Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Strategia U2.5

Promowane odpowiedzi

Moim zdaniem to bez sensu, dlaczego? Próbujesz połączyć dwie strategie w celu zwiększenia zysku, w taki sposób można grać zawsze, nie wychodząc z rynku aż do przegranej. Poza tym, abyś zastosował drugą strategię musi dojść do sytuacji w której underdog strzela bramkę w pierwszych 10', jakie są statystycznie szansę takiego rozwiązania? Weź również pod uwagę, że średnio w najmocniejszych ligach europejskich pada średnio 11% bramek w pierwszych 10' (gdzie Premiership wypada w tym wypadku najgorzej, tylko 9%), w tym większość dla faworyta. Jeżeli tak się dzieje to tracisz wynik 0:1, oraz 50% undera.

Otóz wydaje mi sie ta metoda bardzo oplacalna - i nie tracimy tutaj 50%. Tylko pomylilem sie w jej opisie. Trzeba dobrze dobrac mecze ( kurs na U2,5 od 1,85 do 2,3 i na gol 0-10min kurs ok 5, bez wyraznej dominacji ktorejs z dorzyn, unikamy drozyn jak ManUTD, Barcelona itd)Otoz moim zabezpieczieniem na U2,5 mial byc FG w pierwszych 10 min. Jesli Padnie mamy scratch. Wtedy wychodzimy na wyzszy poziom U3,5 i gramy stawke x10. Jesli gol nie pada w 10 min to wychodzimy i robimy greena. Prawda jest zeby w tej metodzie zarobic bez gola U2,5 musi spasc ok 20 tikow. Sprawdzalem i rzeczywiscie tez sposob dzila. Najwazniejszy dobor drozyn. Przy zespole ktory jest dominujacy U2,5 wcale nie spadnie 20 tikow tylko ok 5-10 a wtedy jestesmy kilka % do tylu

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

berix, to po co się wgl zabezpieczać jeśli po bramce i tak musisz mnożyć stawkę 10razy, wiesz po to chyba grasz zabezpieczenie do 10 minuty by w razie w bramki nie stracić.

Czyli żeby mieć green musi spać o 20 ticków by mieć green booka i pokryć straty z FG?

A jak stawkujesz?

tokarz1989, nie za bardzo rozumiem Twój sposób, gramy u 2.5 pada bramka to gramy lay 1.5 po 10 minutach odrabiamy, a jeśli pada wtedy bramka to gramy lay 3.5 ?

na lay 1,5 zarobmimy 7-8% stawki a stracimy 15-17%

Możesz to wytłumaczyć jeszcze raz ??

Odnośnik do posta
Otóz wydaje mi sie ta metoda bardzo oplacalna - i nie tracimy tutaj 50%. Tylko pomylilem sie w jej opisie. Trzeba dobrze dobrac mecze ( kurs na U2,5 od 1,85 do 2,3 i na gol 0-10min kurs ok 5, bez wyraznej dominacji ktorejs z dorzyn, unikamy drozyn jak ManUTD, Barcelona itd)Otoz moim zabezpieczieniem na U2,5 mial byc FG w pierwszych 10 min. Jesli Padnie mamy scratch. Wtedy wychodzimy na wyzszy poziom U3,5 i gramy stawke x10. Jesli gol nie pada w 10 min to wychodzimy i robimy greena. Prawda jest zeby w tej metodzie zarobic bez gola U2,5 musi spasc ok 20 tikow. Sprawdzalem i rzeczywiscie tez sposob dzila. Najwazniejszy dobor drozyn. Przy zespole ktory jest dominujacy U2,5 wcale nie spadnie 20 tikow tylko ok 5-10 a wtedy jestesmy kilka % do tylu

Tylko po co tak kombinować skoro można w dużo łatwiejszy sposób osiągnąć podobny zysk. Postaw na under 2,5 odpowiednią sumę, wyjdź po 10', masz 90% szansy na powodzenia, a przy odpowiednim doborze drużyn jeszcze więcej.

Odnośnik do posta

kkriox, tylko wiesz my szukamy co zrobić jeśli padnie bramka by wyjść z zyskiem.

Masz 90% sukcesu na tak, tylko czy gdy w 10% przypadków padnie bramka uda Ci się odrobić i wyjść z zyskiem przez pozostałe 90%

Odnośnik do posta
Tylko po co tak kombinować skoro można w dużo łatwiejszy sposób osiągnąć podobny zysk. Postaw na under 2,5 odpowiednią sumę, wyjdź po 10', masz 90% szansy na powodzenia, a przy odpowiednim doborze drużyn jeszcze więcej.

