Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Betfair i jego przyszłość - bez języka polskiego

Promowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy betfair może sie bardziej rozwinąć, a może era betfair mija. Obroty na betfair wedlug mnie z roku na roku są coraz większe, jeżeli chodzi o tennis. Pilka tez sie trzyma, ale tylko rynki z kursami meczu. Jak wy widzicie przyszłośc tej firmy? Wedlug mnie bf staneło w miejscu przez swoją głupią polityke. Jak narazie kasa jeszcze sie kręci na budziku, ale co bedzie za 2-3 lata.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

W związku z informacjami, a także decyzjami jakie podjęło nowe szefostwo Betfair w stosunku do polskich podmiotów jesteśmy wam winni pewne wyjaśnienia. Jako administracja serwisu przez wiele tygodni p

Grudzień 2014 roku. To ostateczny termin, kiedy nastąpi nowelizacja brytyjskiej ustawy hazardowej. Wśród proponowanych zmian jest wprowadzenie podatków dla firm, które miałyby zależeć od miejsca zamie

Ale pierdolamenty, co jeden post to lepszy, no ale dobry humor to podstawa

Posted Images

Wg mnie to jest przyszłość bukmacherki właśnie giełdy sportowe. Mimo, że banują niektóre kraje, to jednak obroty wzrastają.

Edytowane przez firence
Odnośnik do posta

Wg mnie to jest przyszłość bukmacherki właśnie giełdy sportowe. Mimo, że banują niektóre kraje, to jednak obroty wzrastają.

Dokładnie Francja, Włochy zbanowane, Niemcy po cześci też. Wiem, ze bf popularne jest w Rosji

Odnośnik do posta

postsowiecki rzad , wiec nie liczcie na uregulowania jak w Danii, wystarczy ze rudy zgodzi sie na reklame hazardu

i czesc firm bedacych czlonkiem EGB-a wejdzie na rynek z najwiekszym podatkiem w UE

mamy pozamiatane

Odnośnik do posta

Lepiej niech nie nie ruszają bo jeszcze zrobią taki syf jak w Hiszpanii. To ja już wolę nielegal.

No właśnie. Poza tym zakłady przecież są legalne, ale taki bwin musiałby spełnić warunki i uzyskać licencję, a potem odprowadzać złodziejski podatek. W takim wydaniu nie ma to sensu, a w innym tego nie zalegalizują. Przecież oni tą ustawą załatwili wszystkie interesy, a stwierdzenie iż "żadnej afery hazardowej nie było" to jakieś kuriozum. Właściciele kasyn się cieszą, bo zniszczyli prężnie rozwijający się poker live i uderzyli w automaty. Buki naziemne się cieszą, bo utrudnili życie tym internetowym i zrobili im czarny PR. Jak wejdziecie do kolektury, to wcale nie ma wideoloterii i wcale, jakiś czas po wejściu ustawy, nie został podpisany milionowy kontrakt na system teleinformatyczny dla totalizatora sportowego. Krótko mówiąc jeden wielki burdel, ale jakoś ludziom oczy zamydlili. Generalnie wszyscy zadowoleni i jeszcze mają czelność tłumaczyć, że to kurde dla naszego dobra, że troszczą się o nasze portfele. Brak słów po prostu na ich bezczelność. By żyło się lepiej... tylko komu? ;)

Edytowane przez Zeberdee13
Odnośnik do posta

Mnie decyzja usunięcia Naszego języka i supportu wcale nie dziwi. Nie tak dawno betfair rozdawał różne nagrody w promocji. Co było do zdobycia ? Telewizory, ipady ( albo iphony ), mp3 i jeszcze coś. A co trzeba było zrobić aby dostać je? Kompletnie NIC dla nas użytkowników betfair, czyli uzbierać określoną ilość punktów. Punkty jak wiadomo uzyskuje się poprzez grę. No i przy czekaniu na prezent od bf-a pytałem się parę dni tu na shoutboxie jakie tam nagrody sobie wybraliście i czy może komuś już przyszła przesyłka itd. No i bardzo się zdziwiłem, gdyż nie spotkałem osoby, która również czekałaby na prezent czy cokolwiek. No, ale teraz sobie myślę, czemu mnie to dziwiło, jak widzę, ze połowa z użytkowników traderzy.pl gra przed spotkaniami za 100 euro robiąc zysk lub stratę 1 euro. Z moich obserwacji wynika, że Polaków grających na bf jest bardzo mało, a dla jakiejś polowy z nich to jakaś zabawa w wolnym czasie. Do tego dochodzą krętacze, którzy kombinują jak mogą z opłatami premium. A co do Bonka, często jest tak, że chcemy zrobić coś dobrze to wychodzi jeszcze gorzej. Im więcej kombinowania przy tym, to tym gorzej dla Nas. Bf pokazuje nam, że się nie liczy z Nami, i nie wiąże przyszłości z Polakami. Kwestią czasu jest Nasza przeprowadzka do innych krajów, a dla innych zmiana zabawy na coś innego. Ale przecież to wyjdzie jeszcze na dobre, można przenieść się do lepszych okolic.

