Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ehhh wczoraj nie gralem typu z ligi rumunskiej, a dzisiaj zagralem samdorie (chyba moj czwarty typ grany z forum).

Takiej glupoty jak robilem na tym rynku to juz dawno nie widzialem. Kursy byly w okolicach 2,26 a ja sobie tak z godzinke wczesniej polozylem tysiaka na 2,32. No i w jednej sekundzie kurs z 2,26 skoczyl na 2,36. Juz nie bylo co zbierac ... red na 170.

Chyba zostane przy swoim scalpowaniu remisow - tam kurs na tym meczu waha sie caly czas miedzy 3,5 a 3,65, czyli w zyciu bym takiej wtopy nie zaliczyl :).

Do adminow: mozna gdzies zalozyc watek, w ktorym by sobie mozna bylo poprzeklinac bez grozby ukarania ostrzezeniem :-D ? Bardzo by mi sie przydal w chwili obecnej.

Odnośnik do posta

Zgadzam sie. Tez uwazam ze typ byl dobry. Mam pretensje tylko i wylacznie do siebie - bo handlowalem jak ostatni glupek i pod wplywem emocji (np. zamiast redowac po 2,4 moglem poczekac - male byly szanse ze kurs jeszcze wzrosnie, duzo wczesniej widzac ze u bukow rosnie wogole nie zareagowalem zamiast sprzedawac, itd.).

Gielda ma swoje prawa i prawda jest taka, ze to my mamy sie do niej dostosowac - czego ja nie zrobilem. A za glupote sie placi :). Oby tylko nauka nie poszla w las ...

A tak na marginesie, to kursy na gieldzie skoczyly 30 sec. przed bukami :). Czyli ktos wczesniej wiedzial, jak sie zmienia kursy.

Odnośnik do posta

Widać zabawy grubych ryb na meczu Bremy. Ustawiają się w kolejce np. na 2,38 i wrzucają scianę 15 k na lay 2,36. Ludzie w popłochu wykupują koszyk 2,38 po czym znika ściana i pojawia się kwota do zgreenowania - rekiny ucztują ;-)

edit:

ciekawa sytaucja na rynku 0-0 w Bremie. Spada kurs na ubder a cały czas rośnie kurs na 0-0 - sądząc po wykresie jest to najczystszy przykład paniki rynkowej. Ja czekam w koszyku z kursem 23

Odnośnik do posta
....

A tak na marginesie, to kursy na gieldzie skoczyly 30 sec. przed bukami :). Czyli ktos wczesniej wiedzial, jak sie zmienia kursy.

też często to zauważam...

informacja to ważna rzecz...kto ma ją szybciej ten wygrywa ;-)

Odnośnik do posta

Mecz Sampdoria - Werder Bremen okazał się dzisiaj najbardziej spekulacyjnym meczem na giełdzie. Zawodowcy wykorzystali złe informacje o Werderze i poszli w innym odwrotnym kierunku, a rynek sobie szalał. No tak niestety bywa.

Kupiłem back under 2.5 w meczu Anderlecht - Partizan po 2.02. Interesuje mnie lekki spadek, nawet in-play. Nie polecam nerwowym traderom ;-)

edit: sprzedałem po 1.96 :-)

Odnośnik do posta
kurs na remis w tym meczu przed chwila wzrósł z 3.6 do 4

Zgadza sie, ale kurs rosl po jednym ticku i jak ktos stal po zlej stronie, to mozna bylo szybko ciac straty. A na 1 lub 2 kurs potrafi skoczyc kilka tickow "za jednym razem"

Odnośnik do posta

też często to zauważam...

informacja to ważna rzecz...kto ma ją szybciej ten wygrywa ;-)

Nie tyle informacja, taki skok oznacza gruba kase połozoną w azji przewaznie jest to kasa na handi, bo na handi mozna najwiecej zarobic stawiajac, jest to swego roczaju value dla wytrawnych, dlatego handi zmienia sie wczesniej niz kursy meczu, i bardzo czesto sie zmienia, w takich meczach jak LM nie ma takiego czegos jak wczoraj w meczu Brasov, kto widział value w handi na przeciwnika brasov? kasa byłą kładziona głownie na brasov, a takie mecze jak liga francuska, angielska, hiszpanska, nie ma takich roznic zeby korekta na kurs byłą bardzo znaczaca. A nawet jesli to przy okazji kurs bedzie skakał za sprawa wiekszej kasi w azji

Odnośnik do posta