Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Drogi Kolego nie odbieraj źle tego posta ale słowo "chociarz" pisze się tak: chociaż i wszystkie pokrewne słowa typu "chociażby" też się tak pisze.

Japonka właśnie dzisiaj skończyła 40 lat :)

Pozdro

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Trader999
Drogi Kolego nie odbieraj źle tego posta ale słowo "chociarz" pisze się tak: chociaż i wszystkie pokrewne słowa typu "chociażby" też się tak pisze.

Japonka właśnie dzisiaj skończyła 40 lat :)

Pozdro

Bardzo dziekuje za korekte pewnie gdybys uwzniej czytal znalazl bys o wiele wiecej bledow ortograficznych ale chyba nie o to tutaj chodzi w przeciwnym razie tutaj link dla Ciebie www.polszczyzna.fora.pl mozesz bardziej rozwinac swoje skrzydla jezeli to twoja kategoria,z tego co widze to forum ma zupelnie inna tematyke

Ja rowniez Pozdrawiam serdecznie i zycze Powodzenia

Odnośnik do posta

Co za ludzie dyskryminacja pod względem pisowni ? ktoś kiedyś wymyślił dwa u , ó , ż , rz - co jest kompletną paranoją bo niczego nie wnosi a tylko utrudnia życie i teraz dużo ludzi ma przez to problemy w szkole i jak widać nie tylko. Nikt nie jest doskonały ...

Odnośnik do posta

Forum traderzy.pl nie traktuje o ortografii i nie chciałbym aby pod tym postem pojawił się jeszcze jakiś nie związany z tradingiem...

Swoją drogą język mamy taki a nie inny i niestety trzeba się nim posługiwać tak jak nakazuje słownik. Pisząc posty słowa które "przekręciliśmy" podkreślają się na czerwono - więc nie ma najmniejszego problemu by wyłapać "byki" - prawy przycisk myszki na takim wyrazie i pokazują nam się proponowane (poprawne już) słowa.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Wlasnie i nierozumiem tutaj pewnej sprawy kolega Owca26 zamiast zajmowac sie swoim blogiem zajmuje sie wylapywaniem szczegolow takich jak bledy ortograficzne czy jak podkreslil w swoim poscie Japonka wlasnie dzisiaj skonczyla 40 Lat .Ja napisalem w swoim poscie ze juz ma ponad 40 wiec pomylilem sie o jeden dzien bo juz jutro bedzie miala ponad 40 lat albo nawet dzisiaj w zaleznosci od tego o ktorej godzinie sie urodzila jezeli juz chcemy byc tak brdzo szczegolowi .Co do wpisu Zicco zgadazm sie z tym ze bledy ortograficzne nie powinny miec miejsca ja niestety geniuszem nie jestem i popelniam bledy a mam wlaczona english keyboard i takiej opcji jak poprawianie bledow nie mam i nie zamierzam miec mi te bledy nie przeszkadzaja zupelnie a jezeli sa tacy ktorych az tak bardzo one raza to nie musi wcale czytac tego co pisze .To tyle w tym temacie ktory uwazam za zamkniety.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Teraz juz na temat bardziej ,dzisiaj wlasciwie nic nie gralem mozna powiedziec 3 mecze tenisa zarobek znikomy ,zabawa z konmi zakonczyla sie piatka w plecy ogolnie dzien bez historii z malutkim plusikiem od 4 rano szykuje sie maraton tenisa takze licze na jakis dobry rezultat jutro .Pzdr

plt1.jpg

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Sroda.Dosyc spokojny dzien z niezlym wynikiem nie bylo wiekszych problemow kilka transakcji trzeba bylo zamknac z zerem zeby uniknac minusow pozatym wszystko szlo raczej easy plynnosc niezla na niektorych spotkanach nawet bardzo dobra.Odpadla w koncu emerytka z Japonii i wczesniej klka innych znanych nazwisk ,w Wta pozostalo jeszcze klka dobrych zawodniczek jutro mecz Radwanska - Wozniacki chyba Aga pozegna sie z turniejem w Tokyo tak mi przynajmniej sie wydaje chociarz nigdy nic nie wiadomo.

Dzisiejszy wynik wszystko praktycznie scalpy moze dwa trzy swingi

plt2.jpg

Poprawilem blad bo znowu mi sie oberwie :-P

Odnośnik do posta

Cześć. Widzę, że tenis masz dopracowany do perfekcji. Podchodzisz do handlowania profesjonalnie i naprawdę Twoje wyniki chce się oglądać i robią wrażenie. Gratuluje i życzę dalszych sukcesów.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
Gość Trader999
Cześć. Widzę, że tenis masz dopracowany do perfekcji. Podchodzisz do handlowania profesjonalnie i naprawdę Twoje wyniki chce się oglądać i robią wrażenie. Gratuluje i życzę dalszych sukcesów.

