Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam na moim blogu,

(najpierw trochę nudnego smęcenia tytułem wstępu)

Na imię mam Piotr. Na forum traderzy.pl trafiłem pewnie jak większość z was - grając na betfair prędzej czy później znajdziesz się tutaj :)

Przez dłuższy czas (3-4 lata) grałem na rynkach piłki nożnej i tenisa traktując betfair podobnie jak tradycyjnego bukmachera po prostu typując wg dostępnych kursów. Przez długi czas jechałem "na redzie", ale niektóre wygrane dawały nadzieję na lepszą przyszłość :) Poprzedni rok zamknąłem w końcu na plusie :) Odkąd pierwszy raz usłyszałem słowo "trading" zacząłem poznawać prawdziwe możliwości gry na giełdzie sportowej jaką jest betfair - handlowania kursami. Na razie boję się zainwestować większą gotówkę uprawiając trading. Nie jestem jeszcze dość wyedukowany, doświadczony, a poza tym gra za większą sumę to większe emocje, a co za tym idzie nie wiem czy będę w stanie u3mać emocje i trzymać się założonej strategii. Czytam blogi innych traderów, które bardzo mi pomagają nauczyć się wielu nowych rzeczy szybciej niż sam bym w końcu do nich doszedł. Niedawno zainstalowałem dopiero pierwszy program wspomagający grę na giełdzie. Będę pisał o swoich doświadczeniach, strategii, wklejał screeny. Komentarze zawsze mile widziane! Nie wstydzę się swojej niewiedzy. W końcu jestem tu po to żeby się uczyć i zdobywać doświadczenie. Skupie się głownie na tenisie, bo na tym znam się najlepiej. Oglądam mecze tenisa już od dobrych 6 lat. Śledzę kursy i statystyki zawodników od kliku sezonów. PRZYSZEDŁ CZAS NA GREENY! ;)

Odnośnik do posta

Witam na moim blogu,

(najpierw trochę nudnego smęcenia tytułem wstępu)

Na imię mam Piotr. Na forum traderzy.pl trafiłem pewnie jak większość z was - grając na betfair prędzej czy później znajdziesz się tutaj :)

Przez dłuższy czas (3-4 lata) grałem na rynkach piłki nożnej i tenisa traktując betfair podobnie jak tradycyjnego bukmachera po prostu typując wg dostępnych kursów. Przez długi czas jechałem "na redzie", ale niektóre wygrane dawały nadzieję na lepszą przyszłość :) Poprzedni rok zamknąłem w końcu na plusie :) Odkąd pierwszy raz usłyszałem słowo "trading" zacząłem poznawać prawdziwe możliwości gry na giełdzie sportowej jaką jest betfair - handlowania kursami. Na razie boję się zainwestować większą gotówkę uprawiając trading. Nie jestem jeszcze dość wyedukowany, doświadczony, a poza tym gra za większą sumę to większe emocje, a co za tym idzie nie wiem czy będę w stanie u3mać emocje i trzymać się założonej strategii. Czytam blogi innych traderów, które bardzo mi pomagają nauczyć się wielu nowych rzeczy szybciej niż sam bym w końcu do nich doszedł. Niedawno zainstalowałem dopiero pierwszy program wspomagający grę na giełdzie. Będę pisał o swoich doświadczeniach, strategii, wklejał screeny. Komentarze zawsze mile widziane! Nie wstydzę się swojej niewiedzy. W końcu jestem tu po to żeby się uczyć i zdobywać doświadczenie. Skupie się głownie na tenisie, bo na tym znam się najlepiej. Oglądam mecze tenisa już od dobrych 6 lat. Śledzę kursy i statystyki zawodników od kliku sezonów. PRZYSZEDŁ CZAS NA GREENY! ;)

witam w gronie tenisowych maniakow!

