Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Gość Trader999

Dostalem klka pytan odnosnie innych sposobow jakimi gram postaram sie cos dorzucic dzisiaj moze to jeszcze pomoze komus w grze in play w tenisie bardziej moze poczatkujacym.

Zeby opisac to w jak najprostszy sposob napisze tak gram dwoma sposobami wlasciwie

i na tych dwoch sposobach opieram cala swoja gre .

1. Scalping na 1 tick

2. Swingi

Co do pierwszego sposobu odrazu trzeba zaznaczyc ze jezeli decyduje sie na scalping

na 1 tick to ta zasada dziala dokladnie w dwie strony czyli

czyli biore zarobek 1 ticka i jestem zadowolony bo wykonalem swoj plan potem staram sie powtorzyc ta sama operacje w miare mozliwosci jak najwiecej razy.

A druga strona to ta bardziej pesymistyczna czyli jezeli zle blednie ocenilem moment wejscia co zdarza sie czesto normalna sprawa nie czekam az sytuacja wymknie sie spod kontroli tylko natychmiast sprzedaje ze strata ale nie 10 tickow czy 5 tylko jezeli gram na zarobek 1 ticka to dopusczalna strata moze wyniesc MASKSYMALNIE 2 ticki dlatego napisalem ze zasada obowiazuje w dwie strony .Stawiajac backa po kursie np.1.50 chce sprzedac Laya po kursie 1.49 i nic wiecej mnie nie interesuje czy spadnie nizej czy nie ja mam swojego ticka i robie swoje dalej .Jezeli postawilem backa po kursie 1.50 ale okazalo sie ze nagle jest duzy napor ze strony Lay jakas suma rzedu 10k odrazu biore to co jest do wziecia nie czekam az sytuacja na korcie sie zmieni ,grajac przecierz widzimy i mozemy ocenic natychmiast sytuacje czy sa szanse na ten nasz jeden tick po ilosci pieniedzy jakie stoja nizej 1k czy 3 k spokojnie sie rozejdzie w sekundach mozemy czekac wyzsze sumy powyzej 10k moga byc niebezpieczne ,nalezy obserwowac w momecie kiedy mamy juz kupiony back np. za ile pieniedzy jest brany i back i lay w jakim tempie te pieniadze sie rozchodza jezeli rozpoczynacie dopiero trading polecam grac w pewnych momentach kiedy jest stosunkowo duzo czasu na sprzedarz naszego laya czyli

3-2 w gemach wtedy nastepuje krotka przerwa okolo 2 minut mozna spokojnie handlowac ,nie wchodzic odrazu po zakonczeniu gema czyli natychmiast odczekac do 5 sekund max na uformowanie sie kursu i wtedy wejsc jezeli po wejsciu okazuje sie ze kurs zaczyna isc nie po naszej mysli czyli w np.w gore juz o 2 ticki gruba kasa jest pchany w gore sprzedawac ze starta 2 tickow nie czekac na kolejne ticki straty.Nalezy tu pamietac o tym ze przewaznie zaraz po skonczonym gemie kurs lubi isc mocno w dol ale za chwile po 30 sekundach zaczyna sie napor i idzie w gore.Czesto bywa tak za zakladamy profit rzedu 1 ticka a okazuje sie ze mamy 4 ticki zarobku glownie dzieki temu ze w momencie wystawiania laya trzeba czekac 5 sekund a w tym samym czasie pojawiaja sie spoznieni traderzy ktorzy za wszelka cene chca tez kupic backa i wystawiaja sie coraz nizej i wtedy lapiemy profit klku tickow czyli granie na 1 ticka nazwijmy umownie scalpowaniem na 1 ticka ,ale pamietajmy o tym ze taka jest idea i glowne zalorzenie 1 tick jest celem i tego sie trzymamy i nie czekamy az kurs pojdzie po naszej mysli.

Kolejne momenty to wynik 5-6 wtedy tez nastepuje krotka przerwa lub calkowicie po zakonczeniu seta ,dla bardziej zaawansowanych mozna takie scalpowanie robic po kazdym zakonczonym gemie wtedy mamy pewnosc ze przez kilkanascie sekund sytuacja na korcie nie zmieni sie na nasza niekorzysc ale tutaj juz potrzebna jest szybsza reakcja mamy poprostu mniej czasu na wszystko zanim rozpocznie sie gra nowego gema.

