Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Trading blog by ruchman

Promowane odpowiedzi

Niestety bez wykresu bo dane na portalu sie kasuja z nowym miesiacem, nie wiedzialem o tym i nie zdazylem zrobic.

nic się nie kasuje, po prostu wraz z nwoym miesiącem filtr przestawil sie na 1 dzień kwietnia. Zmien w filtrze zakres dat i będzie git ;)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 45
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tragicznie rozpoczalem miesiac.....

Wczoraj trafila mi sie ogromna wpadka, do teraz jeszcze nie moge sie otrzasnac. Widocznie jesem za glupi na ta zabawe. Przez kilka godzin myslalemjak moglem tak zrobic i nie mam dla siebie wytlumaczenia. Mialem juz zysk jakies 8e i czekalem sobie spokojnie na przelamianie. Czekalem na moment kiedy zdobedzie punk aby od razu wejsc z backiem. Nie wiem jak to sie stalo ale pomylilem zawodnikow i kiedy przeciwnik zdobyl punkt ja wszedlem z backiem chyba za 800e- kurs oczywiscie polecial w gore a ja zostalem z duzym redem. Bylem juz taki zalamany ale pomyslalem- odrobie troche. Nie myslalem juz jasno i przez to zrobilem kolejna wpadke tylko juz troche mniejsza. I tak wyczarowalem najwiekszego reda w moim zyciu. Pocieszam sie troche tym, ze nigdy nie starcilem calego banku a pieniadze ktore przegralem to byl zysk z tamtego miesiaca. Szkoda mi tylko czasu jaki poswiecilem na zarobienie tych pieniedzy. Zaczalem sie powaznie zastanawiac czy warto sie w to bawic skoro jednego dna przegralem caly miesieczy zysk.

Bylem po prostu zachlanny i chciwy- chcialem zarobic ogromne gory zlota.

Co zle robilem? Teraz juz wiem- Bankroll management

post-227-1306395860,6_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Ooo widzę ruchman, że popełniłeś dokładnie taki sam błąd jak ja kiedyś :) Takie lekcje kosztuję, ale nie martw się - już drugi raz tego błędu nie popełnisz. Lepiej mieć 5e zysku niż 10e straty jak to mawiają lepszy wróbel w garści niż ...

Spokojnie się podniesiesz, graj jedną stałą stawką którą możesz zaryzykować. Powiedzmy 50e i w tenisie in play nie wchodź za często jeżeli nie jesteś pewny :) W moim przypadku jeśli zasiadłem się jakimś nieciekawym backiem i kurs poszybował w górę to nie tnę od razu strat, wszystko zależy od klasy zawodnika. Często trzeba się naczekać cały mecz by kurs wrócił na miejsce backa, stąd należy grać stałą odpowiednią do banku stawką :)

Zauważ, że grając mniejszą stawką, generując około 10-20e zysku na rynku, wyjdziesz z porównywalną dniówką jak przy jednym wejściu za większą kasę, a ryzykujesz dużo mniej.

Mam nadzieję, że weźmiesz do siebie moje rady :D

Odnośnik do posta

no kazdemu chyba zdarzylo sie przelknac niemilego reda. Nie przejmuj sie zanadto. To boli jak drzazga w fiucie ale... no wlasnie - to nie bukmacherka. Na gieldzie wiesz, ze i tak odrobisz to sianko - trzeba tylko wyciagnac wnioski.

PS: na pocieszenie - kiedys pilismy ze szwagrem. W miedzyczasie obstawilem sobie NBA preplay. Kurs szedl w moja strone, wszystko cudownie. My skonczylismy pic, do meczu zostaly chyba jeszcze ze dwie godziny. Green rosl jak na drozdzach a ja juz zacieralem raczki...

...

...

kiedy sie obudzilem na monitorze zobaczylem duzy czerwony napis MARKET IS CLOSED... tak to byl jedne z najwiekszych redow jaki zaliczylem...

Odnośnik do posta

Najgorsze jest to ze ja mam swiadomosc taka aby nie grac za duza stawka ale jednak to robie. Mylsle ze to przez to w jaki sposob gram. Mianowcie nie wchodze czesto w rynek, czekam tylko na moment przelamania. Jezeli kurs leci na zawodnika to mozna tylko zarobic, nie czesto zdazaja sie jakies nieprzewidywalne ruchy kursu. Moge powiedziec ze to jest taki syndrom boga bo ma sie przekonanie ze za kazdym razem udaja sie trady i jest sie niepokonanym, jezeli sie nie uda to jest sie na zero albo ewentualnie malym minusie. To wszystko sprawia ze wchodzi sie za coraz wieksza stawke majac przekonanie ze u tak sie uda. Ale w momencie gdy popelnia sie taki blad jak ja to strata jest dotkliwa.

Wezme sobie do serca rady i zminiejszam stawke.

Odnośnik do posta

Hehe, no nieźle porównywać się do Boga ... Tego jeszcze nie było ;d Takim sposobem szybciej stracisz cały bank niż dorobisz się "milionów". Przerobiłem to dwa razy ;p Zmniejsz stawkę tak jak już pisałem, czytaj mecz i bądź cierpliwy :)

Odnośnik do posta

:-D :-D :-D

Wszyscy na traderzy.pl jestesmy Bogami:)

A na powaznie to nie porownuje sie do Boga. Mowie tylko o sposobie myslenia i bojazliwosci. Jezeli czesto cos ci wychodzi to nie bierzesz pod uwagi sytuacji przegranej i ewentualnej straty tylko ewentualne zyski.

Odnośnik do posta

Kolejny dobry dzien handlu :-) Przez caly czas widzialem tylko kolor zielony i to nie bardzo cieszy. Mie robilem glupich wejsc jak to mialo sytuacje wczesniej, bywalo tak ze przez caly mecz musialem odrabiac strate z poczatkowych minut.

Wynik mogl byc jeszcze lepszy bo w meczu Hanescu - Kuzniecow mialem juz ugrane 25e ale raz zle po przelamaniu sie ustawilem z layem i stracilem 2-3 ticki bo kurs spadl nizej niz przewidywalem.

post-227-1306395863,72_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.