Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Gość Trader999

Krzysiultd Jest jeczcza jedna roznica zasadnicza pomiedzy bramka w pilce a kreczem w tenisie ,polega ona na tym ze w pilce kiedy bramka padnie wszyscy wiemy co sie dziej mamy MARKET SUSPENDED i niestety musimy czekac co bedzie dalej gdzie kurs wyladuje pytanie brac strate czy czekac ?? W tenisie jezeli zwodnik kreczuje po pierwsze market nie jest Suspended ,po drugie jezeli nawet zawodnik zle sie poczuje skreci kostke np ,wzywa lekarza najpierw dopiero pozniej podejmuje decyzje o kreczu a my mamy mozliwosc wyjscia z rynku w kazdej chwili zanim podejmie decyzje o kreczu.

Ale oczywiscie kazdy gra to co lubi i to w czym czuje sie najpewniej nie chcialem tutaj absolutnie podwazac niczyjego autorytetu wszystkim zycze powodzenia bez wzgledu na to co gracie.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Trader999

Kolejny dzien Us Open pogubilem sie ktory ale mysle ze numer 6 wszystko zgodnie z planem zero minusowych rynkow plan wykonalem ,wklejam narazie screen z wczorajszego dnia a pozniej zabieram sie do kontynuacji mojego wczorajszego posta na temat swoich strategii w tenisie.Pzdr

pl5p.jpg

Odnośnik do posta

Witam, gratuluje swietnych wynikow. Piekne greeny robisz na tenisie, oby tak dalej. Z niecierpliwoscia czekam na ciag dalszy Twoich strategii. Pozdrawiam

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Wczoraj skonczylem wlasciwie na przykladzie przelamania i tutaj sie zatrzymam w moim opisie.Czyli tak jak juz pisalem nie gram na tzw mozliwe przelamanie liczac na to ze tak wlasnie bedzie dla mnie licza sie tylko fakty a nie to co moze sie stac czyli musi byc zawodnik przelamany i wtedy dopiero jest wejscie ,kolejna wazna sprawa tutaj jest to kto przelamuje jezeli to jest faworyt wtedy wchoodze odrazu po przelamaniu lapiac jak najwyzszy kurs za nisko tez nie mozna wchodzic czyli kolejny wazny czynnik to szybkosc wejscia ale o tym napisze dalej ,jezeli przelamal underdog nie ma mowy o wejsciu odrazu po przelamaniu wtedy czekam do momentu rozpoczecia kolejnego gema a dokladnie kiedy underdog prowadzi conajmniej 30-0, taka taktyka jest bardziej bezpieczna przykladowo jezeli przelamuje underdog i w kolejnym gemie traci pierwszy punkt kurs leci szybko w gore do 20 tickow a jezeli zrobi sie 0-30 to juz nawet nie chce mowic co wtedy sie dzieje starta okolo 40-50% stawki murowana wszystko jest ok jezeli mimo 0-30 wynik wraca do normy.Dlatego nie gram uderdoga po przelamaniu tylko po prostu czekam na bezpieczne 30-0 a nawet 40-0 kurs i tak wystarczajaco spadnie o kolejne 15 tickow po utrzymaniu serwisu ,nastepna sprawa to zwiazana z ta metoda bardzo wazne jest jaki jest ogolny stan meczu i kto gra, metode ta stosuje wtedy jezeli wynik meczu jest 0-0 w setach lub underdog prowadzi 1-0 w setach i nie gra z zawodnikeim takim jak Federer,Nadal ,Murray ,

Djokovic tutaj napewno trzymam sie z daleka od grania underdoga chyba ze prowadzi juz conajmniej jednym setem lub dwoma wtedy moglbym sie zastanaowic nad takim wejsciem .