Ja osobiscie do scalpowania uzywam wiekszych stawek niz do grania swingow mniejsze ryzyko po prostu niz przy swingach.I jeszcze jedna istotna iformacja dla calkowice poczatkujacych nie polecam grac stawka minimalna czyli 2 ,stwaka ta powinna byc conajmniej 2.50 a najlepiej 3 ,szybko wyjasnie dlaczego .Grajac stawka minimalna czyli 2

kupujemy backa za 1.30 okazalo sie ze nie jestesmy w stanie odsprzedac laya z tickeim zarobku kurs po prostu poszedl dwa ticki w gore i w tym momencie musimy szybko sprzedawac laya ze strata 2 ticko czy nawet 1 ticka tylko, ale nasz lay nie bedzie juz minimalna stawka czyli 2 tylko np 1.99 a w tym przypadku bedziemy musieli czekac na przyjecie nie 5 sekund tylko 16 sekund i wtedy prawdopodobienstwo tego ze uda nam sie wziasc strate tylko 1 ticka zaczyna spadac wiadomo moze rozpoczac sie w tym czsie gra wynik zaczyna sie zmieniac na niekorzystny i w rezultacie przyjmujemy strate rzedu 8 tickowa to juz odbiega od naszego glownego celu scalpu na 1 tick bo tak jak pisalem bierzemy zarobek 1 ticka i straty takie same nie wyzsze niz 2 ticki max.Grajac np 3 funtami tego ryzyka juz nie mamy bo stawka zawsze bedzie wyzsza niz minimalna i wsakujemy w kolejke po 5 sekundach.

Glowne bledy podczas scalpowania to zla ocena wejscia radze popatrzec klka minut jak zachwouje sie rynek po zakonczonych gemach i gdzie laduje kurs wtedy bedzie nam latwiej ocenic miejsce gdzie dobrze jest sie ustawic.Napisze wiecej w kolejnych postach wszystkiego poprostu nie jestem w stanie sobie w tym momecie przypomniec z takich dosc istotnych spraw w scalpowaniu.

W sprawie swingow robie to glownie podczas tiebrakow czekam na wynik kiedy ktorys z zawodnikow prowadzi conajmniej 2 punktami po zdobyciu puntku na np na 4-2 natychmist wchodze jezli wejscie jest dobre i szybkie mozna spokojnie zlapac 10 do 20 tickow nawet,

czesto taka operacja nie udaje sie poprostu klka innych osob pojawilo sie nizej i juz jest za pozno trzeba czekac na kolejna okazje ,czasami bywa tak ze nic nie uda sie sie zlapac wejscia byly poprostu zle zbyt wysokie opznione itd.

W kolejnym poscie napisze jeszcze o jednej metodzie podczas scalpow troche innej gram wtedy (scalpiuje) faworyta przegrywajacego podczas kiedy serwuje jego przeciwnik

narazie na tyle jak troche pomysle napewno wpadnie mi wiecej pomyslow do glowy ktorymi podziele sie z wami napewno.Pzdr

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dzięki. Twój post wyjaśnił mi bardzo wiele niejasnych spraw. Dobra robota!

Osobiście staram się scalpować na graczu, który ma przewagę w aktualnym gemie, zauważyłem, że w przypadku gdybym został z nieskontrowanym zakładem i dany zawodnik przegra piłkę- kurs urośnie nie tak wysoko niż w przypadku drugiej przegranej piłki?

Gdy podczas tej krótkiej przerwy między piłkami,- nikt nie kupi mojego backa- a pojawi się info serwie (np. 100/h)- szybko wycofuje zakład. I tu moje pytanie- czy inne livescore także pokazują takie info?

Odn. stawki 2E- jeżeli program autamtycznie by hedgował podczas kontry- to tak trzeba byłoby czekać 16s,- lecz niestety musimy zrobić to sami.

