Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bieganie

zicoo

Promowane odpowiedzi

Pojedynczy przypadek, nikt nie wie co się naprawdę stało, kto za tym stoi. Może to Korea dała znak ostrzegawczy lub coś w tym stylu. Na pewno nie będzie to stałym elementem towarzyszącym imprezom biegowym. Przebiegnij maraton albo jakiś inny bieg i zobacz jakie są emocje i cała otoczka tego. Szczerze polecam :)

Oczywiscie, ze masz racje. W ten sposob nalezaloby nie wychodzic z domu i nie wiadomo czy to, tez byloby skutecznym sposobem na przezycie.

Wracajac do biegania, mam spore osiagniecia w tej dziedzinie sportu i potrafie docenic jaka frajde sprawia pokonywanie samego siebie i jak pozytywnie wplywa, na nasze samopoczucie i chec do  zycie. Obecnie jestem na takim etapie, ze zle sie czuje, jezeli ktoregos dnia nie moge poswiecic czasu na aktywnosc sportowa,........i nie tylko bieganie. Najlepszym rozwiazaniem jest robienie na przemian, codziennie cos innego.....

plywanie, bieganie, jazda rowerem, tenis, szybki spacer w gorach czy po schodach,...........mozna znalezc wiele sposobow. Trzeba chciec, bo WARTO.

.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Panowie a wyjaśnijcie mi czemu biegacze używają takich obcisłych strojów (mówie o amatorach). WIem że pewnie jest to związane z oporem powietrza, ale czy dla przeciętnego biegacza rekreacyjnego ma to sens czy to bardziej chodzi o lans? Czasem jak patrze na niektórych to dochodzą mnie myśli że już w zwykłym dresie wstyd się pokazać.

Druga sprawa jakie buciki byście polecili? Tzn czy jest sens kupować jakieś kosmiczne zygzaki od reeboka albo inne podobne czy lepsze będą standardowe asicsy?

Odnośnik do posta

Wydaje mi się, że mówisz o koszulkach, które po prostu lepiej oddychają. Wiadomo, że dla początkujących nie robi to takiej wielkiej różnicy, sam biegam w zwykłych t-shirtach, ale pewnie jakbym się przesiadł to z powrotem bym do t-shirtów nie wrócił. Co do butów to jak dla mnie góruje Nike z całym ich osprzętem. Rok dwa temu kupiłem proste buty do biegania ale jest to już model z serii Nike+ mający miejsce na czujnik (sensor). Biegam z opaską NikeSport Band http://www.blogcdn.com/pl.engadget.com/media/2008/05/nike_sportband i jest to niewątpliwie jakiś bajer, ale ułatwia mega życie i jest b. przydatny. Bardzo sobie go cenię, a drogi też nie jest. Cena aktualna ok. 150 zł :)

Odnośnik do posta

Panowie a wyjaśnijcie mi czemu biegacze używają takich obcisłych strojów (mówie o amatorach). WIem że pewnie jest to związane z oporem powietrza, ale czy dla przeciętnego biegacza rekreacyjnego ma to sens czy to bardziej chodzi o lans? Czasem jak patrze na niektórych to dochodzą mnie myśli że już w zwykłym dresie wstyd się pokazać.

Druga sprawa jakie buciki byście polecili? Tzn czy jest sens kupować jakieś kosmiczne zygzaki od reeboka albo inne podobne czy lepsze będą standardowe asicsy?

Nieprawda, ze w zwyklym dresie wstyd sie pokazac. Najwazniejsze jest, i nie tylko w ubieraniu sie, ale generalnie w zyciu,...... zebys Ty sie w tym dobrze czul,............. a cala reszta nie jest istotna. 

Odnośnik do posta
Najwazniejsze jest, i nie tylko w ubieraniu sie, ale generalnie w zyciu,...... zebys Ty sie w tym dobrze czul,............. a cala reszta nie jest istotna.

Święte słowa Norek

Sidney - po tym artykule przekonała mnie do legginsów kwestia obtarć... ale i tak biegałem i będę biegał w dresach albo spodenkach.

