Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

1-5 Grudnia

Idzie coraz gorzej a na dodatek mam jakies fatum, obojetnie jak otworze pozycje kurs i tak pojdzie w druga strone :-) Co najgorsze to zamiast zyskom pozwolic rosnac to ja robie odwrotnie i powiekszam redy.

post-112-0-43618400-1354736699_thumb.png

Odnośnik do posta

Jako ,że sam się dopiero uczę, głupio mi ,,ekspercić, ale mysle ,że masz to samo co czasami miewam ja - pójdzie nie w moją strone, robie sie zły i czekam az moze wroci, nie wrocilo - duzy red wiec robie sie juz mega zły i zaczynam wchodzic na pałe (słabo potwierdzone i przemyślane pozycje) ,zeby szybko odrobić, po paru rynkach dopiero sie uspokajam i wracam do swojej gry.

STRATE CIĄĆ SZYBKO ! nie poszlo , trudno, beda kolejne okazje!

NIE WCHODZIĆ NA PAŁÄ˜ ! jeśli jest dużo redów to znaczy ,że wchodzisz w słabo przemyślane pozycję, spokojnie czekaj ,aż pojawi się na rynku moment ,w którym widać czarno na białym ,że trzeba wejść.

Powodzenia !

Odnośnik do posta

Zgadzam sie, tylko czasem mam tak ze sobie odpuszcze i wtedy najczesciej pojawia sie red. Moze im wiecej popelnie takich samych bledow tym szybciej wybije sobie z glowy.

Odnośnik do posta

6-7 grudnia

Podszedlem rozsadniej pod handel i wchodzac w kolejne rynki nie myslalem o poprzednich, czy byl red/green staralem sie robic swoje. Dzisiaj jest jeszcze Dudnalk ale nie wiem czy tam zajrze, jesli tak to podsumuje nastepnym razem.

post-112-0-25701100-1354901846_thumb.png

Edytowane przez niiks
Odnośnik do posta

8-14 grudnia

Handel w kratke z wiekszym naciskiem na minusy, szczegolnie dzisiaj. Gwaltowne wybicie kursu do gory a ja jak zwykle stalem po zlej stronie i dookola czerwien. Probowalem sie podlaczyc na takim rynku bylo wybicie w gore, kurs na moment wrocil do poprzedniego miejsca po czym powoli rosl. Wszedlem z layem i nie minela sekunda i bach w dol, na innych rynkach z takim zdarzeniem bym zarobil 3-4ticki. Ale nie ma co ukrywac jak sie wchodzi w zlym momencie to co tu oczekiwac.

post-112-0-53923900-1355519681_thumb.png

Edytowane przez niiks
Odnośnik do posta

Jutro jak bedzie minusowy dzien to robie przerwe do konca roku, idzie coraz gorzej a nie chce grac na sile. Zagralem 326 rynkow a 90% wygladala tak jak na obrazku, wchodze lay 3.9 a kurs w dol, reduje na 3.5 a kurs w gore.

post-112-0-21861100-1355861556_thumb.jpg

A dzisiaj gralem tak:

-analizuje, czekam na odpowiednie wejscie i gdy takie widze wchodze po czym nastepuje red.

-wchodze w ciemno i po chwili green.

Statystyki od poczatku tego bloga wygladaja beznadziejnie, w sumie liczylem ze wyjde na zero lub niewielki minus(pomiedzy -5 a -10)

post-112-0-59677100-1355861766_thumb.png

Odnośnik do posta

Niiks , Scorpi kiedys pisal o tym ze zamykanie pozycji w takim miejscu to samobojstwo - albo czekamy az kurs powroci , albo rozwazamy wejscie backiem jesli okolicznosci maja sie ku temu, co do otwarcia pozycjii , zobacz , ze kupiles juz wysoko po duzym ruchu.

Odnośnik do posta

Podalem przyklad w jakich momentach wchodze, gdybym poczekal z wejsciem to prawdopodobnie kurs bylby na poziomie 4,5-5. Po prostu nie potrafie wejsc w odpowiednim momencie, dlatego robie przerwe i wracam w nowym roku.

post-112-0-91259600-1356004521_thumb.png

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.