Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

The Geeks Toy - Optymalizacja ustawień programu

Promowane odpowiedzi

Dzień pod znakiem zabaw z Geeksem, starałem się ustawić programik pod scalping na MO, ale nie wiem czy mi się udało, bardziej wprawionych traderów live proszę o radę czy mogę jeszcze cokolwiek zrobić aby ułatwić sobie życie w tradingu? Ustawiłem 'Tick Offset', usunąłem głupie dźwięki (ten denerwujący 'sucker' :-D) i w sumie reszta wygląda jak w Fairbocie ;) łatwo się wystawia i przesuwa zakłady, intuicyjny hedge, przejrzysty ladder, chyba nawet bardziej przejrzysty niż w Fairbocie.

No i muszę się, rzecz jasna pochwalić pierwszym zarobkiem in-play :-D oczywiście grałem na stawce bazowej 2euro ;-)

evb3cdsq0q.jpg

Odnośnik do posta
Dzień pod znakiem zabaw z Geeksem, starałem się ustawić programik pod scalping na MO, ale nie wiem czy mi się udało, bardziej wprawionych traderów live proszę o radę czy mogę jeszcze cokolwiek zrobić aby ułatwić sobie życie w tradingu? Ustawiłem 'Tick Offset', usunąłem głupie dźwięki (ten denerwujący 'sucker' :-D) i w sumie reszta wygląda jak w Fairbocie ;) łatwo się wystawia i przesuwa zakłady, intuicyjny hedge, przejrzysty ladder, chyba nawet bardziej przejrzysty niż w Fairbocie.

No i muszę się, rzecz jasna pochwalić pierwszym zarobkiem in-play :-D oczywiście grałem na stawce bazowej 2euro ;-)

Obrazek

krzysiultd widzę że Cię korci strasznie do in-play :)) mnie też czasem to mnie aż roznosi ale trzymam się zasad.Program masz ustawiony ok dodałbym jeszcze kolumne do hadgowania

62325609.png

Odnośnik do posta

nie korci mnie tak bardzo, chcę się nauczyć obsługi Geeksa, jutro zamierzam pograć coś w przerwie bo dzisiaj rynek był tak mało łaskawy, że ledwo ugrałem 3 euro :-( gram za grosze, więc budżetu sobie nie nadwyrężę, a kto wie, może czegoś się nauczę :-)

na meczu CSKA - Spartak Nalczik gdzie jak wiadomo bardzo dużą niespodziankę sprawili goście, tradeowało się spokojnie i bez żadnych nerwów, bo Nalczyk grał momentami 'na czas' i bardzo szanowali piłkę, a wiadomo do scalpowania wystarczy 20-30 sekund. Oczywiście gram bardzo ostrożnie bo już kiedyś mocno przejechałem się na tradingu in-play, jednak wtedy gralem na stawce bazowej 50euro, więc stres miałem dużo większy, teraz to grałem na całkowitym luziku i każdą transakcję kontrolowałem.

Jest to jednorazowy romans z tradingiem in-play, ale jutro, jak mówię, zagram co najmniej jedno spotkanie w przerwie meczu, bo na jutro nie znalazłem ani jednego dobrego rynku do tradingu pre-play ;-(

Stąd ten mój wyskok.

A, i dzięki za podpowiedź ;-) powiedz mi jeszcze, jak włączyć belkę ze stawkami, którą widzę u Ciebie powyżej laddera?

Odnośnik do posta

39416708.png

Jednej rzeczy tylko w stake buttons nie moge znaleźć mianowicie jak dowolnie je edytować a nie na sztywno jak znajdziesz tę opcje będę wdzięczny za info

Odnośnik do posta

Musisz w "Staking @ Tools" w polu Back lub Lay wpisać nową wartość, jaką chcesz mieć np "15". Później prawym przyciskiem na tej wartości i na samej górze listy wybierasz "+15" czyli dodanie "15" do twojej listy stawek. Dalej to już wiadomo - prawy przycisk myszy na buttonie, który chcesz zmienić i wybierasz tę nową wartość.

Zamiast w "Staking @ Tools" można zrobić też dokładnie to samo w samym Ladderze w okienku gdzie pokazana jest aktualnie wybrana stawka (prawy górny róg). Tam też można wpisać nową wartość i ją prawym przyciskiem dodać.