Pozdrawiam

Czesc,Dziekuje i witam po przerwie wakacyjnej rowniez zycze sukcesow w handlu na konikach i nie tylko .Pozdrawiam

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Czwartek.Dzien w sumie dobry mogl byc lepszy a nawet duzo lepszy ale niestety Radwanska nie dotrwala do konca seta i ladny green poszedl bylo juz 87 na zielono przy stanie 5-0 dla Wozniackiej backowalem ja przy stanie 2-0 i juz tak zostawilem do konca Radwanska kreczowala i Betfair przy niedokonczonym secie kasuje wszystkie zaklady no nic zostalo tak jak jest dodatnio wiec trzeba byc zadowolonym ale pewien niedosyt jednak zostaje braklo jednego gema :cry: .

plt3.jpg

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Pierwszy dzien pazdziernika niezbyt udany zaliczylem dwie wpadki pierwsza to wyjatkowa naiwnosc tak to chyba najlepiej nazwac napisze jak to wygladalo ku przestrodze dla tych ktorzy zaczynaja zabawe z tradingiem lepiej uczyc sie na moich bledach niz na swoich .

Wozniacka vs Azarenka po dwoch setach green 32 Funty wynik meczu 1-1 w setach i ostatni set Wozniacka dosyc szybko wyszla na prowadzenie wysokie 5-0 kurs stoi na samym dole czyli na 1.01 jakies 80K ja wpadam na wspanialy pomysl wejsc na 1.01 w kolejke za 1,7k stawiam prawie caly bank po takim kursie teraz sobie mysle ze to byl szczyt glupoty tego poranka ale dalej moja stawka stoi sobie w kolejce w meczu Azarenka wygrywa w koncu 1 gema i robi sie 5-1 dalej stoje (nie wiem po co)i czekam jak pozostali inni razem zemna juz tylko jakies 30k po czym robi sie 5-2 cala kwota zostaje przyjeta ja sobie mysle napewno teraz juz bedzie po meczu Azarenka juz wiecej gemow nie powinna wygrac zreszta sam tak myslalem przy stanie 5-0 ze moze uda sie jej ugrac te 2 gemy jeszcze .Potem robi sie 5-3 i serwuje Azarenka pomyslalem (jak zwykle zle dzisiejszego dnia)Wozniacka ja przelamie i skonczy ale niestety zrobilo sie 5-4 i w tym momencie problem naprawde powazny do wyboru dwie opcje czekac az Azarenka wygra kolejnego gema i bedzie 5-5 ?? Moze Wozniacka utrzyma serwis ale z kolei przegrala 4 gemy z rzedu wiec nigdy nie wiadomo ?? na czerwono swieci sie juz -230 ostatecznie nie czekalem sprzedalem ze strata -251. W porownaniu do stawki nie jest to duza strata pomyslalem Wozniacka wygrala caly mecz ja zostalem ze strata zamiast z greenem.Z jedej strony zrobilem napewno dobrze gdyby Azarenka wygrala 5 gema zrobilo by sie 5-5 kurs na 100% poszedl by jakies 30 tickow w gore wtedy strata byla by pewnie jakies -700 moze wiecej z drugiej strony nigdy nie wchodzi sie z taka kwota po kursie 1.01 z tej pozycji juz tylko wszystko moze pojsc w gore nie ma innej opcji jezeli w meczu cos nie wychodzi a tutaj akurat tak bylo ,pomimo jak by sie wydawalo pewnego wyniku jakim bylo 5-0 w gemach a jednak WTA to jest WTA juz nieraz mialem takie sytuacje przy stanie 5-0 wejscie i po 15 minutch robi sie 5-7 i strata podjalem w pewnym sensie gambling postawilem wszystko na beznadziejnie niski kurs i dostalem nauczke teraz mozna pomyslec ze gdybym zostawil to wszystko by bylo i tak na zielono przecierz Wozniacka i tak wygrala ale uwierzcie mi ze majac postawione prawie 2k juz nie bardzo ma sie ochote na chybil trafil i tutaj bardzo jestem z siebie zadowolony ze podjalem jednak taka decyzje mimo to ze przegralem te pieniadze zrobilem to chyba w najbardziej odpowiednim momencie kiedy juz zagrorzenie bylo naprawde duze oczywiscie moglem sprzedac z dwoma tickami straty ale tak jak pisalem wczesniej wynim 5-0 jednak dawal wiele do myslenia i tylko czekalem na ostatniego wygranego gema Caroliny.

