Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Wełniany trading czyli Owca traderem...

Promowane odpowiedzi

Witam Wszystkich bardzo serdecznie!!

Nazywam się Tomek i niedawno skończyłem 28 lat. Na forum zarejestrowałem się już jakiś czas temu ale chyba dopiero teraz dojrzałem do tego żeby zacząć prowadzić swój własny blog. Przyznam się szczerze, że moim wzorem z tego forum wśród traderów jest Homik, któremu zazdroszczę samodyscypliny i zaparcia w niewchodzeniu w grę in-play. Tradingiem zajmuję się od kilku miesięcy, na początku był wielki zapał, później po porażkach przyszło zwątpienie i rezygnacja.

Cel mam bardzo podobny jak każdy z Was czyli być w tym co robię jak najlepszym, coraz lepiej panować nad emocjami, dzięki temu też będę mógł być coraz lepszym człowiekiem w życiu prywatnym a jako, że już niebawem się żenię to na pewno będzie to mile widziane :P

Jeśli chodzi o kapitał jakim dysponuję to jest on rzędu 250 funtów ale mam nadzieję, że z czasem się będzie regularnie zwiększał.

Podsumowania będą robione co jakiś czas, zazwyczaj w przedziale od 7 do 10 dni. Komentarze oraz różnorakie sugestie mile widziane.

Zaczynamy !!

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 40
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

1 dzień forumowego grania za mną i pierwszy handel podczas przerwy w meczu, nigdy wcześniej tak nie handlowałem, i odrazu strata :( Stała się rzecz o której pisał Szupes na swoim blogu jakiś czas temu a mianowicie gol padł bodajże pomiędzy 15 a 20 sekundą drugiej połowy, a ja zostałem z otwartym zakładem. Straty odrobiłem grając in-play ale strasznie zły jestem na siebie, że tak wyszło z tym handlem w przerwie. Mam nadzieje, że zapamiętam nauczkę na przyszłość. Co do strategii to założeniem tego bloga jest gra w 80% pre play a 20% to gra w przerwie i ewentualnie od czasu do czasu in-play.

W miarę możliwości będę się starał pisać na jakich rynkach chciałbym handlować pre play dzień wcześniej albo w samym dniu handlu przed rozpoczęciem tych wydarzeń. Wydaje mi się, że będzie to miało troszkę więcej sensu aniżeli wklejanie suchych screenów z zaległych rynków. Zobaczymy czy mi się to uda do końca.

25.08

Jeszcze w nocy ustawiłem się w kilku koszykach w meczu Tottenhamu na rynku CS.

3:0 - @9.4 i @9.2

3:1 - @12,5 i @12

3:2 - @40

obecnie niektóre rynki już spadły ale liczę, że za kilka godzin będzie się dało uszczknąć jeszcze trochę.

Jednak kupowanie na rynku 3:0 okazało się błędem ponieważ rynek bardziej poszedł w stronę tego, że Tottenham nie zachowa czystego konta w tym meczu co oznacza, że 3:0 również poszedł w górę.

Odnośnik do posta

27.08

Najpierw zacznę od tego, że chyba dobrze że już się skończyły mecze pucharowe. Szczerze mówiąc to nie bardzo potrafiłem się w nich odnaleźć, przez ich dość dużą ilość na wielu rynkach była dość mała płynność i bałem się handlować w przerwie ( mozolnie mi idzie handel w przerwie) natomiast handel przed meczami pucharowymi to też czasem jakaś loteria. Ale teraz już ligi wracają więc powinno być lepiej a za jakiś czas gdy już zrozumiem specyfikę meczów pucharowych to na pewno do nich powrócę. Co do meczu Tottenhamu sprzed 2 dni to udało się na nim wyjść na lekki plus za sprawą spadków na wynik 3:1 i 3:2, rynek 3:0 musiałem opuścić na czerwono.

Na dzisiaj jeden rynek narazie i to dość ryzykowny bo polska Ekstraklasa :P

Cracovia - @ 3.65 (niezbyt duża kwota przyjęta bo tylko 30 funtów ale myślę, że na tym choć trochę zarobię i przy okazji zobaczę jak zachowuje się rynek w polskiej lidze. Liczę na spadek do wysokości @3.50,3.45

Jestem bardzo mile zaskoczony obrotem sprawy, nie spodziewałem się tego, że najpierw rynek wchłonął mój kurs @3.65 - kolejny raz a chwile potem spadł do poziomu nawet poniżej @3, ja sprzedałem jednak po kursie @3.05 - pierwszy ładny green już jest.

Odnośnik do posta

3.09

Witam wszystkich ponownie:) Miałem kilkudniową przerwę, musiałem również wypłacić 3/4 kwoty ponieważ lecę do Polski jutro podopinać na ostatni guzik sprawy związane ze ślubem :) Tak więc obecnie szykuję formę na konkurs hehehe.

