Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Co myślicie o dzisiejszym meczu Legii z Arsenalem ? Na naszych kurs 6,8 a tymczasem średnia u buków 4,84. Myślę, że kurs jednak trochę zawyżony, Legia w ostatnich spotkaniach radziła sobie nie najgorzej, wiadomo, że Asrenal to całkiem inna klasa, nie ma co porównywać. Mam przeczucie, że kurs spadnie przed spotkaniem. Podawajcie jakieś ciekawe spotkania na dziś.

Odnośnik do posta

A ja mam jakiś dziwny problem z tym rynkiem.

Kupiłem backa za 7.2 na Legie i była dziura w rynku ( nie wiem czy to tak sie nazywa, poprawcie) bo następny oferowany back na legie to był 6.6 Więc ja sobie wystawiłem za 6.8 (a przypominam że wcześniej wykupiłem całość 7.2, az 4 euro;p) No i to wszystko robiłem na stronie, jednocześnie przesłałem obie oferty. Niby wszystko było dobrze.

Jednak teraz okazuje się że:

mam lay 6.8 Legia sprzedany

a back 7.2 wcale nie został kupiony

a kurs w między czasie spadł na 6.4

Co zrobiłem nie tak?

A i jeszcze interesuje mnie czy to rzeczywiście była ,,dziura w rynku,,?

Odnośnik do posta

Była dziura w rynku, ja w sumie ustawiłem się na 7.0 i 7.2 i 7.4 po 10 funtów, z czego 22 funty mi wzięło, szybko odsprzedałem po 6.6;) Może jak robiłeś zakład to miałeś funkcję włączoną what if, czy coś w tym stylu i myślałeś że Ci kupiło backa? Ogólnie można też ustawić się na niższych szczeblach w przypadku lay Arsenal.

Odnośnik do posta

Wziąłem Reading layem po 1,48 i 1,49 myślę że dołek dosyć mocny się zrobił i liczę na korektę...

oo 3 minuty i po handlu bo sprzedałem po 1,51...to lubię...elegancko:-)

Odnośnik do posta

Jasne, że nie tylko na CS. Załeży co komu leży najbardziej. Ktoś inny lepiej przewidume ruchy na MO innym lepiej idzie na rynkach o/u albo CS. Faktem jest, że tick z rynków CS daje przeważnie więcej niż ten z MO.

Z Maryslią 3-0 bym uważał bo kurs na Caen od kilku dni spada.

Odnośnik do posta

Tak spytałem bo często te CS się tu przewija...a przecież jest wiele innych rynków:) a co do zarobku wiem że jeden tick na CS dużo więcej "waży" hehe

jeśli chodzi o Marsylię to widzę że tam jedynie na 1:0 coś się dzieje...

chyba się "przyczaję" na meczyk Angelholms - Degerfors na back gospodarzy nie znam drużyn ale trend spadkowy ewidentnie i może 1,98 da zarobić...poobserwuję to trochę...

oj chyba sie nie załapię...na te 1,98 a do meczu coraz bliżej...a już 1,94...szkoda troszkę..

z serii : mecze z bramkami

Bristol City - Millwall przynajmniej 1 bramka...

(narazie 5 meczyków z przynajmniej 1 bramką tu na forum podałem i 5 weszło, zobaczymy jak będzie dalej) hehe ;-) chociaż nie, jednego nie zdążyłem podać, a mianowicie Wisły...

Odnośnik do posta

Ja własnie zamierzam przerzucam sie na rynki CS, i dzis tylko obseruje, w meczu marsyli kurs na canes spada, w handicapie na -2 bramki jest duzy spadek, co za tym idzie kurs na under takze, a więc 1:0 spada, 2:1, 0:1, 1:2 poniewaz tu kurs mocno przeszacowany był, 0:2.

Rano kursy wygladały tak:

1:0 7,2

2:1 10

0:1 30

1:2 46

0:2 120

nie ktore były bardzo przeszacowane i pospadały czy trend sie utrzyma do samego meczu ciezko powiedziec ale nawet jakby kursy na MO zostały w tym miejscu co sa to na CS powinny spasc

mozna sprawdzic tutaj jak wygladaja spadki u bukow szczegolnie na 1:2 i 0:2

http://www.oddsportal.com/soccer/france/ligue-1/marseille-caen-334333/#cs;2

Odnośnik do posta

Dal tych co zamierzają dopiero uczyć sie rynków CS zdecydowanie odradzam porównywanie kursów z bukami - można się strasznie oszukać :-P

Różnice w kursach moga byc olbrzymie i nie mieć kompletnie żadnego przełożenia na giełde. Rynki CS to nie MO, gdzie po każdej zmianie w pinnacle następują ruchy kursów. tutaj trzeba patrzeć i analizowac, bo każda liga jest inna i niestety dla każdej ligi te rynki zachowują sie inaczej. Ja mam założony zeszyt dla każdej ligi i zapisuje swoje obserwacje.

