Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Do niedawna grałem jedynie w typowa bukmacherkę. Byłem na niewielkim plusie, ale poczułem w końcu, że nie tędy droga. Zaczałem więc zgłębiać tajemnice Betfaira. Jestem pod wielkim wrażeniem możliwości tej giełdy. Chylę również czoła przed wieloma traderami, których tematy i posty czytam z wielkim zainteresowaniem. Wasza wiedza jees niesamowita!!!

Mój sposób na grę:

Wielu doświadczonych graczy poleca żółtodziobom granie Lay The Draw i ja właśnie chcę się na tym skupić. Będę się starał przedstawiać argumenty, dlaczego wybrałem właśnie to spotkanie, a nie inne.

Prośba:

Będę wdzięczny za każda konstruktywna krytykę gdyż moim głównym celem jest nauka, bo wierzę, że późnie kasa przyjdzie sama ;)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 47
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

To skup sie na tej mniejszosci, przekop kilka (nascie) tych wartosciowych blogów, znajdz tych kilka wartosciowych zdan w kazdym i skoncz z marnowaniem czasu na jakies cuda wianki typu LTD. Kilka

Miguel na przerwie poczekaj po gwizdku minutę ,zobacz jak kształtuje się rynek,może na początek wybierz mecz z wyraźnym faworytem i niskim overem 2.5,gdzie padła jedna bramka,bądź jest 0-0 wejdź back

Proponuję Ci dać sobie spokój z LTD, to tylko strata czasu, chyba że jesteś świetnym typerem i będziesz wybierał mecze. Chcesz handlować kursami, próbuj na koniach w USA z podglądem video na bwinie. Ewentualnie jak masz więcej czasu, gimnastykuj się z kolegami z forum nad tymi football'owymi Correct Score.

Odnośnik do posta

Popieram kolegę z taksówki ,odpuść sobie ltd,to taka tradingowa progresja,łatwo wtopić.Jeśli jesteś z świata kopanej,to spróbuj sił na przerwach w meczach na rynkach "kurs meczu".

Odnośnik do posta

Jeszcze nie doprecyzowałem, że jeżeli nie będzie padał gol, to będę stawiać BACK w celu minimalizowania strat - w przerwie albo zaraz po przerwie, zależy od spadków kursów.

Odnośnik do posta

to co napisałeś o minimalizowaniu strat jest chyba logiczne

Ja nie zgodzę się z kolegami wyżej. Obecnie po ok 20-30 meczach mam zwrot w wysokości 8%. Cała idea to odpowiedni dobór meczów, nie granie na siłę. Są drużyny które w 75% kończą pierwszą połowę remisem a inne w 75% kończą nie remisem. Czasami zostaję do końca, jeśli widzę że jest blisko bramki na 2:0 a faworyt jest zdecydowany. Czasami wejdę w połowie i poczekam na bramkę do 60 minuty jeśli widzę że drużyna dużo strzela po przerwie.

Mi zupełnie nie wychodzi granie w przerwach i przed meczem, nie ma żadnych dobrych, konkretnych poradników o pre play.

Odnośnik do posta

Endrju gratuluje wyniku,ale byłbym ostrożny ,bo 20-30 meczy to mała próba statystyczna.Co do poradników pre-play to mnóstwo blogów na forum ,ale własnych obserwacji nic nie zastąpi.

Odnośnik do posta

Dlatego właśnie chcę się uczyć i własnie po to jest ten blog.

Miałem dzisiaj zagrać mecz ligi bułgarskiej Lokomotiv Płowdiw - Montana, ale niestety nie zagralem, bo nie mógłbym wyjść BACKiem, bo jechałem do pracy. Obie drużyny bardzo OVERowe (0,5) do przerwy. Dodatkowo Lokomotiv ostatnio dostał lanie u siebie od CSKA 0:3... Jeszcze przed wyjściem z domu zauwazyłem jednak, że LAY na remis wynosił aż 6.4-6.6...

W 34 min. Lokomotiv strzelił na 1:0, niestety nie wiem jaki mógł być wtedy kurs BACK na remis. Czy ktoś śledził ten mecz lub koajrzy jaka to mogła być wartość po golu dla gospodarzy???

Czy macie jakieś widełki kursów LAY na remis poza którymi nie obstawiacie zakładu? 6.6 to trochę sporo, a czytałem że niektórzy zakładając sobie widełki np. 3,9-4,5 max 5...