Byłbym także wdzięczny jeżeli mógłbyś ocenić mój strike rate( na blogu) :)

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Z tego co wiem takie dokladne dane jak predkosc serwisu podawane sa tylko jezeli obsluguje taki Live score IBM a oni robia glownie turnieje wielkiego szlema wiec trudno przy turniejach nizszej rangi o takie dokladne dane, pozostaje normalny livescore chyba ze mamy stream dobry szybki .Zagladne na twojego bloga ale nie przejmuj sie strike rate bo to jak dla mnie jest najmniej wazne , taka mala uwaga moze raczej przestroga na temat zakladania sobie czesto nieosiagalnych celow ktore prowadza do wyczyszczenia konta do zera, nie osiagnalem np jakiegos poziomu jaki chcialem osiagnac za wszelka cene probuje podciagnac wynik zeby strike rate bylo wyzsze lub brakuje mi np 5 funtow zeby miec rowne 40 i zaczyna sie kombinacja ktora moze sie zakonczyc fatalnie nic na sile.

Ja osobiscie nie zakladam sobie NIGDY ile chce zarobic zanim zaczne trading biore kazda wygrana z zadowoleniem i niewazne czy to jest 0,50 na grenie czy 15 albo 100 kazdy green to sukces ziarnko do ziarnka a uzbiera sie ???? ile to zobaczymy :-/

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Mniejsza ilosc spotkan z kazdym dniem powoli zaczyna ograniczac pole manewru wczoraj zagralem kilka spotkan wszystko z wynikem dodatnim .Po zakonczeniu US Open bedzie jeszcze kilka turniejow ATP /WTA ale to juz nie bedzie to samo co Grand Slam przemeczenie zawodnikow sezonem dziwne wyniki itp itd .Na szczescie bedzie Kosz,Siata i hokej a narazie dzialam dalej .

To moj wczorajszy wynik

plus8.th.jpg

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Korzystajac z chwili przerwy wlasnie skonczyli grac Wawrinka z Youznym czekam na Nadala ,napisze w sprawie grania innych dyscyplin mialem takie pytanie odnosnie jak gram .Zawsze gram In Play ,czasami przed meczem ale to tylko wtedy jak nic nie ma innego i jest poprostu nudno ja uwazam ze granie pre -play to strata czasu mozna owszem ustukac pare groszy ale trzeba siedziec i czekac ,jezeli juz mam grac pre play to tylko konie tam akcja dzieje sie szybko.Koszykowke gram dokladnie na tej samej zasadzie jak tenis czyli wejscia zaraz po zdobytym punkcie zawsze faworyt.Jest jedno ale odnosnie tej gry

1.Jezeli faworyt jest mocny i np. przed meczem mamy kurs okolo 1.25 do 1.30 na faworyta ,mozna go grac spokojnie nawet jezeli przegrywa ale tylko do konca drugiej kwarty i jeszcze jedno przeciwnik nie uciekl wiecej niz 10 punktami .Jezeli sytuacja po przerwie czyli po dwoch kwartach nic sie nie zmienila faworyt zawodzi trzeba obserwowac kurs na underdoga .

2.Jezeli w pewnym momencie powiedzmy ze polowa 3 kwarty underdog caly czas prowadzi a kurs na niego schodzi ponizej 1.70 mozna zaczac scalpowac ale tylko scalpy poniewaz sytuacja moze sie szybko zmienic i mozna zostac ze spora strata .

3.Wsztstkie druzyny Tureckie,Serbskie ,Chorwackie i Greckie sa zazwyczaj przesadnie

backowane nazywamy to overbetting ,to jest dobra sytuacja dla nas jezeli jakas druzyna z wymienionych wczesniej krajow jest faworytem meczu wtedy mamy pewnosc ze spokojnie do konca drugiej kwarty mozemy smialo scalpowac kurs napewno nie pojdzie niebezpiecznie w gore .wszystkie te sytuacje beda mialy miejsce kiedy rozpocznie sie np Euroliga

To tak w skrocie o koszykowce najlepiej jest sobie samemu obserwowac i uczyc sie jak zachowuja sie kursy na danym rynku a koszykowki naprawde warto sie nauczyc bo mozna kupe kasy na tym wyciagnac i jest latwiejsza niz tenis.

Co do hokeja to trzeba miec jaka taka wiedze na temat samej dyscypliny sportu

ja glownie gram under/over 5,5 prosta metoda jezeli po dwoch tercjach mamy wynik np.

