Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

[06-02-2013] France - Germany

Promowane odpowiedzi

Rynek: MO
Moja propozycja: Back France
Obecny kurs: 2.76
Link do rynku na stronie betfair:
Uzasadnienie: Trend spadkowy na drużynę gospodarzy, jest to skutkiem niedostępności w jutrzejszym/dzisiejszym spotkaniu kilku zawodników z drużyny niemieckiej. Kurs już trochę zleciał, także również zalecałbym ostrożność, aczkolwiek buki śmiało spuszczaja

• Schweinsteiger
  • Klose
  • Reus
  • Gotze
  • Schmelzer

EDIT:

• Bender najprawdopodobniej też nie zagra, a trener Low wystawi na bramce Adlera zamiast Neuer'a

post-1138-0-56065400-1360107237.jpg

Good Luck!

Edytowane przez sidney-trd
Odnośnik do posta

Nie ma sensu bawić się z tym rynkiem... Mozna bylo zyskać ok. 3 ticki, ale teraz stoi mega w miejscu i nie zanosi się na spadki, poza tym boczniaki są zwykle nieobliczalne.

Odnośnik do posta

spadla to malo powiedziane,

ja jak zwykle z obawy przed strata ucieklem z rynku na zero

mega plus dla sidneya za typ

Edytowane przez rybski
Odnośnik do posta

post-1138-0-12015200-1360158734.jpg

Mozna było ustawić stop lossa troszkę powyżej tej linii i wyczekiwać, że albo kurs poleci albo uruchomi się stop loss, ale osobiście jak widzę boczniaki to preferuję wyjście z rynku

Odnośnik do posta

Pewnie ma to jakieś uzasadnienie, ale nie lubię wchodzić kilka razy w rynek, zwyklę wchodze raz, w stronę którą przewidziałem, biore co moje i wychodze, nie zastanawiam się co dalej z rynkiem, znając zycie pewnie będzie odbicie do góry, ale teraz pytanie "kiedy"?

Odnośnik do posta

Nie ma sensu bawić się z tym rynkiem... Mozna bylo zyskać ok. 3 ticki, ale teraz stoi mega w miejscu i nie zanosi się na spadki, poza tym boczniaki są zwykle nieobliczalne.

A jednak boom lekko w dół :D ja jednak nie skorzystałem siedzę na innym rynki. Mimo wszystko Gratuluję kolejnego dobrze przewidzianego ruchu :) Pozdrawiam Sidney

Odnośnik do posta

Moment, w którym kurs nie wykazuje żadnego trendu... ew. raz idzie trochę w dół, trochę w górę, bez wyraźnego kierunku. Zazwyczaj bardzo płaski. Zobacz na wykresie Cashis'a - okolice 2.75

Odnośnik do posta

A pomyśleć , że stałem tu na 2,76 i na 2,74 zrobila sie ogromna sciana i sie przestraszyłem ze pojdzie w druga strone obawiajac sie strat wyszedłem a tu tyle sianka można by już liczyc i to przez godzine

;/

Odnośnik do posta

Sidney pożyczę wykres i przedstawię  graficznie, co to jest ten boczniak:

post-366-0-00847100-1360223048.jpg

W punktach 2 mamy trend spadkowy i w takich momentach najlepiej wchodzić w rynek, idealnie by było jakby cały wykres wykazywał taką tendencję ;)

Na odcinku oznaczonym jako 1 występuje własnie tzw boczniak, czy konsolidacja, czyli cena porusza się w określonych ramach w górę i dół odbijając się od poziomów wsparcia i oporu albo w ogóle jest to "linia pozioma", gdzie np skupowane są tylko kursy 2,50/2,52 i żadne inne. Wtedy można sobie pięknie skalpować, tylko takie wykresy lubią bardzo "windować" w górę lub dól i jeśli wtedy stoimy po dobrej stronie jesteśmy zarobieni, gorzej jak po drugiej...

Odnośnik do posta