Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

PRE PLAY Piłka nożna + inne sporty

Promowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Mam na imię Paweł, pragnę rozpoczać bloga, jestem początkującym traderem, jednak mam za soba przeszlosc bukmacherska we wszelkiej formie, sportem a zwlaszcza pilka nozna interesuje sie od dzieciaka, pierwsze poczatki pamietam gdy Borussia siegala w roku 96/97 po puchar mistrzów, czy sie znam na piłce? odpowiem tak, wiedze mam ,ale na pewno ekspertem wielkiego formatu nie jestem. Co do tradingu , tylko pre play, nigdy in play, zadowalaja mnie ticki juz od 2 wzwyz.

+ inne sporty - juz wyjasniam, chcialbym sie zajac wszelkim tradingiem pre play (procz koni - czarna magia) myslalem o tenisie, co nieco sie znam lecz zauwazylem ze w tenisie pre play rynki są gołe, koledzy jakie poleciacie sporty do tradingu pre play aby grac docelowo stawkami 1000e wzwyz ?

Na piłce wiadomo moża pograc za więcej , szczególnie anglia.

Mój cel docelowy - 2000-2500e miesiecznie srednio w skali roku.

Mam 27 lat, bukmacherka nauczyla mnie cierpliwosci.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ostatnimi czasy mało tradowałem w praktyce, kułem za to dużo teorii, przerobiłem ponownie od dechy do dechy blogi takich wyjadaczy jak samuel, maverick, cycu, leno, grzech itd, wyciagnalem z nich mase

To ja od razu zaznaczę od tego, że spróbuję obrócić Twoją teorię w pył. Na giełdzie wielu speców mówi o tym, że najważniejsze jest zachowanie kapitału. Dopóki masz kapitał to zawsze będziesz prz

Na screenie masz konkretny przykład z meczu Dynamo Kijów - Monchengladbach. W przerwie ta ścinka miała już 44k

Posted Images

Bez złapania doświadczenia, pre play nie osiągniesz takich miesięcznych zysków ;) Nie porywałbym się na Twoim miejscu z takimi stawkami na sam początek, bo redy będą bolały bardziej niż radowały greeny. Powodzenia i pamiętaj, trading to nie bukmcherka ;D

Odnośnik do posta

Do pre-play oprócz piłki i koników to myślę że przede wszystkim tenis. Oprócz tego zobacz krykiet, darty i koszykówkę - szczególnie NBA. Również życzę powodzenia i wytrwałości. Dobrze że masz wiedzę o piłce to na pewno się przyda. Z tradingiem pre jest tak jak z łowieniem ryb. Trzeba czekać cierpliwie na swoje greeny, czasem się złowi kilka płotek, a czasem wpadnie gruby sum :)

Odnośnik do posta

Dzięki serdeczne za pierwsze odp, Matias wlasnie zapomnialem dopisac, ja poki co do konca roku bede gral stawkami minimalnymi , w grudniu podsumuje ilosc rynkow na plus ( poki co na ponad 50 mam 90% na plus co najmniej 2 ticki wzwyz) na pilce noznej i malym stopniu tenisie, w tym ze tenis mnie przerazil gołymi rynkami, jestem z wyksztalcenia ekonomista takze odstrasza mnie nauka czegos co nie da mi realnych dobrych zyskow w przyszlosci w pre play, po prostu nie warto tego kuć jesli są tak puste rynki. Kolega ygrek napisał ze warto NBA , krykiet i darty, dziękuje za odp, od jutra przygladam sie im, chociaz z nba to raczej pozniej, koniec sezonu, Portal przeczytałem od deski do deski, barzo profesjonalny, licze na współpracę.

pozdrawiam

Odnośnik do posta

Ygreku z ta wiedza o pilce to czesto gesto moze zadzialac przeciwnie. Wiedza od buka kreuje u Ciebie opinie o rynku a przeciez na bf masz jej nie miec. Ilez to razy sie zdarzalo, ze kurs na pewniaczki rosl w handlu pre? Ile widzielismy wind w gore na gospodarzy z kursem ok 1.70. Malo wiec wazne jest kto z kim, najwazniejszy jest wykres. Opisuje on reakcje ludzi na calym swiecie i to jest najwazniejsze w pre.

