Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Gra na Surebet

Promowane odpowiedzi

Grał ktoś kiedyś surebety ? Tak przyglądam się teraz przeglądarce Betbrain i widzę kilka ładnych surebetów. Co myślicie jakby wpłacić kwotę na MB i widząc surebeta wpłacić kase do tych bukmacherów a po zakończeniu meczu wypłacić wszystko znów na Moneybokers. Czy bukmacherzy pobierają od tego jakąś prowizję?

Odnośnik do posta

Uwazam ze trzeba miec spory kapital, aby na tym zarobic to po pierwsze, po drugie bukmacherzy nie sa glupi i beda obserwowac Twoje konto i jak zbyt czesto bedziesz u nich wygrywal to szybko zniecheca Ci do gry nakladajac coraz to nizsze limity. Nie wszyscy ale tak sie zdaza. Mam wlasnie taki przypadek z Boylesports. Gram pewnym systemem i pomimo ze u nich przegrywam to mam blokade na wszystkie zaklady powyzej 1 funta!!!

Moge skladac zaklady telefonicznie.

Po trzecie pamietaj o podatku na Betfair, roznica jednego, 2 tickow nie zawsze jest surebetem.

Po czwarte uwazaj na mniej znanych bukow ktorzy moga nie wyplacic Ci pieniedzy twierdzac ze byl blad w kursie, maja do tego prawo wedlug ich regulaminu, ktory my musimy niestety zaakceptowac.

A co do prowizji to wiekszosc nie pobiera prowizji za transfery z i do mb, ale musisz sie upewnic co do kazdego z nich z osobna.

Aha, jest miesieczny limit wychodzacych tranzakcji w mb. Jesli zweryfikujesz swoje konto na wszystkie mozliwe sposoby (adres, konto bankowe, karta kredytowa) to ten limit jest wysoki ponad 20.000 w USD, nie wiem jak w innych walutach. Ale to tez bedzie pewnym ograniczeniem do takiej gry.

Odnośnik do posta

Pewnie da się na tym zarobić ,sam zarobek jest niewielki w stosunku do wkładu ale w skali miesiąca coś tam by się uzbierało,to co podał poprzednik oczywiście się zgadza ale jest z surbetami znacznie więcej spraw z których należy zdawać sobie sprawę,napewno odradzałbym początkującemu wpłacanie większej sumy i granie w ten sposób.Trzeba znać regulaminy rozliczania się bukmacherów odnośnie poszczególnych sportów szczególnie jeśli chodzi o tenis,nalezy mieć sporo kont i muszą to być renomowani bukmacherzy za wczasu należy powyśleć o wyborze waluty,surbety najlepiej grać po kawałku, znalejzć szybkie porównywarki pewnie płatne.

Trochę czasu minęło odkąd się tym zajmowałem i takich nuiansów znalazło by się więcej,napewno jest to dobre np. do tego do czego ja to używałem to znaczy do obrotu bonusu kiedyś były one trochę lepsze i jakąś tam sumkę udało się uzbierać.Nie wiem jak jest teraz ale dla początkującego tradera który chciałby zbudować budżet napewno jest to pomysł wart uwagi i nie musi grać wtedy surbetów wystarczą mu prawie surbety.

Odnośnik do posta

Surebety albo prawie surebety gralem aby obracac bonusy. Rok, dwa lata temu bo sporo bonusow i wymagania nie byly tak wygorowane jak teraz. Na pewnym forum skladalismy sie na aobonament na betbrain. Jest spora roznica miedzi platnym serwisem a darmowym- sa wieksze surebety i jest ich wiecej. Dla kogos kto chce sie w to bawic taki abonamet w serwisie typu betbrain to pozycja obowiazkowa.

Jest tez duzo zagrozen... Wiele bukow ustala limity wiec wieksze sumy w egzotycznych bukach bedzie ciezko przepchnac. I tu sie troche kolo zamyka. A dlaczego? Bo ladne surebety mozna ustrzelic wlasnie w tych malych i egzotycznych bukach.

