Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Po prostu sprobuj - czyli zacznij grac. Zobaczysz, czy Ci to wychodzi, czy sprawia Ci to frajde, czy masz wystarczajaco duza cierpliwosci i samozaparcia - ogolnie czy trading jest dla Ciebie.

A teraz subiektywnie: moim zdanie jest sens. Ja zaczynalem z 60 euro. I do tej pory milo wspominam, jak kazdy green, nawet na te 5 czy 10 centow sprawial mi ogromna radosc. Ehhh, to byly czasy :).

Z takim kapitalem polecam grac "na luki". Szukasz rynkow z mala plynnoscia i lukami. Sprawdzasz kursy z bukami i wystawiasz odpowiednie kursy - czyli nie za wysokie w porownani z bukami.

Dzisiaj testowalem system CS + next goal. Zainteresuj sie moze na poczatek next goal - tam bylo bardzo duzo luk, czasem nawet po kilkanascie tickow. Mozna bylo np. kupic za 6.6 a sprzedac za 5.8. Pamietaj tylko, ze do takiego grania (i wogole do tradingu) potrzeba duzo cierpliwosci.

Odnośnik do posta
Witam

Czy jest sens zaczynać grę mając tylko 10 euro do dyspozycji.

Uwierz mi jest sens, ja zaczynałem mając na koncie niewiele więcej bo 23E. Oczywiście zgadzam się z tym co powiedział przedmówca ja tylko dodam, że najlepiej jest się uczyć na bardzo małych kwotach bo wyrobisz w sobie cierpliwość, systematyczność a redy nie będą tak bolały i będziesz je umiał akceptować przy późniejszych większych stawkach.

Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Odnośnik do posta

Jak najbardzeij jest sens. Dzięki temu wyrobisz sobie trochę samozaparcia, techniki i dyscypliny.

Pozatym jeżeli dziennie będziesz w stanie zrobić 50 centów, czyli 5% banku to gdy będziesz dysponował większą kwotą i załapiesz reda,- nie będzie tak boleć, ponieważ znasz swoje możliwości i wiesz, że taką stratę szybko odrobisz.

Odnośnik do posta

Każda strategia jest dobra. Trading polega na przewidywaniu ruchu kursu, nie możesz zamykać się tylko na spadki. Handluj kiedy widzisz, a nie kiedy ci się wydaje, że widzisz. Zapamiętaj te słowa.

Jedynym plusem gry na spadek to mniejsze zobowiązanie, co przy tak niskim banku ma znaczenie.

Odnośnik do posta
  • 7 months later...

witam serdecznie :)

jestem tu newbie, ale mam nadzieje zakotwiczyc tu na dluzej ;) poznaje temat od kilku tygodni i chce go ugryzc teraz w praktyce. na poczatek 25 ojro. oby nie poszlo do zera ;)

Odnośnik do posta

stawki przy takim bankrollu, to raczej najnizsze z mozliwych :D (2 eurasy bodajze na betfair). na poczatek chcialbym sprobowac tylko pre play. zasady? trzeba cos opracowac i sie trzymac, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo na bwinie, unibecie i u williama hilla wyszlo wielkie G... :D czy to na zakladach sportowych, czy na slotach, czy w koncu na rulecie.

jak sie splukam, to wam powiem :D

Odnośnik do posta

Jeżeli chcesz grać za 2 euro to raczej tylko dla wyczucia rynku ;) Ja też tak grałem ale podniosłem stawki i grałem na 1 ticka. Spoglądałem na rynek, wyczuwałem trend i obstawiałem. Potem od razu kontra o 1 tick w dół/górę. Jeżeli szło nie po mojej myśli to strata 1 ticka.

Odnośnik do posta

Yavor,długa i wyboista droga przed tobą ale warto o ile się nauczyczysz,lub masz powiedzmy to "coś"ja kilka razy traciłem bank,kiedyś z małej sumy zbudowałem bank 250e(wtedy to było dla mnie sporo)bardzo się z tego cieszyłem ale jednym zakładem straciłem wszystko,bo nie trzymałem się zasad ale wtedy tego nie rozumiałem co to jest to trzymanie się zasad.Teraz nie mam problemu z przyjęciem straty,oraz handlu w wytczonych ramach,oczywiście to nie wszystko liczy się znajomość rynku doświadczenie itp.Co do nauki handlu małym budżetem jest to jak najbardziej wskazany,duży budżet może sprawić niedoświadzonemu traderowi kłopoty,co przełoży się niechybnie na straty.

Odnośnik do posta

start z 10 euro no to ciezka sprawa - oczywiscie zgadzam sie iz jest sens gdyz w tym wypadku nie bedzie liczyl sie zysk w postaci niesamowitej kasy ale w postaci osiaganych % i to da Ci mniej wiecej rozeznanie z rynkiem.. mniej wiecej gdyz inwestujac 1 euro a 100 euro to mimo ze ta sama technika jak przy 1 euro a wiele zmienia..

W kazdym badz razie patrzac z doswiadczenia nie tylko mojego prawda jest taka ze osoby z mniejszym kapitalem maja mniejsza szanse na prawdziwe zyski gdyz aby wyciagnac tak popularna dniowke musze niestety wiecej ryzykowac czyt. dluzej siedziec w danym spotkaniu niz osoby ktore wejda z wieksza kasa ustrzela 1-2ticki i dziekuje dobranoc.

Odnośnik do posta

zarobku duzego nie bedzie, ale pozna sie mechanizm dzialania gieldy. lepiej popelnic blad za 10E niz za 100E

z drugiej strony patrzac: jaki wedlug was kapital jest niezbedny, aby moc cos sensownego ugrac? tylko prosze nie pisac, ze im wiekszy tym lepszy :-D

Odnośnik do posta

yavor - wszystko zależy od sposobu grania. Ja widzę różnicę pomiędzy kapitałem 25 a 100 euro. Przy niższym kapitale starasz się grać więcej i ciułać drobne. Przy większym rzucasz większą część kasy by zarobić tick lub dwa. Kilka takich operacji i masz już ładną dniówkę. A odnośnie kapitału to jest to kwestia indywidualna, bo wszystko zależy od stylu gry.

Odnośnik do posta

Sam zacząłem grać z kapitałem 10 euro i uważam, że warto. Jestem na plusie, ale popełniłem tyle błędów, że mogłem równie dobrze wszystko stracić. Żeby wygrywać na giełdzie dużo większą rolę w porównaniu do bukmacherki odgrywają umiejętności niż szczęście, a tych można się nauczyć przy małych stawkach.

Swoją drogą przy żelaznej konsekwencji i powiększaniu kapitału załóżmy 1% dziennie zbudujemy duży kapitał bez wielkiego wkładu.

Odnośnik do posta
  • 1 year later...

zarobku duzego nie bedzie, ale pozna sie mechanizm dzialania gieldy. lepiej popelnic blad za 10E niz za 100E

z drugiej strony patrzac: jaki wedlug was kapital jest niezbedny, aby moc cos sensownego ugrac? tylko prosze nie pisac, ze im wiekszy tym lepszy :-D

Uważam, że mając 1000 euro ( mój obecny cel ) można już robić ładne dniówki ( jak dla mnie ) czyli jakieś 20 euro czyli 2%. Grając pre play wystarczą na to około 3-4 dobre wejścia po 1 ticku, oczywiście mając mniejszą kwotę też można dobrze zarabiać,w szczególności in play,ale to już nie moja działka i się na tym nie znam

Edytowane przez lcpopciu
Odnośnik do posta