Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Maciej a nie lepiej poprostu grac, wymyślasz niepotrzebnie jakieś procenty, cele główne, pośrednie, progi, no na boga,, Wszystkie zasady znasz na pamięc, ewentualne utrwalanie ich po każdym powrocie jeszcze rozumiem. Ale jaką Ty na siebie nakładasz presję wyniku to się w głowie nie mieści, spokojnie jeszcze zdążysz zarobic, jesteś młody, nigdzie Ci się nie śpieszy, GRAJ, staraj się robic jak najlepsze dniówki i nie podliczaj po każdym dniu swojego konta w głowie, nie rób biznes planu na kolejny rok,jeśli nie będziesz na te wszystkie niepotrzebne sprawy zwracał uwagi to ani się obejrzysz a dopniesz swego,czego Ci oczywiście życzę.

Odnośnik do posta

nie wiem jak Wy ale ja mam wrażenie olbrzymiego rozdracia i chaosu tutaj. Czytajac ten blog od poczatku ( a to raptem kilka postów) tak naprawde nie wiadomo z czym mamy do czynienia, oprocz tego ze sa to konie. Na poczatku napisales ze masz 34 euro banku a nastepny Twoj post to juz prawie 500 euro na koncie(1 dzien gry). W pierwszym poscie piszesz ze obierasz cele mniejsze do zrealizowania(pozniej to powtarzasz) a potem po Bombie ( czyli duzym minusie) postanawiasz z 28 euro wyprodukowac 1000 ? Nie wiem czy jestes w to dobry, ale nawet jesli to porzuć te cele. CHAOS

Edytowane przez azbest1910
Odnośnik do posta

Chaos był w poprzednich blogach i jest i tutaj. Mając na koncie 500e moim celem było 1000e, więc i po awarii ten cel nie uległ zmianie. Sęk w tym, że wykonać go będzie znacznie trudniej i potrzeba znacznie więcej czasu. Czy jestem w tym dobry? Na pewno nie mam problemu z samym handlem i po przerobieniu kilku tysięcy rynków mogę powiedzieć, że jestem dobry. Byłby kłopot, gdybym po zebraniu takiego doświadczenia miał w głowie pustkę. Problem od zawsze leżał i nadal leży w dyscyplinie, a właściwie jej braku. Jest to właściwie nie "problem", a "PROBLEM", z którym cały czas próbuję sobie poradzić. Wracając do celów-myślę, że dobrze mieć jakiś, bo wtedy dokładnie wiemy, do czego dążymy. 1000e z 28 nie jest znowu takim nieosiągalnym celem, pomijając fakt, że na początku margines błędu jest naprawdę mały, na tych rynkach można sobie z tym dać radę w 3-4 miesiące roboty. Choć łatwo to powiedzieć, wykonać zdecydowanie trudniej, ale co mam do stracenia? Można tylko próbować.

Co do postu Radka, myślę, że takie tabelki dobrze mi zrobią i w pewnym sensie zwiększają "wagę" każdego dnia, a to mi jest potrzebne-traktować każdy dzień jako coś wielkiego.

Odnośnik do posta

Problem od zawsze leżał i nadal leży w dyscyplinie, a właściwie jej braku. Jest to właściwie nie "problem", a "PROBLEM", z którym cały czas próbuję sobie poradzić.

święte słowa, dyscyplina na giełdzie, wzięcie za morde własnej psychiki to jest praktycznie 3/4 dobrego wyniku, z resztą nie masz problemów.. Może wyłączaj kompa jak będziesz miał chcicę na in play.

Odnośnik do posta

Dzień 2

Dosyć spokojny handel. Niewiele ciekawego się działo, prócz naprawdę dziwnych, gwałtownych skoków kursów na bodajże trzech rynkach. Szczęście, że nie były to ruchy przeciwko mnie, ale tak czy siak mnie to trochę zaniepokoiło.

Wynik w porównaniu do możliwości budżetu naprawdę świetny, jestem zadowolony.

Budżet początkowy:37.40e

Zysk/strata:+17.19e

Zysk/strata w procentach:ok.61% budżetu początkowego

Budżet obecny:54.59e

Procent celu głównego:2.643%

Rynki:27

Na plus:21

Na zero:0

Na minus:6

post-864-0-01525600-1355512163_thumb.jpg

Edytowane przez 1899
Odnośnik do posta

Dzień 3

Czarna... Nie, właściwie to "czerwona" sobota. Złe było po prostu wszystko. Pomijając fakt, że pierwsze rynki były cholernie trudne, moje zachowania na nich były po prostu koszmarne. Dopiero trzeci dzień i już pierwszy kryzys. Jutro na pewno prosto nie będzie i wzmożona czujność jest mówiąc delikatnie wskazana.

Trudno, i z takim obrotem spraw trzeba sobie poradzić...

Budżet początkowy:54.59e

Zysk/strata:-30.82e

Zysk/strata w procentach:ok.109.5% budżetu początkowego

Budżet obecny:23.60e

Procent celu głównego:-0.439%

Rynki:17

Na plus:5

Na zero:0

Na minus:12

Edytowane przez 1899
Odnośnik do posta

Czytam i czytam te twoje blogi i moge sie założyc ze ciagle grasz in play, jak masz dniowke na plus to jest ona ugrana tradingiem jak na minus to tłumaczysz sie ze wszedłeś in play i kasa poszła wraz z rynkiem, po prostu nie potrafisz pogodzic sie z tym ze na jakims rynku masz minus i chcesz chociaz wyjsc na zero to wchodzisz w rynek na zywo i raz Ci sie uda a raz nie uda. Nie tylko Ty tak robisz, moze dzis nie napisales ze in play zrujnowal Ci dniowke, ale jakos nie potrafie uwierzyc z takim budzetem mozna taka strate zrobic majac juz doswiadczenie.

Nie chcę cie atakowac, tyko dać rade:

Daj sobie spokoj z tym in play i graj normalnie po prostu zero wejsc na zywo i z czasem bedziesz mial regularne systematyczne zyski, nawet 15 pounds dziennie razy 20 dni i masz na swoje wydatki.

Edytowane przez plomien
Odnośnik do posta

Ja nie wyrabiam czytając kolejnego bloga, nie wiem ile ich już było ale duuuużo i dwa tematy przewodnie cały czas się przewijają: zasady gry i redy po in-play. Zdanie mam takie same jak Liver --> zasady znasz na pamięć więc daj już spokój bo ja już chyba też je znam na pamięć no i stawianie sobie wygórowanych celów też nic dobrego nie wnosi bo spinasz żeby wyrobić dziś 3% celu głównego a jak nie wyrobię to wejdę bardziej ryzykownie, jak pójdzie nie po myśli to odrobię in-play i koło się zamyka. Skup się jak nasz Orzeł z Wisły --> chcę oddać dwa dobre, równe skoki :-) Good Luck

Edytowane przez ohyeach
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.