Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Opłaty PREMIUM Betfair ściąga haracz!!!!

Promowane odpowiedzi

Witam serdecznie chciałbym poinformować uprzejmie wszystkich graczy na Betfairze o tzw opłacie premium, która potrafi zabrać ponad 20% z wygranej. Czyniąc tym samym rabaty za ilość punktów Betfair czystym żartem i nieporozumieniem.

Do momentu kiedy zostały pobrane opłaty premium myślałem że biorę udział w prawdziwej giełdzie zakładów, jednak tak nie jest Betfair udowodnił że jest zwykłym bukmacherem i nie mając zbyt wielkiej konkurencji pozwala sobie na pobieranie haraczu od swoich najlepszych graczy którzy firmie wypracowują najlepszy zysk. Uważam to za skandal...

Nadmienię że biuro obsługi nie potrafi prawidłowo obliczyć wysokości opłat premium, wprowadzając klientów w błąd, podając fałszywe informacje o sposobie obliczenia niejasnych reguł tej opłaty.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Czechmar, a możesz napisać jakie zyski notowałeś i jakimi środkami obracałeś, że ci wlepili to 20%? Na stronce piszą , że na takie opłaty łapie się tylko ok. 0,5% graczy...

A ktoś poza kolegą został już obłożony takimi opłatami? Może wypowie się Lepusti, albo ktoś kto obraca większą gotówką?

Ja prawdę mówiąc próbowałem sobie obliczyć, czy się kwalifikuje do takiego haraczu, ale mnie to przerosło. Jak pisze kolega, oni sami nie umieją podliczyć tego współczynnika.

Odnośnik do posta

Wynika z tego że jeśli ja jestem wśród tych 0,5 % to 90% ludzi na giełdzie jest w plecy 5% gdzieś na 0 a 4,5 Na lekkim plusie 0,45 % na umiarkowanym plusie bo za takiego siebie uważam i 0,05% na dużym plusie ja ich nazywam "grubymi misiami"

Nie trzeba obracać dużymi kwotami ani mieć nie wiadomo jakich zysków, wystarczy być regularnie na plusie a ich granica na poziomie 20% stosunku zysków do prowizji jest śmiechu warta i każdy przeciętny gracz taką granicę bez problemu pokona, mój kolega który niedawno zaczął obraca naprawdę małymi stawkami góra 50 euro wygrywa małe kwoty a jego total charges wynosi niecałe 10%. Jedyne co powoduje że jedni takie opłaty płacą szybciej inni zapłacą póżniej to fakt jak szybko wyczerpią pierwsze 1000 funtów opłat GRATIS od firmy. Dziękuję bardzo za takie gratisy....

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Witaj Czechmar

Nie wiem jakie zyski notujesz ale mozesz byc pewny ze jezeli nie notowales stalych profitow przez OSTATNIE 60 tygodni nie grozi Ci napewno Premium Charges

Poczytaj

Opłaty Premium

Do opłat opisanych szczegółowo powyżej mała grupa (poniżej 0.5%) naszych najlepszych użytkowników ponosi również koszty Premium.

Opłaty Premium zostaną wprowadzone 22 wreśnia 2008 roku, a pierwsze koszta zostaną pobrane do 29 wreśnia 2008 roku.

Prosimy zapamiętać, że użytkownicy będą poinformowani o przysługujących opłatach Premium zanim zostaną one pobrane.

Obliczanie potencjalnych opłat

Betfair tygodniowo obliczy zysk brutto oraz sumę pobranych kosztów** w przeciągu 60 tygodni. Szczegóły poniżej.

Opłaty Premium dotyczą jedynie użytkowników, którzy zarejestrują zysk w ciągu ostatnich 60 tygodni, a ich suma zapłaconych kosztów wynosi poniżej 20% zysku brutto.

Zdecydowana większość użytkowników, a nawet większość użytkowników notujących przez ostatnie 60 tygodni zysk na Betfair nie spełnia warunków Opłat Premium

Warunki te spełniają jedynie najlepsi lub nowi użytkownicy, którzy obstawili jedynie kilka zakładów lub wygrali wysokie kwoty. W celu zapewnienia sprawidliwego pobierania opłat wprowadzono dodatkowe kryterium: pojedynczea wygrana przekraczająca 50% zysku brutto przez 60 tygodni nie jest brana pod uwagę. W celu pobierania Oplat Premium użytkownik musi obstawic w ciągu 60 tygodni zakłady na ponad 250 rynkach.

Każdy użytkownik otrzyma upust i nie będzie musiał zapłacić pierwszego £1,000 Opłat Premium w okresie 60 tygodni.

