Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Progresja Ux.5

Promowane odpowiedzi

Witam,

Z uwagi na to że jestem nowym użytkownikiem tego forum, być może podobna strategia już została przedstawiona.

Podstawowe założenia przed meczem:

- co prawda nieprzewidywalna jest liczba bramek ale najlepiej jakby nie bylo ich za wiele

- unikać meczy w których zwyciezca może byc tylko jeden np: FC Barcelona - 3 ligowa drużyna podwórkowa (duze prawdopodobienstwo dużej liczby bramek). Najlepiej jak graja druzyny o podobnym poziomie sportowym

Kursy podaje na podstawie dzisiejszego meczu Salzburg - Wienner SK

wariant I

przed meczem obstawiamy nastepujaco (przyjeta stawka=2):

2 na U1,5 (poniżej 1,5 bramki) kurs: 8 - dosyc spory sie trafil z reguły od 6 wzwyż idzie znaleść na spokojnie

2 na U2,5 kurs 3,75: 2x3,75=7,5 na spokojnie pokrywamy ewentualna stratę gdy padną przynajmniej 2 bramki (zysk:7,5-2-prowizja)

2 na U3,5 kurs 2,45: 2x2,45=4,5 ponownie pokryjemy ewentualne straty zwiazane z zaistnieniem 3 bramek (zysk=4,5-4=0,5-prowizja)

to mozna przyjac na poczatku meczu gdyz kursy na U4,5 wahaja sie z reguły 1,2-1,3. pytanie co dalej jak padnie 4 bramka itd.? Tu zaczynaja sie male schody. Najlepiej obstawiac w chwili wystapienia 4 bramki, wtedy kursy z U4,5 zaczna szybko rosnac. Pytanie jak? to z pewnoscia zalezy od chwili w ktorej padla ta 4 bramka. Jesli jest to powiedzmy 40min to z pewnoscia kursy beda wysokie jesli 90min to w granicach 1,2-1,1 (i tak sporo). To z pewnoscia najwieksza slabosc tej strategii gdyż by pokryc straty z poprzednich zakladow nalezy dobrze skomensowac to stawka (niekiedy wielokrotnie wyzsza od poczatkowej, czas dziala tu na niekorzysc). Dlatego filozofia nieco sie zmienia. Obstawianie U4,5 w chwili gdy padla wlasnie 4 bramka juz jest ryzykowne(nawet bardzo) jednak wtedy jest mozliwosc otrzymania wysokiego kursu (stawka jest mniejsza). Jesli obstawiamy to w koncowej fazie meczu warto rownolegle obstawic U5,5 (male zabezpieczenie).

Porazka przez duze P jest gdy przykladowo mamy obstawiony U4,5 w 60min a kolejna bramka pada w 93min, wtedy juz nikt nam nie sprzeda U5,5 co skutkuje spora strata. No ale ryzyka sie nie wyeliminuje

II wariant

Kazde Ux,5 stawiamy w chwili padniecia bramki. Np Obstawiam 2 euro na U1,5 gdy panie pierwsza bramka. Filozofia opiera sie na podstawie podązania za wynikiem. Jak w poprzednim wariancie od U4,5

ogolnie pierwszy wariant jest bezpieczniejszy, jednak w 2 ograniczam do minimum stawke (w pierwszym stawiamy 3 zaklady od razu - z których oczywiscie kazdy moze wygrac)

minusy:

- wymagany pokazny stan konta

- straty w chwili nieprzewidzianych sytuacji w koncowej fazie meczu

Chetnie poznam wasze opinie na jego temat,

Odnośnik do posta

Niestety czarno to widzę, radzę pozbyć się złudzenia że progresja to system. Progresja to przewartościowanie szansy w górę i kursu w dół dla pojedyńczej próby. Innymi słowy granie progresją kursów @2.0 (przy 50% szansie trafienia) pozwoli na uzyskanie kursu np. 1,1 (z szansą 90,9 %). To nic nie zmienia w dłuższej perspektywie, jeśli będziemy źle dobierali spotkania.

Można to przyrównać do kuponu tasiemca na którym wybraliśmy 8 zakładów z kursem 1,1 tak, że po wymnożeniu mamy AKO 2, i te zdarzenia wchodzą kolejno, aż któryś po prostu nie wchodzi i psuje cały kupon.

Edytowane przez balrog1984
Odnośnik do posta

Progresja , jest bardzo czesto wlasnie mylona jako system , a jest to tylko niestety rodzaj stawkowania . W 80% przypadkow jezeli bilans zyskow nie jest dodatni przy uzyciu plaskiej stawki , modyfikacje stawkowania sie nie sprawdza.Progresja moze sie okazac dochodowa przy ujemnym bilansie tylko w takich wypadkach , gdzie wystepuja, niezwykle anomalie wystepowania serii , a to jest naprawde ciezkie do znalezienia.

