Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

oplaty za dane ?

Promowane odpowiedzi

Otrzymalem od betfair maila:

Following our earlier emails and communication in the Betfair forum and on the Betfair Charges page, we introduced the data request charging scheme in April 2008.

Your data requests on 8/15/2010 would have incurred a charge of 11.99 EUR. We are not applying the charge to your account for this incident. We want you to avoid being charged in future.

If you continue to make excessive data requests, we will charge your account in the future.

If you are using an off-the-shelf software solution, you should ensure that you have downloaded the latest version of your Vendors software which should contain information about your data requests.

Note that opening multiple markets and/or multiple applications may incur a charge as the total number of requests from all applications is combined. Please contact your Vendor for further information.

For further information on data request fees please see section 5 of the Betfair Charges page which is in the About Us section of the website. Please email us at datausage@betfair.com if you have any questions.

Korzystalem z tego dnia z dwoch softow soccer mystic (7dniowy trial ) i GeekToYa i mialem otwarta stronke betfair.Soccera testowalem i bawilem sie ,a na TT handlowalem .

1.Czy dlatego naliczyli mi taka oplate za korzystanie z dwoch softow rownoczesnie ?

2.czy jak otworze w TT np 10 lub wiecej drabinek rowniez moga mi naliczac oplate za przesyl danych?

3.Czesto rowniez mam dlugo wlaczona aplikacje TT czy to rowniez moze wplynac na oplate ?

Odnośnik do posta

Może ktoś to jakoś prościej wytłumaczyć? Na tej stronie to jakaś masakra.

Jakie mogę mieć ustawione API jeśli gram zawsze na jednym rynku, tak abym nie musiał płacić na ilość pobranych danych? Powiedzmy że gram w Geeks Toyu

Odnośnik do posta

Tak ogolnie:

Max. 20 pobran danych na sekunde. Sa sumowane wszystkie pobrania - czyli jesli np. Geeks zrobi 10, inna nakladka 10 a ty pobierzesz jeszcze dane przez strone (lub np. dodatek do przegladarki betfairextras), to przekraczasz limit.

Jesli uzywasz tylko Geeks-a, to nie powinienes przekroczyc limitu, nawet jesli masz otwarte kilka rynkow. Geeks wykorzystuje ok. 8 pobran na aktywny rynek, reszte rozdziela miedzy pozostale rynki.

W Geeksie w API Settings Manager mozesz sobie pozmieniac ustawienia, jak czesto program ma pobierac dane. Ja uwazam, ze domyslne ustawienia sa dobrane bardzo dobrze, wiec ich nie zmienialem.

Odnośnik do posta
1.Czy dlatego naliczyli mi taka oplate za korzystanie z dwoch softow rownoczesnie ?

Oczywiście. Limit to 20 żądań na sec. Jeśli w programie masz ustawione 20 (pewnie w geek jest tak ustawione. Ja osobiście korzystam z BetAngela, więc mogę się tylko domyślać), a włączysz drugi program (też 20 żądań), to jasnym jest, że Twoje żądanie to 40, czyli suma z dwóch programów. Właśnie za tą 'górkę' płacisz :)

EDIT: franz był trochę szybszy :)

Odnośnik do posta

Tak mi sie przypomnialo jeszcze. Jesli chcesz w Geeksie otworzyc kilka rynkow, to koniecznej z jedenj instajcji geeksa. Nie uruchamiaj Geeksa 2 razy, bo wtedy kazdy instancja pracuje osobno - tzn. ze betfair naliczy Ci oplaty.

Przy ustawianiach standardowych i jednej uruchomionej instancji Geeksa nie powinines miec zadnych oplat, niezaleznie od ilosci otwartych rynkow. Geeks dopuszcza max. 15 polaczen w ciagu sekundy, wiec jesli otworzysz np 20 rynkow, to nieaktywne rynki po prostu nie beda sie odswiezac.

Odnośnik do posta