Każdego tygodnia użytkownik spełniający wszystkie kryteria zapłaci kwotę mniejszą od:

* Różnica pomiędzy 20% zysku brutto z poprzedniego tygodnia, a sumą zapłconych kosztów w tygodniu; oraz

* Różnica pomiędzy 20% zysku brutto z okresu 60 tygodni, a sumą zapłconych kosztów w tym okresie.

Użytkownik nigdy nie zapłaci więcej opłat premium niż zysk brutto w poprzednim tygodniu.

Prosimy pamiętać druga z obliczonych powyżej kwot może jedynie obniżyć Opłatę Premium i będzie stosowana bardzo rzadko kiedy różnica pomiędzy 20% zysku brutto z okresu 60 tygodni, a sumą zapłconych kosztów w tym samym okresie wynosi mniej niż podobne obliczenie ale w okresie jednego tygodnia.

Opłaty Premium będą pobierane z kont tygodniowo (w środy) bazując na aktywności z poprzedniego tygodnia (poniedziałek – niedziela).

Konta pojedynczych osób, podmiotów, użytkowników API lub tzw. Kont Master brane są pod uwagę jako pojedyncze jednostki w obliczniu Opłat Premium. Punkty Betfair nie są przyznawane w związku z Opłatami Premium.

* ‘Zysk brutto’ to wygrana kwota bez łącznych kosztów minus przegrane kwoty na rynkach Betfair.

** ‘suma kosztów’ wszystkie pobrane przez Betfair prowizje, koszta transkacji, Opłaty Premium oraz opłaty za pobieranie danych. ‘Pobrane prowizje’ uwzględniają prowizje pobrane za wygrane zakŁady jak i prowizje pobrane od innych użytkowników za Twoje przegrane zakłady. W przypadku wygranej, pobierana jest prowizja po Twojej stawce, w przypadku przegranej przy stawce wygrywającego użytkownika (‘Zakładana prowizja’). Obliczenie prowizji za aktywność obstawiania:

Pobrana prowizja = (Prowizja + Zakładana prowizja) ÷ 2

gdzie

Zakładana prowizja = (straty na rynku) x (stawka prowizji na rynku)

Dzielimy przez 2 aby nie obliczać każdego Funta dwukrotnie.

Podsumowanie Opłat Premium

Opłaty Premium dotyczą użytkowników, którzy w okresie 60 tygodniu spełnią poniższe kryteria:

* Wystąpi zysk;

* Suma zapłaconych opłat wyniesie mniej niż 20% zysku brutto; oraz

* Zakłady na 250 rynkach.

Dwa następne kryteria zmniejszają prawdopodobieństwo płacenia Opłat Premium:

* Pojedynczea wygrana przekraczająca 50% zysku brutto przez 60 tygodni nie jest brana pod uwagę; oraz

* Każdy użytkownik nie będzie musiał zapłacić pierwszego 1,000£ Opłat Premium w okresie 60 tygodni.

Każdego tygodnia użytkownik spełniający wszystkie kryteria zapłaci kwotę mniejszą od:

* Różnica pomiędzy 20% zysku brutto z poprzedniego tygodnia, a sumą zapłconych kosztów w tygodniu; oraz

* Różnica pomiędzy 20% zysku brutto z okresu 60 tygodni, a sumą zapłconych kosztów w tym okresie.

Przykłady

Przykład 1

Wygrałeś £10,000 brutto przez ostatnie 60 tygodni obstawiając na 800 rynkach. Poniesione koszta to £980; wszystkie jako pobrana prowizja. Nie poniosłeś Opłat Premium przez ostatnie 60 tygodni ale w pełni wykorzystałeś roczny upust £1,000.

W poprzednim tygodni wygrałeś £500 i poniośłeś £80 kosztów. Musisz zapłacić £20 Opłat Premium ((£500 x 20%) - £80 = £20).

Przykład 2 – Upust

Wygrałeś £10,000 brutto przez ostatnie 60 tygodni obstawiając na 320 rynkach. Poniesione koszta to £1,050; £850 pobranej prowizji, £200 opłat transakcji oraz £0 Opłat Premium.

W poprzednim tygodni wygrałeś £500 i poniośłeś £50 kosztów. Bez upustu należałoby zapłacić £50 Opłat Premium ((£500 x 20%) - £50 = £50). Jednak biorąc pod uwagę upust dane £50 zostanie potrącąne od £1,000 Opłat Premium. Pozostanie Tobie £950 upustu od Opłat Premium.

Przykład 3 – Bez dużych wygranych

Wygrałeś £8,000 brutto przez ostatnie 60 tygodni obstawiając na 500 rynkach. Poniesione koszta to £1,025; wszystkie jako pobrana prowizja.

W poprzednim tygodni wygrałeś £5,000 na jednym rynku przy poniesionych kosztach £125. W danym przypadku Opłaty Premium nie obowiązują gdyż wygrana stanowi ponad 50% zysków brutto w ciągu ostatnich 60 tygodni. Pobrana prowizja zaliczana jest do wszystkich spłaconych kosztów.

