Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam po dłuższej przerwie spowodowanej najpierw obroną i ostatnią sesją, wakacjami i dwumiesięcznym wyjazdem. Wracam do handlu, chociaż sezon w tenisie dobiega końca, ale postaram się pobawić na piłce nożnej i może innych sportach. W międzyczasie starałem się w wolnych chwilach pogłębić wiedzę teoretyczną o handlu pre-play. Sporo ciekawych rzeczy wyniosłem z bloga Escabara. Zainteresowała bardzo mnie jego gra na lay po niskim kursie za niewielką stawkę. Spróbowałem tego w trakcie meczu Lipkenc - Lucic pół miesiąca temu i nie wygląda to źle, jeżeli wejdzie się w temat poważniej. Na razie z braku czasu nie mogę za dużo posiedzieć na BF, ale mam nadzieję, że to się zmieni.

Handel wznowiłem w połowie września, jednak dopiero teraz mam czas, aby wrócić do tematu. Nie wiem jak będzie z moją regularnością. Obecnie wiele się u mnie dzieje i trudno przewidzieć ile czasu będę mieć na BF.

Najważniejsze, że jestem coraz bliżej mojego celu, którym jest zdobycie odpowiedniej wiedzy i wybranie najlepszych dla mnie metod do handlu.

Wczoraj pohandlowałem na rynku Kerber - Woźniacka. Udało mi się wejść w rynek, gdy ten dopiero się kształtował i ustawiłem się na noc na 1,62 + 1,64. Jak widać nie wszystko ściągnęło z drugiego koszyka, ale następnego dnia ustawiłem się z zamiarem sprzedania po 1,6 i ładnie poszło po zaledwie niecałej godzinie :)

Na razie wypracowałem 20.57e zysku, więc nie jest źle biorąc pod uwagę, że pohandlowałem na ok. 10 rynkach.

post-987-0-79629300-1349303079_thumb.jpg

post-987-0-01929200-1349303092_thumb.jpg

post-987-0-98116300-1349303101_thumb.jpg

Edytowane przez Specjal
Odnośnik do posta

Wrzucam mały, szybki handelek na rynku Na Li - A. Radwańska. Malutki zysk, ale wszystko spowodowane brakiem czasu. Na pewno gdyby nie to, że nie będę mógł w pełni się poświęcić na handel do jutra, to nie oddawałbym tego po 1.72, a po 1.7 i byłby większy zysk. Mimo wszystko szanuję każdy zarobek.

Według mnie warto jeszcze się temu rynkowi przyjrzeć. Jeżeli ktoś ma więcej czasu, to można próbować ustawić się na 1.7 lub wyżej. U buków średni kurs 1,65 i powinien jeszcze polecieć.

post-987-0-57365600-1349376356_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Tym razem skorzystałem z propozycji podanej na forum i za to b. dziękuję. Konkretnie chodzi o rynek WBA z QPR. Wczoraj kupiłem 1,9 i ustawiłem się na 1,88. Był moment, że chciałem oddawać z lekką stratą, ale ostatecznie udało się sprzedać :)

post-987-0-91976700-1349474114_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Korzystając z chwili wolnego nie mogłem oprzeć się rynkowi Azarenki i Szarapowej. Byłem ustawiony na 1.53 oraz 1.55. Powolutku zbierało kasę z 1.53, ale nagle nastąpił skok kursu do 1.55. Moje pieniądze zostały pobrane, więc szybko ustawiłem się z lay'em na 1.53, gdzie było miejsce. Suma sumarum niewielki zysk, ale kurs jest już wyżej i mogłyby być problemy ze sprzedaniem, a tak jestem już na zielono :)

post-987-0-27914700-1349558598_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Kolejne dwa rynki, które grałem w przeciągu tygodnia. Bardzo symboliczny zysk na rynku Ekwadoru. Nawet miałem zamiar pohandlować jeszcze trochę, ale kompletny brak zainteresowania ze strony pozostałych graczy skutecznie zniechęcił mnie do siedzenia na tym rynku.

Próbowałem jeszcze wczoraj złapać coś w tenisie, a mianowicie Goerges, lecz ustawiłem się zbyt wysoko.

Spaced, mam świadomość tego, że handlując obecnymi stawkami nie zrobię kokosów. Może zabrzmi to mało wiarygodnie, ale kasa nie jest moim celem tutaj. Oczywiście fajnie byłoby wyciągać z tego miesięcznie pewną kwotę, jednak moim założeniem jest zdobywanie kolejnych doświadczeń i umiejętności.

Cały czas uczę się handlu, ale moim problemem jest brak czasu na giełdę. Mimo wszystko mam nadzieję, że nadejdzie odpowiedni moment, gdy wrzucę do BF nieco więcej kasy i stawki wzrosną, a tym samym również zyski. Myślę, że lepiej jest uczyć się na małych stawkach. Warto wyrobić w sobie pewne nawyki i wybrać właściwą technikę, a co najważniejsze dobrze poznać siebie podczas handlu.

post-987-0-46662300-1350075115_thumb.jpg

post-987-0-68139900-1350075124_thumb.jpg

Edytowane przez Specjal
Odnośnik do posta

dokladnie tak jak mowisz. nie od razu krakow zbudowano ;) green na 10e wykonany ta sama technika co green na 100e jest tyle samo wart. a pakowac od razu duzo kasy w cos, o czym mamy niewiele pojecia mija sie z celem i na dobre nie wychodzi.

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Nie jest za dobrze z moim czasem na handel. Minął prawie miesiąc od ostatniego wpisu... Coś pohandlowałem, ale bez szału, bo albo było na 0, albo red. Dziś trochę lepiej bo zysk na rynku Ferrer - Del Potro i to zrobione w jakieś 15-20 minut. Czasami wszystko odbywa się szybciutko :-)

Wklejam screen z reda na rynku Querrey'a. Liczyłem na spadki Francuza, bo był na tym turnieju w Paryżu lepszy. Jak się niestety okazało kurs spadał na Amerykanina...

Dodaję też mój aktualny bilans. Wiadomo nie ma szału, ale nie chodzi o kase jak pisałem wcześniej. Jest 21.55e + ok. 2.2e z rynku Ferrer-Del Potro.

post-987-0-82705600-1352157471_thumb.jpg

post-987-0-97334700-1352157479_thumb.jpg

post-987-0-40250600-1352157487_thumb.jpg

Edytowane przez Specjal
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.