Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Jak naprawic skokowe (poklatkowe) odtwarzanie video flash z bet365?

Promowane odpowiedzi

cze dziki!

nurtowalo mnie to badziewie wiec moja zacieklosc informatyczna nie pozwolila mi po meczu fisza z haasem odpoczac przy browarze...wiec naprawilem swoje wlasne video czym dziele sie z Wami...

fakt:

1.b365 ma w D.....klientow i pani mnie na chacie zbyla...ze moze sprawdza...wuj!

2.Flash Player 11.3.300.270 ma cos w sobie co zna bet365 powoduje zle odtwarzanie. empirycznie sprawdzilem kilka wersji wstecz- ten sam syf.

3. slicznie z plynnym wideo zadzialala wersja 11.1.102.63.

Instalacja

1. dla ie i firefoxa sa rozne wersje flasha - wiec sciagamy odpowiednia:

ie: http://www.filehorse.com/download-flashplayer-ie/9954/

firefox: http://www.filehorse.com/download-flashplayer-firefox/9956/

2. odinstalowujemy starego flasha:

a) sciagamy na wszelki wypadek uninstaler z adobe:http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html

cool.png zamykamy przeladarki i z dodaj/usun programy z panelu sterowania idinstalowujemy obydwie instancje flash playera (dl aie i firefoxa)

dodatkowo mozemy pociagnac uninstallerem sciagnietym z abode - to sa inne uninstallery.

c) !!!!!!!!!!!!! UWAGA!!!!!!!!!!!!!! bez tego kroku nie zainstalujemy starszej wersji flasha: w rejestrze przechodzimy do

HKLM\Software\Macromedia\FlashPlayer\SafeVersions

i usuwamy pozycje dla 10.0 i 11.0

To pozwoli installerowi zainstalowac starsze wersje.

3. Instalacja.

Instalujemy odpowiednie flashe 11.1.102.63. dla swojej przegladaki (lub wszystkie)

po instalacji odpalamy wchodzimy na http://www.bet365.com/extra/pl/streaming/live-sport/ (z ie /ff) i klikamy prawym klawiszem myszy na tych dwoch futbolistach i sprawdzamy jaka wersja jest wypisana w ostatniej linijce...powinna byc nasza ....102.63

Logujemy sie i potwierdzamy plynnosc dzialania video.

Tutorial dla Windows XP ale podobnie dla W7 bedzie wygladal.

guide by spaced.

Odnośnik do posta

update: dla chrome: http://support.googl...l&answer=108086

wylaczamy wbudowany flash - przez przycisk szczegoly po prawej a wlaczamy ten systemowy - zainstalowany z nasza starsza wersja.

post-104-0-08573100-1344120104_thumb.jpg

Edytowane przez spaced
Odnośnik do posta

spaced ja postawilem system kilka dni temu i zadnego flasha nie instalowalem. na win7 wszystko hula elegancko na ustawieniach z instalatora.

skoro przywrociles z instalatora to znaczy ze masz starsza wersje - a tro znaczy ze mozenie zawierac buga w streamingu z niektorych zrodel video. kliknij prawym klawiszem w firefox lub ie (nie chrome) na jakims wideo z flashem i sprawdz jaka masz wersje na samym dole....i zapodaj here

thx

spaced

btw w7 to moze byc calkiem inna story - bo to juz bardziej dopracowane badziewie...

Edytowane przez spaced
Odnośnik do posta

przyszedlem na Forum zeby wyszkolic profesje tradingu a tymczasem powstaje tu niezly kacik informatyka. Kto juz chce zrobic swojego ff na mega rakiete polecam kroki ponizej. Ja zastosowalem wszystkie jak leci po kolei ale mam wrazenie, ze opcja II zalatwia sprawe raz a dobrze. Procek juz nie muli i przegladarka wreszcie zapierd... tak jak ma byc. Przekleilem cala zawartosc bo roznie to bywa na forach ale oczywiscie wkleje rowniez link i podziekowania dla uzytkownika Magika. Pzdr

Link do forum: http://forum.program...m-vt103235.html

Firefox zminimalizowany, może potrzebować jedynie 10 MB RAM. By tak było należy w pasku adresy wpisać about:config

klikamy PPM icon_arrow.gif Dodaj ustawienia typu icon_arrow.gif Wartość logiczna (Boolean)

wpisujemy-->config.trim_on_minimize i wartość ustawiamy TRUE

zz.png

Restartujemy przeglądarkę

Ogólne zmniejszenie zużycia pamięci można uzyskać poprzez wyłączenie tzw. "keszowania"

wpisujemy w pasek adresu about:config

icon_arrow.gif szukamy linii, za pomocą paska filtra: browser.sessionhistory.max_total_viewer

zzzz_1.png

icon_arrow.gif zmieniamy wartość na "0"

zzzzzzzz.png

icon_arrow.gif restartujemy pzreglądarkę

Odnośnik do posta

i opcja II - nie chcialo dodac mi w jednym poscie

Opcja II

W pasek adresu wpisujemy oczywiście about:config

icon_arrow.gif klikamy PPM icon_arrow.gif dodaj ustawienie typu icon_arrow.gif liczba całkowita (Integer).

Wpisujemy:

browser.cache.memory.capacity

icon_arrow.gif wartość browser.cache.memory.capacity powinna mieć stałą wartość. Domyślną jest dla ilości RAM:

256 MB RAM - 14336,

512 MB RAM - 22528,

dla1 GB RAM - 32768.

bezpieczną wartością w przypadku braku wiedzy nt. ilości pamięci jest 16384.

icon_arrow.gif wartość browser.sessionhistory.max_total_viewers ustawiamy na "O"

icon_arrow.gif wartość image.animation_mode zmieniamy na "none"

icon_arrow.gif resetujemy przeglądarkę

Odnośnik do posta

po tej naprawie zyskujemy dodatkowe 2 sekundy opoznienia w stosunku do poklatkowanej wersji, nie bylo az tak tragicznie a 2 sekundy w moim przypadku w polaczeniu z juz i tak badziewnymi streamami = red+red+red+red i jeszcze wiekszy red

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Stwierdziłem, że mogę podpiąć mój obecny problem pod ten temat. Mam nadzieję, że spaced się nie obrazi :)

Będzie krótko i na temat. Mam 2 kompy i pod obydwa podłączony jest kabel od routera (oczywiście jeden leci do jednego kompa, drugi do drugiego). Na tym drugim, rzadziej przeze mnie używanym występuje niestety duże opóźnienie do wszystkich video na b365 i myślę, że ono z czasem jeszcze się powiększa. Co na to poradzić ?

Edytowane przez bartek159
Odnośnik do posta
  • 1 year later...

U mnie jest podobnie, z tym, że zacina się BF Video. Przeinstalowałem Flasha na mozilli i vua'la- video nie tnie, lecz w porównaniu do vid na na chromie jest opóźnione o 2 sek :(

Odnośnik do posta