Po odjęciu wygranej zysk brutto wynosi of £3,000 a poniesione koszta to £1,025 dlatego nie ponosi się Opłat Premium

Odnośnik do posta

Witam dziękuję za przytoczenie regulaminu opłaty który czytałem już 50 razy i dalej śmieszą mnie stwierdzenia typu "Zdecydowana większość użytkowników, a nawet większość użytkowników" bo to świadczy o poziomie dziecka w przedszkolu w formułowaniu zdań. Ponadto nie rozumiem na jakiej zasadzie i dlaczego każą dzielić sobie przez 2 tłumacząc żeby nie obliczać każdego funta dwukrotnie zwiększając tym samym opłatę. Ponadto nie rozumiem dlaczego wprowadzają w ogóle taką opłatę dla najlepszych graczy skoro każdorazowo pobierają 5% od wygranej. Ponadto jeśli dotąd płaciłem 5% prowizji a teraz mam płacić 20% to chyba komuś odbiło. Rozumiem 2% podnieść opłatę ale nie o 15%. Poza tym za wysokie wygrane prowizja powinna spadać a nie rosnąć.

Nie mówię że nie osiągam zysków bo osiągam ale nie są to zyski nie wiadomo jakie duże. Chciałem tylko przestrzec że dla dobrych graczy 5% prowizji to tylko mżonka w rzeczywistości płaci się wtedy ok 20% od każdej wygranej!!!

Teraz nie mam za wiele czasu ale być może znajdę żeby policzyć jprzy jakich niskich wygranych opłata już zostanie pobierana....

Odnośnik do posta

Ja myślę że coraz więcej na giełdzie betfair jest traderów którzy systematycznie zarabiają i te 0,5% rośnie. Betfair więc znalazło metodę na tych którzy z giełdą się za bardzo "zaprzyjaźnili", kwestia tylko jaki procent wygrywający jest w stanie zapłacić. Myślę że gdyby było to 25 czy nawet 30% to dalej większość zostałaby w grze. Pozostaje się przyzwyczaić i brać to w koszta lub (jeśli metoda gry na to pozwala) przenieść się np. do betdaq.

Przydatny link:

https://premiumcharge.betfair.com/PremiumPortal/portal

Odnośnik do posta

No nie wiem Kszysztofie czy sie tak latwo ktos przyzwyczai ze 1/4 zarobkow musi oddac jako haracz raczej wymysla sposob zeby tego drakonskiego haraczu nie placic, poza tym nie rozumiem dlaczego w ogole taka oplata powstala skoro to gielda to zasady powinny byc takie same dla wszystkich, wiadomo ze jedni beda lepsi drudzy gorsi ale wprowadzac dodatkowe oplaty moze tylko monopolista gdyby powstala konkurencja szybko by takie praktyki zlodziejskie przeszly do historii....

Odnośnik do posta

Dziwny jest trochę Twój pierwszy post. Piszesz jakbyś obudził się z ręką w nocniku, a przecież opłaty premium były wprowadzone jeśli dobrze pamiętam końcem 2009 roku, czyli już prawie rok są.

Z tego co się orientuję, grubsi handlarze koni pre-race - po prostu płacą te opłaty.

Giełda giełdą i jej idea to jedno, a właściciel giełdy to drugie, może sobie robić na swoim podwórku co mu się podoba.

Konkurencja w postaci chociażby wspomnianego betdaq jest od dawna, nie zmienia to faktu że betfair nadal ma pozycję niekwestionowanego lidera. Widać dobrze przeanalizowali na ile mogą sobie pozwolić.

Odnośnik do posta

Ten temat był przerabiany na innych forach wiele razy,można tago próbować uniknąć na kilka sposobów np.granie surbetów z betdaq lub bukiem,ale puki co betfair jest monopolistą i przebija płynnością inne giełdy nie pozostaje nic innego jak to zaakceptować,szkoda nerwów zresztą trzeba być dobrym w tym fachu aby sie na premium charges załapac,puki co osobiście pomimo cotygodniowego zysku jaki generuję na giełdzie droga do tego daleka .Pisze o tym bo było wiele pomysłów jak temu zaradzić między innymi bojkot betfair i przechodzenie do betdaq ale jak narazie nic z tego nie wyszło i mamy co mamy.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

czechmar, tlumaczylem Ci na gg, ze zanim wyczerpiesz upust oplat premium powinienes przenosic kapital systematycznie na betdaq czy betsson.

Dlatego oczekujesz ze ktos przyzna sie publicznie ze zarabia tak duze kwoty?

Ja gdybym tyle zarabial to i tak bym sie nie przyznal.

Odnośnik do posta