Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Wyścigi Konne ; pre-play ..nowywtradingu

Promowane odpowiedzi

Przełamałem się i postanowiłem założyć własnego bloga. Może na początek troszkę o mnie i o moich początkach na betfair.

Jestem młodym, ambitnym uczniem, który pragnie rozwijać się w dziedzinie tradingu. Moja przygoda z betfair zaczęła się jesienią ubiegłego roku, gdy grałem in-play na piłce nożnej rynki under/over czekając na gola i spadek kursu. Zarabiało się dość szybko, ale traciło się w równie szybkim tempie. Później zacząłem obstawiać wyścigi konne, nie wiedząc nic o tym sporcie i w ten sposób doprowadziłem do dwukrotnego wyczyszczenia konta na betfair. Po jakimś czasie trafiłem na to forum i począłem czytać o tradingu pre-play oraz o innych ciekawych rzeczach, o których nie miałem pojęcia. Pełen nadziei i wiary w trading wpłaciłem na początku czerwca 10€ na betfair i począłem handlować pre-play. Pierwsze kroki stawiałem na piłce nożnej, na euro 2012, aczkolwiek stwierdziłem, że to nie dla mnie i trafiłem na bloga użytkownika Adamek0203. Jego handel na wyścigach konnych tak mnie zmotywował, że postanowiłem spróbować i nie żałuję. W przeciągu 10 dni udało mi się zdobyć praktycznie 90% początkowego kapitału i wiele doświadczenia. Przestałem wchodzić in-play po stracie całej dniówki i nauczyłem się w miarę szybko ciąć straty. Moim celem, który chciałbym spełnić do końca miesiąca, jest stan konta: +/- 25€.

Ilość rynków od 10.06.2012: 116

Rynki na minus: 30

Rynki na zero: 5

Rynki na plus: 81

Zysk/strata: 8,40€

Obecny stan konta: 19,15€

Aktualizacje bloga postaram się w miarę możliwości robić codziennie. Mam nadzieję, że znajdą się ludzie chętni do odwiedzania i śledzenia moich poczynań, jak i również konstruktywnej krytyki, gdyż da mi to trochę motywacji.

Dorzucam screen zysków/strat z dnia wczorajszego:

post-972-0-45427200-1340191043_thumb.jpg

Odnośnik do posta

No to ,na przełamanie wybrałeś ,moim zdanie najtrudniejszą , dyscyplinę do handlu , w każdym razie powodzenia,pisz jak grasz : lay-em ,backiem używasz analizy technicznej .Jak byś jeszcze wykresy machnął z wejściem , wyjściem , to byś tu rekordy popularności pobił.

Odnośnik do posta

gram głównie backiem licząc na spadek. Wyścigi konne może i trudne do handlu, ale moim zdaniem są jednymi z najlepiej chodzących rynków. Osobiście, powiem szczerze, wykresy z wejściem i wyjściem jeszcze nie są moją najmocniejszą stroną. Myślę, że taki wynik udało mi się zrobić dzięki głupiemu szczęściu. Szczerze mówiąc dopiero zaczynam, więc jestem na prawdę początkujący, a na koniach też się zbytnio nie znam. Zwykle wchodzę na racingpost, porównuję kursy, patrzę na wykresy ;) dużo minusów się zdarza, miałem kilka dni, że odrabiałem straty, ale mam nadzieję, że z czasem będę się coraz bardziej rozwijał :)

EDIT: od wczoraj testuję program fairbot, jak na razie jestem mile zaskoczony :) wczorajszy wynik zrobiłem właśnie w fairbocie

Edytowane przez nowywtradingu
Odnośnik do posta

No to ,na przełamanie wybrałeś ,moim zdanie najtrudniejszą , dyscyplinę do handlu , w każdym razie powodzenia,pisz jak grasz : lay-em ,backiem używasz analizy technicznej .Jak byś jeszcze wykresy machnął z wejściem , wyjściem , to byś tu rekordy popularności pobił.

najtrudniejsza jesli chodzi o rynki pre.

Odnośnik do posta

Dzisiejszy dzień... ehhh, totalna porażka... Na betfair spory minus, przez moje nieroztargnienie, spowodowane innymi sprawami. Mimo, że greeny były po 1€ na rynek to i tak minusy zabrały mi cały dzisiejszy zarobek + trochę wcześniejszego.

20.06.2012

Ogółem rynków: 17

Rynków na minus: 9

Rynków na plus: 7

Rynków na zero: 1

Zysk/strata: -€3.27

Saldo bieżące: €15.88

Ogółem, przegiąłem dziś trochę, aczkolwiek, postaram się to małymi kroczkami odrobić. Szybkie cięcie strat następowało, aczkolwiek, może trochę za późno. To oczekiwanie na zmianę trendu...

Screen zysków/strat z dnia dzisiejszego:

post-972-0-96159600-1340228068_thumb.jpg

Edytowane przez nowywtradingu
Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień rozpoczęty minusem dał mi siłę, by skończyć tę niefortunną passę i nie powiem, w miarę mi się udało. Wyłapywałem spadki na moich ulubionych kursach (powyżej 4) i udało mi się zrobić 2 ładne greeny pod rząd.

21.06.2012

Ilość rynków: 13

Rynków na minus: 4

Rynków na plus: 8

Rynków na zero: 1

Zysk/strata: 1,22€

Saldo bieżące: 17,10€

Screen zysków/strat

post-972-0-39868300-1340363041_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Oj jak masz dzien straty rzedu 20% banku to nic wielkiego, wystarcza 2 porzadne swingi albo z 10 skalpow zeby to odrobic, na takich stawkach nie patrz na minusy i na zyski, po prostu sie ucz i wchodz w rynek nie myslac o pieniadach, wyobraz sobie ze np ze to nie jest gielda tylko gra na kurniku albo jakas gierka flashowa na logike, przez pierwszy miesiace nie oczekuj zyskow, ucz sie zachowania gieldy i nie przemuj sie minusami, bo to jest normalna sprawa, dobrze robisz ze zaczynasz od skromnej sumy a nie np od 1000 pounds.

pozdro

Ps. graj wiecej rynkow a nie tylko co Ci pasuja, wiadomo ze kazdy woli grac na kursach 2-4 ale na kazdym rynku da sie czos ugrac

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień zanotował kolejną stratę, dlatego stan konta na dzień dzisiejszy wynosi nieco ponad 13€. Jestem cholernie zły na siebie za to, jak ostatnimi czasy gram. Chyba opanowało mnie coś w rodzaju żądzy pieniądza i pokuszony wielkimi greenami zacząłem grać agresywniej, wchodzić w rynki zbyt pochopnie i gwałtownie. Muszę chyba zmienić stawkowanie, bo granie stawką 9€ może daje fajne zarobki, gdy trafisz w rynek, aczkolwiek, straty są o wiele bardziej bolesne. Ogólnie doszedłem do wniosku, że zysk 0.3€ z 10 rynków jest lepszy, niż zysk 3€ z jednego rynku, a potem strata po 0,6 z kilku następnych. Póki co robię sobie dziś przerwę od handlu, muszę przemyśleć parę spraw i jak jutro poczuję się na siłach, to zaczynam grać tak, jak opisałem powyżej.

Odnośnik do posta

stan konta powrócił do stanu początkowego (10€). aktualizacje bloga obecnie zawieszam, gdyż jestem na wakacjach i nie mam odpowiednich warunków do handlu i siły psychicznej po tej niefortunnej serii. Mam nadzieję, że powrócę pełen sił po wakacjach. Do tego czasu mam zamiar wszystko przemyśleć.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.