Na dziś ide na łatwizne biorąc remisy w meczach undeorwych we Francji i próbując coś ugrać na rynku 0-0. Oprócz tego skalpuje na MO Utrechtu.

Odnośnik do posta

Ja wiem o tym ze CS zadzi sie swoimi prawami i zmiana trendu w MO nie oznacza wcale zmiany na CS, nie kieruje sie rozncia kursow u buka, a mozesz powiedziec cos o kilku człowych ligach europy? ja nei mam takiego doswiadczenia jak ma wygladac kurs np na 1:0 w poszczegolnym meczu, i chyab nie ma na to reguły, przeciez na to ma wpływ under over, na okreslonym poziomie, handicap i mysle inne rzeczy, ale niektore buki dobrze wystawiaja oferte na CS, wprowadzaja czeste korety kursu i da sie obliczyc na tej podstawie czy na betfair dany kurs jest zawyzony czy zanizony.. z tego co zauwazyłem

No i wracajac do MO to ruchy na pinnacle sa pozniej niz na giełdzie, ja patrze na pinnacle aby skontrolowac czy spadek na betfair sie skonczył czy nie i w jakich granicach, bo czasem robie kontre i kupuje kupuje zakłąd przeciwny przez co zarabiam na odbiciu, jest to prostsze niz złapac sam spadek. Mowie oczywiscie o rynku gdzie nie jest 10k czy 20 bo taki rynek reaguje wolniej na spadki.

Według mnie to ze francja i niski under czy holandia, norwegia niski over nei znaczy ze kursy na poszczegole wyniki spadna, to zalezy od składu ktory wybiegnie, nie kazdy mecz da sie zaliczyc pod to..

Odnośnik do posta

No i Bristol City - Millwall 0:1 brameczka jest

Reading - Scunthorpe 1:1 czyli też bramka

narazie 1 połowy się skończyły ale na 7 meczy z przynajmniej 1 bramką 7 weszło ;) hehe

pozdrawiam

Odnośnik do posta

@tokarz

Co do wyników Cs, to część bukacherów sobie kompletnie zlewa tą kwetie. Przykładem jest chociażby BAH, gdzie kurs na wynik 1-0 jest często wyższy niż na BF. ( można fajnie obrócić bonus)

W niektorych ligach nawet kurs o/u nie ma dużego wpływu na kursy CS. Już o tym kiedyś pisałem, ale napisze jeszcze raz. Założmy, że w lidze niemickiej bayern gra z koln, a w grecji panathinakios z xanti. Kursy na obydwu faworytów wynoszą 1,3 a kursy overa 1,7. Kursy na wynik 2-0 u niemców będzie koło 8,8- 9,0 a u Greków 6,2-6,4. Wnioski można wyciągnąć samemu...

Wpadł mi teraz pomysł do głowy, żeby zamiast działu Kurs dnia zrobić Rynki CS i w oddzielnym temacie opisywać kazdą lige (oczywiście przy waszej pomocy :)) Jeśli Kuchar sie zgodzi a wy wyrazicie aprobate to w przyszłym tyg, ruszymy z pracami.

Odnośnik do posta

Wpadł mi teraz pomysł do głowy, żeby zamiast działu Kurs dnia zrobić Rynki CS i w oddzielnym temacie opisywać każda lige (oczywiście przy waszej pomocy :)) Jeśli Kuchar sie zgodzi a wy wyrazicie aprobate to w przyszłym tyg, ruszymy z pracami.

Myślę, że była by to nie oceniona skarbnica wiedzy nie tylko dla początkujących... Czytam wszystkie posty na tym forum ale taki dział czytał bym po wiele razy :mrgreen:

Oczywiście popieram i jestem ZA :lol:

Odnośnik do posta

Ja również popieram ideę.

Jak wiadomo ligi są bardzo różne i różnie się na nich handluje. Ja dla początkujących polecam ligi typowo underowe: grecka, rumuńska, portugalska. Obserwowanie rynków i wyłapie się podstawowe schematy.

Bardzo dobrze byłoby podzielić rynki ze względu na ligi, ułatwiłoby to na pewno zbieranie wiedzy w jednym miejscu. Na pewno szybciej użytkownicy znaleźliby ligi i rynki, w których czują się najlepiej!

Brawa za pomysł :)

Odnośnik do posta