Tylko wlasnie mi chodzi o to jak adnie bramka zeby dalej mozna bylo na tym rynku cos zarobic. W kilku meczach gdy sprawdzalem ten system sie udawalo i fajnie to wygladalo. Moglby ktos to przetestowac? ja za bardzo teraz nie mam czasu..

Czyli żeby mieć green musi spać o 20 ticków by mieć green booka i pokryć straty z FG?

A jak stawkujesz?

Stawkowanie jest proste: U2,5 100% stawki, FG 10% czyli np U2,5 - 100E i FG 0-10min 10E.

Odnośnik do posta
Stawkowanie jest proste: U2,5 100% stawki, FG 10% czyli np U2,5 - 100E i FG 0-10min 10E.

Wcześniej pisałeś o innym rozwiązaniu. A co do tej strategii, nie zawsze ale bywa czasem moment w którym z U2,5 możemy wyjść z zyskiem dopiero gdzieś pomiędzy 10'-12', wiem bo sam to testowałem, nie zawsze rynki zachowują tak samo i często istnieją 2' ryzyka. Poza tym, ktoś już opisywał pewne ryzyko, np. karny gdzieś pomiędzy 8'-10'. Wystarczy, że trochę się sprawa przedłuży, rynek jest zawieszony i bramka może zostać strzelona już w 11', bo zegara sędzia nie zatrzymuje.

Choć osobiście tą metodę już bardziej polecam od poprzedniej ze stawkowaniem x10, ponieważ oglądając dany mecz możemy sami kontrolować czy warto zaryzykować te dodatkowe 2', czy wyjść bez straty w 10'.

Odnośnik do posta

Hmm jest jeszcze inna ciekawa metoda tak że tuż po bramce kupujemy back under 3.5 czekamy 5 minut i sprzedajemy wtedy są duże spadki wiadomo zdarzają się mecze gdzie pada bramka po bramce, ale z moich obliczeń wystarczy że nie częściej jak co 3 raz będzie się to zdarzać to jesteśmy na plus i z tego co mi się wydaje jest to najlepsza metoda.

Tuż po bramce rynki nie są jeszcze ustabilizowane często przecenione i szybko under 3.5 spada,

Gdy np. w 1 połowie padnie jedna bramka to under 3.5 jest niższy w przerwie niż przed spotkaniem, co jest ciekawe.

Odnośnik do posta
Hmm jest jeszcze inna ciekawa metoda tak że tuż po bramce kupujemy back under 3.5 czekamy 5 minut i sprzedajemy wtedy są duże spadki wiadomo zdarzają się mecze gdzie pada bramka po bramce, ale z moich obliczeń wystarczy że nie częściej jak co 3 raz będzie się to zdarzać to jesteśmy na plus i z tego co mi się wydaje jest to najlepsza metoda.

Tuż po bramce rynki nie są jeszcze ustabilizowane często przecenione i szybko under 3.5 spada,

Gdy np. w 1 połowie padnie jedna bramka to under 3.5 jest niższy w przerwie niż przed spotkaniem, co jest ciekawe.

Dopiero około 2'-3' minut po bramce można w cokolwiek wchodzić, wcześniej rynki potrafią nawet rosnąć przez chwilę. To samo tyczy się np. początku meczu, weź jakiś pod uwagę i przyjrzyj się zachowaniu kursów. Najlepiej w tym wypadku wybierać te najbardziej płynne rynki, bo w nich nie dochodzi do dziwnych zachowań kursów, swojego czasu grałem na jakimś mało płynnym rynku i widziałem kurs który do 10' meczu w ogóle nie spadł, zachował taki sam poziom a przez chwilę nawet był o tick wyższy. Dlatego w dużej mierze wszystko zależy od doboru spotkań.

