Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witajcie! Od pewnego czasu sporządzam notatki z kursów przed meczowych większości silniejszych lig, na których jest obrót. Niestety jest to strasznie mozolna robota gdyż mam zrobiony ładny arkusz xls i do niego wszystko wpisuję. Jak wy robicie notatki ? Kartka i długopis? a może screeny, proszę o podpowiedź jak sprawnie to zapisywać.

Pozdrawiam! :D

Odnośnik do posta

Trochę spotkań mam jednak praktycznie wszystko w exelu, a tam wpisywałem rynki U/O MO i CS 0:0 bo zazwyczaj na tym gram, jednak czasami przydają się screeny ze wszystkimi CSami, więc chyba zmienię taktyke i zacznę robić fotki kursów.

Jeszcze takie pytanko jedno, kiedy wyłapywać kursy? Na razie robię to praktycznie w momencie rozpoczęcia spotkania.

Odnośnik do posta
Masz na myśli kilka sekund czy minut przed pierwszym gwizdkiem?

Jak masz kilka spotkań w jednej lidze o tej samej godzinie to cięzko Ci będzie zrobić wszystkie screeny na te kilka sekund przed gwizdkiem. Staraj się jak najbliżej meczu, a czy to będzie na minutę, dwie czy 3,4 to nie ma aż takiego znaczenia i myślę, że o to chodziło yavor-owi ;)

Z waszego doświadczenia ile zdarzeń zanotowanych na danym rynku daje możliwość wyciągnięcia, jakiś wniosków, zauważenia jakiś prawidłowości? Dajmy na to rynek CS-y na przerwach lub MO pre-play.

Tutaj wydaje mi się ciężko jest określić jednoznaczną liczbę. Jeden szybciej wyczuje pewne zależności, drugiemu zejdzie to dłużej, zależy to jeszcze, czy gra się np głównie tylko na 0-0, czy na wszystkich wynikach. Zbieraj notatki, ale przede wszystkim doświadczenie. Myśle, że już po około 100 (może wcześniej) rozegranych rynkach zaczniesz łapać o co chodzi ;)

Odnośnik do posta

Panowie potestujcie ten mój automat do zbierania kursów. To już było wałkowane w innym temacie na forum:

O tutaj :

http://www.traderzy.pl/forum/topic/788-tworzymy-wspolna-baze-danych-do-rynkow-cs/page__st__80__p__25747#entry25747

Wiem że ktoś tam miał problemy z tym na Win7 ale to działa napewno.

Ja to odpalałem na Win XP i Office 2007 ENG i jest elegancko.

Cała liga z danego dnia w ciągu paru sekund ląduję w Excelu.

Jakby więcej osób miało z tym problemy to moge tam coś poprawić... ale dałem opis ze screenami , krok po kroku i jak to ustawiać itd.

Ściągnijcie poczytajcie HOW TO , powinno komuś pomóc napewno i robi robote samo.

Powodzenia.

Odnośnik do posta