Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bieganie

zicoo

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

zico ja biegam.

Jaka rada? Zaczynaj delikatnie, od niewielkich dystansów. Polecam dobrą rozgrzewkę przed, ale bez rozciągania. Po każdym biegu dopiero powinno się rozciągac mięśnie.

Najlepszą motywacją są jednak zawody. Najpierw małe dystanse (powiedzmy 5km),

Nie chodzi o wyniki (na początku przynajmniej, później mamy satysfakcję z lepszych osiągów), lecz o samą atmosferę startów.

Jeśli masz jakiegoś smatrfona to polecam program:

endomondo.com

możesz ustalac sobie długośc trasy do przebiegnięcia wraz z pomiarem czasu. Do tego interwały narzucane przez program. Fajna sprawa.

Odnośnik do posta

Ja coś tam biegam rekreacyjnie, choć teraz za bardzo aura nie sprzyja (lód). Zacząłem tak jakieś 2/2,5 roku temu od małych dystansów, dosłownie po 10/15min, ale intensywnie. Teraz to różnie, jak mam więcej czasu to pobiegam dłuższe dystanse, a tak na tygodniu (czasem strasznie się nie chce :D ) to zazwyczaj z dwa razy miej więcej mocnym tempem po 25/30min i kondycja oraz ogólne samopoczucie zaraz się poprawia ;)

Odnośnik do posta

Ktoś z forumowiczów biega? Jakieś porady dla początkujących :)

I pyta o takie rzeczy Instruktor Piłki Nożnej :-D Zicoo wstydził byś się!!! ;-)

Odnośnik do posta

Swego czasu się wkręciłem i biegalem praktycznie codziennie. Deszcz czy śnieg a ja na dwór i 10 km niezaleznie od warunków pogodowych. Potem coraz rzadziej aż w końcu zaprzestałem, znudziło mi sie ;)

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

https://treningbiegacza.pl/trening/plany-treningowe/item/482-plan-treningowy-od-zera-do-60-minut-ciaglego-biegu-10-najczestszych-pytan-zadawanych-przez-poczatkujacego-biegacza

Nie wolno rzucac się od razu na głęboką wodę,ponieważ grozi to szybkim zniechęceniem ;). W sieci jest wiele różnych planów treningowych, ten powyżej wydaje się jednym z rozsądniejszych. Sama tak  kiedyś zaczynałam i polecam z czystym sumieniem. Warto zainwestowac w naprawdę dobry sprzęt - w przypadku biegania są to oczywiście buty i biustonosz (to ostatnie Was jednak nie dotyczy) - to nie tylko komfort dla biegacza, ale też minimalizacja ryzyka urazów. Można też coś podziałac z suplementacją.

A w ogóle to polecam przesiąśc się na rolki - frajda nieporównywalna, mniejsze obciążenie stawów i cudnie wyrzeźbiony tyłek :D

Odnośnik do posta
  • 3 months later...

Na bieganie? Marcin, oszalaleś ? :D No chyba, że mówimy o dłuższych dystansach to pewnie warto by się zaopatrzyć w jakieś aminokwasy, zawsze to jakieś mniejsze zmęczenie i człowiek czuje się bardziej wypoczęty.

Odnośnik do posta

Czemu tak uważasz? Maraton to największy sprawdzian samego siebie, swoich słabości, psychiki i wytrenowania. Osobiście zamierzam przebiec go przynajmniej raz w życiu i może akurat się to uda już w tym roku

Odnośnik do posta

Czemu tak uważasz? Maraton to największy sprawdzian samego siebie, swoich słabości, psychiki i wytrenowania. Osobiście zamierzam przebiec go przynajmniej raz w życiu i może akurat się to uda już w tym roku

Polacy w Bostonie: Maratońska radość zamieniła się w niepewność

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/raport-eksplozje-na-maratonie-w-usa/opinie?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Odnośnik do posta

Pojedynczy przypadek, nikt nie wie co się naprawdę stało, kto za tym stoi. Może to Korea dała znak ostrzegawczy lub coś w tym stylu. Na pewno nie będzie to stałym elementem towarzyszącym imprezom biegowym. Przebiegnij maraton albo jakiś inny bieg i zobacz jakie są emocje i cała otoczka tego. Szczerze polecam :)

Odnośnik do posta

Spróbuj :) nawet po 20 minut dziennie w tempie jakie tylko sobie życzysz i z czasem będzie progres -> dłużej i szybciej, poza tym bieganie wytwarza enforfiny, hormon szczęścia. Jeszcze lepsze jest bieganie ze znajomymi.

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.