Na dzisiaj sporo meczy międzynarodowych, tak więc wg mnie na pewno polecą jeszcze kursy na Anglię, która gra u siebie i na którą to zawsze praktycznie kursy spadają tuż przed gwizdkiem, prawdopodobnie dlatego że najwięcej graczy jest w Wielkiej Brytanii i mocno oni wierzą za każdym razem w sukces swoich pupilków. Ale dla mnie ważniejszym meczem jest:

Szwecja - Węgry - kurs na over 2,5 @1.97 wg mnie spadnie, Szwedzi w tym meczu ofensywnie nastawieni i ustawieni:)

Odnośnik do posta

10.09

Powróciłem :) na dzisiaj proponuję jeśli ktoś czasem nadal bawi się w typowy gambling, zakupić overek w meczu Bytom - Lubin, bardzo długo obserwuję już mecze w których kursy na under 2,5 są poniżej @1.60, wg mnie grając regularnie przeciwko takim underom można wyjść ładnie na plus. Takie mecze wg mnie automatycznie proszą się o psikusa :P

Co do tradingu pre-play to narazie jeszcze czekam na rozwój wypadków.

Mimo iż po pierwszej połowie było 0:0 to 2 bramki później pozwoliły zrobić greena na tym meczu. Szkoda, że nie zagrałem również w meczu Wisły bo kurs na under był @ 1.60 i po 5 minutach można było być zarobionym. Na jutro zakupiłem lay Manchesteru po kursie @2.

Kurde muszę się nauczać wklejać zrzuty obrazków :(

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

21.09

Kurcze gapa ze mnie straszna, nie wkleiłem wczoraj zrzutu swojego konta i zostałem zdyskwalifikowany w konkursie:( szkoda, mam nadzieje że następnym razem nie popełnię tak głupiego błędu.

Jeśli chodzi o zeszły tydzień to był on raczej kiepski ponieważ zamiast powiększać bank to go uszczupliłem stratą około 25 funtów. Obecnie wynosi on 170 i mam nadzieję, ze ten tydzień będzie lepszy.

Standardowo podam czym dzisiaj będę się interesował:

Energie Cottbus - Furth

- zlayowałem ten mecz po @2.22 licząc, że kurs na Cottbus wzrośnie. Jeszcze przed chwilą w Pinnacle był kurs @2.24 ale giełda była nie wzruszona i kurs wogóle się nie poruszył co mnie zdziwiło troszkę, biorą pod uwagę również fakt, że niektóre buki również wysoki mają kurs na Cottbus, no ale zobaczymy jeszcze co pokaże te kilka godzin przed meczem.

I jeszcze mała dygresja - zauważyłem że coraz więcej osób którzy mają blogi swoje gra in-play. Nie wiem czy to dobra droga, z własnego przykrego doświadczenia wiem, że to szybki zarobek na krótką metę a spektakularne zarobki i emocjonujące zrzuty z ekranu po pewnym czasie przestają się ukazywać, bo po prostu znika kasa na koncie. No ale to tylko moje przemyślenia :-D

Odnośnik do posta
Gość Trader999

"Energie Cottbus - Furth

- zlayowałem ten mecz po @2.22 licząc, że kurs na Cottbus wzrośnie. Jeszcze przed chwilą w Pinnacle był kurs @2.24 ale giełda była nie wzruszona i kurs wogóle się nie poruszył co mnie zdziwiło troszkę, biorą pod uwagę również fakt, że niektóre buki również wysoki mają kurs na Cottbus, no ale zobaczymy jeszcze co pokaże te kilka godzin przed meczem. "

Jedno pytanie tak do Ciebie Owca i ogolnie do wszystkich grajacych pre-play dlaczego opieracie swoja gre na kursach z Pinncale ? Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe z tego panowie ze Pinnacle jest bukmacherem popelniajacym najczesciej bledy tzn.fatalnie zawyza kursy zmieniajac je klkakrotnie jeszcze przed meczem a juz najczesciej wlasnie w sportach ktore maja miejsce w Europie .Osobiscie grajac w Pinnacle jakies 3 lata temu moze dalej nie pamietam dokladnie podczas pierwszej rundy pucharu Intertoto Pinnacle wystawial kursy co pol godziny zupelnie inne wynikiem tego zagralem to samo spotkanie na wszystkie mozliwe 3 wyniki czyli 1X2 u jednego buka wlasnie Pinnacle pilnujac ruch kursow jeszcze zanim spotkanie sie rozpoczelo mialem ponad 150 GBP zysku obstawiajac wygrana gospodarza,remis i wygrana gosci a wszystko dzieki slabej znajomosci rynkow Europejskich przez firme Pinnacle .Dlatego jezeli mialbym juz odnosic sie co do kursow przedmeczowym napewno zagladalbym na strony Nordyckich bukmacherow ktorzy wedlug mnie maja najlepsze rozeznanie co do kursow i prawdopodobienstwa zdarzenia pozatym gielda a bukmacher to zupelnie inna bajka .Jezeli bede pewny w swoich przekonaniach ze dana druzyna wygra i nic i nikt nie bedzie mnie w stanie przekonac ze istnieje jescze inny wariant stawiam powiedzmy 10k czy moze inaczej przyslowiowa "Sciane"na dany kurs i dowidzenia nikt nie ruszy tego przez dlugi czas cala akcja bedzie miala miejsce pod moim 10k czyli kurs nie pojdzie do gory lub odwrotnie powyzej tego 10k i kurs nie pojdzie na dol dopoki ta sciana nie zostanie rozebrana przez traderow, a jezeli nie zostanie rozebrana przed meczem to wiadomo ze zostajemy w In play stad pozniej rozne efekty albo uda sie nam sprzedac zanim padnie bramka albo nie z zyskiem oczywiscie bo na czerwono zawsze jest opcja zeby wyjsc

