Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Gość Trader999

Niezdiela.Troche malo czasu poswiecilem dzisiaj na hadel wiecej chyba na obserwacje ale o tym pozniej napisze co do dzisiejszego handlu 4 rynki tylko mecz Youzny-Golubev mozna bylo ogladac w TV stad odrazu widoczny wynik, reszta czyli 3 rynki tylko z Livescore wiec nie zabardzo sie przykladalem ale dniowka jest w pelni satysfakcjonujaca

Screen z dzisiejszego handlu

plt6.jpg

Zabieram sie teraz do pisania posta na temat tego co przykulo moja uwage przez ostatnie kilka dni w damskim tenisie wlasciwie od momentu kiedy zaliczylem wpadke na Wozniackiej potrwa to chwile napewno bo mam kilka zdjec takze zapraszam pozniej do tematu

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Trader999

Szybki update wczorajszego dnia w sumie nie dzialo sie nic z braklo czasu zeby przysiasc na powaznie zreszta wiecej czasu poswiecilem na przeszukiwanie historii o ktorej pisalem niz na trading ,dzisiaj tez wlasciwie siadlem dopiero do tradingu jak narazie zaliczylem jedno spotkanie a zostalo chyba jescze jedno lub dwa

plbj1.jpg

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Wtorek nie wiele tego handlu dzisiaj bylo przegapilem wszystkie poranne mecze tenisa zalapalem sie na 3 ostatnie mecz Davydenki odpuscilem juz ,wynik jest ok jak na taka mala ilosc zagranych meczy,szkoda tylko przegapionej okazji jaka byla w meczu Soderling - Robredo spoznilem sie troche ale akurat sziedzialem na meczu Kleybanovej a okzja byla niezla

soderling.jpg

jak wszedlem kurs juz spadl z ponad 3 na 1,7 jeszcze pare groszy udalo sie urwac

Tak to dzisiaj wygladalo jutro siadam od rana wczesnie

plbj2.jpg

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Sroda.Tenisa znowu malo jeden mecz zagrany reszta Basket siedzialem w nocy na NBA Preseason ale plynnosc jescze nie zabradzo pewnie z dnia na dzien bedzie coraz lepiej w sumie dniowka wyszla niezla dzieki koszykowce .Najlepszy okazal sie pierwszy mecz PLK Anwil - Polonia (59-56) do konca nie bardzo wiadomo bylo kto wygra kurs na Anwil powedrowal nawet na chwile do 5.00 swingi mozna bylo lapac ze az milo chociarz plynnosc slabiutka byla no mam nadzieje ze w kolejnych meczach basketu bedzie coraz lepiej i tylko lepiej z plynnoscia

plbj3.jpg

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Czwartek.Ograniczenia czasowe nie pozwalaja ostatnio na zbyt wiele handlu mozna powiedziec ze z tenisa jestem w stanie zlapac 2 moze 3 mecze dziennie, niestety troche niedogodne godziny rozgrywania spotkan ,dzisiaj zagralem w sumie jedno dobre spotkanie drugie WTA odpuscilem calkowicie jakos nie czulem tego meczu a w takich przypadkach nie lubie pchac sie na sile zeby zarobic za wszelka cene wynik jest ok ,moze w weekend

znjadzie sie nieco wiecej czasu na handel .

plbj4.jpg

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Sobota.Sypnelo dzisiaj kilkoma niespodziankami w ATP nie spodziewalem sie ze Murray,Roddick i Davydenko odpadna co Roddicka to moze bylo bardziej prawdopodobne ze odpadnie juz od jakiegos czasu nie jest w formie chociarz i Davydenko tez nie blyszczy ale myslalem ze pokona pseudo tenisiste Isnera moze oszczedzaja sile na Shanghai Masters i tutaj tylko trenuja zreszta niewazne dla mnie nie ma to znaczenia kto wygrywa dopoki handel idzie w dobrym kierunku, kto handlowal dzisiaj mecz Wozniackiej widzial napewno co dzialo sie kiedy zle stanela na noge i miala jakis problem z kolanem kurs poszybowal z 1.02 na 3 gosc ktory przehandlowal tam 19k zgarnal ladna kase pewnie jakies 40k ,potem jak okazalo sie ze Wozniacka bedzie jednak grala kurs zaczal powoli spadac w dol ale jednak stal przez jakis czas na 1,70 co bylo dobra okazja do wykorzystania chociarz pewne ryzyko bylo nigdy nie wiadomo jak naprawde czuje sie sama zawodniczka i czy za chwile nie podda meczu ci ktorzy lubia ryzyko mogli zrobic fortune w ciagu 5 minut