Odnośnik do posta

Ja w styczniu tego roku pobiegłem sobie w takim biegu zorganizowanym wokół jeziorka w mojej okolicy. Mróz jak sam .... , dystans 10,5 km z wzniesieniami itd i choć sam biegam jedynie trochę rekreacyjnie w zwykłych dresach, czy krótkich sportowych spodenkach - nigdy żadnych otarć itp (choć nad tą opaską muszę pomyśleć, bo akurat wydaje się fajnym i przydatnym dodatkiem), to zdecydowałem się wystartować. Na starcie z 70 osób oprócz mnie i jakieś 90% termoaktywna odzież itp. Pomyślałem co ja tu robię, ale suma sumarum udało się przybiec gdzieś w środku stawki, choć najbardziej byłem zadowolony, że w ogóle udało się przebiec, pokonać własne słabości. Polecam każdemu kto ma okazję skorzystać, bo frajda pierwsza klasa, a co do technik (o technikach prawidłowego oddychania też już się naczytałem i przy niektórych próbach szło się udusić), czy stroju to już według mnie każdy musi dopasować pod siebie, jak mu najwygodniej ;)

Odnośnik do posta

Ja biegałem przez ponad rok czasu praktycznie dzień w dzień, z przerwami na zregenerowanie organizmu, ale muszę szczerze przyznać że było to spowodowane potrzebą przygotowania się do sztuk walki. Osobiście nie lubię biegać, każda inna forma ok, no może też prócz długiego pływania :PP

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

http://allegro.pl/horushm3250-43-sportowe-buty-do-biegania-siateczka-i3195215801.html

panowie co myślicie np o takich butach ?  generalnie narazie chce kupic tańsze buty bo nie wiem ile moja zajawka na bieganie wytrzyma a z drugiej strony nie wiem jak będzie wyglądać sprawa ze stawami bo waże 110kg

Odnośnik do posta

http://allegro.pl/horushm3250-43-sportowe-buty-do-biegania-siateczka-i3195215801.html

panowie co myślicie np o takich butach ?  generalnie narazie chce kupic tańsze buty bo nie wiem ile moja zajawka na bieganie wytrzyma a z drugiej strony nie wiem jak będzie wyglądać sprawa ze stawami bo waże 110kg

Biegałem jako zawodnik prawie 5 lat to w sumie jak chcecie to na priv jakieś pytania możecie zadawać, albo tutaj. Co do tych butów- firmy nawet nie znam, ale jeśli zależy ci by było dobre i tanie to kup Kalenji coś. http://www.decathlon.pl/C-621190-bieganie/N-125864-marka~kalenji

te za 99zł spokojnie ci wystarczą. Generalnie jak ktoś szuka czegoś lepszego, na dłużej i trwalszego to polecam Asics zdecydowanie. Biegało mi się w nich świetnie, generalnie jeszcze też Nike są ok. W Reebokach biegałem jedną parę i jakoś niespecjalnie mi pasowały. 

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Wiele czasu minęło, jednak nic jeżeli chodzi o przebyte kilometry się nie zmieniło ;(

Dlatego dziś odkreślam wszystko grubą kreską i zaczynam

Plan treningowy:

Dostępny na tej stronie

Przy czym, że jako trochę sportu się uprawia to startuje z Kroku 1 , tydzień 5

Sprzęt:

Cichobiegi za pare zlotych ;) + endomondo, lub runkeeper

Wyniki:

Trzeba nad wszystkim panować, dlatego założę tutaj bloga i na bieżąco będę umieszczał wyniki treningu, tak by zmobilizować siebie i być może zachęcić innych do treningów (być może ktoś zacznie razem ze mną?)

Nagrody:

Przede wszystkim będzie to satysfakcja, ale po każdym miesiącu treningów inwestować będę w sprzęt. Myślę, że będzie to dobra mobilizacja...

Treningi:

Wtorek, czwartek, sobota

No to zaczynamy...

Odnośnik do posta

Ok, pierwszy dzień za mną. Nie powiem, że było latwo, szczególnie na pierwszej 5-minutowce pojawiły się chwile zwątpienia. Później było już lepiej.

Chyba przeskoczyłem na za wysoki poziom, gdyż to 5 minut trwało wieczność, ale koniec końców udalo się dobiec do końca...

post-84-0-08425600-1369252632_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.