Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Wełniany trading czyli Owca traderem...

Promowane odpowiedzi

Ale gdzieś jakiś odnośnik musi być, zauważ i przyjrzyj się dobrze jak baaaardzo często to właśnie Pinec ma jedne z najbliższych giełdzie kursów. Podam Ci nawet przykład zdzisiaj i to właśnie na meczu Cotbus: mianowicie miałem ten mecz zlayowany tak jak pisałem i czekałem na rozwój wydarzeń, nagle i to naprawdę nagle na "oddsportalu" pokazało mi się jak bardzo podskoczyły kursy u buków na Cottbus - ze średnio 2.20 do aż 2.31 na Pincu i co i wszedłem szybko na ten mecz na giełdzie patrze a tam kursy do 2.40 nawet dochodziły, po 15 minutach kursy u "moich" buków spadły i kurs na giełdzie razem z nimi ustalił się na 2.28.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 40
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

hmm ok niech bedzie bo pinnacle a tradding to co innego:) a słyszałes o takim azjatyckim buku jak crown? jest najszysbszy jesli chodzi o zmiany.. jakies dwa miesiace temu byłmecz meksyk - hiszpania kurs na gospodarzy tam spadał gwałtowie na tej stronce kupiłem na giełdzie wtedy 2,58 a za 2 sekundy było 2,30 z czyms nei pameitam dokładnie.. czy to przypadek? a na drodze stały nei takie sciany jak 10k.. no ale kazdy ma swoje zdanie:) pozdrawiam

owca masz racje, prawie dwa lata traduje przed meczem do dnia dzisiejszego za grosze co prawda patrzac an kwoty jakie uzywaja inni ale zawsze moze stac sie cos nie spodziewanego.. czy problemy techniczne.. brak neta nei bo mama aplikacje w telefonie.

Także to co dzieje sie przed meczem przestudiowałem chyba jak sie tylko da. pozdro:)

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Pewnie ze jakies odzwierciedlenie te kursy maja bo wiadomo ze na gieldzie kurs bedzie zblizony do tego jakie kursy maja buki i odwrotnie ale moje pytanie bylo DLACZEGO akurat Pinnacle jest akurat tym bukmacherem ktory wedlug Was moze byc najbardziej miarodajny i najlepiej jest porownywac kurs z tym co dzieje sie na gieldzie.Gielda rzadzi sie swoimi prawami a buki swoimi na gieldzie mam wybor czy che zagrac po takim wlasnie kursie czy nie a u buka musze brac to co proponuja .

Odnośnik do posta

Pinnacle jest miarodajne bo duza ilosc graczy zakąłdajac sie patrz na jego kurs czasem jest to duzym błedem bo azja jest przodujaca.. widziałem mecze w ktorych pinnacle był daleko z tyłu w stosunku do azji, a przed meczem mozna było łapac ładne swingi. powodzenia i pozdrawiam

Odnośnik do posta

"owca masz racje, prawie dwa lata traduje przed meczem do dnia dzisiejszego za grosze co prawda patrzac an kwoty jakie uzywaja inni ale zawsze moze stac sie cos nie spodziewanego.. czy problemy techniczne.. brak neta nei bo mama aplikacje w telefonie".

nie rozumiem za bardzo jak to się ma do tego co ja napisałem??

Odnośnik do posta
Ale gdzieś jakiś odnośnik musi być, zauważ i przyjrzyj się dobrze jak baaaardzo często to właśnie Pinec ma jedne z najbliższych giełdzie kursów. Podam Ci nawet przykład zdzisiaj i to właśnie na meczu Cotbus: mianowicie miałem ten mecz zlayowany tak jak pisałem i czekałem na rozwój wydarzeń, nagle i to naprawdę nagle na "oddsportalu" pokazało mi się jak bardzo podskoczyły kursy u buków na Cottbus - ze średnio 2.20 do aż 2.31 na Pincu i co i wszedłem szybko na ten mecz na giełdzie patrze a tam kursy do 2.40 nawet dochodziły, po 15 minutach kursy u "moich" buków spadły i kurs na giełdzie razem z nimi ustalił się na 2.28.

chodzi mi o to:) pozdro

Odnośnik do posta
  • 4 months later...