Czesto jest tak ze dane zdazenie mozna postawic tylko akumulowane. Betbrain pokazuje ze jest fajny surebet a my go nie mozemy obstawic. Najczesciej mybet mial takie pomysly.

Podsumowujac, surebety nie zdecydowalbym sie grac. Ale dla osob ktore chca sobie tylko obrocic bonusy to idealne rozwiazanie.

Odnośnik do posta

Ruchman chyba wiem co to za forum było można powiedzieć że wszystkiego w tym temacie nauczyłem się z tamtąd,franz mój ty filozofie niezła myśl,rozbawiłeś mnie wten pochmurny dzień.

Odnośnik do posta

Tak to chodzi o forum szachinisty,ci co są w temacie będą wiedzieć gdzie szukać napewno można tam znalejzć sporo przydatnych rzeczy szczególnie dla typerów,ale to już nie w temacie.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

to może ja się wypowiem bo przerabiałem surebety przez jakieś pół roku. Miałem konta na około 15 serwisach, i łączny kapitał około 5 tys. zł. Założyłem sobie że przez pierwszy miesiąc będe sobie grał na próbe na małe stawki i poszło mi wysmienicie. Potem wszedłem z wiekszym kapitałem to zaczęły sie schody, niektórzy bukmacherzy już po kilku wygranych zaczęli mnie limitować. Najgorsze było to że czasem o limicie dowiadywałem się gdy już postawiłem na ten mecz u innego bukmachera. I niestety po jednej wpadce musiałem odrabiać straty cały miesiąc bo wiemy że najczęsciej surebety mają około 1-2%. Grając moim kapitałem mogłem liczyć na zarobek około 500 zł w miesiącu, niestety niezliczoną ilośc czasu spędzałem slędząc ruchy kursów na wszelkich serwisach wyszukujących surbety. Ogólnie z własnego doświadczenia nie polecam. Można zaliczyć wpadki na ogromną kase i to nie wynikające z własnego błędu a jedynie przez to że zostaniemy zlimitowani lub kurs u jednego bukmachera zmieni się w ciągu jednej sekundy (bo niestety to też mnie spotkało).

Reasumując, kupa nerwów i możliwość dużej straty, chociaż ogólnie wyszedłem na plus to nie polecam ze względu na ilośc spędzonego czasu i popsutych nerwów. Polecam jedynie do obracania bonusiami:)

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Witam wszystkich

moje 3gr w temacie:

w 100% zgadzam sie z mathisem, ze surebety warte sa grania dla wyrobienia obrotu. Dla osob zaczynajacych przygode z bukmacherka moze to byc dobry sposob na stworzenie sobie malego budzetu. 1k PLN z samych bonusow to calkiem realna suma, a przychodzace przy okazji roznych imprez dodatkowe promocje (BAH, Unibet) dublujace depozyt do nawet 400PLN, to dodatkowy zysk.

Co do grania surebetow jako sposobu na osiagniecie zysku, hmm mozna ale trzeba byc bardzo uwaznym i poswiecic na to sporo czasu. Mnie przede wszystkim zniechecilo ciagle wplacanie i wyplacanie, co przy opoznieniach czesto 24-48h bylo dosc klopotliwe i powodowalo blokowanie pieniedzy. Do tego kwestie prowizji za przewalutowania (konto MB w PLN, u bukow PLN/EUR), szybkie "przemijanie" surebetow, ciagle monitorowanie rynku i pojawienie sie limitow.

Najgorsze jednak jest ciagle zagrozenie utrata kapitalu i to bardzo czesto jego duzej czesci.

Powodow moze byc mnostwo od anulowania zakladow przez buka, przez odmienne rozliczanie zakladow (np kreczy), limity az po zwykle bledy ludzkie. Ryzyko chyba zbyt duze to przewidywanych zyskow.