3-2 chodzi tu glownie o to zebysmy mieli juz 5 bramek strzelonych czyli w takiej sytuacji pozostaje cala 3 tercja na strzelenie 1 bramki zeby byl over 5,5 wtedy taki overek jest dosyc chetnie handlowany ,wystawiam backa i sprzedaje 10 tickow nizej na over 5,5 oczywiscie , czasami moze byc to trudne zalezy to od tego jaka jest plynnosc jezeli slaba mozemy sami poplynac :-/

takze odradzam moze hokej na poczatek

Pzdr do jutra

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Dodam jeszcze do opisu powyzej zebyscie mnie zle nie zrozumieli ja nie mowie zeby nie grac pre-play pewnie ze grac jak sa takie mozliwosci ja osobiscie nie gram

a pisze o tym po to zeby bylo wiadomo dlaczego ludzie przegrywaja pieniadze

uczac sie czy juz grajac na rynkach pre play musimy wiedziec ze przechadzac na rynek in play bez doswiadczenia mozemy miec spore klopoty kazdy z nich rzadzi sie swoimi prawami i ja to widze tak albo gram i ucze sie pre albo trzymam sie in - play

Odnośnik do posta

Sam handluję głównie konie i tenis, ale Twój post mnie zaciekawił. Możesz napisać jak wygląda płynność na rynkach koszykówki? Z tego co piszesz handlujesz na rynku MO. Teraz tak sobie zobaczyłem na MŚ i na MO jest jedyne +- 5 tyś, co jest troszkę śmieszną kwotą. Jak to wygląda w Eurolidze czy NBA? Z góry dzięki.

@Owca - Na godzinę 14.05 jest 27 tyś (Hiszpania - Słowenia)

Odnośnik do posta

5 tyś ?? eeeee wczoraj z tego co apmiętam to było kilkaset tysięcy jeśli się nie myle, coś koło 300, te MŚ to juz ostatnia faza więc ludzie o wiele chętniej grają.

Odnośnik do posta
Gość Trader999
Sam handluję głównie konie i tenis, ale Twój post mnie zaciekawił. Możesz napisać jak wygląda płynność na rynkach koszykówki? Z tego co piszesz handlujesz na rynku MO. Teraz tak sobie zobaczyłem na MŚ i na MO jest jedyne +- 5 tyś, co jest troszkę śmieszną kwotą. Jak to wygląda w Eurolidze czy NBA? Z góry dzięki.

@Owca - Na godzinę 14.05 jest 27 tyś (Hiszpania - Słowenia)

Wczoraj na USA - ROSJA bylo jakies 1,5 miliona ,najlepiej wejdz przed samym meczem spokojnie bedzie ponad 100 tys a juz w trakcie samego meczu powinno dojsc do miliona,co do Euroligi nie handlowalem jescze na tych rynkach

ale nie bedzie problemu z plynnoscia napewno ,gralem NBA play -off ,Finaly Greckiej ligi zawsze bylo bardzo dobrze z plynnoscia ,stad wnioskuje ze na Eurolidze powinno byc wszysgtko ok

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Wczoraj malo tenisa niestety, wiec trzeba bylo sie przysiasc do wlasciwie jedego godnego uwagi spotkania Wawrinka vs Youzny na Nadalu szybko sie skonczyl handel ale dniowka podciagnieta na koszu i hokeju takze wynik calkiem poprawny

pl9us.th.jpg

Odnośnik do posta

Witam, jesli mozna wiedziec to z jakiego livescore kozystasz przy handlu na koszykowce? Dzisiaj np widze ze jest live stream meczu Hiszpania v Slovenia na betfair i na bet365 to chyba nic szybszego sie nie znajdzie?

Odnośnik do posta
Gość Trader999
Witam, jesli mozna wiedziec to z jakiego livescore kozystasz przy handlu na koszykowce? Dzisiaj np widze ze jest live stream meczu Hiszpania v Slovenia na betfair i na bet365 to chyba nic szybszego sie nie znajdzie?

Jezeli masz RAI Sport tam leci zawsze jakis mecz z mistrzostw swiata jest szysbzt niz betfair ale ogolnie korzystam z Betfair streamu a jezeli nie ma juz streamu zostaje livescore przewaznie jade na BWIN .

