Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Geeks Toy tick offset

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Po wybraniu jakiegokolwiek rynku klikasz PPM w Staking & Tools i tam masz do wyboru Tick Offset oraz między innymi Stop Lossa. Jak sobie to aktywujesz to najlepiej chyba na training mode sobie to

tick offset 1, z zaznaczonym hedge, aby od razu wystawial kontre z rozlozonym zyskiem.

ja uzywam GT, ale zawsze myslalem, ze TO i SL dziala tylko wowczas jak mamy wlaczony program. zmienilo sie to ?

Posted Images

dziala tak, ze na ile tickow go ustawisz, o tyle od razu wystawia kontre w czasie, gdy pobierane sa pieniadze ze stawki. jak ustawic, to kto inny powie, albo ja jutro. geeka mam wylaczonego obecnie ;)

Odnośnik do posta

Wygląda na to że jest to coś na wzór zlecenia gdzie ustalasz kurs wejścia w rynek i do tego tick offset i stop lossa ale dla mnie jest to troche powielenie dostępnych wcześniej funkcji bo mając włączony TO i SL i "ręcznym" klepnięciu back/lay wychodzi na to samo.

Odnośnik do posta

Nie mam w tym momencie włączonego GT, ale z tego, co pamiętam, to w tej funkcji OCO oprócz ustawienia SL i tak jakby tick offseta, można też ustawić poziom kursu po jakim chcemy wejść w rynek. jak źle coś pamiętam niech ktoś poprawi ;)

Odnośnik do posta

Wygląda na to że jest to coś na wzór zlecenia gdzie ustalasz kurs wejścia w rynek i do tego tick offset i stop lossa ale dla mnie jest to troche powielenie dostępnych wcześniej funkcji bo mając włączony TO i SL i "ręcznym" klepnięciu back/lay wychodzi na to samo.

Jak najbardziej się zgadza mazitbg ;)

Edytowane przez Kornik1985
Odnośnik do posta

Kurde za bardzo nie wiem jak ustawić sobie tego tick offseta :-/ Co tam musze wpisać jeśli załóżmy gram back na under 2,5 bramki po 1,80, a chce jednego ticka zarobić? Co muszę wpisać w te rubryczki?

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

jeszcze odnosnie tej funkcji oco bo nie do końca rozumiem... to jest tak że jak mam właczona tą funkcję to np jak bede grał konie in play i wpisze tam żeby mi weszło w rynek na 1,8, to program bedzie czekał aż kurs spadnie i dopiero wtedy mi przyjmie zakład ? czy to o to chodzi?

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Witam.

Jestem swiezy na tym forum. Traduje od tygodnia a w zasadzie sie ucze i mam pytanie czy ktos w ogole korzysta z tych funkcji w geeku tzn tick offset i stop loss.

Odnośnik do posta

tak, to jest dosc przydatna funkcja np jak grasz na tiki - np 1-3 to ustawiasz te opcje i jak tylko cos zostanie skupione to gt sam automatycznie to wystawi na tick offsecie na pozycji jaka cie interesuje np o 2 tiki nizej. wazne jest to ze gt wystawia sam z automatu i nie czeka na skupienie calkosci tylko to co zostalo skupione odrazy wtystawia - wtedy twoja kasa odrazy zaczyna 'czekac' w koszyku ...odnajmniejszej skupionej kwoty

Odnośnik do posta

Witam.

Jestem swiezy na tym forum. Traduje od tygodnia a w zasadzie sie ucze i mam pytanie czy ktos w ogole korzysta z tych funkcji w geeku tzn tick offset i stop loss.

Ja korzytam z tickoffseta.

Odnośnik do posta

Zawsze powtarzałem, że Stop Loss to podstawa u tradera. Lecz minusem tej opcji w geeku jest taka, że musisz mieć cały czas włączony program i dany rynek by SL zadziałał. To samo z tick offsetem. Osobiście używałem obydwu, polecam.

Odnośnik do posta

Zawsze powtarzałem, że Stop Loss to podstawa u tradera. Lecz minusem tej opcji w geeku jest taka, że musisz mieć cały czas włączony program i dany rynek by SL zadziałał. To samo z tick offsetem. Osobiście używałem obydwu, polecam.

Hmmm matias z tego co mi wiadomo przy tickooffsecie nie musi byc włączony GT ;)

Odnośnik do posta

Hmmm matias z tego co mi wiadomo przy tickooffsecie nie musi byc włączony GT ;)

Dokładnie Bartas,mi też działa SL gdy mam wyłączonego geeka ;) Chyba że na starszych wersjach może być inaczej?...

Odnośnik do posta