Jesli dopiero zaczynasz spojrz tez na rynki cs. W mo trzeba miec mega cierpliwosc - to czesto czekanie na tika przez caly dzien.

Pzdr i pwdz zycze

Odnośnik do posta

Ygreku z ta wiedza o pilce to czesto gesto moze zadzialac przeciwnie. Wiedza od buka kreuje u Ciebie opinie o rynku a przeciez na bf masz jej nie miec. Ilez to razy sie zdarzalo, ze kurs na pewniaczki rosl w handlu pre? Ile widzielismy wind w gore na gospodarzy z kursem ok 1.70. Malo wiec wazne jest kto z kim, najwazniejszy jest wykres. Opisuje on reakcje ludzi na calym swiecie i to jest najwazniejsze w pre.

Jesli dopiero zaczynasz spojrz tez na rynki cs. W mo trzeba miec mega cierpliwosc - to czesto czekanie na tika przez caly dzien.

Pzdr i pwdz zycze

Tutaj zgadzam się całkowicie z Cycem. Ile razy mi ta wiedza o piłce zaszkodziła to już nawet bym nie zliczył. Trzeba to wszystko połączyć, jednak najważniejsze - dla mnie - jest trend i wykres. Wszystko inne to tylko dodatki. W każdym razie życzę powodzenia i wytrwałości bo plany są ambitne ;)

Odnośnik do posta

Tak zgadzam się, to już zdążyłem zauwazyc na paru przypadkach ,że ni jak miały się zachowania u buków i logika do zachowan na giełdzie, no ale gdyby to mialobyc tak proste to ilu bysmy mieli milionerow w polsce :) Wykres oraz zachowania na danym rynku sa moim zdaniem priorytetem, do tego kursy u buków trzeba sledzic rowniez obowiazkowo , wczoraj na meczu w brazyli Coritiba - Botofago, udało mi sie przewidziec spadek na gospodarzy, back 2.14 , lay na spokojnie 2.04 , az tu doslownie po chwili kursy u buków poleciały prawie 20 tickow w doł , po czym na giełdzie mozna bylo łapać laye 1,90.

Ponawiam raz jeszcze pytanko do tych co traduja tenis, warto sie tym zająć pre play, sa turnieje, rynki gdzie jest dobra plynnosc przed meczem? jesli na wszystkich, prawie wszystkich taka susza to gra nie warta swieczki.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. pozdraiam

Odnośnik do posta

Dobra ja Ci napisze tak. Sam zaczałem zagladac na tenis po sezonie ligowym i nie narzekam. Nie wiem od kiedy spogladasz na tenis pre, ale jesli od kilku dni to wszystko chyba jasne. Mamy wielki turniej, no ale wlasnie, to daje w sumie 128 spotkan pierwszej rundy u kobiet i mężczyzn razem, mnie zatem nie dziwi, ze nie wszystkie rynki sa zapchane kasa. Jest to po prostu praktycznie niemożliwe, to tak jak z przerwami w piłce jak masz 10 czy 20 spotkan naraz to wybierzesz jedno czy drugie gdzie cos sie dzieje, a na wiekszosci posucha tak i tutaj.

Odnośnik do posta

Ygreku z ta wiedza o pilce to czesto gesto moze zadzialac przeciwnie.

Cycu jednak muszę z Tobą wejść w polemikę. Może na MO faktycznie czasem może to być zgubne to na CS na pewno się przydaje wiedza o piłce jak drużyny grają, jakie są tendencje na danych wynikach. Są na przykład pewne drużyny, na których pewne rynki dokładnego wyniku mają mocniejsze tendencje na konkretne wyniki. W tamtym roku np. była zawsze silna tendencja na rynku 2:0 MU. Tak samo znajomość bundesligi i jej bramkostrzelność powoduję że często X idzie w górę... Znajomość underowych drużyn znów pomaga w graniu niskich wyników itp itd...