Zwykle kazda taka strategie na gre underow , niszcza niespodziewane koncowki meczow gdzie po 80 minucie padaja 3 bramki i to czesto wystepuje tam, gdzie nikt sie nie spodziewa.

Odnośnik do posta

Hej Toldik, gram troche czymś podobnym do twojego wariantu II. Tzn. zaczynam od u1,5 back. Z tą różnicą, że próbuje "wyjść" z zakładu do około 20 minuty. Laye dziele zwykle na 4-5 części i powoli wychodze z zakładu, jeżeli nie ma ma bramki. Jeżeli natomiast bramka padnie dokupuje od razu u2.5 i u3.5 a u1.5 staram sie jak najszybciej zamknąć (zwykle czekam około 5 minut). Na razie taktyka zawsze była "do przodu" średnio około 20-30% jednak zagrałem małą liczbe meczów i wydaje mi sie że troche szczęścia miałem (nie widziałem 2 goli w pierwszej połowie jeszcze) także za wcześnie na oceny.

Odnośnik do posta

bbmistrz

Długi czas grałem niemal identycznie i jest to bardzo ryzykowne. Nie wiem ile już rynków rozegrałeś, ale u mnie tak średnio na 5,6 to przynajmniej w jednym padała bramka do 10 minuty (chociaż oczywiście ja mogłem mieć pecha). A jak trafi Ci się jakas czarna seria, nawet nie seria - a choćby dwa mecze po sobie, że będą dwie bramki na początku to może być nieciekawie. Nie chcę Cię znieczęcać na początku ale na prawdę, żeby to działało to trzeba mieć duuużo szczęścia.

Odnośnik do posta

Hej Wojciech niestety tak jak mówisz miałem ostatnio czarną serie. Zagrałem 3 mecze i we wszystkich padły bramki bardzo szybko 10-15 minuta. Dwa jeszcze jakoś uratowałem (około -25%) niestety w 3 była masakra wynik był 2-1 do 32 minuty. Nie musze chyba mówić, jak bardzo dostałem w du ... Generalnie jednak zauważyłem troche inną zależność, którą może udałoby sie wykorzystać. Bo golu co jest oczywiste kurs bardzo skacze do góry (okolice 12-15). Na mniej płynnych rynkach często jest tak, że te najwyższe kursy są po jakieś 4-5 euro. Zrobiłem mały test na jednym rynku. Zacząłem skupywać te wszystkie najwyższe kursy w nadziei, że "wymusze" na rynku szybki spadek. Zadziałało całkiem fajnie. W około 3 minut wystawiłem sie już w drugą stronę z zyskiem ok. 20%. Musze to jednak przetestować na większej liczb ie meczy.

Odnośnik do posta

Testuj, testuj, nastepne wnioski beda zapewne brzmialy mniej wiecej tak: niestety, ale trafiłem na serie kilku meczy w których padaly dwie bramki w odstępie 2-3 minut :-D Idzcie panowie do kasyna pograjcie w ruletke, jeden zajebisty plus, full czasu do przodu.

Odnośnik do posta
Testuj, testuj, nastepne wnioski beda zapewne brzmialy mniej wiecej tak: niestety, ale trafiłem na serie kilku meczy w których padaly dwie bramki w odstępie 2-3 minut 02%20Laugh.png Idzcie panowie do kasyna pograjcie w ruletke, jeden zajebisty plus, full czasu do przodu.

No nie do końca sie zgodze. Statystycznie żadko sie zdarza, że 2 bramki padną w odstępie 3 minut na pewno częściej niż raz na 5, więc wartość oczekiwana byłaby in plus. Jednak jak powiedziałem, zagrałem tak tylko na jednym meczu więc nie wiem czy te 20% to reguła czy przypadek. Myśle, że w tradingu o to chodzi, żeby znaleść takie zdarzenie, które w dłuższej perspektywie czasu będzie przynosiło więcej na plus niż na minus. Po drugie kto każde grać takie ryzykowne zakłady od razu za 20% bankronu ? Jeżeli w założeniu masz gra 10% bank i max strate 2% to można po prostu zagrać taki zakład za 2% i ryzyko pozostanie na tym samym poziomie.

Edytowane przez bbmistrz
Odnośnik do posta

Ja tylko pije do tego, ze i tu na forum i w sieci jest tyle sprawdzonych rad na temat tradingu, że nic tylko brać i korzystać, ale to jest Twój wybór, Twój czas i Twoja kasa. Skoro uważasz, że taki sposób jest lepszy to zarabiaj na nim i już.

Odnośnik do posta