Edytowane przez Miguel_85
Odnośnik do posta

6.6 świadczy tylko o tym jak bardzo prawdopodobny jest remis, im wyższy kurs tym teoretycznie mniej prawdopodobny a chyba o to chodzi. Mały kurs może świadczyć o sporej szansie na 0:0, ale nie musi, ja osobiście szukam czegoś innego- drużyn które często remisują i dużo strzelają jeśli często pojawiały się 1:1 i 2:2, też powinien być dosyć niski kurs na remis.

a że kurs 6.6 nie ma co się dziwić jeśli drużyna ma tylko 3 remisy na 20 meczów i 10/11 wygranych u siebie. Ja osobiście czekam 15-20 minut aż kurs spadnie do normalnej wartości, zrobiłem tak m.in. we wczorajszym meczu Realu

edycja na tym forum oczywiście nie działa ;/

@sebo2255

blogi pre play są nic nie warte bo nikt nie pisze co robić, czym kierować się, dlaczego zrobić tak a nie inaczej, piszą tylko jak zrobili i jaki jest tego wynik, a co mi z tego jeśli dotyczy to przeszłości i nawet nie ma jak spojrzeć na wykres, etc.

Edytowane przez endrju
Odnośnik do posta

Obserwować chodzi Ci o fizyczne oglądanie transmisji czy śledzenie przy livescora albo betfaira?

Ja akurat mam wszędzie neta ze sobą i mogę obstawiać z tableta, ale szkopuł w tym, że akurat o tej porze co grał Lokomotiv wiedziałem, że nie dam rady ;)

Słuchaj a jakby się kształtował kurs gdyby to Montana wbiła gola?

Odnośnik do posta

Sporo jest podobnych meczów każdego dnia. Myślę że spadłoby do 3,5-4, a więc jest ryzyko gdy nie strzelą i jest ryzyko gdy wyrównają... nie jestem jakimś ekspertem, dopiero zaczynam BF i najlepiej patrzeć samemu, zwłaszcza in play.

Odnośnik do posta

6.6 świadczy tylko o tym jak bardzo prawdopodobny jest remis, im wyższy kurs tym teoretycznie mniej prawdopodobny a chyba o to chodzi. Mały kurs może świadczyć o sporej szansie na 0:0, ale nie musi, ja osobiście szukam czegoś innego- drużyn które często remisują i dużo strzelają jeśli często pojawiały się 1:1 i 2:2, też powinien być dosyć niski kurs na remis.

a że kurs 6.6 nie ma co się dziwić jeśli drużyna ma tylko 3 remisy na 20 meczów i 10/11 wygranych u siebie. Ja osobiście czekam 15-20 minut aż kurs spadnie do normalnej wartości, zrobiłem tak m.in. we wczorajszym meczu Realu

edycja na tym forum oczywiście nie działa ;/

@sebo2255

blogi pre play są nic nie warte bo nikt nie pisze co robić, czym kierować się, dlaczego zrobić tak a nie inaczej, piszą tylko jak zrobili i jaki jest tego wynik, a co mi z tego jeśli dotyczy to przeszłości i nawet nie ma jak spojrzeć na wykres, etc.

nie ma to jak wtorny analfabetyzm, moja propozycja powrot do klasy na poziomie ktorej uczyli czytac ze zrozumieniem :-D

Odnośnik do posta

Na dzisiaj wybrałem sobie I meczyk

Home : Tampines

LAY 4,7 za 2,5 euro

Home świetnie gra u siebie, ogólnie strzela bardzo dużo bramek. Tampines źle rozpoczęli sezon, zwłaszcza na wyjazdach. Myślę, że obie drużyny będą dążyć do zdobycia gola, mam nadzieję, że jeszcze przed przerwą, Posta dodaje niestety już po rozpoczęciu meczu. Na razie 35 minuta i 0:0 :(

Dosłownie w sekundzie pisania posta Tampines strzelili na 0:1..... i kurs na remis spadł do 3,2? Dlaczego tak się stało? Przed meczem kurs na Home był na poziomie 1,75 więc nie był taki niski...

Odnośnik do posta

Na samym początku przygody z betfair też próbowałem LTD jednak się tym rozczarowałen w meczach gdzie jest wyraźny faworyt kursy <1.90 gol doga skutkuje spadkiem kursu na remis LTD gra się kiedy kursy są wyrównane max różnica to 0.8 ale kurs po golu skacze niewiele lepiej zająć się tradingiem pre albo w przerwach.

Odnośnik do posta

Po 80 minucie miałem już wyjść z BACKiem żeby zaliczyć malutką stratę, a tu proszę w 82min Tampines strzelili gola na 0:2, także spokojnie czekam na koniec meczu ;)

A więc jednak mistrzowie odegrali się za początek sezonu.

Dzisiejszy mecz traktuję jako dobrą wróżbę przed moją przygodą z tradingiem. Chciaż wolałbym żeby w tym było więcej rozumu, to szcześćie również zawsze mile widzialne ;)

Home United : Tampines Rovers - 0:2

Bilans: +2,5 euro :-D

P.S. Do jakiego poziomu mógby spaść kurs na remis gdy na faworyta był 1.30-1.40, a bramkę w I połowie wbija underdog? Oczywiście sam to sobie prędzej czy później wyśledzę, ale wolę wiedzieć przed jutrzejszymi meczami 04%20Wink.png

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.