Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Dziś stała się rzecz która mnie bardzo zaskoczył, być może wynika to z mojej nie wiedzy i zaraz mi ktoś to wszystko wyjaśni.

Dzisaj postanowiłem zagrać typ Escabar który podał:

Peer Shahar - Pavlyuchenkova Anastasia 2 1,77 spadnie coś o 3-4 ticki,

Więc szybko kupiłem Backa i wystawiłem Lay (jednocześnie) co widać na tym screenie

ale ktoś spostrzegawczy zauważy że godziny się nie zgadzają i że coś mi się pomyliło bo lay wystawiłem dużo pózniej, a wcale że nie bo na tym screenie widać że zostały wystawione jednocześnie. A ja go wcale nie anulowałem. Więc dlaczego figuruje w tej sekcji? Kosztowało mnie to 2 ticko i sporo nerwów.

Czy wpływ na działanie giełdy mógł mieć fakt że w między czasie wyłączyłem komputer bo musiałem się przemieścić i odpaliłem giełde na innym.

A i jeszcze mam pytanie, czy jeśli wystawiam lay i backa jednocześnie to na ten moment potzrzebuje wiecej pieniędzy na koncie niż robił bym to osobno? Wiecie o co mi chodzi?

Odnośnik do posta

Ponawiam moje pytanie.

Dlaczego BF usuwa te zakłady? Czy to jest tak że jak rynek zostaje zawieszony to wtedy trzeba od nowa wystawiac zakłady?

Na oddsportal.com/ w zakładce o/u jest opcja +2,25; do dzisaj myślałem że jest to samo co +2,5. Bo w tym 2.25 jest tylko pareu bukmacherów i są ta prawie sami najważniejsi. Są tam znacznie wyższe kursy niż w 2,5 ale w 2,5 też występują ci bukmacherze z niższymi kursami.

O co w tym chodzi?

Ja wczoraj wystawiłem przez to lay o ładnych pare ticków za wysoko i trzeba będzie dziś ciąć straty, i jeszcze jak nazłość moje pieniądze na tymrynku tworzą jego większą część.

Za błędy trzeba płacić, niestety. Najlepsze jest to że wszystkie większe strarty jakie poniosłem w tradingu wynikają z mojej niewiedzy, nieuwagi i gapiostwa. Zwykle ruchy kursów przewiduje właściwie i wiem kiedy się wycofać. Zawsze takie rzeczy mi sie muszą przydarzyć jak wchodze z większą kasą.

Odnośnik do posta

Szczerze mowiac, nie wiem o co Ci chodzi z tymi screenami. Jedyne co mi przychodzi do glowy to to:

betfair usuwa zaklady, ktorych nie zeaznaczyles ze maja zostac in-play w momencie rozpoczecia meczu.

Handicap azjatycki +2,25 jest posrednim handicapem miedzy +2 a +2,5, czyli polowa stawki idzie na +2 a polowa na +2,5

Jak chcesz miec to lepiej wyjasnione, to poszukaj na forach bukmacherskich.

Odnośnik do posta

Tyle mi wystarczy. Ale OVER I UNDER to chyba nie jest hendicap azjatycki, chociaż pewnie twoje wyjaśnienie pasuje także do rynku over/under. a ja sie na to nadziałem. Zobaczyłem że taki wysoki kurs no to wystawiłem backa i teraz jak to sprzedać z małą stratą. Już przynajmniej na rynek napłyneło więcej pieniędzy i sprzedałem aż 10 euro;p ze 150

No właśnie i tu wychodzi moja niewiedza. Pierwsze słysze że gdzieś sie zaznacza że mają być też in-play. Gdzie to się robi? EDIT to juz znalazłem.

Zauważyłem że np. po golu gdy jest zawieszony rynek to pózniej moje nie wykupione zakłady znikają, na to też jest jakiś sposób?

Odnośnik do posta
Ale OVER I UNDER to chyba nie jest hendicap azjatycki, chociaż pewnie twoje wyjaśnienie pasuje także do rynku over/under.

Moim zdaniem to tez sie zalicza do handicapow azjatyckich. Wyjasnienie jak najabardziej pasuje do over i under.

Zauważyłem że np. po golu gdy jest zawieszony rynek to pózniej moje nie wykupione zakłady znikają, na to też jest jakiś sposób?

Nie ma na to sposobu - ale to akurat dobrze - chroni Cie to przed przyjeciem kursu ktory jest niekorzystny. Np. dajesz lay 1,73 (aktualny back 1,75). Druzyna ta strzela bramke. Teraz lay bedzie powiedzmy 1,30. Chyba nie chcesz, zeby ktos kupil Twojego laya po 1,73?

Uwaga: Jesli PRZED mezczem zaznaczysz opcje "keep in play", to po golu zaklad ten NIE zostanie usuniety. Czyli dajesz np. lay 1,01, zaznaczasz "keep in play", i zaklad ten bedzie lezal az do mementu, gdy zostanie przyjety (lub do konca meczu)

Odnośnik do posta