Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Kilka pytań odnośnie Geeks Toya

Promowane odpowiedzi

Jest to temat dot. Geeks Toy'a wiec zapytam tu. Jestem nowy na tym forum jak i w tradingu. Dopiero zaczalem sie nim interesowac. Wczesniej do symulacji uzywalem Fair Bota ale okres probny sie skonczyl no i nici z treningu. Postanowilem wiec sprobowac na Geeksie, ale jest pewien problem. Wchodze w rynki, gra sie toczy. I jak klade stawke, przyjmuje reda albo greenuje to bank na gorze sie zmienia ( z tego 1000e). Gorzej jest jak np. stawiam lay na u 2.5 pozniej po bramce lay na u 3.5 no i zobowiazanie zjada od razu, a nawet jak mecz w tym przypadku konczy sie 2:0 to ani nie oddaje zobowiazania ani nie dolicza tego co powinienem wirtualnie wygrac. Nie wiem czy tak powinno byc czy tylko ja tak mam. Czekam na odpowiedz drodzy forumowicze :)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 198
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

1) Klikasz na All Markets, zmieniasz na Horses Klikasz prawym na Horses, Market Display - Winner 2) Prawym na naglowek kolumny, margin, zobacz czy masz najmniejsza wartosc (1) Mozesz tez probowa

strzelam (bo nigdy nie uzywalem a help niewiele na ten temat mowi) - mozesz tego uzyc, jak chcesz odpalic inny program bez wylaczania geeksa i bez obawy ze nalicza Ci oplaty za pobieranie danych.

Ticks part - wystawia Ci kontrę po cenie zakupu przy każdym skupionym euro. Jeżeli stawka to 100e, kurs 1.50, tick offset ustawiony na 1, w tym wypadku gdy ktoś skupi twoje 90e to całość przechodzi ja

Posted Images

No tak jest w opcji training mod. Widzisz ile jesteś do przodu w trakcie gry masz greena bądź reda - jak zareagował rynek czy dobrze na niego wszedłeś, po restarcie Geeksa znowu będzie 1000e. To jest jakby tylko ukazanie co się dzieje na rynku w danym momencie i jak na tym wyszedłeś. Nie jest tak że ta kwota będzie Ci się zmniejszac czy zwiększać w odstępie jakiegoś czasu. Jest możliwość ominięcia tego mianowicie spisywać sobie gdzieś do excela np swoich wyników i tyle :)

"stawiam lay na u 2.5 pozniej po bramce lay na u 3.5 no i zobowiazanie zjada od razu, a nawet jak mecz w tym przypadku konczy sie 2:0 to ani nie oddaje zobowiazania ani nie dolicza tego co powinienem wirtualnie wygrac"

Pamiętaj że Lay oznacza że grasz przeciwko temu skoro zagrałeś lay u 3,5 a było 2-0 to przegrałeś.

Myślę że powinieneś się z tym zapoznać: http://www.traderzy.pl/poczatkujacy-trader/podstawy-tradingu.html?limitstart=0

Powodzenia!

Edytowane przez santos87wuwua
Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Nie będę zakładać nowego tematu tylko zapytam tutaj. Otóż już drugi/trzeci raz zdarzyło mi się, że Geek wystawia laye zamiast zmniejszyć stawkę. Może opiszę na przykładzie.

Stałem w kolejce na rynku HT/FT na Liverpool/City po kursie 32 i City/Liverpool też na kursie 32, w obydwu przypadkach po 120e. Kilka minut przed meczem chciałem zmniejszyć stawkę do 90e, więc tam gdzie miałem 120 wpisałem 90 a program wystawił mi laya po kursie 30! Specjalnie robiłem to przez stronkę, bo już wczoraj zrobił mi coś podobnego na CSach.

Geek zawsze się tak dziwnie/bezsensownie zachowuje? Nie można zmniejszyć sobie stawki tylko trzeba anulować całą?

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Czy jak ustawię stop loss i wyłączę geeksa, to zastopuje mi oczywiście gdy jest net podłączony?

Nie. Wraz z wyłączeniem geeka, wszystkie opcje przestają działać, pozostają aktywne tylko przyjęte/postawione zakłady.

Odnośnik do posta

Czy była gdzieś kiedyś dyskusja (fora polskie, angielskie) o tym by napisać do BF z prośbą o dodanie dodatkowych funkcji np stop loss przechowywany na ich serwerze?. Bardzo by to ułatwiło życie wielu osobom.

Odnośnik do posta

Witam , mam takie pytanie :

załóżmy że wystawiłem back po kursie 2.0 i włączyłem opcję "Ticks Full Hedged" np: na 2 , przyjęło mi backa i program automatycznie wystawia mi laya 2 ticki niżej , ale po chwili stwierdzam że mozna zrobić większego greena , anuluję laya i chciałbym ręcznie ustawić się na 4 ticki niżej .

Czy jest jakaś opcja żeby program sam dobrał odpowiednio stawkę dla równego greena przy tych 4 tikach niżej w stosunku do zawartego już backa 2.0 ?

Przy okazji jeszcze pytanie gdzie jest opcja SL ? (stop loss)

Odnośnik do posta

Opcja SL : klikasz prawym na okno Geeka "Staking&Tools" i szukasz w rozwinięciu Activate. Tam będziesz miał to czego potrzebujesz ;) (screen 1)

Co do ustawienia dobrego hedga do greena po 4 tickach, włączasz Leadera (drabinka po polsku, screen 2) - w okienku danego rynku np. MO klikasz prawym i na samej górze masz : Show Leader . Pojawia Ci się drabinka na której musisz/możesz ustawić dodatkową kolumnę, w której bd Ci się pokazywać zysk/strata na danych pozycjach po zawarciu zakładu :)

Po zaznaczeniu opcji Own Column - pojawi się osobna kolumna z zyskiem/stratą, natomiast In Bet oznacza że po najechaniu na dany kurs po zawarciu zakładu będziemy widzieć zysk/strate. (screen 3)

post-770-0-32200000-1323698024_thumb.jpg

post-770-0-97135500-1323698069_thumb.jpg

post-770-0-56049500-1323698102_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Panowie, jak sie robilo zeby domyslnie otwieral laddera a nie grid oraz jak usunac helpa przy uruchamianiu programu?

Z gory dziekuje.

Laddera jako domyśne: PPM na Market Navigator >> Default Market Open >> ladder

Help: PPM na samej górze na AGT Pro 1.1k >> Show Help On Start UP

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.