wozniackiy.jpg

Dzisiejszy Trading

plbj5.jpg

Odnośnik do posta

Mnie ta cała pseudo kontuzja Wozniackiej bardzo zdemotywowala, z tego co sie orientuje to kontuzje kolan sa bardzo grozne do tego jak zawodniczka płacze to bol musial byc ogromny, z tego powodu zagralem na Serbke po kursie 2.3 myslalem ze to wielka okazja. A tu Wozniacka wstaje i gra niemal jakby sie nic ie stało, inna sprawa ze ta przereklamowana Ivanvic nic nie zrobila zeby utrudnic jej zycie ale bardzo sie na tym zawiodlem, co ona do cholery symulowala czy co...

Odnośnik do posta

Raczej nie symulowala pewnie jakis bol na poczatku byl wiadomo kolano musi bolec jednak poczula sie lepiej i tak jak piszesz Ivanovic niewiele mogla zrobic zeby utrudnic jej gre ja w takich przypadkach nie robie zupelnie nic czekam az sytuacja bedzie calkowicie klarowna albo krecz albo graja dalej dlatego ze kazde wejscie w takim momencie niesie za soba duze ryzyko i tak wlasnie tutaj bylo poplyneli wszyscy ktorzy zaczeli kupowac Ivanovic co innego gdybym mial otwarty zaklad na Wozniacka wtedy odrazu sprzedalbym ze strata nie czekajac na ewntualny krecz.

Odnośnik do posta

Niedziela.Koniec tenisa na dzisiaj nie doczekalem sie na mecz Djoko , deszcz dalej leje wiec czas na krotkie podsumowanie niedzieli ogolnie poprawnie wyszlo dzisiaj handlowanie

pare groszy na F1 reszta wlasciwie tenis i troche drobnych z wczoraj ,jutro w koncu turniej w europie czyli w normalnych godzinach bedzie mozna zlapac wiecej meczy obsada w Linz calkiem niezla i Shanghai Masters tez ladnie, zapowiada sie byc moze niezly tydzien

Screen z handlu nie kompletny co prawda ze wzgledu na mecz Djokovica tam narazie swieci na zielono mam nadzieje ze jutro cos jesczcze dorobie .

plbj6.jpg

Odnośnik do posta

Poniedzialek.Wozniacka juz chyba na zawsze bedzie mnie przesladowac ;-) jakis tydzien temu przejechalem sie na niej dzisiaj znowu mala wpadka na szczescie nie taka jak ostatnio i dzien wyszedl jednak na plus .Za kazdym razem kiedy wchodze na mecz Wozniackiej z backiem ona jest odrazu zlamana i tak bylo dzisiaj po czym odrazu przegrala seta i oczywiscie za kazdym razem okazuje sie pozniej ze jednak caly mecz wygrywa .Ogolnie nie zabardzo sie dzisiaj przylozylem do handlu chociarz wynik jest dodatni to jednak na taka ilosc meczy mozna bylo duzo wiecej zrobic z kolei ja skakalem z meczu na mecz zamiast przysiasc do jednego porzadnie .

