Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Waluta Betfair

Promowane odpowiedzi

Nie bedzie w przyszlosci problemow?
Jesli zaloze nowe konto i wplace depozyt to Oni automatycznie po pierwszym przegranym zakladzie zwracaja kase?
czy juz sie pod to nie kwalifikuje?
Bo nie chcialbym takiej sytuacji, ze Oni mi zwroca kase automatycznie, a pozniej po sprawdzeniu zamkna mi konto, bo juz raz korzystalem z tej promocji...

Odnośnik do posta

Sytuacja wygląda tak: Mam otwarte konto na Betfair w walucie Euro i jest ono w tej chwili puste.
W domu mam 1000 funtów które jestem w stanie zainwestować na Bf.
Przy obecnym kursie funta raczej nie opłacalne było by go teraz zamieniać na złotówki i później kupować Euro.
Dlatego zamierzam otworzyć konto w funtach. Dobrze myślę?? Doradźcie :)

Odnośnik do posta

Ja powiem w ten sposób - to zależy czy jesteś początkujący i zamierzasz się uczyć tej giełdy (gdzie szczególnie na początku będzie trochę tych redów i bilans może być ujemny) czy już masz na tyle ogarniętą giełdę że będzie tydzień w tydzień, miesiąc w miesiąc do przodu. W pierwszym przypadku euro, w drugim przypadku funt. Zaletą euro jest też większa dostępność w Europie, np wyjeżdzając na wakacje do Hiszpanii można tam wybierać kasę bez przewalutowania.

Odnośnik do posta

Ale ten problem można chyba wyeliminować poprzez odpowiednią proporcje stawek   ;) np za euro grałbym stawka powiedzmy 300, a funtami 260

Edytowane przez Preston
Odnośnik do posta

Zgadzam się z Tobą.

Jednak zakładam, że będę trzymał się wcześniej założonego planu stawkowania i nie będę oszukiwał psychiki ;)

Więc Ty jednak nie polecasz funta na "początek"? 

Odnośnik do posta

To nie jest to że nie polecam, jak Ci wygodnie wpłacić funty to działaj funtami. Największą jednak radość sprawiają funty jak się robi zieleń :D czego Ci oczywiście życzę.

Odnośnik do posta

Dzięki, mam nadzieję, że ten kolor do mnie zawita :)

A jeśli chodzi o funty, to czy wygodniej?  hmmm... Chyba korzystniej, bo na samej wymianie funt->pln->euro zaliczył bym reda.

A jak to jest z wybieraniem funtów w polskich bankomatach? Gdzie je można wybrać? Na lotnisku?

Odnośnik do posta

"Uprzejmie informujemy, iz nie można zmienić waluty konta oraz można posiadać tylko jedno konto na Betfair. Dodatkowo na nowym koncie nie będzie mógł Pan używać tych samych metod płatności, które zostały juz użyte na poprzednim koncie.Jeżeli chce Pan mieć nowe konto na Betfair z inną walutą prosimy wysłać nam prośbę o zamknięcie obecnego konta i otwarcie nowego. Prosimy podać nam jaka ma być nazwa użytkownika nowego konta oraz w jakiej ma być walucie."

Taką odpowiedz dostałem od Betfair. Jeśli dobrze zrozumiałem, to konto bankowe przez które wpłacalem dotychczas u nich pieniądze miałbym już "spalone"?

Odnośnik do posta

A jak to jest z wybieraniem funtów w polskich bankomatach? Gdzie je można wybrać? Na lotnisku?

Zależy jaką kwotę. Bankamotu z funtami w PL nie widziałem, nawet na lotnisku. Jeśli większą sumę to możesz zakupić sobie za kilkanaście złotych lot do UK i w podobnej cenie znaleźć powrotny. Przy okazji zwiedzania zawitasz też do bankomatu :)

Co do waluty konta, to moim zdaniem powinienieś jednak zostać przy euro.

Odnośnik do posta

Mógłbyś rozwinąć swoje zdanie? ;)

Mógłbym. Argument ygreka, o tym, że z psychologicznego punktu widzenia łatwiej gra się w funtach, póki co jeszcze ciebie nie dotyczy, bo nie grasz za takie stawki. Poza tym, wiele osób gra w euro i nie odczuwa dyskomfortu z tym związanego.

Zwróć uwagę na fakt, że większość zachodnich krajów na euro i będzie ci łatwiej operować w tej walucie/wypłacać z bankomatów, itp. Natomiast po funty, albo będziesz jeździł do UK, albo ustawicznie tracił na przewalutowaniach. To, że akurat masz do dyspozycji 1K funtów, nie zmienia za bardzo sytuacji. Poza tym wytłumacz mi jak chcesz to 1K funtów z domu przerzucić do BF bez podwójnego przewalutowania? 

Odnośnik do posta