Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Maksymalny zakład.

Promowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie odnośnie maksymalnego zakładu, jako iż grałem zawsze za niewielkie stawki (10-15e), a mój stan konta wynosi lekko ponad 40e, za ile mogę zagrać maksymalnie back i maksymalnie lay, chcąc zrobić greena? coś pamiętam że było, iż betfair nalicza potencjalną wygraną z back do ewentualnej kontry? mógłby ktoś to ładnie opisać?

przepraszam, że takie proste dość pytanie, ale niestety tego nie wiem.

Pozdrawiam.

Odnośnik do posta

Back możesz zagrać za tyle ile masz na koncie i tutaj raczej nie ma ograniczeń. Wszystko zależy od Ciebie. Jeśli chodzi o lay to możesz zagrać za tyle żeby zobowiązanie mieściło się w Twoim budżecie. Jeśli masz te 40e na koncie to lay 1.10 możesz zagrać za 400e a lay 1.01 za 4000e ale już na przykład lay po kursie 2.84 możesz zagrać za niecałe 22e bo wtedy zobowiązanie jest zbliżone do 40e

post-702-0-81860200-1348308832_thumb.jpg

Druga część o której piszesz czyli naliczanie wygranej ma miejsce w przypadku kiedy zrobisz już greena na danym rynku i zdecydujesz sie na ponowne wejście w rynek ta sama stawka którą wcześniej. Wtedy stan Twojego konta zmniejsza się o wartość z uwzględnieniem tego greena. Jeśli miałeś na koncie 40e i wszedłeś w rynek stawka 10e to na Twoim koncie zostaje 30e. Po zrobieniu greena na 6e np ponowne wejście w ten sam rynek stawką 10 jest równoznaczne z tym jakbyś ryzykował tylko 4e

Mam nadzieje że w miarę zrozumiale to opisałem. Nie wiem czy ładnie ale może choć trochę czytelnie.

Odnośnik do posta

Już się trochę pogubiłem :D

Chodzi mi bardziej o to, czy mając 40e na koncie i backując za 30e (zostaje 10e), będę mógł zlayować to za te np. 30.5e, czy po prostu nie wystarczy na kontrę? I tak samo odwrotnie, grając lay za zobowiązanie np. 25e nie wystarczy mi kasy żeby skontrować i uzyskać greena, prawda?

Odnośnik do posta

Jest tak jak piszesz na początku. Jeśli kupisz back za 30e to wystawisz kontrę na lay z zyskiem jeśli kurs pójdzie w Twoją stronę lub stratą jeśli w przeciwną tym samym 30e powiększonym o zysk lub pomniejszonym o stratę

Back i kontra lay z zyskiem 1 ticka

post-702-0-11594600-1348320009_thumb.jpg

Back i kontra lay ze strata 1 ticka

post-702-0-71507900-1348320025_thumb.jpg

Odnośnik do posta

może źle się wyraziłem, może źle zrozumiałem, dlatego jeszcze raz spytam na przykładzie :D mam te 34e, stawiam za 20e back (zostaje 14e na końce) na 1.54, i czy wystarczy mi kasy żeby skontrować? czyli czy doliczy mi te 10.26 jeśli będę grał lay?

82650792ceccd.jpg

Odnośnik do posta