plbj7.jpg

Odnośnik do posta

Wtorek.Braklo dzisiaj ATP meczy do handlu wszystko odwolane z powodu deszczu a w WTA nie szlo mi dzisiaj zabardzo jakos nie mam zaciecia ostatnio do handlu damskiego tenisa.Wynik dzisiejszego dnia na plusie ale bez fajerwerkow taki sobie moglby byc lepszy,

jedyne to co jest bardziej pozytywne to dosc dlugi strike rate to juz chyba bedzie ponad tydzien bez ujemnego dnia

plbj8.jpg

Odnośnik do posta

Sroda 13-nastego jak sie okazala nie byla to pechowa sroda zaczalem dosc pozno od meczu Nadala kiedy kurs na niego stal juz na 1.03 zaczalem backowac Wawrinke stawka 2 ale nic z tego nie wyszlo kolejne przelamanie i po meczu ,bardziej bojowo bylem nastawiony na mecz Federera jak dla mnie juz wczoraj 1.19 bylo spora promocja chociarz jakis czas nie gral i nie bardzo bylo wiadomo w jakiej moze byc formie .Z kolei Isner w dniu wczorajszym nie popisal sie w meczu z naszym rodakiem ledwo go wygral w TB przy czym Kubot mial bodajze 3 lub 4 pilki meczowe szkoda bo to on zagral by dzisiaj z Federerem .

Wniosek byl prosty wymeczane zwyciestwo Isnera wczoraj i w perspektywie mecz przeciwko Federerowi 1.19 promocja jak dla mnie w rezultacie green jaki praktycznie na tyle mnie zadawala ze moge sobie zrobic reszta dnia wolna chociarz zlapalem jeszcze kilka funtow na WTA juz dzisiaj latwiej bylo z transmisja w Eurosporcie.Ogolnie dzien udany z niezlym zarobkiem .

betfairfederer.jpg

plbj9.jpg

Odnośnik do posta

Wczoraj byl 13 pazdziernika i dzien byl udany ,dzisiaj mialem kolejna trzynastke tym razem nie byla juz szczesliwa, a trzynastka dlatego ze dzisiaj dokladnie 13 dni trwala moja passa bez ujemnego dnia przesadny nie jestem ale zawsze trzeba szukac gdzies przyczyny niepowodzen :-| chociarz ona sama tkwi tylko i wylacznie w mojej psychice .

Handel rozpoczalem od meczu Murray-Chardy Green dosc szybko i latwo +58 pomyslalem dzien dobrze sie zaczyna wskoczylem szybko na mecz Berdycha z Garcia Lopez,tutaj tez dosyc szybko miale greena na jakies 20 po czym wszedlem z kolejnym backiem na Berdycha przed jego serwisem 0-15 czekam 0-30 dalej czekam w koncu robi sie po 30 i mysle sobie jestem juz w domu dalej czekam ustawiony dwa ticki nizej niz kupilem ,Garcia Lopez 40-30 dosc wyrazny sygnal do szybkiego wyjscia i ciecia strat jednak dalej czekam robi sie 40-40 kurs wraca powoli do normy ADV . Berdych mam green z jednym tickiem zarobku jakies +30 ale z jakiegos powodu caly czas czekam robi sie rownowaga ja dalej czekam i tak dokladnie bylo 4 rownowagi ja caly czas stoje i nie robie NIC za kazdym razem mam green ale postanowilem ze te dwa ticki ktore chce miec bede mial.Okazuje sie ze jednak nie mam i nie bede mial Garcia Lopez przelamuje i juz jestem jakies 60 tickow w tyl jakies -480 ,wiec mysle ze gorzej juz byc nie moze wiec poczekam na kolejnego gema kiedy Garcia bedzie serwowal licze na powrotne przelamanie tym razem szczescie usmiecha sie do mnie i Berdych przelamuje powrotnie sprzedaje wtedy ze strata 20 tickow udalo sie uratowac spora czesc jestem -180 RED ,zanim mecz sie skonczyl odrobilem jeszcze 60 funtow i zakonczylem z minusem 120 .Po meczu bylem troche zdziwiony swoimi decyzjami jakie podejmowalem podczas tego meczu a raczej tego gema mialem cztery okazje zeby sprzedac z zarobkiem 1 ticka czekalem jednak na 1 tick wiecej ,no coz czasami glupota bierze gore nad zdrowym rozsadkiem mecz i tak szczesliwie zakonczyl sie niezbyt duza strata .Potraktowalem to jako swoja chwilowa niemoc i wypadek przy pracy ,po czym przeskoczylem na kolejne spotkania Tsonga green,Soderling green mam praktycznie odrobione straty z meczu Berdycha a nawet jestem w tym momencie na plusie 16 funtow .

