Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

pytanie czy dobrze zrobiłem

Promowane odpowiedzi

A więc w przerwie meczu Real Madrid Penarol(0 - 0 było)

kupiłem backa na remis (5,8) i wystawiłem laya o tick mniej ale ten cholerny kurs powędrował do 6 i do końca nie chciał spaść wiec pod koniec przerwy zrobiłem kontrę na lay 6 i lekka strata .

Nurtuje mnie to bo za kilka minut kurs spadł do 5,5 i dalej spadał ,ale bałem się grac in play bo jak by real strzelił bramkę to bym stracił sporą część z mojego 10 eurowego kapitału.

Proszę o ocenę czy miałem ciąć straty czy czekać , aż kurs spadnie in play.

Odnośnik do posta

Witam, wchodzenie in-play to zawsze ryzyko, choćby to było 30 sekund. Jeśli wcześniej założyłeś, że nie chcesz grać in-play, decyzja była dobra. Poczytaj sobie blog szupesa bo jeśli chodzi o grę w przerwie meczu to chyba nie ma tutaj większej skarbnicy wiedzy niż jego blog. Jeśli interesuje Cię ta tematyka - naprawdę warto, sporo się możesz nauczyć. Ogólnie w kwestii gry w przerwie należy się 'nauczyć' kursów, bo te zwykle podążają według pewnych schematów. Ale o tym lepiej opowie Ci szupes ;)

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Wedlug mnie postapiles bardzo dobrze. Ja tez czesto gram w przerwie meczu i jak widze ze juz zawodnicy wychodza na boisko staram sie jak najszybciej wyjsc z rynku i nie wchodzic in-play. 1 czy 2 ticki w druga strone na pewno przyniosa o wiele mniejsza strate niz w przypadku gdyby w pierwszych minutach padla bramka a nasz zaklad zostal in-play. W przerwie meczu nie polecam takze pchac duzych pieniedzy w rynki o slabej plynnosci bo jest duze prawdopodobienstwo ze nie uda nam sie odsprzedac wszystkiego przed rozpoczeciem 2 polowy.

Odnośnik do posta

Mysle ze nie

Wedlug mnie postapiles bardzo dobrze.

Nie do konca. Trzeba ustawic sie po gwizgku troche wyzej, 1 lub 2 ticki wyzej. A najlepsza opcja jest podzielic kapital na kilka koszyki i wtedy ten wzrost dziala na twoja kozysc.

Przy nalo plynnym runku dobra opcja jest ustawic sie nisko bo kurs tak nie skacze. Wszystko zalezy od meczu i nie ma regoly.

I nie wchodzic in-play. Mi zdazylo sie ze w 26 sekundzie padl gol. Oczywiscie wyszedlem z rynku przed gwizdkiem:)

Odnośnik do posta

Troche zle to ujalem bo chodzilo mi glownie o to ze postapil dobrze wychodzac z rynku przed gwizdkiem rozpoczynajacym 2 polowe. A tak jak napisales najlepszym rozwiazaniem wlasnie jest umiescic swoje pieniadze w kilku koszykach i wtedy nawet jak kurs pojdzie do gory mozna wyjsc na 0 a nawet na plus.

Odnośnik do posta

Tez roznie z tym moze byc - tak sobie mozesz pluc w brode ze jestes w garba kilka centow a jakby poszlo po twojej mysli ale zalapalo tylko czesc twoich zakladow np jakbys rozlozyl na

1.90

1,91

1,92

a przyjeloby sie tylko 1.9 bylbys zly ze mogles zarobic wiecej

a co do twojego wyjscia ze strata - zrobiles bardzo dobrze, ostatnio cos mi strzelilo do glowy i chcialem wyjsc z jakims lekkim zyskiem i stwierdzilem ze kilka sek nie zrobi roznicy. Bylem w bledzie zrobilo : P/L na tym rynku -93.23 ojro

Jak tradujesz w przerwie staraj sie ogladac mecz - w telewizji (moze byc cyfrowa jest tam opoznienie kilku sek w stosunku do analogowej ale jesli tradujesz w przerwie to i to wystarczy) lub streamy w internecie. Dzialaja one zazwyczaj szybciej niz scoreboard'y oraz info live u bukow. Zdarza sie ze masz napisane np ze w meczu trwa przerwa a pozniej nagle przelaczenie i napisane ze juz 48 min. W przypadku streamu w necie hedguj jak widzisz ze zawodnicy wychodza na murawe nawet z redem.

Powodzenia ;)

[edit]

aha i jeszcze jedno - jak mowi mi doswiadczenie z konikow a i sprawdza sie w pileczce - graj na jeden tick, czesciej uchwycisz 2x po jednym ticku niz jeden raz na 2 ticki ;)

[/edit]

Odnośnik do posta