Odnośnik do posta

Wlasnei o tym polaczeniu metod myslalem:) calkiem fajnie to wychodzi

Dopiero około 2'-3' minut po bramce można w cokolwiek wchodzić, wcześniej rynki potrafią nawet rosnąć przez chwilę. To samo tyczy się np. początku meczu, weź jakiś pod uwagę i przyjrzyj się zachowaniu kursów. Najlepiej w tym wypadku wybierać te najbardziej płynne rynki, bo w nich nie dochodzi do dziwnych zachowań kursów, swojego czasu grałem na jakimś mało płynnym rynku i widziałem kurs który do 10' meczu w ogóle nie spadł, zachował taki sam poziom a przez chwilę nawet był o tick wyższy. Dlatego w dużej mierze wszystko zależy od doboru spotkań.

opowiem teraz ciekawa sytuacje ktra mialem dzisiaj grajac ta metoda. gralem mecz Flota Sw. - LKS Lodz. zagralem U2,5 40E i FG 0-10min 4E. rwono w 10 min LKS Strzelil gola.. Od razu cialem na underze i po hedge miale na minusie po -15E za to w rynku FG wygralem 19E i bylem do przodu 4E. tutaj widac jak wazne jest by od razu pod koniec 10 min konczyc undera. Gralem na bardzo malo plynnym rynku na underze zaledwie 2k, teraz juz wiem zeby takich rynkow nie grac. Po 10 min U2,5 spadl tylko o 5 tikow. Gdyby nie strzelili gola bylbym ok 3E do tylu.. Ale po bramce zagralem tak jak napisalem na U4,5 za kolejne 40E przy kursie 1,08, chcec sprzedac tylko 3 tiki nizej czekalem az 10 min. Stanowcvzo za duzo. Mysle ze rynek U3,5 bylby znacznie lepszy i wyszedlbym z niego przy 3 tikach mysle ze w przeciagu 1-2 min...

Odnośnik do posta

Wiesz no takich rynków to się nie gra to przecież od dawna wiadomo.

Trzeba wybierać takie gdzie rynek jest płynny i myślę iż zabezpieczenie się 0-10 nie jest dobre bo nawet jak nie padnie bramka ciężko jest pokryć stratę z rynku FG, grając U4,5 nie ma się co dziwić iż tak pomału spada najlepsze wyjście według mnie to U2,5 jeśli nie jest to początek meczu lub liga bardziej underowa

lub U3,5 jeśli liga overowa, płynny rynek wtedy szybciej odrobisz stratę,

Odnośnik do posta
opowiem teraz ciekawa sytuacje ktra mialem dzisiaj grajac ta metoda. gralem mecz Flota Sw. - LKS Lodz. zagralem U2,5 40E i FG 0-10min 4E. rwono w 10 min LKS Strzelil gola.. Od razu chcialem na underze i po hedge miale na minusie po -15E za to w rynku FG wygralem 19E i bylem do przodu 4E. tutaj widac jak wazne jest by od razu pod koniec 10 min konczyc undera. Gralem na bardzo malo plynnym rynku na underze zaledwie 2k, teraz juz wiem zeby takich rynkow nie grac. Po 10 min U2,5 spadl tylko o 5 tikow. Gdyby nie strzelili gola bylbym ok 3E do tylu.. Ale po bramce zagralem tak jak napisalem na U4,5 za kolejne 40E przy kursie 1,08, chcec sprzedac tylko 3 tiki nizej czekalem az 10 min. Stanowcvzo za duzo. Mysle ze rynek U3,5 bylby znacznie lepszy i wyszedlbym z niego przy 3 tikach mysle ze w przeciagu 1-2 min...

To co pisałem, z moich obserwacji wszelkie zakłady under / over in-play to jedynie na meczach z najwyższej półki, tam można dużo ticków zebrać w krótkim odstępie czasu. I tak szczerze, to ja nawet w ekstraklasę nie odważyłbym się wejść grubszą kwotą.

Odnośnik do posta
myślę iż zabezpieczenie się 0-10 nie jest dobre bo nawet jak nie padnie bramka ciężko jest pokryć stratę z rynku FG

A jakie Twoim zdaniem zabezpieczenie byłoby najlepsze a takim przypadku??

Odnośnik do posta

Nie ma dobrego zabezpieczenia do tej metody jedynie co teraz mogę rozważyć to pada bramka i grać U3,5 za tą sama stawkę i czekać aż kurs spadnie, ale musi dużo spaść by odrobić straty także nie wiem czy to takie opłacalne, trzeba by to przemyśleć.

Już lepsza metoda według mnie czekać na bramkę i po niej wychodzisz z U3,5

Odnośnik do posta

berix, wiesz chyba ciężko o taką jak chcesz grać in play to możesz potestować tę że pada gol i grasz BACK na u2,5 lub u3,5 po paru minutach uciekasz, a jeśli wpadnie bramka to stosujesz którąmś z metod w tym temacie.

Odnośnik do posta
  • 10 months later...