Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Monitor dla tradera

Promowane odpowiedzi

No więc, miałem okazje pracować na czymś podobnym do pierwszej propozycji, jednak jako programista, a nie jako trader. Pracowało mi się dobrze, jednak to jest dość nienaturalne ułożenie ekranu jak dla mnie, wole zwykłe fullHD, choć to pewnie kwesta przyzwyczajenia. Na pewno przestrzeń robocza jest ogromna, obecnie mam przyjemność od czasu do czasu pracować na macu Retina 5k i tam przestrzeń robocza dla mnie jest o wiele za duża ikonki za małe choć jakość ekranu jest nieporówynawalna np z full hd. 

Odnośnik do posta
  • 6 months later...
  • Odpowiedzi 47
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Zgadzam sie z 1rocke1 i pytanie powinno być postawione tak : ILE monitorów ? chociaż JAKIE to też ważna sprawa. Zależy jaki masz styl tradowania. Jak potrzebujesz patrzeć na wykres i na kilka dłuuuu

na przełomie października/listopada ubiegłego roku miałem podobny dylemat monitor na który się zdecydowałem to: http://www.x-kom.pl/p/214276-monitor-lcd-led-24-dell-u2415.html?partnerid=100448925

Witam , wlasnie jestm na etapie kompletowania sprzetu. Z uwagi na to ze nie jestem profesjoalista nie kupuje zbyt drogiego sprzetu. Co do monitora, który nie męczy oczu to uważam, że to sprawa indywi

Posted Images

Przyszedł chyba i na mnie czas by zainwestować w nowy sprzęt- monitor. Ja się szczerze na tym nie znam, a dodatkowo kilka/kilkanaście osób z forum ma dodatkowe monitory więc lepiej ogarnia temat i może coś polecić, albo wydać negatywną opinię. 

Więc jakie monitory aktualnie polecacie? Oczywiście pod trading głównie jest on mi potrzebny. Przejrzałem temat, ale zapewne wiele się zmieniło na tym rynku od tych 6-12 miesięcy. 

Odnośnik do posta

na przełomie października/listopada ubiegłego roku miałem podobny dylemat

monitor na który się zdecydowałem to: http://www.x-kom.pl/p/214276-monitor-lcd-led-24-dell-u2415.html?partnerid=100448925&sm12=MTc=&ts=1444849706&token=efa906a9428375196b634ec9b3875a7c

co by tu dużo mówić, obraz ostry jak żyleta, oczy się nie męczą, format ekranu 16:10 pozwala na oglądanie pełnowymiarowych filmów (bez zniekształceń) dodatkowo na monitorze mieszczą się 2 całe kartki A4 obok siebie, co bardzo pomaga w pisaniu pracy, czytaniu, porównywaniu artykułów itp. 

Wady to umieszczenie gniazd usb, trzeba się trochę nagimnastykować zeby coś podłączyć w ten sposób.

Osobiście polecam

Odnośnik do posta
1 godzinę temu, Peszkin napisał:

na przełomie października/listopada ubiegłego roku miałem podobny dylemat

monitor na który się zdecydowałem to: http://www.x-kom.pl/p/214276-monitor-lcd-led-24-dell-u2415.html?partnerid=100448925&sm12=MTc=&ts=1444849706&token=efa906a9428375196b634ec9b3875a7c

co by tu dużo mówić, obraz ostry jak żyleta, oczy się nie męczą, format ekranu 16:10 pozwala na oglądanie pełnowymiarowych filmów (bez zniekształceń) dodatkowo na monitorze mieszczą się 2 całe kartki A4 obok siebie, co bardzo pomaga w pisaniu pracy, czytaniu, porównywaniu artykułów itp. 

Wady to umieszczenie gniazd usb, trzeba się trochę nagimnastykować zeby coś podłączyć w ten sposób.

Osobiście polecam

Naprawdę świetnie wygląda. Sam kupiłem jakiś czas temu laptopa DELL XPS-13 głównie ze względu na bardzo cieniutką ramkę wokół ekranu. Tutaj widzę dell idzie w tym monitorze podobną drogą i ta ramka również robi spore wrażenie więc może też się zdecyduję na ten monitor

Odnośnik do posta

Ok, dzięki za pomoc Panowie. Już wiem mniej więcej na co mam zwracać uwagę przy doborze monitora i jeżeli nie znajdę niczego lepszego w rozsądnej cenie to najprawdopodobniej zdecyduje się na ten model co podał Peszkin.

Odnośnik do posta
8 godzin temu, Sikorrrr napisał:

Przyszedł chyba i na mnie czas by zainwestować w nowy sprzęt- monitor. Ja się szczerze na tym nie znam, a dodatkowo kilka/kilkanaście osób z forum ma dodatkowe monitory więc lepiej ogarnia temat i może coś polecić, albo wydać negatywną opinię. 

Więc jakie monitory aktualnie polecacie? Oczywiście pod trading głównie jest on mi potrzebny. Przejrzałem temat, ale zapewne wiele się zmieniło na tym rynku od tych 6-12 miesięcy. 

Podstawowe pytanie to ile chcesz cali? 

Ten Dell Peszkina wygląda nieźle.

Odnośnik do posta

2 minuty temu, Invvestor napisał:

Podstawowe pytanie to ile chcesz cali? 

Ten Dell Peszkina wygląda nieźle.

Własnie myślałem tutaj do 24'' bo więcej wydaje mi się nie ma sensu- zbyt duży ekran może nawet czasem przeszkadzać, poza tym z tych większych cena też odpowiednio wzrasta z tego co patrzyłem (oczywiście rozsądnych, dobrych modeli), ale okolice 1k PLN jest jeszcze do przyjęcia

Odnośnik do posta

Ok, w takim razie radziłbym poszukać opinii na forach o upatrzonym sprzęcie, porównać specyfikacje z innymi 24".

Dla mnie na przykład istotne było by monitor miał wbudowane głośniki.

Lubię też pracować z monitorami wyposażonymi w pivot(możliwość regulacji wysokości ekranu).

Edytowane przez Invvestor
Odnośnik do posta

Widzę, że i ja mam podobny problem, jednak czy te 24 cale to rzeczywiście wystarczy? ja myślałem szczerze mówiąc o 27 calach, ale może jest jak sikorrrr mówi, że za duży ekran znowu będzie rozpraszać? 

Odnośnik do posta