Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

nie mam pomysłu na nazwe bloga

Promowane odpowiedzi

No sieeemanoo. Zastanawiałem się, czy ponownie założyć bloga na ten krótki okres czasu przez który będę grał znowu na bf. Zdecydowałem się, ponieważ zawsze to lepiej mieć na papierze co się robiło, gdzie i za ile wchodziło - może ktoś wyciągnie odpowiednie wnioski w przyszłości.

Dlaczego uważam, że na krótki okres? Ponieważ przeszedłem na ciemną stronę mocy i tam się przeniosę po przetarciu jakim będzie dla mnie kolejny epizod na bf. Nie przewiduje dłuższej kariery na rynkach bf bo dostrzegłem potencjał w forexie i tam będę sie dalej rozwijał.

Zaczynam od skromnych 100 jednostek, w moim wypadku będzie to euro. Jaki mam cel? Hmm. Skorzystać z wiedzy którą nabyłem przez ten cały okres mojej przygody z tradingiem, oraz zastosowanie pewnych rozwiązań które będę stosował na rynkach forex. M.in. chodzi o MM , R/R , odpowiednie podejście do tradów, a także kwestia podejścia psychicznego do tradingu.

Zaczynam jak tylko pojawią się pieniążki na koncie, będę grał poprzez stronke, tylko pre play i bardzo prawdopodobne że jedynymi rynkami będą rynki MO.

To tyle, see ya :)

Odnośnik do posta

heh ale spojrz Matias jaka droge przebyles. Pamietasz jak biegales z siekierka od pilki pre do dartow inplay poprzez surki na koniach? Wtedy nie wiedziales (zreszta ja tez haha) co to RR czy MM :D

Wiec teraz juz tylko z gorki. Zyczyc powodzenia to juz tylko formalnosc :D

Odnośnik do posta

Tutaj raczej nie mam wątpliwość, że będą greeny ;) Ale tak czy siak powodzenia! :)

oj...

Świat się kończy, żeby Matias blogował, na to bym nigdy nie postawił, powodzenia :)

Edytowane przez Liver24
Odnośnik do posta

Najważniejsze by kasa się zgadzała, a to czy zrobiłem greena czy jednak nie to nie jest tak naprawde ważne, najważniejsze że wygrałem hahah. Nie zapomne tego ;p

Nooo, teraz zacznie się wysyp blogów. A czy będą greeny? Zobaczymy, czas pokaże ;) Nie mam presji jak kiedyś, kolejny plus podejścia do tradingu pod innym kątem.

Odnośnik do posta

Być może nie rozumieją co oznacza kolejny wpis +100 pips xD

Jak na razie szukam jakiego fajnego rynku, godny wejścia jest rynek Wozniak który podał rze w propozycjach, ale największe spadki już minęły. Aktualnie kurs oscyluje w granicach 1.99 - 2 więc czekam, może dostrzege coś bardziej obiecującego :)

Odnośnik do posta

Zgodnie z założeniami, wyjście przy kursie wyższym niż 2.82 czyli 2 ticki straty. Niestety rynek nie chciał iść, potem ktoś postawił 6k na 2.78 i lekko odbiło. Trzymam się założeń bez spiny.

Szkoda rynku Wozniacki, poleciało jeszcze niżej aktualnie 1.90 .

post-770-0-60797100-1344530015_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.