Odnośnik do posta
  • 3 months later...

Witam serdecznie ponownie

Troszkę to trwało , ale nastał wreszcie czas aby zacząć naukę handlu, wczoraj zrobiłem swój pierwszy zakład back/lay, dziś chciałbym pochwalić się pierwszym greenem. Hapoel Shmona - Bate Borysów, kursy u bukmacherów gruntownie spadały na Bate, wykres równiez gwałtownie w dół więc kupno back, odsprzedaż lay (załaczam fotke)

Startuje z kapitałem 8.80e :)

Nadchodzące miesiące przeznaczam na intensywą nauke tylko pre play głównie piłki nożnej. Zapraszam do śledzenia bloga.

post-2164-0-14822300-1346166253_thumb.jp

Odnośnik do posta

mysle, ze granie za 2-10 EUR nie bedzie dla ciebie nauka tylko strata czasu - szczegolnie pre-play, gdzie zyski i starty to przewaznie kilka tickow. piszesz, ze zagrales ponad 50 rynkow na 90% skutecznosci.. nie zaczynasz od poczatku, wiec tym bardziej nie rozumiem skad pomysl na granie tak niskimi stawkami.

znajomosc dyscypliny nie ma moim zdaniem wiekszego znaczenia - wszystko i tak weryfikuje gielda.. czesto kurs pre rosnie a druzyna/zawodnik latwo wygrywa spotkanie.

jezeli chodzi o granie pre tenisa - plynnosc jest nawet na mniejszych turniejach.. duzo osob uwaza, ze niewiele tam sie dzieje i czesto faktycznie tak jest, ale.. warto otworzyc rynek i podejmowac decyzje o wejsciu w momencie kiedy jest jakis ruch - wtedy spokojnie mozna kilka tickow zlapac nawet w 20-30 min.

GL

Odnośnik do posta

Witaj addicted,

Czy nie będzie nauką, zależy kto , jak na to spojrzy, dla mnie nie ma znaczenia czy ucze się na stawkach 100 czy 0,000001e, nie mam zamiaru zarabiac w najblizszych miesiącach, mam się dopiero nauczyć regularnie i co najwazniejsze BEZPIECZNIE tradowac, po tym przystapie do powaznych stawek;) musze nabrac doswiadczenia.

Te 50 rynków zagrałem właśnie głównie dzięki wiedzy sportowej, więc nie zgodze się ,że to nei ma znaczenia, oczywiscie sledzilem równiez kursy bukmacherów oraz zachowania giełdy/wykresu.

Tu własnie wyłania się podejscie do tradingu, w piłce noznej mogę wykorzystać swoją wiedzę, w pozostałych dyscyplinach jak tenis juz nie, nie znam sie zupełnie, wiem tyle ,że Federer, nadal i djokovic ,,rządzą,, , tutaj więc pozostaje mi tradowanie na czysto giełdowy sposób:)

Odnośnik do posta

stawki same w sobie nie sa wazne, ale nie jestes w stanie powiedziec czy przy wiekszych stawkach bedziesz zachowywal sie tak samo jak przy obecnych - doswiadczenie to nie tylko czytanie wykresu.. ale to oczywiscie tylko moje zdanie.

"trading na czysto gieldowy sposob" prawdopodobnie przyniesie lepsze rezultaty niz wiedza sportowa :)

Odnośnik do posta
"trading na czysto gieldowy sposob" prawdopodobnie przyniesie lepsze rezultaty niz wiedza sportowa :)
W pełni się zgadzam, ponieważ przerobiłem to na własnej skórze. Wiedza sportowa to taki miły dodatek, który w graniu pre-play tylko czasami się przydaje.

Hapoel Shmona - Bate Borysów, kursy u bukmacherów gruntownie spadały na Bate
To był piękny, niemal idealny rynek. Nie mam wykresu, ale zjazd z okolic 3,5 na okolice 2,5, tylko z mini korektami. Jakby wszystkie takie były... :D

Życzę owocnej nauki i jak najwięcej takich rynków jak to BATE ;)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.