Zeby bylo jasniej UDERDOG najlepszy do stosowania takiej metody to taki ktos na kogo kurs przed meczem nie przekracza 3.00 czyli na taki mecz bez az tak wyraznego faworyta.Wogole omijam z daleka mecze ktore startuja z kursem do 1.20 na faworyta tutaj czekam na rozwoj sytuacjiczasami zdarz sie tak ze faworyt zawodzi i przegrywa pierwszy set wtedy ten kurs jest bardziej bezpieczny bo jest poprostu wyzszy niz na poczatku spotkania im wiekszy kurs tym mniejsze sumy po stronie LAY ze wzgledow oczywistych wyzsze liability latwiej sie przebic w dol kiedy wszystko idzie po naszej mysli to by bylo na tyle w kwesti przelaman .Najlepsza metoda zeby poznac mechanizm rynku tenisa jest scalping na jeden tick niskimi stawkami nic nas lepiej nie nauczy niz ta metoda i tutaj najwazniejsza jest szybkosc wejscia i szybkosc wyjscia na cala operacja kupna/sprzedazy mamy gora 15 sekund z moich obserwacji i doswiadczen wynika ze w czasie scalpingu kazdy przeczekany bet czyli po zakupie BACK nie sprzedany LAY odrazu moze nas drogo kosztowac nalezy tu pamietac ze w scapowaniu nie interesuje nas juz tak bardzo jakim wynikiem skonczy sie gem czy kolejna pilka wszystko to robimy w czasie pomiedzy krotkimi przerwami w meczu nawet w czasie kiedy zawodnik zdobyl jeden punkt i przykladowo wlasnie przygotowuje sie do kolejnego serwisu ,kazdy scalp musi pracowac w szybkim czasie jezeli nie uda sie nam sprzedac w ciagu 15 sekund z zarobkiem (mowie tu o jednym ticku)bierzemy starte jednego lub dwoch tickow mamy caly mecz na to zeby zarobic pieniadze i scalpowac do woli nie czekamy a moze pojdzie na dol jak zdobedzie punkt.Skuteczny scalping to taki ktory w czasie calego spotkania 2 setowego powtarzamy go conajmniej 30 razy.Ok narazie koncze w nastepnym poscie opowiem wiecej na temat scalpow i innych moich metod.Mam nadzieje ze w dosyc jasny sposob przedstawilem swoje metody w razie jakichkolwiek pytan niejasnosci chetnie pomoge.Pzdr .

Cdn.

Odnośnik do posta

Jeśli nie jest to dla Ciebie problemem to wrzuć jakiś aktualny filmik pokazujący grę. Ostatni film, który zamieściłeś (chyba z 12.08) był totalnym chaosem jeżeli chodzi o grę, brak jakiejkolwiek strategii, próbowałeś handlu koncentrując się na spadkach licząc na... szczęście, które przyznam dopisywało Tobie ;) Był moment zawahania - ciąć straty czy nie, zostałeś w grze i potoczyło się szczęśliwie ale mogło być inaczej. Dlatego ciekaw jestem w jakim stopniu zmieniła się Twoja gra od ostatniego filmiku :) Fajnie byłoby też podawanie % jaki masz dzienny zwrot z zainwestowanego kapitału :) Pozdrawiam

Odnośnik do posta
Gość Trader999
Witam, gratuluje swietnych wynikow. Piekne greeny robisz na tenisie, oby tak dalej. Z niecierpliwoscia czekam na ciag dalszy Twoich strategii. Pozdrawiam

Dzieki Leno86 postaram sie codziennie cos dorzucic w kazdym poscie na temat moich strategii

Jeśli nie jest to dla Ciebie problemem to wrzuć jakiś aktualny filmik pokazujący grę. Ostatni film, który zamieściłeś (chyba z 12.08) był totalnym chaosem jeżeli chodzi o grę, brak jakiejkolwiek strategii, próbowałeś handlu koncentrując się na spadkach licząc na... szczęście, które przyznam dopisywało Tobie ;) Był moment zawahania - ciąć straty czy nie, zostałeś w grze i potoczyło się szczęśliwie ale mogło być inaczej. Dlatego ciekaw jestem w jakim stopniu zmieniła się Twoja gra od ostatniego filmiku :) Fajnie byłoby też podawanie % jaki masz dzienny zwrot z zainwestowanego kapitału :) Pozdrawiam

To moze zaczne od tych ostatnich filmow zgodze sie z tym ze wyglada to na totalny chaos

po pierwsze dlatego ze to sa jedynie urywki gry i dla ogladajacego wyglada to wszystko na gre "uda sie lub nie" ,ale nie dla grajacego czyli dla mnie strategie mam zawsze fakt ze czasami potrzebne bylo szczescie zeby wyjsc dobrze ale tylko i wylacznie przez spoznione wyjscie lub wejscie .Grajac nie licze na spadki ja poprostu wiem ze one nastapia przecierz nie gram w ciemno widze jak zmienia sie sytuacja na korcie i jestem pewny ze spadki beda to nie jest zaden problem problemem jest oszacowanie w ktorym miejscu po zdobytym punkcie wyladuje kurs jezeli dobrze wejde po punkcie wyjscie jest tylko formalnoscia zawsze znajdzie sie masa grajacych spoznionych ktorzy beda schodzic coraz nizej i nizej tez chcac zarobic .Co do filmow przestalem nagrywac narazie bo ten program ktorego uzywam strasznie zamula czasami nawet geeks nie chodzi tak jak powinien ale moge nakrecic cos w najblizszych dniach no problem ,tylko zeby zobrazowac caly etap handlu na rynku musi to byc dluzszy film , na youtube sa krotkie i ciete do 10 minut nie pozwalaja na dluzsze ,no i gra napewno sie zmienila od tamtego czasu kiedy byly te filmiki robione napewno jestem bogatszy w doswiadczenia te przykre najbardziej ucza . Co do dziennego zwrotu to trzeba by sie zastanowic czy wyliczac go z ogolnie zainwestowanego kapitalu czy ze stawki bazowej czy tez z naszego obecnego banku we wszystkich tych przypadkach wyliczenia nie odzwierciedlaja calkowicie prawdy.Moge zainwestowac kwote 10 krotnie wieksza niz moj caly bank przez 8 godzin tradingu wchodza w to np .scratch trady ktore sa jakby nie bylo zainwestowana kwota ale nie przyniosly absolutnie nic czyli 0 a bylo ich 20 po 300 funtow czyli to juz daje nam kwote 6000 funtow z ktorych nic nie wyniklo, zreszta nawet bez scratch zainwestowana kwota i tak zawsze przekracza u mnie bank wielokrotnie to juz norma .

