Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Scalping pre-play only Football

Promowane odpowiedzi

Witam serdecznie , cieszę się że istnieje takie forum (podziękowania dla założyciela :mrgreen: ). Mam 19 lat , tradingiem bawię się jakieś 4 miesiące. Zaczynałem z kwotą 50 Euro , początkowo grając in-play , jednak szybko nauczyłem się że to niebezpieczne(nawet bardzo :oops: ). Obecnie dysponuje kapitałem 560 Euro , gram jedynie piłke nożną kilka h przed meczem .

Mam nadzieję że pomożecie mi rozwinąc się w profesjonalnego tradera ... licze na surową krytykę moich złych ruchów na giełdzie oraz wytykanie wszystkich błędów :!:

No to zaczynamy ... let`s go :)

Odnośnik do posta

pierwszy handel na forum :)

cały dzień bawiłem sie na rynku Ukraina-Holandia chcąc zarobic na fluktacjach , kupiłem kurs po 2,3 i przez dwie h stał nieruchomo , wyszedłem więc z rynku na 0 (10 min potem kurs był już na 2,18 :evil: ).

Postanowiłem więc prześledzic buki i betfair w poszukiwaniu zawyżonego kursu ... no i udało się ... na meczu juniorów :lol: . Kupiłem kurs po 1,56 sprzedałem trochę po 1,53 reszte po 1,52 ... oto wynik

thumb

Odnośnik do posta

Witam

Gratuluje wyniku. Bardzo ladny poczatek na forum, oby tak dalej icon_smile.gif Szkoda tylko tego meczu Ukraina - Holandia ale czasem tak bywa jak brakuje cierpliwosciicon_wink.gif Pozdrawiam i zycze samych greenow.

Odnośnik do posta

długo nacieszyc się zyskiem nie mogłem ....

kupiłem kurs na niemcy u-21 z islandią po 1,55 licząc na jednego ticka , 1,30 h do meczu i nagle wchodzi 15 k Euro na rynek i podbija kurs do 1,60 :-/ ... jedyna opcja to ciac straty

thumb

Odnośnik do posta

Nie wiem jakimi stawkami grasz, ale to jest właśnie problem rynków na których nie ma odpowiedniej płynności czy też włożonej gotowki. Spotykałem się z rynkami gdzie ktoś stawiając nawet 1000E potrafił doprowadzić do tego, że kurs odbijał w górę/lub spadał w dół.

Druga sprawa to taka, że na takim rynku nie jest sztuką kupić jakiś zakład. Nie lada wyczynem jest taki zakład później odsprzedać (ale to tak jak pisałem wcześniej - zależy o jakich stawkach tu mówimy, inaczej się gra jak ktoś stawia za powiedzmy 50E a inaczej jak ktoś ładuje w rynek 500E)

Myślę, że osoby, które grają za większą gotówkę takich rynków po prostu unikają. Początkujący traderzy popełniają zawsze 2 błędy:

* nie umieją wybrać odpowiedniego rynku i często ładują pieniążki tam gdzie nie powinni.

* cały czas muszą mieć ojrosy w obrocie ;)

Są dni, że po prostu trzeba odpuścić. Lepiej nic nie wygrać, niż stracić część swojego kapitału.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

dawno się nie oddzywałem na forum , czego osobiście żałuję :(

Musiałem w ostatnim czasie pomyślec nad sobą oraz w spokoju przeanalizowac swoje ruchy na giełdzie i dlatego zaprzestałem blogowac ... to się zmieni i od teraz co dziennie będe wpisywał moje osiągniecia ...

małe podsumowanie ostatnich dni , dokładnie od czasu ostatniego wpisu

cz I

skrin

cz II

skrin

Odnośnik do posta

26 sierpnia to najpierw strata 10 EURO NA rynku brazylijskim , a potem zarobek 10 na Man city ...

więc dzień niestety na zero ... screeny będą jak mi się net naprawi , bo narazie tak zmula , że nie chce mogę ich przesłac na serwer :cry:

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.