Odnośnik do posta

josse ale pierdzielisz...

a teraz pytanie do tematu:

jak bedzie wygladala weryfikacja? czy mamy pisac wszystko na kyc@betfair.com w jezyku angielskim? czy weryfikacji i żadnych pytan nie dokonamy juz w naszym ojczystym jezyku? to sa jakies jaja...

landbrokers, betway wystraszyli sie ustawy a betfair czego? zajczyki, lotrosy, traderosy, samuele i mozna wymieniac tak bez konca, ogrom uzytkowkow, ktorej zazdroszcze zyskow po kilkadziesiat tysiecy, a oni bronia sie malymi zyskami!? to polska ma 40 mln ludzi a czechy 10mln!!!!! gdzie tu doszukac sie logiki?

Odnośnik do posta

Betfair forced to exit Germany

07/11/2012 | By The Bet Angel Team

In another blow for international expansion Betfair has been forced to exit Germany.

In July Germany applied a turnover tax of 5% on stakes which Betfair believed wasn’t applicable to it. Betfair confirmed that discussions are continuing with tax authorities regarding the potential tax liability, if any, arising from bets placed on its exchange since the law came into effect.

Betfair is now reviewing its operations in this market. In FY12, approximately 4% of Core Betfair revenue came from Germany and this revenue delivered a contribution of approximately £6 million before the allocation of central costs. Previous territories where this has happened has prompted an exit of the exchange business. Germany looks set to follow IMHO.

EU harmonisation on betting seems as remote as ever at the moment with individual territories actively seeking ways to protect their existing business.

Full RNS notice is here: -

http://www.investega...1070700064940Q/

Jakie teraz kroki poczynią na polskim rynku?

????

Edytowane przez kamilos
Odnośnik do posta

Betfair forced to exit Germany

07/11/2012 | By The Bet Angel Team

In another blow for international expansion Betfair has been forced to exit Germany.

In July Germany applied a turnover tax of 5% on stakes which Betfair believed wasn’t applicable to it. Betfair confirmed that discussions are continuing with tax authorities regarding the potential tax liability, if any, arising from bets placed on its exchange since the law came into effect.

Betfair is now reviewing its operations in this market. In FY12, approximately 4% of Core Betfair revenue came from Germany and this revenue delivered a contribution of approximately £6 million before the allocation of central costs. Previous territories where this has happened has prompted an exit of the exchange business. Germany looks set to follow IMHO.

EU harmonisation on betting seems as remote as ever at the moment with individual territories actively seeking ways to protect their existing business.

Full RNS notice is here: -

http://www.investega...1070700064940Q/

Jakie teraz kroki poczynią na polskim rynku?

????

Odnośnik do posta

josse ale pierdzielisz...

zajczyki, lotrosy, traderosy, samuele i mozna wymieniac tak bez konca, ogrom uzytkowkow, ktorej zazdroszcze zyskow po kilkadziesiat tysiecy, a oni bronia sie malymi zyskami!? to polska ma 40 mln ludzi a czechy 10mln!!!!! gdzie tu doszukac sie logiki?

(nie)stety Josse nie do końca pierdzieli jak niektórzy twierdzą...

z kilku wypowiedzi powyżej uderza wielka megalomania, nie bardzo wiem czym spowodowana. Czyba tylko naszą lokalną, polska mentalnością.

Odnośnik do posta

przyszłość bukmacherki leży tam gdzie generowany jest zysk. Zysk inwestorów.

Odnośnik do posta

(nie)stety Josse nie do końca pierdzieli jak niektórzy twierdzą...

z kilku wypowiedzi powyżej uderza wielka megalomania, nie bardzo wiem czym spowodowana. Czyba tylko naszą lokalną, polska mentalnością.

tak na marginesie, co ma do tego polska mentalność.... Dla mnie jest to pierwszy krok do wycofanie się z rynku polskiego. To, że X czy Y nie chciał odebrać "nagrody" może wynikać z wielu czynników, m.in. z prawa, ktore w naszym kraju jest jakie jest,

Odnośnik do posta

chyba się nie rozumiemy. mówiąc o mentalnosci, mialem na myśli fakt, że to że gracze Alfa, Beta i Omega generują zyski na poziomie XXX nie oznacza, że payback jest wystarczający aby stwierdzić, ze rynek jest rentowny.

Odnośnik do posta

Ja nie rozumiem jednego. Przecież BF pobiera prowizję z każdego zwycięskiego zakładu. Czyli na logikę im większa liczba użytkowników tym lepiej. A to, że jedni łapią się na premium charge a inni nie to sprawa drugorzędna. Swoja drogą wydaje mi się to troszkę "złodziejskie", bo nie dość, że płacimy prowizję, to jeszcze niektórzy muszą płacić dodatkowy "haracz" w postaci PC.

Nie zmienia to faktu, że wycofanie języka polskiego na pewno nie powiększy liczby klientów z naszego kraju.

Odnośnik do posta

Oj tam już nie narzekajcie, jakoś polakom nie przeszkadza, by korzystać z zagranicznych bukmacherów gdzie zdarza się że nie ma polskiego supportu (chyba - jak coś poprawcie) i otwierają tam konta. Czemu nie mieliby robic tego samego z betfair ?

Odnośnik do posta