Odnośnik do posta

Trader999 co to pinnacle troche racji masz, z tym że oni maja jedynch z najlepszych oddsmakerów, wiadomo w miej popularnych ligach sie równiez myla.. maja na mysli nordyckich bókmacherów nie myslsiz chyba o tobet czy unibet? którzy sa nordyckimi? nordicbet porażka. Ale ogólnie przoduje azja całą reszta jest za nią i to daleko razem z pinnacle. Kiedys cos czytałem że nagrode dla najlepszego bukmachera zdobyła Victor Chandler. Z ta sciana 10k jak rzucisz na rynek co przyjeło sie 10k to przy zmiane u azjatów to potrwa z 5 min, a Ty bedziesz w plecy..

Odnośnik do posta

kurde właśnie napisałem to samo co tokarz tylko ze w dłuższej formie i nie wysłało mi się bo musiałem się ponownie logować :evil:

Pinnacle rzeczywiście bardzo często zmienia kursy, robiąc to nawet po kilkadziesiąt razy przed meczem. Po drugie nie kieruje się wyłącznie kursami z Pinca, zawsze biorę pod uwagę 4 bukmacherów: 5dimes, Pinec, 10bet, 12bet ponieważ zauważyłem że to oni najszybciej reagują i są najbliższe prawdy podczas ustalania kursów. Pinnec ma wysokie kursy bo ma najniższą marżę.

Po trzecie to tokarz ma zupełną rację, jeśli w meczu np Cottbus wystawił na nich kurs 2.45 a u buków u których pisałem maksymalnie było 2.15 to Twoja ściana 10K nie byłaby żadną ścianą tak naprawdę bo rynek by się z tym uporał w mig

Odnośnik do posta
Gość Trader999

10k to jest tylko przyklad wiadomo ze taka suma to nie jest zadna sciana moglem napisac 100k ale spoko w tym przypadku masz racje ze 10k rozejdzie sie w 5 minut ,natomiast w tym drugim przypadku juz nie masz tak do konca racji bo to czy bede w plecy po przyjeciu tych 10k zweryfikuje wynik spotkania ;-) .

Odnośnik do posta
10k to jest tylko przyklad wiadomo ze taka suma to nie jest zadna sciana moglem napisac 100k ale spoko w tym przypadku masz racje ze 10k rozejdzie sie w 5 minut ,natomiast w tym drugim przypadku juz nie masz tak do konca racji bo to czy bede w plecy po przyjeciu tych 10k zweryfikuje wynik spotkania ;-) .

tylko co to wtedy ma wspólnego z tradingiem ?? no chyba że po strzelonej bramce (jeśli takowa by padła) dla Cottbus byś sprzedał zakład lub zrobił przynajmniej "manual green" :P

Odnośnik do posta

hehe byłem pierwszy:p po za tym pinnacle napewno nie jest gorsze od rzadnego nordyckiego buka, pinnacle ma jawyższy raking SBR z tego co piemietam chyba A+ co jest elitą wsrod bukmacherów 5dimes tez nalezy do tego grona, czesto zmieniaja kursy nie dlatego że nie umieja ich wystawiac tylko zeby najbardziej odzwierciedlały prawdopodobienstwo w danej chwili. Gdyby nie umieli tego robic to przy tak niskiej marży dawno by ich nie było na rynku..

Odnośnik do posta

hehe no fakt możesz byc na nie złym plusie:)

Odnośnik do posta
Gość Trader999

tylko co to wtedy ma wspólnego z tradingiem ?? no chyba że po strzelonej bramce (jeśli takowa by padła) dla Cottbus byś sprzedał zakład lub zrobił przynajmniej "manual green" :P

Ja pisalem ze jezeli bede pewny to tak bym wlasnie zrobil postawil bym te 10k nie patrzac na to jakie kursy maja buki ,nie ma to nic wspolnego z tradingiem bylby to czysty gambling ale to czy bym przegral te 10k czy nie to nie jest tak do konca pewne 50/50,

a byl to tylko przyklad na to ze wcale kursy bukmacherow a juz Pinnacle tymbardziej nie powinny byc zadnym odnosnikiem co do tego w jaki sposob gielda zareaguje ,Pamietaj ze porownujesz kursy u zwyklego buka czyli GAMBLING do kursow na gieldzie Betfair czyli TRADING, a co wspolnego ma Pinnacle czu tez inny zwykly bukmacher z Tradingiem ???

Absolutnie NIC takie jest moje zdanie .

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.