Drugi mecz na ktorym zmoczylem Gulbis vs Garcia Lopez tutaj akurat normalna wpadka tak jak to bywa czesto w IN PLAY szybkie przelamanie spoznione wyjscie i trzeba bylo brac strate ,do tego sie juz przyzwyczailem takie sytuacje mialy i beda miec miejsce trzeba to przyjac do siebie i tyle mam na mysli to drugie spotkanie ,bo tego co zrobilem z pierwszym mozna napewno bylo uniknac ,no coz nie zawsze moze byc zielono rozpaczac z tego powodu nie bede to jest trading i trzeba tez przyzwyczaic sie do czerwonego koloru bede mial jeszcze setki okazji zeby zarobic a zadna lekcja nie ujdzie bez analizy nie ma nic lepszego niz wlasne bledy na ktorych uczymy sie najwiecej.

Pozdrawiam

plt4.jpg

Odnośnik do posta

Gratuluję podjęcia słusznej decyzji w cięciu straty. Potencjalna strata mogłabybyć o wiele większa jeśli poszło by nie po twojej myśli. Gdyby zrobiło się 5-5 to jak widniał by red z kwotą 700Ł, to jeszcze ciężej byłoby podjąć racjonalną decyzję o cięciu straty. Ogólnie lepszy zawsze jakiś kapitał niż żaden, który pozostaje, dlatego nawet cięcie przy dużej stracie jest dużo lepsze niż liczenie na cud (bo raz nam się uda, ale za drugim razem możemy zostać z wyczyszczonym kontem). Tu masz racje jak piszesz, że przez własne błędy uczymy się najwięcej, bo z nich najlepiej wyciąga się wnioski. Apropo właśnie popełnionego przez Ciebie błędu, czy myślałeś kiedyś w drugą stronę, kurs 1.01 jest bardzo korzystny do zlayowania. Gdybyś pozbawił się 1/3 swojego greena by zlayować np. za 1000Ł (dałoby to tylko 10 zobowiązania), to ryzyko prawie żadne, a jak handlujesz na tenisie to przekonałeś się już nie raz, że taki kurs potrafi podskoczyć sporo i wtedy zamiast ciąć straty, ty jesteś po drugiej stronie gdzie realizujesz zyski;) Pozdrawiam i powodzenia życzę w dalszej grze.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Przyznam szczerze ze nie pomyslalem o takiej opcji jak sie okazuje bylaby ona najbardziej trafna napewno lepsza niz wejscie na back po 1.01 tyle ze z drugiej strony wynik 5-0 dawal jednak duze poczucie ze mecz ten skonczy sie conajmniej w ciagu 5 minut

tak jak wspominalem w poprzednim poscie nie bylem sam te 80k ktore tam stalo wszyscy chyba tak mysleli jak ja ale mozna bylo wycofac zaklad zaraz po wyniku 5-1 i wejsc z layem tak jak piszesz kosztowalo by mnie to 10 funtow a wlasciwie nic bo green na 30 byl juz wczesniej a zarobek by byl napewno ladny ach czasami jednak czlowiek nie mysli i podejmuje zbyt pochopne decyzje czesto nie do konca przemyslane.

Pozdrawiam i rowniez zycze sukscesow

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Sobota.Dzisiaj obylo sie juz bez glupich pomylek spora czesc strat z wczorajszego handlu odrobilem dobrze ulozyl sie mecz Nadala przegral ale nie w tym rzecz przez calego pierwszego seta ktorego Nadal wygral kurs stal na 1.01-1.02 pozniej juz calkiem na dole 1.01 ale Garcia Lopez w drugim secie jakims cudem zaczal grac lepiej zeby go w koncu wygrac Nadal nie wykorzystal 16 bodajze Break pointow co zemscilo sie na nim .W trzecim secie Garcia Lopez przelamal Nadala dwukrotnie i juz mozna bylo przypuszczac ze raczej Nadal tego meczu nie wygra widzac jak raz po razie trafia w siatke i jak to bywa w takich sytuacjach kurs na underdoga mocno trzymal sie u gory nawet przy stanie 5-2 w gemach caly czas 1,30-1.40 ale po kazdym zdobytym punkcie przez Garcie spadal o 10 tickow w dol przy czym mozna bylo lapac ladne swingi .Takze dzien dzisiejszy udany szybko pozwolil zapomniec o wczorajszych bledach.

