Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

strategia dla poczatkujacego

Promowane odpowiedzi

witam jestem tu nowy i od niedawna zaczolem grac na betfair czy moglby ktos npisac najprostrza strategie na poczatkie

http://www.traderzy.pl/forum/forum/19-systemy-i-strategie/

Najprostsza strategia to tak jak niejednokrotnie było powiedziane.

Kupić taniej a drożej sprzedać - na początek lepszej nie znajdziesz

Odnośnik do posta

... i dalej masz juz czysty Zysk !!! Delektujesz sie oglądanym meczu. Rozliczenie nastąpi zaraz po zakonczeniu meczu. Co do strategii dla poczatkujacego to : OBERWACJA , OBSERWACJA , OBSERWACJA !!! Mysle , ze na poczatek musisz sobie odpowiedziec na kilka pytań

1. Co chce grać ?? tj. które rynki - czy kopana czy konie a moze jakies golf , koszykówka , czy siadkówka a moze jeszcze coś innego ???????

2. Czy twija strategia sie opłaci ??

3. Czy da sie z tego zyć ??

4. Ile czasu poswiecisz na nauke ??

Jak juz bedziesz wiedział co chcesz grac to wtedy zacznij sobie czytać posty o strategii którą wybrałeś . Na tym forum jest naprawde duzo informacji , ale trzeba umieć z tego korzystać . Ludzie którzy tu są chetnie pomagaja. Kolejna kwestia to kasa. Jezeli myślisz ze wygrasz setki, tysiace itd. to odrazu Ci powiem - NIE GRAJ !!! Do tradingu sportowego nalezy sie bardzo dobrze przygotowac nie tylko mentalnie ale i finansowo. Sam widziałem kilka scanów powyżej 1800 e , ale to sa juz ZAWODOWCY . Oczywiscie ty też mozesz dołaczyc do tego grona , ale najpierw musisz nauczyc sie obserwacji jak zachowuje sie rynek wedłóg twojej strategii. Musze Ci powiedziec ze ja równiez zaczynamłem od niczego i ciągle sie ucze zaleznosci ( co od czego ) Czytałem na forum ze farto robić notatki , fotki rynków itp. To tak w wielkim skrócie , ale jak opanujesz trading spotrowy i pozbedziesz sie złych nawyków to wtedy zobaczysz - nie jest tak łatwo. Musisz pomietać ze po drugiej stronie kompa też siedza i czekaja na zyski. Mam nadzieje ze zrozumiesz mnie o co mi chodzi . Taka własnie jest moja opinia . Na koniec pozostaje mi zyczyć WYTRWAŁOSCI !!!

Odnośnik do posta

osiek całkiem fajnie przedstawił podstawy od których warto zacząć, ja bym na początek trzymał się takiej oto listy:

1. Sport - Obierz sobie dyscyplinę w której czujesz się najpewniej i najwięcej o niej wiesz, nie ma sensu zaczynać np. od rzutek czy golfa, jeśli nie masz zielonego pojęcia na temat chociażby zasad w sporcie.

2. Budżet - Obierz tak budżet, na który możesz sobie pozwolić by stracić, na początek najlepiej trzymać się jak najmniejszych stawek. Przy pierwszych 100-200 rynkach, nie wychylaj się dalej niż 0.10 Funta/Euro czy Złotego. Przez pierwsze 6 miesięcy nie nastawiaj się na zyski, traktuj to raczej jako okres przygotowawczy do właściwej gry.

3. Co gram/Co chcę osiągnąć - Obierz sobie rynek jaki będziesz chciał zagrać na dany sport, ale zawsze wybierając daną opcję pomyśl, czego oczekujesz od rynku (spadki/wzrosty), jak już będziesz wiedział co chcesz grać i po jakiej cenie, obierz sobie punkt wyjścia.

Jeśli w punkcie trzecim widzisz brak postępów, modyfikuj grę i dostosowuj się do sytuacji, nie ma jednej strategii, która zagwarantuje Tobie stały zysk. Rynki często się zmieniają i to co działało kilka miesięcy temu, teraz mogłoby już nie przejść.

Mam nadzieję, że na początek to wystarczy, gdybyś czegoś nie był pewien, pisz, tak jak osiek zauważył, na forum jest sporo osób, które posiadają ogromne doświadczenie w tym co robią, więc oni z pewnościa jeszcze lepiej będą mogli Tobie pomóc w indukcji do gry na Betfair.

Pozdrawiam,

SLAV

Odnośnik do posta