A usuwanie analogicznie, czyli musisz wpisać wartość którą już masz na liście (albo ją po prostu wybrać z listy), np "10" i wtedy na tej wartości prawym i na górze listy masz "-10".

Pozdrawiam :-)

Odnośnik do posta

klikasz na stake buttona, kasujesz stawkę która pojawia się w polu edycji nad belką, wpisujesz swoją stawkę, klikasz prawym przyciskiem myszy na buttonie, w którym chcesz wybrać swoją stawkę i wybierasz z listy :) jak na screenie:

78441571.jpg

mam nadzieję, że o to chodziło

nie wiem jak zrobić, żeby edytować tą belkę na stałe :/

Odnośnik do posta

Na stałe musisz wyszukać pliki " Defaultstakes.xml " są ta pliki ukryte więc w opcjach musisz zaznaczyć przeszukiwanie w plikach ukrytych . Następnie otwierasz je w jakimś edytorze tekstowym i w polu zmieniasz stawki zapisujesz i masz na stałe.

Odnośnik do posta

mam pytanie czy jest taka opcja lub jakiś inny program w którym ustawiam back na przykład 1.50 i automatycznie wystawi lub złapie ten kurs gdy do niego dojdzie? odwrotność laya z góry dzięki.

Odnośnik do posta
mam pytanie czy jest taka opcja lub jakiś inny program w którym ustawiam back na przykład 1.50 i automatycznie wystawi lub złapie ten kurs gdy do niego dojdzie? odwrotność laya z góry dzięki.

Tzn bo nie bardzo zrozumiałem, chodzi Ci o funkcję Tick offset tak? jak dasz BACK po kursie 1.50 i w programie który masz ustawiony tick offset (1) wystawi ci kurs niżej czyli 1.49. Jeśli o to chodzi to wszystkie programy mają tę funkcję, betangel, geeks, fairbot itp.

Odnośnik do posta

nie chodzi mi na przykład trwa mecz kurs na back jest 2 ja w tym momencie wystawiam 1.50 na back i chce żeby program mi trzymał te 1.50 aż do tego kursu dojdzie a tak złapie mi te 2

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Jeśli chodzi o ustawienia Layouta to polecam Standard Lauyout The toy plus. Tam mamy ustawienia takie najbardziej komfortowe. Wystarczy zwiększyć trochę tą samą drabinkę i już mamy dobre ustawienia

Odnośnik do posta
  • 4 months later...

Mam jedno pytanie.

Chcę szybko wystawic back lub lay grajac in play ale zawsze musze poczekac 5 lub 8 sekund. Czy jest mozliwość wystawić beck lub lay jednym kliknieciem myszy.

Odnośnik do posta
Mam jedno pytanie.

Chcę szybko wystawic back lub lay grajac in play ale zawsze musze poczekac 5 lub 8 sekund. Czy jest mozliwość wystawić beck lub lay jednym kliknieciem myszy.

Lay i Back zapewne wystawiasz jednym kliknięciem, bo grasz na programach. Oczekiwanie 5-8 sek. jest charakterystyczne dla gry "in play" a tego obejść się nie da. Wszyscy czekają :)

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Oglądam ostatnio dużo filmów o handlu, i zauważyłem, że w cześci z nich obok kursów back i lay, są jeszcze dwie kolumny:

skrin

Ja mam ustawione tak: back - kursy-lay-kolumna z zyskiem-obroty, chciałbym jednak dodać te dwie kolumny, bo zauwazyłem, że są tam zapisywane nasze stawki. U mnie narazie stawki pojawiają się na kursach, i jak mam po kilka zleceń to gubie się na ktorych kursach leżą.

Jak dodać te dwie kolumny?

Odnośnik do posta

dzięki za pomoc, ale dalej to ne wygląda tak jak powinno:

skrin

back uciekł mi na lewo, a na dodatek nie pojawiła się taka sama kolumna po stronie lay :-(

i jeszcze jedno, czy gdzies da sie ustawic aby stawaka na back i stawka zobowiążań była taka sama? Bo nie chce mi sie za każdym razem zmieniac literki z S na L ...

Odnośnik do posta