Wchodze na mecz Nadal-Melzer zaczynam ogladac przy stanie 4-1 dla Austriaka i widze ze Nadal nie blyszczy dzisiaj ma spore klopoty z dobrze grajacym Melzerem i set konczy sie 6-1 ,jeszcze w tamtym momencie nic nie kupowalem dalej postanowilem poczekac na to co Nadal pokaze w drugim secie ,czekalem az do momentu kiedy Nadal wygral swojego gema serwisowego i wchodze z backiem na niego przy serwisie Melzera ustawiony nieco wyzej jakies 5 tickow ponadto co jest obecnie ,panuje ogolne zamieszanie kurs skacze 5-7 tickow w gore i w dol ktos zbiera mojego backa ja wystawiam lay odrazu sprzedaje mam kilka funtow na zielono,i tak jeszcze bodajze dwa razy po czym mam 35 na green,sytuacja nieco sie zmienia Nadal ma lekka przewage i szanse na przelamanie wynik zdaje sie bylo 40-15 dla Nadala przy serwisie Melzera jakos nigdy nie praktykuje takich wejsc ale tymrazem postanowilem zaryzykowac i kupuje back na Nadala jak sie okazalo decyzja sluszna Nadal przelamuje utrzymuje pozniej swoj serwis i wygrywa seta nr 2 wtedy postanowliem sprzedac laya i mam green na ponad 100 funtow ,zaczyna sie set 3 backuje Nadala przed jego serwisem kilka razy mam juz green na 142 funty i pomyslalem sobie wystarczy Berdych w pelni odrobiony z mala nawiazka jest ok nie ma co kusic losu .Ale po kilku minutach zmieniam zdanie postanawiam kupic backa na Nadala raz jescze .ustawiam Lay 3 ticki nizej back zostaje przyjety teraz tylko trzeba poczekac az Nadal zdobedzie punkt przy serwisie Melzera i bedzie jakies 200 na zielono

Od tamtej pory gra Nadala posypala sie juz na dobre chociarz utrzymywal swoj serwis przez kolejne dwa gemy ale kurs jak wiadomo wedruje nieco w gore z racji tego ze to 3 set i wynik jest remisowy ale caly czas mam green wedrujacy pomiedzy +50 dochodzacy momentami do 110 ,ja robie dokladnie ten sam blad jaki popelnilem w meczu Berdycha CZEKAM myslac dlczego mam brac mniej niz juz mialem dojdzie chociarz do 142 i sprzedam bez zarobku ,Nadal serwuje robi sie 0-40 a u mnie -70 czekam dalej widzac ze nic z tego nie bedzie jestem w pelni swiadomy ze popelniam blad Nadal gra slabo i nie da rady wyciagnac tego gema i tak sie stalo Melzer przelamuje mam jakies -220, po czym Melzer utrzymuje swoje podanie bez problemow i mam RED na -570 no to bylo nie lada osiagniecie z zielonego +142 na czerwone -570 trzeba sobie pogratulowac glupoty.

Przy stanie 5-3 dla Melzera zastanawiam sie nad zakupem backa na Austriaka po kursie 1.20 za jakies 1.6K wtedy straty zostaly by przyciete o jakies 300 funtow decyzja byla jak najbradziej sluszna ale z jakiegos powodu nie zrobilem tego w tamtym momencie kiedy kurs na Melzera stal jeszcze na 1.20 tylko wtedy kiedy Nadal serwowal i Melzer mial pilki meczowe a kurs spadl na 1.06 zakupilem backa po tak niskim kursie Nadal jednak ostatecznie utrzymuje serwis ja mam back na Melzera za 1.06 a kurs wraca do 1.20 znowu przespana i spozniona decyzja o wynik jestem raczej spokojny Melzer gra bardzo dobrze i wygrywa ostatecznie swoj gem serw. do zera czyli kolejny blad jezeli juz postanowilem zagrac Melzera trzeba bylo brac po kursie 1.20 a nie czekac na spadek do 1.06 w sumie odrobilem 100 ale red wyniosl -470.Po tym meczu juz calkowicie nie moglem zrozumiec tego co zrobilem jak moglem z ladnego greena obrocic wszystko w spory red .