jeszcze nie nazwe cie traderem bo to dluzsza droga do tego - zwlaszcza jak trafiasz deszczu typowej bukmacherki pod rynne tradingu:)

napisz jak grasz, czy sie juz przyjzales jakims strategiom? jak widzisz roland garos, jakimi stawkami grasz, czy testowales geeks toya, czy grales na training mode....itp

powdzenia

Odnośnik do posta

Na razie mój trading to jeszcze bardziej zabawa niż strategia przynosząca w miarę regularne wysokie zyski. Zaobserwowałem, że wielu z was zarabia na różnicy od jednego do kilku ticków grając za większe sumy. Grając za 2 czy 0,5 Euro szkoda czasu na taką zabawę i na wklejanie ticków z zyskiem 0,02 Euro. Gram na razie na rynku "kursy meczu": tam jest największa płynność i jest to rynek który jest otwarty najdłużej. Myślę, że tenis to jeden z najlepszych rynków do robienia "green'-ów. Wkleje kilka screen-ów gdzie zrobiłem greena i opiszę krótko dlaczego i kiedy tak grałem.

Odnośnik do posta

MÓJ PIERWSZY GREEN:

bryanh.png

spotkanie w turnieju mistrzów czyli najlepszych 8 deblów sezonu

Nie ma się tu co rozpisywać. Złapałem dobry kurs na jednych potem liczyłem na dobry kurs po drugiej stronie szacując to spotkanie wcześniej jako wyrównane

Odnośnik do posta

"MOJE ZŁOTE ZASADY"

bazując na własnym doświadczeniu:

-najważniejsze (do gry in-play) to wybrać odpowiednie spotkanie do zagrania!

-Zanim mecz się zacznie prześledzić dokładnie statystyki - analiza to podstawa zanim środki pójdą w ruch. Trzeba szanować kapitał w końcu nie? :>

-Starać się oglądać mecze, chociaż fragmentami. Jeżeli nie oglądam streamu z jakiegoś meczu rzadko go gram! Nie oglądając meczu nie wiem wtedy czy dany zawodnik gra dobrze czy to przeciwnik słabo i za darmo daje punkty, bez gry.

Śledzę zawody cyklu WTA i ATP przez cały rok, a po kilku latach obserwacji potrafię lepiej oszacować szanse danego zawodnika. Zwłaszcza tych wyżej sklasyfikowanych, których mecze praktycznie zawsze można gdzieś obejrzeć i oglądam przez cały sezon.

Tutaj wkleje jako przykład screen z meczu Nadala z Tsongą z końca sezonu 2012 z turnieju ATP WORLD TOUR FINALS

tsonganadal.png

Na początku meczu postawiłem na Tsongę za 10 euro, gdy moje przewidywania sie sprawdziły i Tsonga osiągnął przewagę, kurs spadal a ja zagrałem za 100 euro.

Przy wyborze tego meczu wziąłem pod uwagę:

2012 rok - najlepszy sezon Tsongi w karierze. Druga połowa sezonu bardzo dobra forma Tsongi. Nadal bez formy jak prawie co sezon pod koniec roku. Twarda nawierzchnia, na której Nadal radzi sobie najgorzej. Jeżeli mam zagrać porażkę Nadala to tylko na hard court. Odpadnięcie Nadala w Shanghaju z F. Mayerem. Porażka we wcześniejszym meczu z Federerem, gdzie w drugim secie Nadal przegrywa 0-6 !

Odnośnik do posta

Roland Garros dzien 1, niestety dzis sobie nie pogram in-play, ale podam spotkania na ktore bym zagral strategia gdzie gram najpierw na teoretycznie slabszego, a gdy kurs na niego spada lay'uje. Wybralbym mecze: Lucic, Birnerova, Hanescu, Mahut

Odnośnik do posta

Okazało się, że wybrałem bardzo dobre mecze do gry oprócz Kuznetsovej, tam ciezko było greena zrobic grając na Lucic przed meczem, tylko w 2 gemie jak było 30-30 przy serwisie Kuznetsovej. Birnerova z Sanchez w pierwszym secie wyszła na 3-1 juz można było lay'ować grajac na nią przed meczem. Hanesu gdy wygral 2 czy 3 seta tez juz mozna bylo lay'owac. Mahut od poczatku prowadził z Roddickiem mozna bylo lay'owac juz w trakcie 1 seta lub później. Niestety nie podam tutaj kursów w meczu, nie wkleje screenów i nie podam ile tickow mozna bylo zrobic, bo bylem dzis w pracy majac niezły zapierdziel, nie mogłbym sledzić giełdy, a na to nie można sobie pozwolić... :/

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.