile razy widziałeś 2x z rzędu 0:0 u siebie w domu? Gdy dla danej ligi częstotliwość występowania 0:0 wynosi 10% ile wynosi prawdopodobieństwo dwóch 0:0 pod rząd? 1%? Dla zespołu underowego może 2-3%, wystarczająco aby wnioskować że nie zdarzy się.

Jeśli drużyna ma serię 10 meczów under 2,5 to oznacza 50/50 szans w jedenastym meczu, prawda?

Nie wiem czy wiesz ale w prognozowaniu wykorzystuje się dane statystyczne z PRZESZŁOŚCI

Niestety w swoim rozumowaniu popełniasz bardzo duży błąd, ale nie obrażaj się większość go popełnia

jeżeli w danej lidze częstotliwość występowania WYNOSIŁA 10% ( nie wynosi jak napisałeś tylko wynosiła) np. na podstawie ostatnich 100 spotkań

to w następnych 100 może wynieść np. 12 % albo 8% lub jeszcze gorzej np. 14% lub 6%

jeżeli jakaś drużyna zremisowała 0;0 to szansa że zremisuje następny nie jest jak napisałeś 2 czy 3 %

ale np. 14 % bo ten jeden mecz już się odbył , a następny dopiero będzie

Jeżeli jakaś drużyna miała serię 10 underów 2,5 pod rząd to akurat z tej statystyki nie wynika nic ,a już na pewno nic wartościowego

na przyszłość pozdro

Odnośnik do posta