Nowy rok, nowy miesiąc i nowe wyzwania. Co tydzień jakieś małe podsumowanie z wklejonymi screenami.

Kapitał: 160 funtów

Gra: tylko pre - play

Odnośnik do posta

http://screenshooter.net/5395066/slwahfu

Zamieszczam kilka swoich transakcji z ostatnich kilku dni. Bez rewelacji ale posiadam na razie skromny kapitał więc i na bardziej spektakularne trady trzeba będzie poczekać jeszcze troszeczkę :P

Najlepiej jak widać handlowało mi się na bundeslidze gdzie rynek zachował się modelowo.

Handel w meczu holenderskiej to czyste scalpowanie w ciągu chyba 10 minut było po wszystkim.

Wczorajsza angielska wyszła skromnie bo pomimo dość sporej ilości meczy nie potrafiłem się odpowiednio ustawić.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Dzisiaj coś popiszę sobie :) Na początek sam sobie posłodzę, że zauważyłem ostatnimi czasy pewną stabilizację i wyrabianie dobrych nawyków, a mianowicie: nie gram na siłę, analizuję, gram wg swojego planu, akceptuję kolor czerwony - dążąc oczywiście do poprawy:P.

A teraz zamieszczę mały screen na którym dokładnie widać jak pazerność nie popłaca i odstępstwa od pewnych reguł. Wczoraj grałem na rynku CS Fulham - Chelsea, dokładnie kupiłem a później sprzedałem na 0:0 i 0:2 ale pomyślałem, że przecież nie widzi mi się remis bezbramkowy w tym meczu więc ustawiłem tak kasę żeby jedynym możliwym wynikiem, na którym mogłem stracić był wynik..... 0:0 hehehehe.

http://screenshooter.net/5395066/qmryuoq

Odnośnik do posta

http://screenshooter.net/5395066/qbaltwv

Niestety wczoraj był dla mnie tragiczny dzień, jeśli chodzi o decyzyjność niestety.Jest to idealnym przykładem tego, żeby nie grać przeciwko "papierowym faworytom".

Przykład pierwszy - Chelsea - najpierw dobre wzrosty, racjonalne wg mnie co do postawy obydwu drużyn ale oczywiście w ostatnich 30 minutach prawdopodobnie angielscy gamblerzy dali znać o sobie i kurs spadł znacząco.

Przykład drugi - Atletico - tutaj odwrotnie - kurs najpierw wzrósł tuż przed meczem żeby po pierwszym gwizdku sędziego spaść o 8 ticków i utrzymywał się tak przez pierwsze 30 minut meczu pomimo tego, że obydwie drużyny nie wyróżniły się niczym w tym czasie !!!

Podsumowanie: trzeba bardziej liczyć się z tłumem, czyli starać przewidzieć zachowania entuzjastów danych drużyn, czasem analiza meczu i podejście takie bardziej pod kątem formy, statystyki itd zawodzi, tłum się podpala i heja.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Witam,

dokładnie tydzień temu rozmawiałem z "kapitanem" na shoutboxie i podczas tej rozmowy przypomniał on mi bardzo ważna a zarazem wręcz banalną rzecz, że do każdego biznesu trzeba mieć biznesplan. Od tygodnia więc staram się realizować pewne swoje założenia, którymi teraz chciałbym się podzielić z Wami w celu jeszcze większej motywacji do poprawnego działania.

Kapitał początkowy to 188 funtów.

