Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Pamiętam, że kiedys wertowałem forum i znalazłem bardzo ciekawy temat założony przez Kuchara, w którym to nadmienił jak warto zorganizować sobie miejsce 'pracy' oraz jakich programów najlepiej używać do nagrywania swoich poczynań w trakcie gry (w szczególności jeśli chodzi o live trade).

Kuchar wymienił w temacie m.in Camtasie jako bardzo dobry program do nagrywania pulpitu w czasie rzeczywistym, ale nie pamiętam czy nadmienił jakiekolwiek oprogramowanie freeware.

Dotychczas testowałem przynajmniej kilka programów z których najbardziej w pamięci zapadły mi:

CamStudio - dobry program, ale do dziś nie wiem czemu nie mogę ustawić kodeków do nagrywania dzwięku, do tego pliki zgrywanie z pulpitu zajmują 'TONĘ' albo i więcej

Free Screen Video Recorder - prosty w obsłudze, ale nie nagrywał dzwięku do tego czasami wydawało się, że nagrywa pulpit, aby później okazało się, że moje pół godziny pracy przy danym meczu i testowanie softu zakończyło się wyrzuceniem pliku z nagrania do kosza, ponieważ nie chciał się odtworzyć

HyperCam 2 - najlepszy z freewarów jak dotychczas, jedyny minus to brak możliwości nagrywania dzwięku, gdyby nie ten aspekt, to byłby to perfekcyjny soft do nagrywania.

Przetestowałem też kilka płatnych programów w wersji trial i chyba bodajże AVCentre najbardziej mi spasował, do tego cena była też dosyć przystępna, ponieważ licencja oscylowała na poziomie około 80 Funtów, zastanawiam się jednak czy są jakieś darmowe alternatywy które są wystarczająco niezawodne i dodatkowo nagrywają dźwięk z głośników, bo powyższe freeware nagrywają mikrofon bez problemu.

PS. Jeżeli macie dobry program do dzielenia plików video na mniejsze części (głównie format avi), który możecie polecić do też bardzo chętnie przetestuję.

Z góry dzięki za pomoc.

SLAV

Odnośnik do posta

Witaj slav, milo że znowu zawitałeś ;) Ciekawy temat poruszyłeś miejmy nadzieje, że dyskusja się rozkręci. Osobiście nie miałem okazji niczego zgrywać z pulpitu, więc nie moge nic poradzić :)

Odnośnik do posta