plt5.jpg

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień był u Ciebie chwilową niedyspozycją w długoterminowym procesie zarabiania pieniędzy na tradingu (tak najlepiej sobie tłumaczyć te małe niepowodzenia) ;) Widzę, druga okazja do lay po 1.01 w ciągu 2 dni, to coś niesamowitego. Coś w tym jest. Ktoś ostatnio pisał coś o blogu tradingtennis.blogspot.com, że ma on trochę podrasowane te screeny, ale w sumie nie w tym rzecz, żeby o tym gdybać. Często tam na tych screenach widać, jak już ma duży profit, to po jednej stronie np. tego screena:

http://1.bp.blogspot.com/_0ZUWtLjpb_k/TJ9OXcFylQI/AAAAAAAADIw/kKxbRR5__70/s1600/simon2.JPG

ma on większy profit na tego który przegrywa, w przypadku przełamań takich jak było w meczu Nadala, ma się o wiele większy zysk, przy nie dużym ryzyku. Warto się zainteresować tą kwestią, w celu zwiększenia swoich profitów;) Dziś też widzę, że handlując na tym meczu miałeś fajną okazję. Pozdrawiam !!!

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Tak to byla okazja napewno tylko w zyciu bym nie podejrzewal ze Nadal to przegra i nie postawil bym Laya a jednak jak widac znowu by sie oplacilo i naprawde gruuubo by bylo na zielono,narzekac nie bede zrobilem to w inny sposob ,co do tego bloga tez slyszalem ze mocno podrasowane sa jego screeny nie wiem ile w tym prawdy wszystko moglo by sie okazac gdyby nakrecil jakis film ze swojego tradingu ,co do tych roznic miedzy wygrana jak widac na jego screenie to mam pewne przypuszczenia dlaczego to tak wyglada, powiem tak jestem w trakcie testowania pewnej metody narazie nie bede nic pisal o tym zeby nie zapeszyc potrwa to pewnie jakis czas zanim wyciagne wnioski z tego czy jest ona na tyle oplacalna czy tez nie warto sobie tym glowy zawracac jezeli moje testy wypadna poprawnie i wyniki beda zadawalajace wszystko opisze na forum tak jak pisze potrwa to jakis czas nie chce niczego szybko oceniac powiedzmy ze za miesiac dam Wam znac jak to wyszlo, moge tylko napomknac ze ma to scisly zwiazek z matematyka i nie jest to zaden scalping czy swingi .Wlasnie takie screeny jak ten ktory pokazales i wiele innych podobnych zainteresowaly mnie dlaczego to tak wychodzi cos w tym jest napewno i mysle ze wiem o co tutaj chodzi oni nie robia na meczu po 100 czy 50 tylko po klka tysiecy ale tak jak pisze wszystko w swoim czasie .Pozdrwiam

Odnośnik do posta
Gość Anonymous

Też bym pewnie nie pomyślał, że Nadal może to przegrać, ale to jest magia sportu (oczekuj nieoczekiwanego). Takie sytuacje chyba częściej się zdarzają w tenisie niż w innym sporcie. W sumie nawet Nadal nie musiałby przegrać, by był z tego niezły satysfakcjonujący zysk. Właśnie wiem, że te screeny są nadwyraz interesujące co wkleiłem. Tak jak piszesz, coś w tym jest, życzę Ci abyś doszedł do tego. Sam też nad tym myślałem, ale nie testowałęm nic nigdy w związku z tym. Powodzenia w jutrzejszym handlu, ja sobie robię wolne, ale dopiero jutro wieczorem zamieszczę screen ze swojego konta w naszym dziale;) 3maj się ;-)

Odnośnik do posta

Też bym pewnie nie pomyślał, że Nadal może to przegrać, ale to jest magia sportu (oczekuj nieoczekiwanego). Takie sytuacje chyba częściej się zdarzają w tenisie niż w innym sporcie. W sumie nawet Nadal nie musiałby przegrać, by był z tego niezły satysfakcjonujący zysk. Właśnie wiem, że te screeny są nadwyraz interesujące co wkleiłem. Tak jak piszesz, coś w tym jest, życzę Ci abyś doszedł do tego. Sam też nad tym myślałem, ale nie testowałęm nic nigdy w związku z tym. Powodzenia w jutrzejszym handlu, ja sobie robię wolne, ale dopiero jutro wieczorem zamieszczę screen ze swojego konta w naszym dziale;) 3maj się

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.