- tylko PRE-PLAY ponieważ tylko taki rodzaj tradingu przynosi mi wymierne korzyści

- maksymalne zobowiązanie na jednym rynku to 40%, przeważnie wahać się ono będzie w przedziale 20%-40% budżetu

- cięcie strat po 3-4 tickach max, realizacja zysków zgodnie z zasadą "pozwólmy zyskom rosnąc" oczywiście przy wytężonej obserwacji rynku i jego zachowań

- postaram się "dziennie" powiększać swój budżet o co najmniej 1%, oczywiście jest to raczej umowne ponieważ mam pracę, rodzinę i obowiązki z tym związane ale postaram się zwiększać swój bank uwzględniając oczywiście codzienną kapitalizację zysków

- na koniec zobowiązuję się do w miarę regularnego aktualizowania bloga wraz ze wrzucaniem screenów i od czasu do czasu opisem danego rynku

Wszelkie komentarze, uwagi oraz konstruktywna krytyka mile widziane.

Żeby nie być gołosłownym wklejam swoje całotygodniowe dokonania.

post-195-1306395796,91_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzień 9 - 20.03.2011

Zysk: 8.20

Całkiem przyjemny dzień wczoraj.

Napoli - Cagliari

Handlowałem tylko i wyłącznie na rynku CS 3:0. Najpierw zakupiłem po kursie bodajże 16.00 za 60 funtów, sprzedałem tick niżej aby później powtórzyć tą samą operację ale już tylko za kwotę 30 funtów.

Chelsea - Manchester City

Tutaj zdecydowałem się na nieco mniej uczęszczany rynek CS a mianowicie 0:2 gdzie zakupiłem go po kursie 44.00 i sprzedałem ticka niżej. Handlowałem również na wyniku 1:1.

post-195-1306395799,1_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzień 10 - 21.03.2011

Zysk/Strata: 3.73

Bank: 227.81

Niestety sprawdziło się, że o wiele lepiej mi idzie kiedy traduje po pracy a nie jak w środku tygodnia mam wolne heheheh. Ogólnie dzień z małą ilością rynków, więc i tradów mało.

post-195-1306395803_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzień 11,12,13 - 22-24.03.2011

Zysk/Strata 3.85

Nic dodać nic ująć, posucha straszna na rynkach. Jedyne co mogę powiedzieć to, to że postaram się w weekend nadrobić stratę. Mam upatrzony rynek a mianowicie mecz towarzyski.... Polski. Uważam że kurs na Litwę przeszacowany, zresztą widać to też po kursach u buków, gdzie systematycznie od wczoraj kurs na Litwę spada a na Polaków rośnie :)

post-195-1306395808,81_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzień 14-18/ 25-29.03.2011

Zysk/Strata 126.14 £

Nadeszła pora na kolejną aktualizację bloga i pochwalenie się przed uczestnikami tego forum moim cudownym redem. Wymówek nie ma, każdy minus to mój błąd. Zakładany cel z wiadomych przyczyn się ogromnie oddalił aczkolwiek jest to doskonały moment na sprawdzenie własnej psychiki, wytrwałości i cierpliwości. Największe wpadki to oczywiście zły dobór stawek, co pociągnęło niechęć do zaakceptowania wyjścia ze sporą stratą a to następnie spowodowało wejście w rynek in-play i jeszcze większą stratę.

post-195-1306395843,61_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Koniec miesiąca więc nadszedł czas podsumowań. Niestety jestem ostro w dupe. Nie będę tego bardziej komentował, niech zrzut ekranu wystarczy za wszystko.

Cel jaki stawiam sobie w miesiącu kwietniu to bycie na plusie :)

post-195-1306395850,85_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Pierwszy tydzień kwietnia wygląda obiecująco. Co jest dla mnie najważniejsze to to, że przyjąłem kilka większych redów ale nie pozwoliłem aby zawładnęły mną złe emocję :) Oby tak nie było dzisiaj bo już od rana truptam w miejscu, tzn gdy zaczaję się na jakiś kurs i uda mi się go zdobyć to zanim go sprzedam kurs wzrasta :( i tak już na 3 rynkach. Muszę się przyzwyczaić do grania z rana ponieważ jak wiadomo wszystko odbywa się zdecydowanie wooolniej.

post-195-1306395861,33_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.