Takie jest moje prywatne zdanie moze sie myle ;-) Pozdrawiam

Odnośnik do posta

A ja chce zapytac o sprawy czysto techniczne....

Zawsze ogladasz mecz ktory grasz? Streamy w interniecie to jest katastrofa. Opoznienia rzedu 5-10sec uniemozliwiaja trading. Wczesniej widze spadek kursow a dopiero za kilka chwil dowiaduje sie czym ten spadek byl spowodowany.

Czy wystarczaja Ci wyniki live np. na bet365? A moze jakiegos innego? Znacznie szybszego.

Chodzi o to z jakiego zrodla pozyskujesz informacje o grze?

Odnośnik do posta

Super, dzięki za odpowiedz.

Co do % to tak jak napisałem - różnica między ogólnie zainwestowanym kapitałem i jego zwrotem. Tylko nie wiem, czy statystyki BF pozwalają w jakiś prosty sposób na jego wyliczenie bez konieczności manualnego sumowania każdego rynku?

Życzę powodzenia, pozdrawiam :)

Odnośnik do posta
Gość Trader999
A ja chce zapytac o sprawy czysto techniczne....

Zawsze ogladasz mecz ktory grasz? Streamy w interniecie to jest katastrofa. Opoznienia rzedu 5-10sec uniemozliwiaja trading. Wczesniej widze spadek kursow a dopiero za kilka chwil dowiaduje sie czym ten spadek byl spowodowany.

Czy wystarczaja Ci wyniki live np. na bet365? A moze jakiegos innego? Znacznie szybszego.

Chodzi o to z jakiego zrodla pozyskujesz informacje o grze?

Zawsze staram sie grac ze streamem ale te z internetu nawet ich nie wlaczam szkoda czasu opznienia tak jak piszesz klkanascie sekund , livescore jest szybszy Bet 365 czesto tez nie nadarza z update ale jest lepszy sposob jezeli juz nie ma streamu wlaczam dwoch lub trzech bukmacherow ktorzy maja w ofercie moje spotkanie w live in play i nie patrze na wynik bo tywa roznie tylko na kursy ktore zmieniaja sie szybciej niz score wtedy juz wiadomo kto zdobyl punkt to taka metoda jak nie ma streamu.Na Betfair stream bywa szybszy od TV jezeli jest taki mecz w tv ale to i tak za malo zawsze sa szybsi traderzy i to oni dyktuja warunki niestety trzeba sie dostosowac i probowac grac pod nimi jak najszybciej.

Tutaj http://www.usopen.org/en_US/scores/cmatch/index.html jest livescore IBM dla US OPEN szybszy niz obraz z tv ,obslugiwany przez sedziego stolkowego polecam na tym glownie opieram swoja gre na US open ,ogladam oczywiscie tez w miare mozliwosci ,najlepiej

wejsc ze strony glownej w scores&stats i potem wybrac livescore zaladuje sie wtedy IBM SLAM TARCKER ,piekna sprawa mozna sobie porownac z eurosportem kiedy mecz leci na zywo w 95% jest o 2 sekundy szybszy,do tego jeszcze jest opcja USOpen radio w prawym rogu mozna sluchac relacji z meczow nawet jezeli ktos nie zna angielskiego to kiedy sedzia krzyknie aut kazdy zrozumie :lol:

Odnośnik do posta

wszedlem na stronke ktora podales, aby ogladac US Open na zywo, ale niestety pojawila sie informacja ze przekaz jest niedostepny w moim regionie. czy u Was jest tak samo?

jestem w Polsce i mam polskie IP, a Ty gdzie mieszkasz ze u Ciebie dziala?

