Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam, podobnie jak Wy zainteresowałem się tradingiem na Betfair. Gram od tygodnia. Przez ten tydzień łączyłem grę pre play z in play. Oto pierwsze greeny

http://screenshooter...1521631/aolaemv

Na razie na pewno popełniłem jeden rażący błąd, nie zamknąłem rynku w meczu Czarnogóra-Polska i zaliczyłem stratę.

Aktualnie mam zamiar skupić się na grze pre play, czytam temat "pre play Cycu"i od jutra będę starał się podawać własne typy.

pozdro 8-)

Odnośnik do posta

Niby zagrałeś zgodnie z trendem, więc w czym rzecz?

Wzrost, z 1.67 skoczył do 1,75. Około godziny 21 minimalnie zaczął spadać, złapałem po 1,72 bo nie chciałem już dłużej czekać.

Edytowane przez kosmita
Odnośnik do posta

Ciekawe wybicie, o ktorej nastapil ten gwaltowny wzrost, ile h przed meczem i na ile Ty przed meczem kupiles backa?

Kupiłem back jakoś po 17 po 1.67. W Pinnacle kurs był jeszcze niższy (około 1.62) więc bylem spokojny o zakład. Szczerze mówiąc nie za bardzo pilnowałem rynku. Zalogowałem się jakoś 2 albo 3 godziny później i lekko się zdziwiłem, bo zobaczyłem kurs na back 1.75.

Dopiero po 21 kurs zaczął spadać. Back wynosił 1,72 i utrzymywał się przez jakiś czas. Pamiętam, że sprawdzałem jeszcze rynek o 23 (ok.3h do meczu) i kurs nadal wynosił 1.72

Odnośnik do posta

zdecydowanie tak, byłbym ostrożny z kupowaniem kursów po tak znacznym spadku/wzroście.. w tym przypadku kurs spadł z 2.00 na 1.67 więc czego tu jeszcze oczekiwać? że spadnie na 1.50? niestety :) trzeba szybciej wchodzić w takie rynki

Odnośnik do posta

Dzisiaj wybrałem dwa rynki QPR-Chelsea i Sevilla-Real Madrid.

Back QPR 4.9

Back Sevilla 5,5

U bukmacherów spadki i liczę, że na giełdzie też poleci w dół.

Edytowane przez kosmita
Odnośnik do posta

Dzisiaj wybrałem dwa rynki QPR-Chelsea i Sevilla-Real Madrid.

Back QPR 4.9

Back Sevilla 5,5

U bukmacherów spadki i liczę, że na giełdzie też poleci w dół.

i spadło 8-)

56802764.jpg

Seville można było złapać nawet po 5.2 ale za szybko sprzedałem. No cóż lepszy mały zysk niż strata. :-D

Odnośnik do posta

no i 0.10 EUR twoje.. tak trzymaj 8-)

a tak powaznie - jaki jest sens grania pre-play za 2 EUR?

wchodzac po kursie 5.5 i ustawiajac SL na poziomie 6.0 twoj risk to 0.25 EUR.. nie szkoda pradu?

jak masz na koncie 25 EUR to graj za 25 EUR - nauczysz sie ustawiac SL

w poprzednim przykladzie kurs uciekl ci o 8 tickow 1.67 ---> 1.75 a ty dalej trzymales back i czekales, ze sie trend odwroci.

GL

Odnośnik do posta

no i 0.10 EUR twoje.. tak trzymaj 8-)

a tak powaznie - jaki jest sens grania pre-play za 2 EUR?

wchodzac po kursie 5.5 i ustawiajac SL na poziomie 6.0 twoj risk to 0.25 EUR.. nie szkoda pradu?

jak masz na koncie 25 EUR to graj za 25 EUR - nauczysz sie ustawiac SL

w poprzednim przykladzie kurs uciekl ci o 8 tickow 1.67 ---> 1.75 a ty dalej trzymales back i czekales, ze sie trend odwroci.

GL

lepiej od razu wejść grubo i przegrać 8-) dobra rada

a tak na poważnie, jak zagram kilkanaście(kilkadziesiąt) rynków i wyjdę na plus to zwiększę budżet i stawki

co do wspomnianego przez Ciebie rynku masz racje, to był mój błąd-błąd początkującego i pewnie jeszcze nie jeden błąd popełnię w czasie handlowania

pozdro

Odnośnik do posta

Cały czas szukam najlepszego dla mnie sposobu do gry. Na rynkach pre play udało się stworzyć kilkanaście greenów, ale przez mały kapitał zyski są minimalne. Przez ostatnie 2 dni próbowałem handlu w przerwach. Zagrałem 10 meczów i ku mojemu zdziwieniu w 7 wyszedłem na plus i w 3 na zero. Jeszcze nie wiem czy jest to dobry sposób na zysk czy po prostu szczęście początkującego.

Dodatkowo mam kilka pytań;

1. "addicted wspomniał o zakładach stop loss. Jak to dokładnie wygląda? Mam zakład na zwycięstwo drużyny "X" po kursie 2.0. Kupuje back 2.0 i później wystawiam drugiego backa po 2.1. Gdy kurs urośnie do 2.1 to daje lay po 2.1 i wychodzę z rynku ze stratą. Dobrze rozumiem??

2. pytanie związane z czytaniem wykresów;

co oznacza zaznaczone poniżej pole? ma one wpływ na wahania trendu?

97374480.jpg

3. na co zwracać uwagę w drabince wpłaconych kwot?

47862896.jpgr

Trochę długi post mi wyszedł ale bez zadawania pytań niczego się nie nauczę.

Odnośnik do posta

dobrze, dobrze. kto pyta nie bladzi ;) stop loss to zalozenie z gory ile tickow mozne stracic. jak kupisz back po 2.0 z wlaczonym stopem na dwa ticki, to gdy kurs powedruje na 2.04, stop odpali kontre i potnie tam strate.

zaznaczone zoltym kolkiem to volumen. ile kasy poszlo w rynek w danym czasie.

na drabince masz pokazane ile kasy stoi w danym koszyku po stronie back i ile po stronie lay oraz ile juz przehandlowano pieniedzy na danym kursie.

Odnośnik do posta

Podlącze sie też do pytania bo nie bardzo rozumiem. : )

Chodzi o te slupki pod wykresem.

Jest to ilość pieneidzy włożonych na back czy lay?

Im wiekszy slupek tym powinnismy spodziewac sie wzrostów czy spadków?

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.