Dla tych jednak co chca sprobowac swoich sil kila rad:

- zawsze trzymac sie swoich zasad

- grac tylko na tych rynkach co do regul ktorych jestesmy pewni (w tym regul rozliczania)

- sprawdzac przynajmniej 2 razy czy sie obstawia to zdarzenie, ktore chcemy i po takiej stawce jak trzeba

- trzymac zawsze kapital zapasowy, na wypadek wycofania zakladu przez bukmachra i potrzebe kontry u innego buka

- nie grac zdarzen ktore wygladaja na blad bukmachera

- jezeli surebet jest u bukow, ktorzy nie podaja aktualnych limitow, rozbic zaklad na kilka mniejszych

- pod zadnym pozorem nie wplacac pieniedzy do bukmacherow nowych/z niska ocena, bo nastepnego dnia moze ich juz nie byc (pozdrowienia np. dla Shilbeta :))

Odnośnik do posta
  • 4 months later...

jeżeli chodzi o surebety to głównie gramy surebet który występuje pomiędzy bukmacherem Pinnacle a pozostałymi.

Unikamy pomyłek bukmacherów (przestawione kursy itp.)

Gramy tylko te surebety gdzie znane są nam zasady.

Surebety gram od ponad roku i dzięki nim zbudowałem spory budżet zarówno dzięki bonusom jak i zyskom z samej gry.

Na początek w zupełności wystarczą 2 tyś zł do gry i konta u 4 bukmacherów i spokojnie można wyciągnąć ponad 500zł + bonusy

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

mario, Czesc mario , widze ze dosyc sie orientujesz w temacie sure betow. Gram juz od jakis 5 miesiecy siurki mam konta w 15 bukach. Zaczynaja mi sie problemy zwiazane z ograniczeniami u bukow . Nie wiem czy to jest zwiazane akurat z limitami na dany mecz chociaz wydaje mi sie ze bardziej chodzi juz z limitami od bukmachera za to ze zauwazyli ze gram siurki. Nie zaokraglam kwot wiec gram do dwoch miejsc po przecinku kwoty tak wiec bukmacher bardzo szybko pewnie zauwazyll ze gram siurki. Np. w paaddy power dzis na mecz siatkowki polskiej na handicap setowy mialem ograniczenie do 5. 5 euro w willlhill do 15euro Betsafe zaczyna mi akceptowac czesc kwoty jednak pozniej mi akceptuje reszte sa to kwoty do 100 euro czesto nawet kolo 50 euro. Jak radza sobie gracze ktorzy graja dlugi czas surebety z limitami. Czy jest jakis sposob badz bukmacherzy u ktorych mozna dlugo pograc siurki za powiedzmy kwoty nie przekraczajce 100-200euro, oczywiscie pomijajac Pinnacle ktory jest moim zdaniem the best. Prosze podziel sie jakimis wskazowkami jak poradzic sobie z tymi problemami. Pozdro

Odnośnik do posta

buki u ktorych mozesz grac za stawki o ktorych piszesz i raczej na pewno Cie nie zlimituja to oprocz pinnacle sbobet i 12bet.

Reszta w wiekszosci nastawiona jest na graczy rekreacyjnych i zagranie kilku wiekszych kwot powoduje od razu przyznanie statusu gracza zawodowego, co wiaze sie z limitami.

W miare dobry jest jeszcze stan james. eurobet tez, ale wlasciwie dosyc szybko tez limituja.

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

za sure bety mam limity u bwina,365,sportigbet. Globet warunkowo przyjmuje zaklady -jak zaklad wygrywa to wycofują.Kursy potrafią szybko tez i zmieniac się!Kłopotu nie robi Pinnacle,Bodog.W Bodogu ciekawa historia- w jednym czasie dwu klietow widzi rózne kursy!Nawet z kolegą znaleźliśmy sure beta .O dziwo wypłacili bez problemu!!!Często trafiaja się tez luki w surebetach i można stracić wszystko!W betway nie zwracaja za przerwany basebal,ale dawali dobre bonusy! Sure bet to jednak nie jest pozbawiony ryzyka!Pare razy go przegrałem a pare razy zwrócili mi jedna stronę za krecz tenisisty!

Odnośnik do posta

Ralf moim zdaniem to zadna zasada,jesli znasz regulamin obu bukow i jest taki sam to w czym problem?oczywiscie nozna jest najbardziej uniwersalna ale nadaje sie do tego praktycznie kazdy popularny sport.

Odnośnik do posta