Odnośnik do posta

myslalem ze i video takie szybkie maja :)

a livescore faktycznie szybki, aczkolwiek kilka razy zdarzylo sie tak, ze na eurosporcie widac juz bylo zdobyty punkt a livescore jeszcze go nie pokazal.

a poza tym tym szybszy od tv.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Za mna tydzien gry na US OPEN wszystko idzie zgodnie z planem, screen z wczorajszego dnia pozniej napisze klka slow wiecej

plndz.th.jpg

Wracajac do wczorajszego dnia nie bylo wcale latwo handluje sie coraz trudniej klka czynnikow ma na to wplyw mniejsza ilosc meczy ,bardziej wyrownany poziom i najwiekszy

problem to przesadnie przeladowane koszyki ale tego nalezalo sie spodziewac a bedzie coraz gorzej stad moze mala przestroga dla poczatkujacych w tenisie to nie jest dobry moment na nauke i wchodzenie in play mozna bardzo latwo umoczyc jezeli jest jescze na rynku tak okolo 600-700k jest ok kiedy robi sie ponad 1M jest coraz trudniej ciezko wydostac sie z dlugich kolejek mecz musi naprawde ukladac sie tak jakbysmy sobie tego zyczyli no a wiadomo ze z tym jednak bywa roznie.Przykladem moze byc wczorajszy mecz Murray vs Wawrinka typowy overbetting na Murraya mimo ze przegrywal kurs na Wawrinke nie bardzo chcial spadac a i na Murraya nie wzrastal tak jak to normalnie ma miejsce do czasu oczywiscie bo kiedy juz przegrywal setem mozna bylo cos wyrwac ale osobiscie nie lubie grac takich meczy.Mialem male klopoty w meczu Isner vs Youznyi

przy stanie 1-0 w setach dla Youznego i 5-2 w gemach w drugim secie wszedlem grubiej za 500 z backiem i niestety zrobilo sie 5-5 a potem tiebreak i Isner wygral starta rzedu prawie 100 funtow i caly mecz odrabianie jej, udalo sie wyciagnac na -2,75 co jest oczywiscie dobrym wynikiem z tego jestem bardziej zadowolony niz z calego zarobku wczorajszego bo tyle samo musialem odrobic w ciagu kolejnych 2 setow ile praktycznie zarobilem przez caly dzien.No ale to normalne takie sytuacje maja i beda mialy miejsce zawsze . Przy takich meczach obladowanych kasa zaczyna jednak brakowac w Geeksie jedej zeczy ,dokladnego wykresu price movement tutaj jednak Geeks ulega chocby nawet Fairbot czy Betangel mam nadzieje ze to zmienia czytalem gdzies na forum Geeksa ze jakies zmiany beda w przeciwnym razie ciezko bedzie handlowac bez tego i chyba przesiade sie na Betangel ,moze ktos z was zna jakas aplikacje z osobnymi wykresami ktore pokazuja dokladnie real time price,wiem ze Ninja traders prowadza cos takiego i bylo to free ale juz trzeba placic za to wiec mija sie z celem oplacanie tylko samych grafow lepiej zaplacic za caly soft angela.

Odnośnik do posta

Ostatnio zagrałem tak jak mówiłeś- back po przełamaniu, a że był to faworyt- wszedłem przy 0-0, wygrał pierwszą piłkę, zakmnąłem zakład z zyskiem 5 ticków. Mimo, że wygrał do 15- kurs nic już nie spadł. Czy to normalna sytuacja?

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Zalezy kto to byl jak bardzo mocny i oczywisty faworyt to calkiem normalne musisz pamietac ze kiedy jest mocny faworyt to ze on przelamie jest tylko kwestia czasu kazdy sie tego spodziewa dlatego moze kurs nie poszedl mocniej w dol ,tak samo jest w sytuacji kiedy jest wynik w gemie 40-0 zwroc uwage ze kurs juz po wygranym gemie nie wedruje na dol pratktycznie stoi w miejscu a nawet lubi sie podniesc o tick w gore .

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Ostatni tydzien US Open rozpoczalem dodatnio nie zagralem duzej ilosci meczy ale z wyniku jestem ogolnie zadowolony tymbardziej ze gralem w wiekszosci WTA czego raczej unikam ,dzisiaj zdecydowanie lepsze spotkania do handlu kursy bardziej wyrownane powinno byc ok .Pzdr

pl8us.th.jpg

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Wczorajszy dzien minal spokojnie easy trading tak jak myslalem bylo dosc latwo oby tylko takie mecze bywaly codziennie .Kazdy kolejny dzien utwierdza mnie coraz mocniej w tym ze to co robie tzn. jaka obralem taktyke jest sluszne, spedzam nieraz godzine przed ekranem pc zeby podjac jakis atak ale najwzniejsze ze jest to skuteczne nic na sile chociarz natura ludzka jest taka ze chcialo by sie coraz wiecej i wiecej i tutaj nalezy opanowac ta sztuke "chytry dwa razy traci" a w tradingu moze i wiecej niz dwa ,jak narazie wiem na co mnie stac i nie bede sie forsowal bezsensownie.

pl7us.th.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.