Odnośnik do posta

Wydaje mi się, że stream betfaira w koszykówce jest chyba bardzo spóźniony, gdyż jak można wytłumaczyć rosnące kursy na hiszpanów po zdobyciu 3 pkt?

Scalpujesz faworyta tylko wtedy jeśli są przy piłce czy dopiero gdy zdobedą kosza i nast. próbowac łapać spadający kurs?

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Napewno jest poslizg kilkusekundowy ja gram po zdobytym punkcie albo jezeli przeciwnik byl pod koszem i nie zdobyl punktu wtedy zazwyczaj kurs leci na dol praktycznie mozna scalpowac po kazdym odbiorze pilki przez faworyta

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Pierwszy minus od dluzszego czasu w dniu wczorajszym ,pomimo tego ze tak wyszlo jestem chyba bardziej zadowolony z tego ze tak sie stalo wrocilem z dalekiej podrozy mozna by powiedziec bylo goraco na czerwono swiecilo sie juz w setkach :evil: ,ostatecznie dzien zakonczylem z -16 funtami co jest jak dla mnie swietnym wynikiem biorac pod uwage to co sie dzialo,wszystko za sprawa meczu Clijsters Williams

niestety wczoraj tylko babski tenis ktorego nie lubie grac serwis nie ma tutaj absolutnie zadnego znaczenia kazda moze przelamac w kazdej chwili .

Screen z wczorajszego handlu

pl10us.th.jpg

Odnośnik do posta

Minusow edni w tenisie zawsze się zdarzają i mimo, że przebieg zdarzeń był nie po twojej myśli,- umiałeś nie ulegać emocjom i zniwelować stratę. Brak zysku na pewno nadrobisz z nawiązką na drugi dzień :)

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, iź tak bardzo nafaszerowane kasą rynki tenisa nie nadają się dla początkującego adepta. Kursy zmieniają się o wiele dynamiczniej, scalpując- bardzo łatwo napotkać ściany, które nagle wywindują kurs w stronę przeciwną. Na meczach debla także nie umiem się odnaleźć. Tu z kolei kasy jest za mało i nie wiadomo w którym miejscu się ustawić w kolejce. Niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Dzisiejsze mecze beda ciezkie do tradowania przez to ze masywny lay bedzie napieral od samego poczatku wyjatkowo dogodna sytuacja dla grajacych wysokie laye niski kurs co za tym idzie znikome layability wszystko musialo by isc po naszej mysli zeby zarobic a o scalpowaniu mozna zapomniec w takich sytuacjach trzeba bedzie poczekac az sytuacja na korcie pojdzie w odwrotnym kierunku tzn. ktorys z faowrytow przegra przynajmnie gema a najlepiej by bylo seta ,chociarz o to bedzie raczej ciezko.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

US OPEN praktycznie zakonczony pozwole sobie na krotkie podsumowanie wynikow ,zaczne jednak od dnia wczorajszego rozczarowal mnie Federer przegrywajac z Djoko liczylem na final z Nadalem ale coz tak bywa,moj dzien handlowy przebiegl bez zaklocen w tenisie jedynie 3 spotkania ale wynik koncowy zadowalajacy .

Tak wygladal wczorajszy handel

plus111.th.jpg

W sumie podczas calego US zagralem na dokladnie 100 rynkach z czego jak obliczylem

96 bylo zielonych i jezeli sie nie myle 4 czerwone takze skutecznosc na poziomie 96%

cieszy i pozwala pozytywnie patrzec w przyszlosc jednoczesnie dajac potwierdzenie ze droga ktora obralem jest jak najbardziej sluszna i tego sie trzeba trzymac wszystkie te wyniki osiagnalem dzieki tym metodom jakie opisywalem we wczesniejszych postach

caly czas je tylko powtarzalem i miksowalem w zaleznosci od potrzeb w danej chwili

Dzisiaj jescze final a wiec ostatni mecz nie zabardzo bedzie mial on wplyw na obraz calego mojego handlu na rynkach US dlatego wklejam juz screen z wynikami od dnia startu US do dzisiaj

Podsumowanie US OPEN

plusopen.th.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.