Ostatni mecz to juz niewytlumaczalny przypadek kolejny green obrocony w red -191 juz nie bede tego opisywal .Dzien powinien byc spokojnie na plusie jakies 400 ale tak jak juz to ma miejsce od Czerwca raz w miesiacu mam taki dzien w ktorym popelniam takiego typu bledy hurtowo jeden za drugim taka sytuacja miala miejsce ostatnio w meczu pucharu Davisa kiedy poplynalem na 560 od tamtej pory wszystko szlo dobrze az do dzisiaj ,wczesniej z kolei taka wpadka miala miejsce przed samym US Open no coz tak bywa ,teraz moge spokojnie handlowac przez kolejny miesiac mam nadzieje :-P

plbj10.jpg

plnadal.jpg

plnadal2.jpg

Odnośnik do posta

Faktycznie mogłeś mieć piękny plus a wyszedł "piękny" minus. Ale najważniejsze że sam się tym nie załamujesz, kiedyś ten minus musiał przyjść , a jestem pewien że 3,4 dni spokojnego handlu i wyjdziesz na swoje:) Ty i gofer to moim zdaniem dwaj najlepsi traderzy na tym forum także z niezwykłą ciekawością się czyta Wasze blogi bez względu czy akurat dzisiaj jesteś +300 czy -500.

Pzdr

Odnośnik do posta

Dziama o zalamywaniu sie nie ma mowy tak to bywa raz pod wozem raz na wozie wazne zeby szesciej byc jednak na wozie.Dzisiaj zdecydowanie bylem na wozie w sumie zagralem tylko trzy mecze ale wynik jest na tyle zadowalajacy ze pozwolil odrobic praktycznie prawie polowe wczorajszej wpadki ,moglo byc duzo lepiej nawet okolo 500 ale spoznilem sie na mecz Federera niestety kiedy wrocilem bylo juz po pierwszym secie i w drugim 4-1 albo 4-0 nie pamietam dokladnie ,mniejsza z tym wazne jest to co bylo a nie to co moglo byc .W meczu Melzera duzo sie dzialo przelamanie za przelamaniem praktycznie kurs fruwal od 1.11 wzwyz do 2,30 i pozniej jeszcze wyzej.Ja wszedlem w TB z Backiem na Melzera zaraz zrobilo sie 4-1 i sprzedalem takze szybki swing pozniej scalp i wynik juz byl na tyle zadowalajacy ze postanowilem nie kusic losu tak jak wczoraj .

melzer2.jpg

petkovic.jpg

plsh1.jpg

Odnośnik do posta

Sobota.Malo handlu dwa mecze wynik jest OK ,pierwszy mecz Murray-Monaco niestety przespalem na Federera udalo sie wstac na szczescie ;-) ,szkoda ze w tym samym czasie grano polfinal w Linz bo kolejne spotkanie ucieklo a bylo ich dzisiaj raptem 4 nie liczac wczesnie rano granego meczu WTA w Osace ,po tym jak dzisiaj Federer poradzil sobie z Djokovicem ktory do tej pory w tym turnieju ogrywal wszystkich do 2 lub 3 w kazdym secie, mysle ze Murray nie bedzie mial za wiele do powiedzenia jutro, chociarz kto wie fakt ze napewno Federer bedzie chcial zrewanzowac sie za przegrany final Rogers Cup w Toronto jakies 2 miesiace temu ,mecz napewno bedzie ciekawy a kursy sa dosyc zachecajace.

federerpl.jpg

plsh2.jpg

Odnośnik do posta

Trader nie miales obawy o Fedexa. Ja powiem, ze tylko ogladalem ten mecz. Djokovic gral naprawde dobrze 4 niewykorzystane bp. Bardzo dobry 1 set. Mysle ze Djoko bedzie naprawde mocny na AO stawiam na final w jego wykonaniu. Federer bedzie walczyl o 2 pozycje na koniec roku wiec nie ma mowy o odpuszczeniu meczu "rudemu" @1.53 mysle ze do jutra bedzie jakies @1.47

Pzdr

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.